Popüler Konu Minimal Yaşam

Selamlar
Birkaç hafta önce link veren hesapları sildim
Ig hesabıma da günde 1 kere bakmak yetiyor artık

Sade yaşamdan önce bende ayiklama yapardım ama elediğim eşyaların yerine yenisini alırdım.
Buna rağmen giyecek hicbiseyim yok derdim.
Başta hersey ihtiyac gibi geliyor ama çoğu zaman hep giydiğimiz kiyafetler aynı oluyor.

İlk bu sade yaşama başlarken dolabımdan başlamıştım
Oncesin de moda olan ne varsa benim dolabımda olurdu. Severdim de.
Ama çoğunu eledim ve pişman değilim.

1. Sebebi 5 yıl önceki fotoğraflarıma baktım
O an moda olan şeyler 5 yıl sonra rüküş geldi gözüme

2. Sebebi farklı tasarim da olan kıyafetler yılda birkaç defa kullanılıyor sadece

Kiyafette önemli olan kriterler belirledim
Zamansız parçalar
Birbiriyle kombin yapılabilmesi
Sade ve modern görüntü

Birde kiyafetler bu kadar pahaliyken az kullanıp elemek büyük bir maddi kayıp olur

Sade yasam Birkaç kıyafetle değilde ihtiyaç olduğun kadarıyla yaşamayı sunuyor size.
Eskiyen kıyafetlerin yerine yenisi alınıyor yada enerji vermeyen kiyafetler eleyebiliyorsun.
Böylece daha bilinçli secimler yapıp sevdiğin kıyafetleri kullanıyorsun.

Günaydın hanımlar,

1 aydır beslenmem yine şaşmıştı.
Dün yeniden sağlıklı beslenme-spor konusuna giriş yaptım.
Kahvaltıma başladım, sporuma başladım (sporu kendim yapamıyorum online bir derse kaydoldum.)

Ayrıca bu hafta ilk defa yemek listesi yaptım. Dün de ilk yemeğimi yapıp dolaba koydum. akşam salata ekliycem yanına.

Bu hafta aöf sınavlarım var. sonuç pek iyi olmayacak ama yapacak bir şey yok :)

Ben 5 sene önceki resimlerime baktığımda inan anlayamam 5 sene önce olduğunu giyim tarzım hiç değişmiyor benim, sade ve rahat giysileri tercih ediyorum ve hep zamansız kıyafetler bendekiler, 7-8 sene önce aldığım çizmeyi kazağı giyebiliyorum çünkü demode olmuyo, kışın salaş tarz kazaklar, skinny jean ve çizmeler, yazın tişört, jean ve spor ayakkabı/sandalet şeklinde, ama jean modası çok sık değişiyo, her yaz farklı jeanlar trend, bendeki sorun şu aslında, ben çeşitlilik istiyorum, çeşitlilik seviyorum, mesela her gün aynı saati takamıyorum, değişik takmam gerekiyo, hep aynı alyansı bile takamıyorum, bi kaç tane alyansım var o yüzden, her gün aynı çantayla ayakkabıyla işe gidemiyorum, sıkılıyorum aynı şeylerden, her gün aynı fincandan kahve içemiyorum, bu çeşitlilik ihtiyacı beni istediğim boyutta sadeleşmeden engelliyo, senelerdir çok sayıda minimalizm kitabı okudum, belgeselleri izledim, bunların bana katkısı ciddi anlamda oldu, mutfaktan tutun da dekorasyona, kıyafetten takıya kozmetiğe kadar çok fazla eşya azalttım ve yenilerini almadım, sanırım olabileceğim en minimal halim bu, bu çizgiyi korusam yeterli bunu kabullenmem gerek zaten günümüz ekonomik şartlarında minimal olmamak artık mümkün değil

4 yıldır kiyafetlerimden memnunum minimalizm başladığımdan beri
2010 yıllarından bahsetmiştim sonra aşkı memnu'dan sonra büyük bir moda devrimi yaşandı

İşte o trend jeanleri bile tercih etmiyorum düz renk ve sevdiğim birkaç jean kalıbı var onları giyiyorum.diger tarzlar 5-10 sonra işte kötü geliyor gözüme.

Zamansız ürünler tercih ediyorsan işin daha kolay bir kıyafet beğendiğinde benzeri dolabında vardır.

Her yaz kış dolabını elden geçirince eksikleri listeye yaz ve sadece eksikleri al.
Ve alışveriş defterini kapat.
Sürekli alışveriş modunda olunca eksikmissin gibi gelir.

