Popüler Konu Minimal Yaşam

Slm kızlar, neyse paylaşmıyım dedim ama paylaşıyorum. Belki bir iki önerisi olan olur 🙈

2019 yılında bir çok açıdan düzenimi kurduğumu düşünüyordum. Hani ben olmuştum sanki 😅 temizlik düzenim, yemek listem, kıyafet kombinlerim, büyük oğlumla oyun etkinlik rutinim, yıllık okuma listem bir çok şey oturmuştu. 2020nin Mart ayında pandemi patlak verince başta bir bocalasam da düşündüğüm kadar olumsuz etkilenmedim. Çünkü içten içe bir kaç ay içinde virüsün bir şekilde yok olacağına inandırmışım kendimi. O dönem evde hunharca temizlik yaptım ve inanılmaz keyif aldım. Yeni yemek tarifleri, kahve ve bitki çayları denemek, kitap keyfi yapmak, oğlumla etkinlikler yapmak, eşimle zaman geçirmek çok doyurucu ve keyifliydi. O yaz memlekete gittiğimizde doğru düzgün annemin evinden çıkmadık ama annemin balkonunda çiçeklerine ağaçlarına bakıp kahve kitap keyfi yapmak, arka bahçesinde semaver yakıp çay keyfi yapmak, çocukların toprakla börtü böcekle oynamasını izlemek çok keyifliydi. Eve döndük okullar açıldı. Bir yandan tedirginlik bir yandan okula dönüşün mutluluğu vardı. Sonra okullar kapandı. Her hafta program değişti. Okullar arada açıldı kapandı. Küçük oğlum sürekli emiyordu gece uykusu falan çok bozuktu. Ve ben yavaş yavaş öfke yüklenmeye başladım. Büyük oğlana çok patladım, eşime patladım anneme patladım😞 yazın memlekete gittiğimizde önceki yazdaki mikandan eser yoktu. Daha çok gezdik, sosyalleştik lakin hiç biri beni tatmin etmiyordu. Öyle böyle yaz bitti ve döndük. Okullar açıldı ve çok mutluydum çünkü tekrar eve kapanmak istemiyordum. Okula aşkla giderken eve karşı bir tükenmişlik sendromuna girdim. Asla ev işi, yemek yapmak istemiyorum. Çocuklara bakmak bile o kadar zor geliyor ki🤦‍♀️ yavaş yavaş eşime bilenmeye başladım. Her şey onun yüzündenmiş gibi gelmeye başladı. O bu kadar çok çalışmasa ben böyle olmazdım vs gibi. Böyle her şeyinin battığı ay süpriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim. Ve en dibe battım. İçimdeki huzursuzluk devam ediyor. Hiç bir şeye ilgim yok, gelecek planım yok, spontane ve boş yaşıyorum. Çocuklarıma bile odaklanamıyorum. Eşimle gözgöze bile gelmek istemiyorum. 2021 i en verimsiz, boş, sıkıcı, öfke odaklı bir yıl olarak görüyorum. Tüm inşa ettiklerimin yıkıldığı yıl 😞
mikancım yeni bebiş haberini kutluyorum canım, tüm bu anlattıklarını hormonların böyle yoğunken atlatman zaten çok zor, biraz akışına bırakmak en iyisi sanki şu dönemde senin için.

mikancım yeni bebiş haberini kutluyorum canım, tüm bu anlattıklarını hormonların böyle yoğunken atlatman zaten çok zor, biraz akışına bırakmak en iyisi sanki şu dönemde senin için.
Teşekkür ederim 🥰 haklısın öyle yapacağım. Biraz akışına bırakmam gerekiyor

Canım Mikan Mikan çok tatlısın çok samimisin🥰
Bebeğin sağlıkla gelsin. Aslında çok mutlu bir haber ama ruhsal açıdan hazır olmadığın bir sürece denk gelmiş. Hayırlısı olsun her şey güzel gönlünce olsun🌸

Canım Mikan Mikan çok tatlısın çok samimisin🥰
Bebeğin sağlıkla gelsin. Aslında çok mutlu bir haber ama ruhsal açıdan hazır olmadığın bir sürece denk gelmiş. Hayırlısı olsun her şey güzel gönlünce olsun🌸
Teşekkürler belleza🥰 toparlanacağımdır eninde sonunda umarım☺️

aaa konu sahibi gitmis ama olsun konunun bana bir faydasi oldu. Bullet journal'in ne oldugunu ogrendim. Ona tam benzemese de stickerli kendi icime sinen bir ajanda aldim 2022 icin. Simdiden hazirliklara basladim:KK36:

Umarım biraz kafa dinleyip uzaklaşmak istemişsindir mia 😞 geri dönmeni bekliyoruz.

madem topiği boş bırakmıyoruz yazim bari;

çocukların kıyafetlerini toparladım, büyük kızımınkilerden küçülenleri ve henüz yeni olanları küçük kızıma ayırdım, sert kapalıklı hurca koyup gardrop üzerine koydum, küçük kızımın küçülen ve yeni olanları (mesela doğum günü elbisesi vs gibi) dolaba koydum ve cidden sattım :skandal: beceremem diyodum ama fiyatı çok yüksek tutmayınca gidiyormuş meğer, ona ayakkabı almıştım en azından onun parası çıktı.

