Popüler Konu Minimal Yaşam

Çok geçmiş olsun belleza, yeni varyant çabuk bulaşıyor ama çabuk negatife dönüyor diyorlar. İnşallah bir an önce toparlarsınız

Bakimli olmak

Haftada 1 saçıma bakım yağı sürüyorum
Dus jelimi kremli seçtim cildimi kurulmuyor ama yinede ayrıca krem sürüyorum

Yüzüme ayrıca su bazlı nemlendirici kullanıyorum

Sac yıkamadan sonra saç güzelleştiren Krem sürüyorum saçımın kabarmasini ve cansız görünmesini engelliyor.

Akşam genelde yüzümü temizlediğim için
Sabah sadece suyla yıkıyorum nemlendirici sürüyorum bu sürece tonik eklemek istiyorum henüz bulamadım

Dudak nemlendirici günde birkaç defa kullanıyorum
El kremi de öyle mutfakta özellikle olması gerekiyor

Makyaj
Her gün makyaj yapmıyorum ama rimel eyeliner genellikle kullanıyorum
3 rujum var kirmizi nude ve kiremit rengi
Bazen karıştırıp kullanıyorum nude çok solgun gösteriyorsa hafif kırmızıdan ekliyorum gibi

3 ojem var aslında ojeden vazgeçmiştim kızım sayesinde sevmeye başladım
Kızımın 6 tane ojesi var
Bende kirmizi beyaz ve nude rengi var
Bordo siyah ve sefaf oje eklemek istiyorum
Aklıma gelirse sürüyorum

Kagit maskeyi yılda birkaç defa uyguluyorum yüzüm pul pul olduğunda mevsim geçişlerinde özellikle
Haftada 1 kese yapıyorum yada elimle masaj yapıyorum gidiyor ölü deriler

Onun dışında diğer temel işleri yapıyorum zaten

Şimdilik bu kadar ama denemek istediğim ürünlerde var.

Kırmızı

Tarzını bul

Sade yaşamla birlikte kendimi buldum.

Tüm dolabimi eledikten sonra farkettim ki belli bir tarzım yokmuş
O kadar kıyafeti kolayca elemiştim.

Sonra düşündüm ne seviyorum diye
Renginden kalıbına kadar herseyi düşündüm.

Mesela desenli çorapları hiç sevmediğimi farkettim 2 cekmece çorabım vardı çoğu desenliydi ama en çok düz renkler kullanılmıştı. yıllardır desensiz çorap alıyorum.
30 tane siyah çorap hicbirsey ifade etmediğinden 10 tane olsa yetiyor sonuçta hepsi aynı
Siyah gri bej ve annemin verdiği mor renk çorabım var yani standartlarim düz ve sade renkler
Böylece diğer seçenekleri devredışı bırakmış oldum.

Pijamayı önden düğmeli seviyorum
1 tane kalın pijamam var eskitince benzerini almayacağım şuan beni soğuk kış günlerinden kurtarıyor

Ev kıyafetini takim giymeyi seviyorum
Yada uyumlu olmalı

Kapri kalıbı sonsuza dek çıkarttım hayatımdan

Takılar abartısız düz sade olmalı kombinlenebilir olmalı ve küpe takıyorsam kolye asla takmam

Zamanla zevkler değişebiliyor
3 yıl önce yeşili daha çok severdim sonra kiremit rengi ve bu yıl da lacivert rengim
Her yılda sevdiğim renklerden kazak ust almışım 1 yada 2 tane hala da severek giyerim ama favori rengimi daha çok giyerim ki içimde heves varken iyi hissediyorken niye olmasın.

Ve bunlar gibi bir sürü standartlar belirledim.
Şuan her kıyafetim eşyam değerli
Leke oluyor eskiyor onları da dert etmiyorum.
Benden de değerli değil.
Eskiden mesela diz izi çıkmış olsa da nasıl olsa evde giyiliyor derdim ama kendimi nasıl kötü hissederdim yani o an bunu düşünmüyorsun ama hareketlerin değişiyor öz güven yerlerde oluyor
Enerjin düşüyor.

Sonuç olarak sade yaşam bizden bir fedakarlık beklemiyor biz olmamizi istiyor.
Bu aydınlanmayı yaşadığım da sadelik birkaç eşya elemekten ziyade hayatınıza ne katacaginizla ilgili duruma geliyor. Bu da ileri seviye minimalizm oluyor
Önce hayatınızda boşluklar açmak gerek

İlham geldi yarının yazısını şimdiden yazdım
Sevgiyle kalın ❤

Zaman zaman gece uyuyamadığım zamanlar olurdu, bu hafta sıklaştı neredeyse her gün uyku sorunu yaşamdım. Yeni olan bir durum yok ama ne zaman gün içinde annem-kv-eşimle ilgili geçmişte yaşadığım olumsuz bir durumla ilgili konuşsam, zihinsel geviş getirme ile tüm gece aynı konuların zihnimde dönüp durduğunu o yüzden uykumun kaçtığını fark ettim. Olay yeni değil, şimdi bunu düşünmek konuşmak bir şeyi de değiştirmeyecek ama o zaman neden bu kaygı? sorusunun cevabını veremedim. Ama geçmişte yaşadığım olaylarla ilgili konuşmama kararı aldım, çözüm adına bir şey olmuyor zaten.
Siz ne gibi önlemler alıyorsunuz uykunuz kaçtığında?

