Allah isteyen herkese nasip etsinManzarana kurbanbüyüttün kizi hayat sana güzel vallaha. Daha ben bunla basa cikamazken ikinci ne zaman diye soranlara gel sen yap cok biliyorsan diyecegim vicdan ulan birak peşimi tek cocukta kalacam ben kardesi olmayiversin
Ozledim hepinizi ya. Bugunlerde daha da bi sorgular oldum hayati her seyi. Ne kadar fazla şükür sebebimiz var aslinda. Sadece kiymetini farketmek bile nasil guzel nasil. Öpüyorum hepinizi.
Annem ilk hamileliğimin en zor zamanlarında yanımda değildi. 2. De ise süründüğüm dönemlere şahit oldu. Ve daha o zamanlar bunu doğur bi daha da düşünme dedi. Şimdi ne zaman konusu geçse ya da reglim gecikse panik oluyor. Yok yok değildir diyorAllah isteyen herkese nasip etsin
2. Cocuk sorusu hayatımızda hep olacak malesef
Annem geçenlerde bildiğiniz tartıştı benimle bu konuda
Sonra birgun ablamlarla oturuyorduk cocuk zor iş ayrı ayrı ilgi gerekiyor diye sohbet ederlerken annem evet cocuk zor dedi
Göz göze geldik ve anlayıp güldü.
Yani herkesin yaşamı kendine göre kimse kimseye karışamazama karışıyorlar
Umurumda mı asla değil.
ÖzledikAhanda geldim. Ulen bu bebek büyütme işi tam delilik amma rahat hayatim varmis 2 yasina gelecek bebe hala kosturmam bitmiyor o kısır donguden cikamiyorum. Eskiden saatlerce burayi okurken birakin girmeyi telefona bakmayi unutuom. Zot bi cocuk degil ama annem küçükken bizle hic ilgilenmemis ya hep acısıni cikarircasina kizimla yapmak istediğimden ne kadar vaktim varsa onunla oluyorum. Evet bu kendimden bi vazgecis gibi algilanabilir ama yok yok öyle degil. İçimden bi yerleri tamir ediyorum sabki gecmiste neyi yasayamamissim...
Hepiniz iyisiniz demi kizlar. Böyle kizim kendi kendine oynasa teyzeleri ben köşede kahvemi yudumlasam sizlere yazsam.
Napalim saglik olsun. Onlar huzurlu mutlu büyüsün. Elimizden ne geliyorsa. Belki de büyüyünce onlar da bize diyecek ki şunu niye şöyle yapmadin anne.. Ay içimi döktüm azıcık ya kusura bakmayin. Oturun bi kahve koyuverem size
Annemde doğumda yanımda oldu tek yeter diyorduAnnem ilk hamileliğimin en zor zamanlarında yanımda değildi. 2. De ise süründüğüm dönemlere şahit oldu. Ve daha o zamanlar bunu doğur bi daha da düşünme dedi. Şimdi ne zaman konusu geçse ya da reglim gecikse panik oluyor. Yok yok değildir diyor
Ay benim ilk doğuma da yetişemedi ani olunca. 2. Doğumda yanımdaydı. Senin doğumun kolay ama hamileliğin zor. 2 tane yeter boşver kızım diyorAnnemde doğumda yanımda oldu tek yeter diyordu
Şimdi zaman geçti o unuttu ama ben unutmadım
Sanki dogurganligimiz ebebeynimize bağlı bir olaymış gibi
Yap yapma deme hakkı varmış gibi
Of çok derin konular.
Yok sana bir daha fikirUyku ilacı ver
Bence sen de onlara uysan iş kolaylaşacak gibi. Mesela eşinle 8 den sonraki kahve keyfi uyku kaliteni bozar. Ben demiyorum, uzmanlar diyor.☺ O zaman bitki çayı keyfi vs mi yapsan? Hani herkesde bir "erken uyu, erken uyan" davası oluyorya, seninki kafadan hazır yani.Fırsata mı çevirsen?
Yoksa daha çok yıpranıyor gibisin. Yıpranma yaa.
Yok sana bir daha fikir.Ay ben 9da uyuyorum zatenkahve dokunmuyor bana neyseki bi de öncesinde çocuklarla bitki çayı içiyorum zaten. Çocuklardan 10 dk erken uyansam bile daha iyi hissedeceğim ama işte sabah o motivasyonu bulamıyorum
Niye kiYok sana bir daha fikir
Aslında iyi olur. Çok açmıyorlar zaten üstlerini. Odalarını ayıralı 2 ay oldu biraz da ondan kontrol etme ihtiyacı hissediyorum açıkçası. Bi de şey dediler çocuk okula başlayınca sabah uyandırmazsın dediler, benim büyük 8de uyanırken okuldan sonra bunu 6 ya çekti o ne olacakYok sana bir daha fikir.Hep yapıyormuşsun zaten. Uyanmak istemediğin ve uykun bölündüğü için zaten kaliteli uyuyamıyorsun. Haliyle de uyanamıyorsun. Çocukların üzerini örtmek için o kadar kalkmasan, tulum vs giydirsen nasıl olur?
mikancım seninkiler de bizimkiler gibi erkenci kuşmuş, valla bi gözüm açık bi gözüm kapalı çizgi film keyfi yapıyoruz, bari babamız uyusun diye.Çok güzel olmuş planlaman. Benim hala en büyük sorunum sabah uyanma olayı. Çocuklar 6.30 olan uyanma saatlerini 6ya çekti. Kışa girdikçe bu saat 5.30u da görecek ara sıra biliyorum geçen kıştan.
