Popüler Konu Minimal Yaşam

Selamlar
Gunluk rutin evi derle topla yaptim
Aksam icin kiymali karnibahar ve tarhana corbasi yaptim, dunden de biraz bulgur pilavi var.
Yine dunden kurabiye var biraz, tatli yapmadim.

Bugun kisisel gelisim adina biraz verimsiz bir gun oldu, enerjim dusuktu bir sey yapasim gelmedi.
Biraz silkinmem ve kendime hic degilse bir plan olusturmam lazim.
Vaktimi calan ve beni bloke eden seyler neler? Bunlari bulmam lazim.
Baslamak isin gerekli enerjiyi bana verecek seyler neler?
Beni mutlu eden seyler neler?

Bekarken ve calisirken ufacik seyler beni inanilmaz mutlu ve motive ederdi. Bazi sabahlar ise giderken starbuckstan kahve ve pogaca alirdim, ofiste yerdim ve bu bana nasil da haz verirdi. Alt tarafi kahveyle pogaca, ama verdigi mutlulugu anlatamam.. Ya da o sabah kiyafetime daha bir ozenir ve hafif de makyajimi yapar giderdim ise, bu bile enerjimi arttirirdi. Bazi aksamlar is cikisi magaza gezerdim, hosuma giden seyleri alirdim. Iliskiler uzerine kisisel gelisim uzerine kitaplar okumak beni cok motive ederdi.. Hayal kurardim.. Arada turlara bakardim internetten, karadeniz turuna gitmeyi hayal ederdim.Pazar gunlerim tatildi ve evde olmak huzur verirdi. Canliydim, motiveydim, ufacik da olsa sosyal bir hayatin icindeydim..

Evlendikten sonra sehir degistirdim ve ufak bir yere geldim. Sinirlari kucuk ama mutluluk veren rutin hayatimdan cikip yeni bir baslangic.. Cabuk adapte oldugumu dusundum aslinda. Ilk zamanlar o calisma temposunu ozledim. Masa basi siradan bir isti ama beni motive ediyordu.. sonra bir sekilde bu duzene de alistim fakat surekli bir enerjisizlik geldi uzerime.. erteleme.. isteksizlik.. dogru duzgun kitap bile bitirdigimi hatirlamiyorum evlendikten sonra.. hele ki 1 senedir su pandemi tuzu biberi oldu..bir de sunu farkettim,artik hayal kuramiyorum gercekten bu kalbimi acitiyor.. bekarken gece yatmadan once mutlaka guzel biseyin hayalini kurardim. Artik hicbisey aklima gelmiyor ya da bir hayalim var diyemiyorum..neden ama? Her hayalim gercek mi oldu ki? Oyle de hissetmiyorum...sevdigim ve sevildigim bir insanla evliyim, mutluyum, her sey icin cok sukur.. ama o canli hallerimi ozluyorum..sanki isigim gitmis gibi..

Bilmiyorum.. boyle iste..

Hormonlar canım bunlar. Hamilelik ve sonrasında bebekle nasıl olacak endişesi.
Suçlu arama çünkü bir suçlu yok.
Akışına bırak ve hamileliğin tadını çıkar.
Bak bir yılda hamilesin ben 5 yıl tedavi gördüm şükür şimdi 2 tane çoucğum var.
Aynı yıl evlendiğimiz arkadaşlar hala tedavi görüyor ki bu 10 yıl demek.

Kendini bir şey yapmak zorunda hissetme.
Hamilelikte yorgunluk çok normal.
Fiziksel ve hormonel değişim var ve bu değişim doğuma kadar devam edecek.
Hamileyken ben de aynı durumdaydım 5 yıl beklediğim şey bu muydu diye düşünüyordum.
Hep yorgun ve unutkan.
Hiç not almazdım her şeyi aklımda tutardım hamilelikte öyle bir noktaya geldim ki telefonu kapattıktan sonra ne demiştiniz diye geri arıyordum :)
O zaman doktorum iyi ki kadınlar hamilelikteki gibi kalmıyor doğumdan sonra normale dönüyor korkma demişti eşime :)

Günlük olarak çık evden yürüyüş yap hem ruhuna hem bedenine iyi gelir.
Bebek bakımı ve gelişimi ile ilgili kitaplar oku çünkü bebe gelince bir süre kitap okumaya vakit olmayacak.
Okuduklarını şimdi anlamıyor unutuyor gibi olacaksın ama bebeği eline alınca o bilgiler gerekli yerde hop aklına gelecek ve çok işine yarayacak.

Unutma bu günler geçecek

Evlilik kadınlar için ayrı bir dönem
Doğumda daha başka bir dönem

Gençlik yılları hayatımızın en güzel yılları oluyor
Evlenince aşk kendini sevgi ve saygıya bırakıyor
Ardından gelen sorumluluk ve fedakarlık
Ve uyum sağlamak için degisiyorsun buna da olgunluk diyorlar

Ama hayal kurmaktan vazgeçme hayal umut demek yaşayacağın gunlerin habercisidir. Seni hayata bağlar...
Ve hayatın sen istersen yine değişir

Hep böyle kalmayacak hayatta değişiyor
Bu pandemi bitecek çocuk büyüyecek
Hep olaylar değişiyor.

Bence evlendikten sonra il değiştirmenle alakalı olabilir. Günün yarısını alan, seni önemli ölçüde oyalayan iş hayatı artık yok.. sürekli evdesin çünkü dışarı çıksam nereye gidicem, kiminle gidicem diyorsun. Bazı insanlar hemen herkesle samimi olamaz muhtemelen sen de o gruptasın, bu da gittiğin yerde arkadaş edinmeni zorlaştırır. Çalışmayınca insan fazla para harcamak da istemiyor. Bir de doyum sürecine ulaştıysan artık daha minimalist yaşamayı tercih ettiysen al al nereye kadar diyorsun.. üstelik çalışırken giyime daha çok önem verildiği için çalışmazken daha rahat kıyafetler tercih ediyorsun, bu da kişiyi biraz salaş yapıyor.. bir de şimdi senin hamilelik sürecin var zaten istediğin gibi giyinemiyorsun. Saçını boyayan bir insansan boyayamıyorsun. Yüzüne bir krem sürerken bile insanın aklına bebeği geliyor zarar verir mi diye..
Sevdiklerinden uzak olma boyutu var arkadaşlarınla çıkıp gezemiyorsun ki bu çok büyük eksiklik. Ailen uzakta özlem var..
Bekarken elini bir şeye sürmezken evlenince gelen sorumluluklar var..
o yüzden hissettiklerin gayet normal.

Şimdi gelelim işin şükür boyutuna :)
Neyse ki eşin iyi, seviyor seviliyorsun, mutlu bir evliliğin var maşallah. Ailen sevdiklerin uzakta olsalar da sağlıklı olsunlar yeter. İçinde minik bir mucize taşıyorsun Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Çok insan var ki senin gerçeğinin hayaliyle yaşıyor.. o yüzden lütfen kendini motive et. Hem bak biz de varız :) sohbet ediyoruz.. ve seni kısa zamanda çok sevdik

Tespitlerin çok yerinde

Aynen çok sevdim gerçekten
Çok sıcak ve samimisin Lizz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…