- 23 Eylül 2013
- 23.868
- 48.540
SelamlarBen de kendimi bildim bileli senede 2-3 defa tüm dolapları elden geçirir, kullanmadığım, artık işime yaramayan bana fazlalık gelen eşyaları ayıklar, ayırır, ihtiyacı olanlara verirdim ama bundan 3-4 sene önce daha bilinçli bi sadeleşme zihniyetine girdim ama minimalizm kişiden kişiye değişiyo bence
Ben mesela çalıştığım ve görselliğe çok önem verdiğim için bi kaç parça kıyafetle yetinemiyorum ama giymiyosam, artık beğenmiyosam ihtiyacı olan birine veriyorum, ev eşyalarında da aynı şekilde azalmaya, sadeleşmeye gittim, sürekli link paylaşan fenomenler yüzünden de resmen alışverişten soğudum
Birkaç hafta önce link veren hesapları sildim
Ig hesabıma da günde 1 kere bakmak yetiyor artık
Sade yaşamdan önce bende ayiklama yapardım ama elediğim eşyaların yerine yenisini alırdım.
Buna rağmen giyecek hicbiseyim yok derdim.
Başta hersey ihtiyac gibi geliyor ama çoğu zaman hep giydiğimiz kiyafetler aynı oluyor.
İlk bu sade yaşama başlarken dolabımdan başlamıştım
Oncesin de moda olan ne varsa benim dolabımda olurdu. Severdim de.
Ama çoğunu eledim ve pişman değilim.
1. Sebebi 5 yıl önceki fotoğraflarıma baktım
O an moda olan şeyler 5 yıl sonra rüküş geldi gözüme
2. Sebebi farklı tasarim da olan kıyafetler yılda birkaç defa kullanılıyor sadece
Kiyafette önemli olan kriterler belirledim
Zamansız parçalar
Birbiriyle kombin yapılabilmesi
Sade ve modern görüntü
Birde kiyafetler bu kadar pahaliyken az kullanıp elemek büyük bir maddi kayıp olur
Sade yasam Birkaç kıyafetle değilde ihtiyaç olduğun kadarıyla yaşamayı sunuyor size.
Eskiyen kıyafetlerin yerine yenisi alınıyor yada enerji vermeyen kiyafetler eleyebiliyorsun.
Böylece daha bilinçli secimler yapıp sevdiğin kıyafetleri kullanıyorsun.