Popüler Konu Minimal Yaşam

Elinize sağlık ne güzel zor işler bitmis

Kablosuz süpürge her alanda kullanılıyor normal supurgeden daha kolay ve kısa sürüyor
Baza cekmece ici koltuk üstlerinde kullanılıyor

Robotta kesinlikle zamandan tasarruf sağlıyor

İkisi de 😅

Şuan bende kablosuz süpürge var ve sağ kolum resmen onsuz asla olmazdı
İleride robotta alacağım çünkü evi gunluk supuruyorum.
Robot supururken başka iş yapabilirim
V8 vardı sanırım sende. Ben dysona bir iki bakındım fiyatlara, özelliklere falan. Ben bakınıncaya kadar adamlar 2 yeni model çıkardılar.😂
Bence de ikisi.😁 Sanırım dik süpürge öncelikli olacak gibi. Keşke bir alana bir bedava olsa.😅😆

V8 vardı sanırım sende. Ben dysona bir iki bakındım fiyatlara, özelliklere falan. Ben bakınıncaya kadar adamlar 2 yeni model çıkardılar.😂
Bence de ikisi.😁 Sanırım dik süpürge öncelikli olacak gibi. Keşke bir alana bir bedava olsa.😅😆
V7 almıştım bana yetiyor
Bozulsa bile en üst modeli almam sanırım işimi görsün yeter 😅
Keşke 😂 hediyeli olsa

Selam kızlar
İşleri yarısını yapmıştım ki eşim Eskişehir e gidelim dedi hadi gidelim dedim
Gezdik geldik iyi oldu.

Yarın eylülün okulu ve kalan işleri planlamam lazım

Ve birde oturma odasına birkaç değişiklik yapacağız onları araştırmaya başlamam lazım.

Önümüzdeki hafta dusakabin ve balkon cami takılacak
yine bir yeni hafta yeni isler hazirmiyiz 💪

Konuya pat diye daldim ama aynı durumdan ben de muzdariptim. Civil beş altı yaşa kadar çok kaliteli ve uygun. Anaokulu için oradan aldim oğluma. Eşofman altları 30 TL orta kalınlıkta ve şık mesela. Bir bakın isterseniz

Suhan selam,

Eskişehir'de bir çocuk giyim mağazası var. Ben whatssapp'dan istediğim ürünleri gönderiyorum, eft yapıyorum. Aynı gün kargoluyorlar. Ürünlerin kalitesi iyi ve takım sattıkları için kreş açısından iyi oluyor. Bu sezon kızların kıyafetlerini oradan aldım. İnstagram adresi tutibebekvecocuk bir bak istersen. Bu arada sipariş verecek olursan çocuğun yaşı üzerinden değil de boyu üzerinden konuşursan daha sağlıklı olur. 3 yaşındaki kızımın çoğu kıyafetini 5 yaş aldım oradan.
tşk ederim elcada.sosyal medya kullanmıyorum ama eşimin hesabından bakayım .baikaç parça aldım bikaç parça eksiğim kaldı.onlarada burdan bakayım

Son düzenleme:
ben de tatil öncesi almıştım yazlık şortu tshirtü kalmamıştı. Benim de yoktu doğru dürüst.
900'e yakın da ben harcadım :KK43: önümüzdeki yaz da giyer aldıklarımı. yazlık almam artık.

okul öncesi sadece ayakkabı ve okul şort-eteği aldım. 110 lira verdim.

şimdi sonbahar ve kışlık seçenekler belirleyip almam lazım.
2 ince kazak/sweat,
2 kalın kazak ,
2 orta kalınlıkta tayt,
1 okul taytı (lacivert)
okul hırkası,
uzun kollu okul sweatshirt'ü

gene 500-600 liralık ödeme gidecek gibi duruyor.
ben biraz tamamladım bakalım

Merhaba hanımlar
Okul telaşı başladı başlayalı bir düzen oluşturmaya çalışıyordum. Evde eşim yoğun çalıştığından yük bende oluyor. Bugün yarın derken işler aldı başını gitti. Psikolojik ve dolayısıyla fizyolojik yıpranmaya başladığımı hissettiğim zaman kendime "Dur!" dedim, dur ve çözüm üret.
Bir yardımcı aldım. 2 gün evle uğraştık. Tüm perdeleri yıkadım ben. Daha öncede yazmıştım. Ütülenmeden asılmıyor perdeler. İş yükünü arttırıyor ama şu anda öncelik çocuklar. O yüzden değiştiremiyorum. Biraz daha maddi anlamda sabretmemiz lazım evde istediğimiz değişiklikleri yapmamız için.
Mutfak dolabını döktürdüm. O sildi. Ben içindekileri yıkadım. Öyle yerleştirdik.
Tarihi geçmiş ilaçları attım.
Küçülen çocuk kıyafetlerini ayırdım. Tam havalar soğumadığı için kıyafetleri tamamlayamadım. Yazlık sonbaharlıklar karıştı ister istemez.
Bayanla yüklüğü boşalttık ama o işleri bitiremediği için yerleştirmedik. Annemden yardım istedim. Sağolsun geldi. İki gün kışlık halıları serdik. Yüklüğü yerleştirdik. Minderleri anneme verdim. Boşuna yer kaplıyordu bende. 1 ay doğru düzgün oturmadığım şeyler... annemler köye bir ev yapmayı düşünüyorlar. Orada işe yarar inşaallah.
Koridorun yollukları eskimişti. Onu yeniledim. Shagyy yolluklar gitti. Yerine hafif, kilim tarzı, biraz da kolayca kirleri belli etmeyecek bir renk aldım. Bahçeye yakın olunca çocuklar çabuk kirletebiliyorlar farketmezsem.🙄

