Popüler Konu Minimal Yaşam

hangi marka/model robot süpürgeyi kullanıyorsunuz?
Xiomi mop 2 pro aldık biz, çok memnunum gerçekten, 2 çocuk var evde sürekli kağıt vs kesiyolar, salonda çerez vs yiyolar, saçları falan dökülüyo, ben günlük dik süpürge kullanıyodum ve hem iş, hem yemek, hem temizlik çamaşır vs, çocuklar, kişisel bakımım, kitaplar filmler derken çok yorucu oluyodu, yaşam kalitesini arttıran bi buluş kesinlikle

Aynen sade yasam ferahliktir

inciitanesi
Nerdesin beğenip beğenip kaçıyorsun gibi sank

inciitanesi
Nerdesin beğenip beğenip kaçıyorsun gibi sanki
düzen adına hiçbir şey yapamadım bu hafta, yazacak bir şey yapamadım
2022 hedeflerimi belirleyince onları yazayım demiştim ama daha onları da belirleyemedim, boyumu geçen çok hedef koyup sonra yapamam genelde, o yüzden mantıklı hedefler koymak istiyorum ama yapmak istediğim çooook şey var

Şimdi aklına gelen herseyi bir kağıda yaz
Hiç önemli değil miktarı
Onlar senin aklındaki hedefler yazmadan bilemezsin
Ve hepsini aynı anda uygulamak zorunda değilsin
Ufak adımlarla...

İlk hedefleri planlarken 50 tane hedef yazmıştım
Birkaç tanesi kısa vadeli şeylerdi yaptım bitirdim
Benzeri olan hedefleri tek başlık altında topladim şuan 15 hedefim var
zamanla kendimi hazır hissettiğimde uygulamaya çabalıyorum sadece 1 adımla başlıyor tek bir hedef üzerinde çalışıyorum
hergun o başlıklara bakıyorum

Bu yazdığın şeyler seni olmak istediğin kişiye dönüştürecek
Ve bir söz var çok severim
Pes etmek istediğinde neden başladığını kim olmak istediğini unutma

Mesela gün için de yüzlerce iş yapıyoruz uyumak, yemek yemek, dis fırçalamak gibi bunları sadece saati geldiğinde yapıyoruz hepsini aynı anda düşünmüyoruz
Yapılacak planlar da böyledir tek tek yapmak bitirmek diğerine geçmek gerekiyor

Çoğu hedefler zaten kendimizi ölçmek için yapılıyor bir hedef için cabaladigin halde olmuyorsa ya o yol sana uygun değil yada zamanı var
Bu bizim güçsüz olduğumuz anlamına gelmez.

Profesör elinde içi dolu bir bardak tutarak dersine başlar. Bardağı herkesin göreceği bir şekilde tutuyordu ve ardından sordu:
” Bu bardağın ağırlığı sizce ne kadardır?”
öğrenciler çeşitli miktarlar söyleyerek yanıtladı.
” Bardağı tartmadıkça ben de bilemem ” dedi profesör.
” Ama benim sorum şu; bu bardağı böyle birkaç dakikalığına tutsaydım ne olurdu?”
” Hiçbir şey olmaz” diye yanıtladı öğrenciler.
” Tamam, bir saat boyunca tutsaydım ne olurdu?” diye sordu profesör bu kez.
” Kolunuz ağrımaya başlardı efendim” diye cevapladı bir öğrenci.
” Haklısın, peki bir gün boyunca tutsam ne olurdu?”
” Kolunuz iyice ağrır, bazı sorunlar yaşar ve hastaneye gitmek zorunda kalırdınız!” diye gülüşerek cevapladı öğrenciler.
” Çok iyi. Peki, tüm bu sorunlar yaşanırken bardağın ağırlığı değişir miydi?”
” Hayır ” diye bağırdı öğrenciler.
” Peki, o zaman kolumun ağrımasın ve kas spazmına neden olan neydi?” Öğrenciler düşünmeye başladı ancak geçerli bir cevap veremediler.
” Acıdan ve ağrıdan kurtulmak için ne yapmam gerekir bu durumda?”
Öğrenciler hep bir ağızdan: ” Bardağı yere bırakın düşsün!” dediler.
” Kesinlikle” dedi profesör.
” Hayatın problemleri de işte böyledir. O problemleri kafanda birkaç dakika tutarsanız bir sorun yokmuş gibi görünür. Uzun bir süre düşünürseniz, başınız ağrımaya başlar.
Daha uzun düşünürseniz, artık sizi bitirmeye ve hiçbir şey yapmamanıza neden olur. Hayatınızdaki mücadeleleri ve problemleri düşünmek önemlidir. Fakat daha önemlisi onları her günün sonunda uyumadan önce yere bırakmaktır, tıpkı bardak gibi. Bu şekilde strese girmez, her gün taze bir beyinle uyanır, her konuyla her olayla başa çıkabilecek güçte olursunuz.”
Bu nedenle sevdiklerinize şunu hatırlatın: Bugün bardağı yere bırakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…