Ya kızlar bb glow yaptıran var mı aranızda ben istiyorum cilt tonunu eşitleme için göz altı morlukları ve bir de dudak ve çene çevresi daha koyu

Ya kızlar bb glow yaptıran var mı aranızda ben istiyorum cilt tonunu eşitleme için göz altı morlukları ve bir de dudak ve çene çevresi daha koyu
Ben böyle işlemlerden korkuyorum açıkcası cildime geri dönüşü olmayan bi hasar verirler falan diye, çok iyi araştırın, sonuçtan memnun kalan da oluyo, pişman olan da
Gözaltına ışık dolgusu yaptırdığı için gözaltlarında aşırı kırışık oluşan insanlar duydum
Merkezlerde yapılan cilt bakımına bile mesafeliyim, dimyada pirince giderken evdeki bulgurdan olmıym mantığı var bende

Yaaa evet orası doğru ama düzenli krem nemlendirici filan kullanan bir insan değilim hani o fondöten sürdüğümde oluşan o pütürlükleri de sevmiyorum

Ne bilim biraz değişiklik yapayım diyorum yüzümde

Beynimizin bitmemiş şeyleri arka planda bitirmediğini okumuştum. ( Bilgisayarın arka planında çalışan uygulama gibi.)Biz unuttuk sanıyoruz aslında ama öteliyoruz. Benim tanıdığım bir psikolog(bilişsel düşünce konusında uzmandı) konuşmaktan yanaydı ama ben de senin gibi düşünüyordum. Uygun bir şekilde ne hissettiğimi söylememi tavsiye ediyordu. Ben de değmeyeceğini düşünüyordum. Bir de karşılaşmak istemiyordum yine beni rahatsız eden duygularla. Düşüncelerimi yazma çalışmaları yaptırıp onların üzerinde ilerledik. Şimdi çok daha iyi hissediyorum. Bugün aile oluyor mesele, yarın komşu, başka zaman iş arkadaşları vs vs. Bu düşünce konusunu profesyonel yardım alıp çözebilirsen bence uykun da düzene girer inşaallah.

Başka önlem olarak uyumadan telefona bakmaktan mümkün mertebe kaçınmayı düşünüyorum. En son ne yaptıysak beyin uykuda onunla meşgul oluyor malum.

Rahatlatıcı bitki çayları olabilir, lavanta vs.

Cok gecmis olsun canim biz de ailecek karantinadayiz cocuklarimdan biri covid kapti kresten. Atesli kac gündür

flormarın bir serisi vardı.
up 7 days gibi bi şey. 2 li oje. pakette uv gerektirmeyen 1 jel oje 1 de top coat vardı.
O top coat u neden ayrıca üretmiyor anlamış değilim. sürüyorsun ne bir matlaşma, ne bir deforme, ne bir yeri boyama hiçbir şey olmuyordu. normal ojemin üstüne sürüp yola devam

bulursan kaçırma ve bana dua et

hayatımda uykumu kaçıracak tek bir şey hatırlamıyorum. çünkü ben uyuyarak zamanın daha çabuk geçeceğine ve zihnimi daha çabuk dinlendireceğime inananlardanım.

bi de uykuyu seviyorum, uykuyla arama bir şey girmesine izin vermiyorum.

uyuyup uyanınca yeni bir gün yeni bir zaman başlıyor gibi oluyor bende.

benim derdim, canım sıkkın olursa yemeğe veriyorum kendimi. çılgınlar gibi yiyorum

Kitap okuyunca hemen uykum geliyor bir de yatma saatine yakın telefona bakmazsam daha verimli uyuyorum

nasılsın mikancım:) maşallah bebiş 13 haftalık olmuş bile zaman çabuk geçiyor
Çok daha iyiyim çok şükür Gerçekten dipteyken insan bir daha düzelmeyeceğim sanıyor ama her şey geçici aslında, sevinç de hüzün de..

Zaman gerçekten geriye dönüp baktığımda hızlı geçmiş içindeyken öyle gelmiyor ama
Sen nasılsın?

Geçmişinde yaşadığın olumsuz şeylerin bir türlü sonuca kavusturamamissin
Mesela bir olay yaşanıyor ve o olayda haksızlığa ugruyorsun
Karşındaki kişi de kendini haklı gördüğü için olay yaşanıyor
Onun da bildiği tek yöntem buydu belki kırarak dökerek sende iz bırakarak haklı çıkmak
Yani bazı durumlar bizimle alakası olmaz

Zor olsada affedici olmak gerekiyor
Bazen affettiğini sanırsın ama gün gelir ona sitem ederken bulursun içini döker rahatlarsın

Yani geçmişe geri dönsen bazı yaşanılanları düzeltebilirdin ama bu kezde başka sorunlar ortaya çıkardı emin ol.

Önemli olan bu olayları düşünüp karşındaki kişiyi analiz etmek.

Benimde uyku problemim var ama gereksiz milyonlarca konu geçiyor aklımdan.
Arada sırada oluyor sonra geçiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…