- 25 Şubat 2015
- 1.786
- 2.303
finans uzmanı @Neysesakinim yani befercim. ama gelmez oldu buralara : ( özledimki
iç mimarCoffeCoffe bence bu konuda çok iyi.çok zevkli.
Aynen tek umudumuzhay allah yaaa, insafa gelir umarım.
Bana banyo demeBanyo değişti yazın ama 1 montaj olacak yer var ustayı bekliyoruz sabırla
O günden sonra çizmeyi bıraktımBana banyo demeMia- . Üstten bilgisayarda görüntüsünü atmıştın da daha yanan devrelerimi toparlayamadım.
BuradayımPsidan nerdesin.
En güzeli yaşanacak kadar olsa yeterBuradayım
Hep okumaya çalışıyorum ama yazmaya yetişemiyorum, okul, çocuk derken ancak yetişiyorum, hatta yetişemiyorum diyeyim
Hasta olmayacak kadar temizlik, ölmeyecek kadar yemek diyeyim siz anlayın
Çok güzel olmuş planlaman. Benim hala en büyük sorunum sabah uyanma olayı. Çocuklar 6.30 olan uyanma saatlerini 6ya çekti. Kışa girdikçe bu saat 5.30u da görecek ara sıra biliyorum geçen kıştan.Günlük yasam rutinleri
Günlük ortalama 15-16 saatimizi neye harcıyoruz ?
Ben planli olmayı seven biriyim.
Ajanda tutmayı da seviyorum ama aşırı planli olmakda beni yoruyor
Kendimi kaptırıp bir sürü plan yaptığım da oluyor
Son zamanlarda baktım ki planlarimin sadece yarısını yapıyorum bunlar da günlük düşünmeden yaptığım şeyler
Diğer hedeflerim sadece yazıldığı gibi kalıyordu yapılmıyordu.
Kocaman bir boşluğa düşmüştüm
Arastirinca hedefleri rutine çevirmek gerektiği sonucuna vardım.
Sabah hafta sonu dahil aynı saatte uyanmak bir rutindir. Bir zaman sonra bünye bunu kabul ediyor ve ayni saatte uyanmaya başlarsınız.
Başta herseyi sıfırladım ve düşündüm
En temel şeyleri ekledim
Sonra dahil olmasını istediğim şeyleri ekledim. Saatler bazen değişse de
Sırayla bütün rutini uygulamaya başladım.
Sabah uyanma saati ?
Gune baslangic molası 5 dk
Diş fırçala Su iç 5 dk
Kahvaltı hazırla ve beslenme cantasi 20-30 dk
Eylülü hazirla 10 dk
Yani saat 8 de uyanmak bana uygun ✔
Yatakları ve etrafı topla 30 dk
Bakım ve giyinmek 10 dk
Kahve molası
Saat 10:00 - 11:00
Film veya kitap 1 saat
Yanında çerez ve vitamin
Eylülü okuldan al öğle yemeği hazırla 1 saat
Saat 13:00
Aksam yemeği hazırla
Saat 17:00
Sofra hazirla topla
18:00 19:00
Uykuya hazırlan
22:00 00:30 arasi
Aralarda boşluk bırakmak acil işlere zaman taniyor ve günü bir yerde akışına bırakmak gerek.
Boşluklarda çogunlukla Eylül'le vakit ,dinlenme, hobiler, market gibi işler için açık zamanlar olarak ilerliyor.
Ajandama sadece ödeme günleri, özel günler ve randevu gibi işlere ayirdim.
Acil bir iş çıktığında zaten ona göre bir rota çizmekte kolay oluyor.
Haftanın 1 günü genel ev işlerine ayırdığımda film izlemiyorum mesela.
Gündüz tv izlemiyorum uzun zamandır.
Hayatınızı meşgul eden şeyleri çözmek ve ilerlemek gerekiyor
Başka türlü hep bir noktada takılı kalırsınız.