şu an dolap içleri çocuklar anlamında minimal olmasa da düzenli, ekonomik belirsizlikte almayım desem de yaz için indirimden bişiler aldım yine. yaza fiyatlar ne olacak gerçekten bilmiyorum.

şimdi de mutfak için kullandığımız şeyleri yedeklesem mi diyorum, siz ne yaptınız bu konuda, pandemi başında da böyle bi telaş yapmıştı millet, ben bişi yapmamıştım ama ekonomi beni biraz korkutuyor açıkcası.

madem topiği boş bırakmıyoruz yazim bari;

çocukların kıyafetlerini toparladım, büyük kızımınkilerden küçülenleri ve henüz yeni olanları küçük kızıma ayırdım, sert kapalıklı hurca koyup gardrop üzerine koydum, küçük kızımın küçülen ve yeni olanları (mesela doğum günü elbisesi vs gibi) dolaba koydum ve cidden sattım :skandal: beceremem diyodum ama fiyatı çok yüksek tutmayınca gidiyormuş meğer, ona ayakkabı almıştım en azından onun parası çıktı.

şu an dolap içleri çocuklar anlamında minimal olmasa da düzenli, ekonomik belirsizlikte almayım desem de yaz için indirimden bişiler aldım yine. yaza fiyatlar ne olacak gerçekten bilmiyorum.

şimdi de mutfak için kullandığımız şeyleri yedeklesem mi diyorum, siz ne yaptınız bu konuda, pandemi başında da böyle bi telaş yapmıştı millet, ben bişi yapmamıştım ama ekonomi beni biraz korkutuyor açıkcası.
10 liran varsa döviz al, ihtiyaç halinde bozar gereken şeyleri alırsın. stok yapma hiç bence.

Cumartesimi gayet verimli geçirdim arkadaşlar. Bu anlamda içim çok rahat.

Cuma akşamından buzdolabımı temizledim.
fırını temizledim ama istediğim gibi olmadı tekrar temizleyeceğim ama başka bir gün.

ctesi
-sabah kahvaltı faslı
-bulaşık makinesi doldur, boşalt işleri (eşime kitledim :) )
-evi komple süpürdüm.
-salonda oturuyoruz. sandalye örtülerini yıkadım. koltukları süpürdüm
-tozunu aldım.
-çocuk odasının halısını silkeledim serdim.
-küçük odayı sildim.
-kuşu eşime temizlettim.
-mutfak yerini sildim, kilimini silkeledim, serdim.
-yatak nevresimlerini yıkadım kuruttum.
-odayı sildim, nevresimleri yerleştirdim.
-kızın nevresimlerini de yıkadım, kuruttum yerleştirdim.
-klozet, duşakabin, lavabo çamaşır suyu ile ovuldu.
-paspasları yıkandı, kurutuldu, serildi.
-süt almıştık pazardan, onu kaynattım.
-yoğurt tatlısı yaptım eve.
-ama akşam yemeğini dışarıdan söyledik, çok yorulunca canım yapmak istemedi.

tamamını sen mi yaptın :KK57:
okurken yoruldum, ellerine sağlık,

ama eşine verdiğin işler çok çok az, ben yarısını ona deviriyorum resmen ..

yorulman çok normal ki zaten..

:KK43:

Cumartesimi gayet verimli geçirdim arkadaşlar. Bu anlamda içim çok rahat.

Cuma akşamından buzdolabımı temizledim.
fırını temizledim ama istediğim gibi olmadı tekrar temizleyeceğim ama başka bir gün.

ctesi
-sabah kahvaltı faslı
-bulaşık makinesi doldur, boşalt işleri (eşime kitledim :) )
-evi komple süpürdüm.
-salonda oturuyoruz. sandalye örtülerini yıkadım. koltukları süpürdüm
-tozunu aldım.
-çocuk odasının halısını silkeledim serdim.
-küçük odayı sildim.
-kuşu eşime temizlettim.
-mutfak yerini sildim, kilimini silkeledim, serdim.
-yatak nevresimlerini yıkadım kuruttum.
-odayı sildim, nevresimleri yerleştirdim.
-kızın nevresimlerini de yıkadım, kuruttum yerleştirdim.
-klozet, duşakabin, lavabo çamaşır suyu ile ovuldu.
-paspasları yıkandı, kurutuldu, serildi.
-süt almıştık pazardan, onu kaynattım.
-yoğurt tatlısı yaptım eve.
-ama akşam yemeğini dışarıdan söyledik, çok yorulunca canım yapmak istemedi.

tamamını sen mi yaptın :KK57:
okurken yoruldum, ellerine sağlık,

ama eşine verdiğin işler çok çok az, ben yarısını ona deviriyorum resmen ..

yorulman çok normal ki zaten..

:KK43:
evet canımcım ben yaptım.
Eşimin lastik değişim işleri vs vardı.
Ayrıca ayağımın altında insan olmayınca daha rahat çalışıyorum.
Eskiden daha da fazla yapardım da artık takatim yok o kadar.
Eski listelerim efsaneydi :KK70:

ayrıca pazar günü konservatuvar sonrası yemek faslı vs.
çay yaptım
mutfağı toparladım, bulaşık makinesini çalıştırdım.
kızın beslenmesi ile kendi iş yerime götürdüğüm kahvaltımı hazırladım.
ocağı, ocak arkasını yağçözledim, yattım :)

X