Bu değişim istemenin altında mutlaka Başka bir sebep olabilir.
İlgi odagını başka yöne çevirebilirsin.
Başka hobilerle ugrasabilirsin

Eşyalar hayatimiz da amaç değil araç olmalıdır.

bugün öğretmenler günü.öğretmenimize minial topiğe yakışır bir kutu hediye ettik içinde ajanda olan.:) ama iş şova dönüşmüş gibi sınıf grubundan sürekli fotoğraf atılıyor.tek tek gelmiş kimi veli.ders bölünmüş vs. sabah ilk ders bir posta hediyleşme olur ;öğretmen ve öğrenci arasında bence. veli ne alaka.ha veliler toplu karar alır o başka..pasta kesenler mum üfletenler falan.

Aynen katılıyorum.

Selamlar
Bu aralar günlerim yoğun geçti
Annemler geldi bizde kaldılar
Dün de arkadaşlarımla buluştum
Bugün de savaş alanına dönen evi toparlıyorum.
Yarında dinlenirim.

Selamlar
Bugün dinlendigim bir gün oldu
Biraz geç uyandım bugün
Eylülün okulu yoktu
Evi toplayıp kahvaltı yaptık
Dinlendim 1 bölüm dizi izledim
Şimdi eylülün banyosu ve bakım zamanı
1 saat sonra yemek yapmaya başlarım
Akşam da Köye gideriz.
Böyle sakin zamanları seviyorum

selam :)
sakin zamanlara hasret diyarlardan bildiriyorum :)
koşmadığım, dakikalarla yarışmadığım günleri hayal ediyorum, mutsuz değilim, çok şükür, fakat sakın yaşamak, bazen bir kaç saat üst üste saate bakmadan yaşamak istiyorum, sanırım bu ruh yorgunluğu benim motivasyonumu fena düşürüyor, sonra diyorum ki kendime '' çocukların sağlıklı, kimseye de muhtaç değilsin, sızlanma'' .....

sanırım yaşlanıyorum :)

Hangimize yetiyor ki 24 saat.

sürekli yetişecek bir şeyler buluyor insan.

eve bir gidiyorum ya yemek yapılacak ya temizlik, ya çocuğa ödev yaptırılacak ya çantası ya beslenmesi hazırlanacak.

birini yapsan diğeri kalıyor.

ne kadar da planlı olsan olmuyor ben beceremiyorum.

HAHH işte ondan ...
işten koşarak gelip yemek işine başlamak, çocuğun ödevine geçme zamanını ayarlamak, ertesi gün için beslenme hazırlamak, evde olan kızım için ertesi gün yiyeceği yemek hazırlamak.....

yani zaman yetmiyor cidden, bu arada ev işlerinden hiç bahsetmiyorum bile, kendimle ilgili zaten hiç bir özel alanım zamanım yok, ondan geçtim, normal rutine yetişmek bile çok zor...

planlı olan hali bu şekilde, plan zamana yetmiyor ne yazık ki....

Selam
Çalışan anneler için hayat 2 kat daha zor gerçekten
Enerjik olduğunuz zamanı iş yerinde geçirip eve yorgun gelmek üstüne de 1 gunluk ev rutinini birkaç saate sığdırmak daha zor

Tavsiyem yarınınızı kolaylaştıracak işler yapılması.

Geçen gün eşimle eski fotograflarimiza baktık
Eylülün bebeklik videolarını izledik
Bazen eskiye gitmek iyi geliyor.
Hatırlanacak güzel şeylerin olması
Hayatı yaşadığımızı görmek mutluluk veriyor.

Peki yaşlanmış geliyor musunuz
Benim sanki gözlerımın ışıltısı cildimin parlaklığı gitmiş gibi geliyor

Keşke burda şöyle yapsaydım dıyorum
Çocugumla güzel vakitte geçirdim ama keşke daha güzel daha iyi olsaydı diyorum
Her gecen dakıka yeni şeyler öğrenip onu geçmişe dönüp uygulamak istiyorum
O yüzden eski resimler pek gülümsetmiyor beni

yemek işini şöyle yapsak,

2 ana yemek, 2 çorba pişirip kavanozlara vakumlasak konserve olarak.
bir gün dolma doldurup buzluğa atsak, bir gün kıyma alıp köfte yoğurup dondursak sanki iş kolaylaşacak gibi.

ben geçen sağlıklı sağlıksız düşünmeyip piliç nuget pişirdim. yedik mecburen.

dün akşam yemeğim yoktu, pilav yaptım, yanında sulu bişiy olsun diye de tarhana çorbası yaptım.

Temizliği bir gün yapıyorum. kurutma makinem var, temizlik yaparken makineleri çalıştırıyorum. kuruyanı katlayıp yerine koyuyorum.

temizlik için robotlardan düşünebilirsin, herkesin özellikle çalışan hanımların işini inanılmaz kolaylaştırdığını okuyorum. yemek yedikten sonra çocuğunun beslenmesini hazırlarken mutfağa aç, süpürsün. saçı kılı kırıntıyı toplasa seni rahat ettirir.

tabi bunu söylemek kolay da uygulamak zor oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…