Ve aradığım duzeni zamanı buldum diyebilirim.
Ben film izlemeye gidiyorum görüşürüz
Bunu uyku tulumuyla çözmüştümBu arada küçük bu aralar gece de sık uyanıyor. Uyanmasalar bile gece en az 3 kez kalkıp üstlerini açtılar mı diye kontrol ediyorum. Otomatik uyanıyorum alışkanlık olmuş. Bu sebeple sabah daha bitkin oluyorum maalesef
Erken uyuduklari için erken kalkıyorlar.Ama akşam rutinimiz epey oturdu. Eve gelip elimizi yüzümüzü yıkayıp banyo günü değilse üstümüzü değiştiriyoruz. Yemek faslından sonra çocuklarla bitki çayı saatimiz oluyor. Yorgun değilsem beraber kutu oyunu, boyama vs yapıyoruz. 8 de dişlerini fırçalayıp odalarına geçiyoruz. Kitap okuyup uyuyoruz. Büyük kendi uyuyor da küçük beni istiyor. Onlar uyuyunca eşimle kahve keyfi yapıyoruz. Enerjim varsa kitap okuyorum ya da telefondan dizi izliyorum. Yatmadan mutlaka mutfağı toplayıp bulaşık mak çalıştırıyorum. Ve kapanış
Geç yatırmayı denedim ama aynı saatte uyandı küçükErken uyuduklari için erken kalkıyorlar.
Eylül 10 gibi uyuyor 8:30 da uyandırıyorum ki hafta sonu kendi kalkıyor 9 da.
4 yaşından sonra düzene girmeye başlıyor uykularGeç yatırmayı denedim ama aynı saatte uyandı küçük
Bugün oğlum kesintisiz uyuyor çok şükür. Gece uyanmak problem değil artık erken uyanmak sıkıntı ve o da değişmiyor bizimkiler erkenci kuş.onları öyle kabul ettim4 yaşından sonra düzene girmeye başlıyor uykular
Tabi hasta olunca veya başka yere tatile gidince değişiyor rutinleri.
Uyku ilacı verBugün oğlum kesintisiz uyuyor çok şükür. Gece uyanmak problem değil artık erken uyanmak sıkıntı ve o da değişmiyor bizimkiler erkenci kuş.onları öyle kabul ettimBenim bir düzenlemeye gitmem lazım ama nasıl bilmiyorum.
Ay ben 9da uyuyorum zatenUyku ilacı ver
Bence sen de onlara uysan iş kolaylaşacak gibi. Mesela eşinle 8 den sonraki kahve keyfi uyku kaliteni bozar. Ben demiyorum, uzmanlar diyor.☺ O zaman bitki çayı keyfi vs mi yapsan? Hani herkesde bir "erken uyu, erken uyan" davası oluyorya, seninki kafadan hazır yani.Fırsata mı çevirsen?
Yoksa daha çok yıpranıyor gibisin. Yıpranma yaa.
Ahanda geldim. Ulen bu bebek büyütme işi tam delilik amma rahat hayatim varmis 2 yasina gelecek bebe hala kosturmam bitmiyor o kısır donguden cikamiyorum. Eskiden saatlerce burayi okurken birakin girmeyi telefona bakmayi unutuom. Zot bi cocuk degil ama annem küçükken bizle hic ilgilenmemis ya hep acısıni cikarircasina kizimla yapmak istediğimden ne kadar vaktim varsa onunla oluyorum. Evet bu kendimden bi vazgecis gibi algilanabilir ama yok yok öyle degil. İçimden bi yerleri tamir ediyorum sabki gecmiste neyi yasayamamissim...
Manzarana kurbanEki Görüntüle 2938152
Ben çay içiyorumlindalinda cım
İlk yaşları zor ama zamanla bağımsızlıklarını ilan ediyorlar. Sen içinden nasıl geliyorsa öyle ol, güzel anne ve güzel kalpli kadın ❤