Dik süpürge ile robot süpürge arasında kaldım. Kahvaltıda özellikle masa altında çok kırıntı dökülüyor haliyle. Üç çocuklu ev. Eşyalarımın altına giremez robot süpürge. Dik süpürgrde de ben aktif olmalıyım. Sizce hangisi hanımlar? Hangisi işimi kolaylaştırır?🤔
ben robot düşünüyorum ama diğeride şart.koltuk vs süpürdüğünde robot kullanamazsın.benim gözüm robotta.zamanını bekliyorum

yemek listesi
*fırında sebze graten,mercimek çorba,kırmızı lahana salatası
*lahmacun,yeşillik,ayran,çoban salata
*tavuk sote,pilav,ayran
*yayla çorba,makarna,akdeniz salatası,ayran,turşu
*saç kavurma,ayran
*taze fasulye,pilav,cacık
*karışık dolma(geçen hafta yapamadım) cacık

pilav ekli yemekleri arka arkaya yapıyorum.çorbalarda ikinci güne kalıyor

yoğun bir hafta geçirdim.çocukların yükü tamamen üstümde.fazla yoruyo beni.1. sınıf ödevleri zaten bütün akşamımı alıyor.eşime çocuğun cantasını hazırla dedim yatmadan.ben bilmiyorum sen daha hakimsin dedi olaya tabi koltukta uzanmış elinde telefonla dedi bunu.ben ütü yapıyorum (ki hiç sevmediğim iş.normalde herkes kenidininkini yapardı bizim evde.şimdi çocukların forması vs olunca haftalık rutinlerim arasına girdi)
neticede akşam toplantı var evde:KK67::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

iş dağılımı ve evin yeni kuralları görüşülecek:kahve:
Yeni dağılımdan bizi de bilgilendirir misin örnek olması açısından.
Bizde de durumlar kötüye gitmeye başlamıştı toplantılar da işe yarmaz hale geldi ve bir gün patladım büyük bir kavga koptu evde. Şimdi büyük sorumluluğu kendisine aldı ama sürdürülebilir bir çözüm için aile terapistine gitmeye karar verdik. Umarım işe yarar bir sonuç alırız.

Kadinlar genelde bir iş yaptığı zaman sorumluluk üstümüze yapışıyor
Eşler çoğunluğu yardım etmek olarak görüyor yaptım ya diyorlar 1 kere yapınca işten kurtulmuş oluyor.
Aslında evlenirken ve bebek beklerken bu tarz konular da terapi veya eğitim almak zorunluluk olmalı.

Yeni dağılımdan bizi de bilgilendirir misin örnek olması açısından.
Bizde de durumlar kötüye gitmeye başlamıştı toplantılar da işe yarmaz hale geldi ve bir gün patladım büyük bir kavga koptu evde. Şimdi büyük sorumluluğu kendisine aldı ama sürdürülebilir bir çözüm için aile terapistine gitmeye karar verdik. Umarım işe yarar bir sonuç alırız.
eşim normalde yardımcıydı bana ama son dönemlerde hep bir kaytarma vs sezinlemeye başladım.iş için şehir dışına fazlaca çıkmaya başladı.ctesi akşam ani misafirim oldu çaya.bi saat öncesinde haber verdiler.hemen bi toparlanmaya yardım etti.b makinası vs boşalltı gibi gibi.ama çocukların yükünü fazla hissettim bu ara.sabahları ben bırakıyorum.akşam ben alıyorum.sabah iki çocuk giydir,beslenme,çanta kontrolleri ,büyüğe kahvaltı diş fırçalama seasları o arada kopan kavgaları.benim hazırlanmam,yemek vs derken tam bir curcuna. .normalde pazartesileri eşime kitledim.baktım sabah 7:30 çıkıyor..erken gitmesi gerekiyormuş vs vs .etraflıca konuşmamız lazım.evde fazla dağılmaya başladı

Kadinlar genelde bir iş yaptığı zaman sorumluluk üstümüze yapışıyor
Eşler çoğunluğu yardım etmek olarak görüyor yaptım ya diyorlar 1 kere yapınca işten kurtulmuş oluyor.
Aslında evlenirken ve bebek beklerken bu tarz konular da terapi veya eğitim almak zorunluluk olmalı.
kesinlikle yapıştı bana
aslında çok nadirdir bana yardım etmediği konular.ev temziliği ,yemek ,balkon yıkama, toz alma, çocuk bakımı hep yaptı.yaklaşık bir ay olacak okul başlayalı okul konusunu ben üstlendim ondan kaynaklı

X