Umarım hersey gönlünce olurİyi akşamlar minimal dostlar, benim yine kk detoksuna ihtiyacım var. Bi süre buralarda olmıycam. Hepinizi çok seviyorum. Muhtemelen geri dönerim. Dönmezsem de hakkınızı helal edin
Eline sağlık3-4 gün annemdeydim.
Kumandalar gözüme çarptı baktım olmayacak elimi sürmek istemiyorum, aldım onları çıkardım tuş takımını yağ çöz sıktım fırçaladım.
bir diğerini ıslak mendille ve yağ çözle sildim.
poşete geçirdim onları.
miss oldular miss.
Sade yasamin belli bir kalıbı yokturMinimal kişiye göre değişkenlik göstermez mi?
Biz de seni seviyoruz. Sensiz eksiğizİyi akşamlar minimal dostlar, benim yine kk detoksuna ihtiyacım var. Bi süre buralarda olmıycam. Hepinizi çok seviyorum. Muhtemelen geri dönerim. Dönmezsem de hakkınızı helal edin
Selamlar
Bugün internetten alışveriş yaptım. Sonra da düşündüm ihtiyaç mıydı yoksa istek mi? Sanırım çok da ihtiyaç değildi. Gelsinler bakalım beğenmezsem iade ederim
Bu aralar Zülfü Livaneli kitapları okuyorum. Huzursuzluk, Son Ada, Kardeşimin Hikayesi severek okuduğum kitaplardı. Şu an elimde Konstantiniyye Oteli var. Ama bu sıktı biraz, sabırla devam edip bitirmeye çalışıyorum
Almak istediğim yeni kitapların listesi hazır fakat bu harcamayı Ocak ayına erteledim. Çünkü elimde okunmayı bekleyen başka kitaplar var dolayısıyla acele etmiyorum.
Hafta başı temizlik, çamaşır, ütü gibi işleri halletmiştim. Birkaç gündür ortalık toplama yemek bulaşık dışında bir şey yapmıyorum. Yarın biraz evle ilgilenmeliyim. Yapılacak bir okul etkinliğimiz var onu hallederiz kızımla. Bir de kek yapmayı düşünüyoruz beraber. Gerçekten günler o kadar hızlı geçiyor ki 1 haftalık tatilin sonuna çabucak geldik
Ben "evde ne var, ne yapılır" kafasındayım. ☺Alışveriş yaptım ve aklımda menüler oluşmaya başladı.
Mantar sote ve patates püresi, salata
Karnabahar yemeği, tarhana ve turşu
Kuru fasulye,pilav ve cacık
Kuru dolma, mercimek çorbası, turşu ve ayva tatlısı
Etli patates pilav salata
Firinda tavuk , ev makarnası , salata
Günleri şuan belli değil birkaç eksik şeyleri de kontrol etmem gerek
Sabah kahvaltısına patatesli börek yapıp buzluğa koyacağım.
Önceden evde bulunsun diye bir sürü alışveriş yapar yarısı çöpe giderdi.
Artık liste ve menü sayesinde çok şükür kontrol altında
1 sebze meyve çok geliyorsa gözüme hemen yarısını ayırıp ablama anneme yada komşuya veriyorum
Siz gıda konusunda neler yapıyorsunuz.
Çok güzelBen "evde ne var, ne yapılır" kafasındayım. ☺
Evde olan sebzelerden gidiyorum. Haftalık alışveriş yapmıyorum. Zaten manav, market yakın bize. Onları benim buzdolabım, kilerim olarak görüyorum.İhtiyaç varsa zaten elimin altında. Manavı kasabı arayıp eve de sipariş veriyorum. Zamandan kazanmak için.
Sebze varsa sebzelere öncelik veriyorum. Bozulacak olanlar öncelikli.
Haftada bakliyat, sebze, et ve türevleri şeklinde gidiyorum.
Liste oluşturmadım. Şimdilik böyle. Biraz da burada olanlardan paylaşıyoruz. Bende varsa komşularımla, arkadaşlarımla paylaşıyorum. Bazen onlar paylaşır. Şükür. Bende durumlar böyle.
Kolay gelsinSelamlar olsun herkese,
Ben bu hafta moral motivasyon olarak daha iyiyim.
Kızın dersleri bir nebze olsun sorunsuz geçmekte.
birkaç gün Annemde olduğumu söylemiştim.
Eve döndük.
Evde çamaşır işi var. Yıkanacak ve katlanacak.
Maşaallah şifa olsun. İnsanın kendi ürünü bir başka oluyor tabii.Bu yaz bahçeye bir sürü sebze ekmistik
Bekledigimizden fazla verim aldık
Hep dağıttık.
Önümüzdeki yaz daha az ürün ekecegiz
Karpuz kavun ve salatalık olacak.
Karpuz kızım istediği için ekmistik çok umutlu değildim ama tadı aşırı iyi oldu.
Bahçesi olanlara tavsiye ederim
Ya çok güzel limon ağaçları zeytinler bol bereketli olsun.Maşaallah şifa olsun. İnsanın kendi ürünü bir başka oluyor tabii.
Bizim bahçe düz değil. Tepecik bir yer. Orman içi diyebilirim. Kayınbabamındı önceden. Onlar da hayvancılıkla uğraştığı için oralarda yaşamışlar. Söz meclisten dışarı, hayvanat bahçesi gibi bizim bahçe. Domuz sürüsü, oklu kirpi, kaplumbağa vs ...Ne ararsan var.Öyle olunca zaten kavun karpuz gibi sebzeleri ekemiyoruz. Bizden önce tadına bakıyorlar.
Bizde zeytin ve limon var. Avokado denedik. Donar mı diye baktık. Çok şükür şimdilik iyi. Ufaklıklar büyüyor.
Tüm Türkiye gibi su sıkıntısı had safhada. Su kuyusu açmışlardı kaynımlar. Ya ortak olacaktık ya da bahçeye elveda diyecektik. Neyse ortak olduk. O da kurudu. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Emeklerimizi boşa çıkarmasın. Biraz sıkıntılı. Herkes nasibi kadar yiyor çok çok şükür.