Çözüm bulamıyorum çünkü uyandırılmak ve gözümü açtığımda karanlık olduğunu görmek beni deli ediyor. Ne yapsam bana bir önerisi olan var mı?
lindacım, çocuklar büyüyünce ona alınan hediyeleri değil oynanan oyunları hatırlarlarmış, en güzelini yapıyorsun o yüzdenanda geldim. Ulen bu bebek büyütme işi tam delilik amma rahat hayatim varmis 2 yasina gelecek bebe hala kosturmam bitmiyor o kısır donguden cikamiyorum. Eskiden saatlerce burayi okurken birakin girmeyi telefona bakmayi unutuom. Zot bi cocuk degil ama annem küçükken bizle hic ilgilenmemis ya hep acısıni cikarircasina kizimla yapmak istediğimden ne kadar vaktim varsa onunla oluyorum. Evet bu kendimden bi vazgecis gibi algilanabilir ama yok yok öyle degil. İçimden bi yerleri tamir ediyorum sabki gecmiste neyi yasayamamissim...
Hepiniz iyisiniz demi kizlar. Böyle kizim kendi kendine oynasa teyzeleri ben köşede kahvemi yudumlasam sizlere yazsam.
Napalim saglik olsun. Onlar huzurlu mutlu büyüsün. Elimizden ne geliyorsa. Belki de büyüyünce onlar da bize diyecek ki şunu niye şöyle yapmadin anne.. Ay içimi döktüm azıcık ya kusura bakmayin. Oturun bi kahve koyuverem size
İade ediyorumMia- günlük planlaman çok güzel, sadece size bir şey soracağım; alıpta pişman olduğun şeyler oluyor mu? o durumun nasıl önüne geçiyorsun? ya da aldın ve pişman oldun ne yapıyorsun?
Yalnız olmadığımı bilmek güzelmikancım seninkiler de bizimkiler gibi erkenci kuşmuş, valla bi gözüm açık bi gözüm kapalı çizgi film keyfi yapıyoruz, bari babamız uyusun diye.
lindacım, çocuklar büyüyünce ona alınan hediyeleri değil oynanan oyunları hatırlarlarmış, en güzelini yapıyorsun o yüzden
benim artık tarzı ve kalitesi hoşuma giden belirlediğim markalarım var, bazen indirim furyasına takılıp lüzumsuzca alıveriyorum yaa, sonra da pişman oluyorum, genellikle dikkat ediyorum, hatta çoğu zaman bakmıyorum bile diğer mağazalara / internet sitelerine ama bazende boş anıma denk geliyor sanırım.
Sana tavsiyem bütün kıyafetlerine tek tek bakıp geri yerlestirmen
Bazen hiç eşyamız yok gibi gelir
Yerlestirirken kombin yapip asmalisin
Eksiklerin varsa not al.
O alışveriş isteği gelince eksiklerini alırsın.
Paranın bir kısmını da birikime ayır.
Böylece kısıtlı bir bütçen olur. Bir ürün beğenirsen sonra alırım diye düşünürsün.
Kartın varsa limitini düşür yada mümkünse tamamen iptal et.
Yada 1 aylik alışveriş yapmama hedefi de olur baslangic için
Yani alışverişe seni tetikleyen ne onu da düşün.
Ben alışveriş bagimlisiyken o kadar çalışıyorum kendime birsey almayayım mi diye düşünürdüm.
Aslında yetersizlik hissiyle başa çıkmak için bu yolu seçmişim.
Yani masum gibi görünen şeylerin arkasında çok başka şeyler de vardır
Telefon bağımlılarınin çoğu gerçek hayatlarıyla yuzlesmemek için kaçış yollaridir.
Telefonun ışıltılı dünyası onları daha mutlu eder.
Aynen indirimler çok cazip gelse de tuzak aslındaşu an en büyük amacım yeni bir şey almadan dolabımdakileri biraz daha kullanıp öyle elden çıkarmak oluyor, ama benim zayıf noktam kesinlikle indirimler..
kesinlikle farkettim ki sadece ihtiyacım olan şeyi indirimli / indirimsiz farketmeksizin alsam indirimde aldığım 2 saçma parçadan daha uyguna geliyor. Hatta diğer indirimsiz aldığım eşyaya daha iyi bile davranıyorum sanırım :)
bundan sonra kalitesinden emin olduğum markalardan ve ihtiyacım olan şey ne ise ondan almaktan vazgeçmeyeceğim.
geçen gün meşhur kozmetik markasının %50 indirim zamanıymış, dayanamadım kullandığım makyaj ürünlerimin benzerini aldım (aynı marka yoktu) ama meğer o evdeki gibi değilmiş, hatalı bilgi vermişler. yani yaptığım alışveriş çöp oldu güya indirimdeyken aldım.
ne kadar minimalist takılmaya çalışıp olayın özüne inmeye çalışsam da yapamıyorum demek ki, daha çok yolum var anlaşılan.