Popüler Konu Minimal Yaşam

Bu işim çok yok yemek dün annem gitmiştim dolma getirmiştim yanın çorba yaparım yeter bir kaç parça ütü var yaparsam iyi olacak yaparsam tabikine birde namaz kılınacak 10 sayfa kur-an kerim okumak esma çekmek bu arada hayırlı kandiller

Tesekkur ederim destegin icin..

Dilerim gecici biseydir bu, cunku hayattan keyif alamaz noktaya geldim. En basiti eskiden gun icinde kahvemi yapip film izleyecegim ani beklerdim hevesle. Nasil mutlu ederdi beni..Simdi en sevdigim filmi bile 10. Dakikadan sonra kapatiyorum. Sikinti basiyor tat vermiyor. Ne yapiyorsun dersen sabah evi bi derle topla 10 dk, kendime kahvalti hazirlamak da cok zor geliyor yumurta yap portakal suyu sık,sirf bebek beslensin diye. Makine yerlestir sonra bi o koltuga uzan bi bu koltuga. Bos bos saatler gecir. Ogleden sonra ne yemek yapicam stresine gir vs vs derken gun bitti.

Hamilelik oncesi bebekle ilgili kitaplar aldim gel gor ki yarim biraktim onlari da. Bir seyi devam ettirecek motivasyonumu kaybettim. Son gunlerde daha da artti bu. Acip dertlesecek arkadasim da yok. Dusunuyorum simdi, paylassam icten ice sevinecek olan bile var iclerinde.

Neyse icinizi karartmiyim. Bugunlerde boyle bir surecten geciyorum ve umarim kisa surer.

Miacim tesekkur ederim dilerim surec olumlu duygulara dogru evrilir.. en buyuk dilegim bu❤

Ne kadar tatli, ışıl ışıl bir konusma❤ tesekkur ederim bellezacim guzel hislerine, bilmukabele, ben de sizleri sevdigim icin icimi dokmek istedim ..

Evet dediklerin cok dogru.. bir anda ev hayatina gecis yapinca insan bosluga dusuyor. En basiti giyim kusam bile aynen dedigin gibi oldu, salaslasti iyice. Evlendikten sonra kolye bile taktigimi hatirlamiyorum. Ama calisirken heveslenirdim kolye fular vs.. hamilelikte hele iyice bakimsiz oldum. Zaten 4 ayi bulantiyla gecti. Banyo yapmak bile zulumdu..zaten virus donemine denk geldi, hicbiyerlere cikamadik o da anksiyeteyi tetikledi.

Sukur kismima gelince.. binlerce sukurler olsun evet. Sagligimiz yerinde ac degiliz acikta degiliz. Sevdiklerim yerlerindeler sagliklilar..Ailemizin yeni uyesini bekliyoruz.. sikayet etmek nankorluk olur ama iste insanin icinde engel olamadigi duygular olusuyor, insallah o da en kisa surede normale doner..

Ayy aynı beni anlatmışsın.
Geçecek merak etme.
Doğdu iş bitti olmayacak belki benim gibi ilk görüşte aşık olmayacaksın bebeğine.
Ben neden diyordum,hep çok kutsal ya annelik, herkes süper, herkes ilk görüşte aşık oluyor bebeğine , herkesin sütü fışkırıyor da benim neden olmuyor.
Sonra arkadaşlarla konuşuyoruz çoğunluk benim gibi hissetmiş ama ayıp olur elalem ne der diye söyleyememiş.

Bırak sosyal medyanın mükemmel hamilelerini minnoş gelinlerini.
Çalışırken her canın istediğinde film izleyemiyorsun o senin için ulaşılamaz yani lüks oluyor onu elde edince haz duyuyordun.
Şimdi de sana iyi gelecek mutluluk verecek şeyleri bul mutlaka vardır.,
Birde her gün dışarıya çık yürüyüş yap ihmal etme

Sosyal medyada beni mutsuz eden hicbir hesabi takip etmiyorum artik. Hamile biri vardi en son, her gun iste bebisim icin bunu yedim sunu yedim bunu aldim, kendimi bi tuhaf hissettim. Sanki ben atiyorum haftada uc gun balik yemeyerek bebegime haksizlik ediyormusum gibi. Ya da kapi susu almiyorum diye sanki daha az onemsiyormusum gibi ya da ne bileyim, zaradaki minicik bir battaniyeye 200 lira vermiyorum sanki benim bebegim daha az degerliymis gibi.. herkes elbette cocugu icin en guzelini en iyisini ister ama bu sosyal medyada gozumuze sokulan imaj insana kendini bir noktada mutsuz da hissettrirebiliyor o yuzden bana boyle hissettirenleri takibi biraktim.

Bir de hep o soylenen sey, "onu ilk gordugumde hayat benim icin sonsuza dek degisti" iste bu o kadar cok dile getirilip sanki degismez bir kural yikilmaz bir tabu gibi empoze edildi ki o duyguyu ilk anda yasayamayan anneler kendini eksik hissetti. Oysa ki evet o senin bir parcan ve elbette ki hayat eskisi gibi olmayacak, ama annelik de bir yolculuk, bir alisma sureci..

Günaydın arkadaşlar;
-Kendim ve ailem için zamanı eşit bölüp yönettiğim bir sabah, öğle, akşam ve gece rutini hazırladım. Eşimle paylaştım. Onun sorumluluğunda olan kısımları belirledik. Kızım kreşe başladığında bu rutinleri bir daha gözden geçireceğiz. Son 1 haftadır gayet güzel bir düzen oturttum.
-Sabah erken uyanma alışkanlığı ediniyorum.
-Her hafta 1 kitap okuma alışkanlığı yerleşmiş durumda
-Sosyal medya sıfır
-Dizi izleme alışkanlığı neredeyse kayboldu.
-Ekmeksiz bir beslenme düzeni oturttum(eşim de bana katıldı)
-Pomodoro tekniği ile konsantre şekilde 25 dk+5 dk ve 50 dk+10 dk çalışmalar ile iş hayatımı verimli kıldım.
-Hafta içi öğle tatilinde zaman bulduğumda belirlediğim bir filmden 15 dk seyrediyorum. (İMDB 250 listesinden seçtiğim bir film, ya da kısa film oluyor.)(hiç seyretmemekten iyidir.)
-Günlük tutup birkaç cümle de olsa hayatımın merkezinde benim olduğumun bilincine varmaya çalışıyorum. Yazmak gerçekten iyi geliyor.
-Her gün ailemden her zaman konuşmadığım 1 kişiyi arayıp hem kendimi hem de onu iyi hissettiriyorum.

Bende durumlar böyle, daha iyi bir ben versiyonumu yaratıyorum böylece. Bu uzun bir yolculuk, ve yolda olma harika.
Çünkü iyi ben, iyi anne, iyi eş, iyi çalışan ve iyi ev hanımı olmak arasında bölünmek bazen kendimi çok kötü hissetirebiliyor.

Selamlar
Bugün kızımı eşimle gönderdim kreşe almaya da ben gideceğim
Kahvemi içtim tek başıma olmak iyi geldi
Evi topladım Süpürdüm
Biraz dinleneyim kızımı almaya giderim
Sonra pazara uğramam lazım

Eve gelince de yemek yaparım

Yoğun ama sakin bir gün

Ne güzel bir rutinin olmuş

Selamlar
Rutin evi derle topla yaptim
Aksam icin firinda balik var
Yanina patates hasladim, Salata malzemelerini yikadim
Allah yuru ya kulum dedi supangle yaptim( hazir)

Evet koca gun bunlari yapmisim, kendime gurur duyuyorum

Kalan zamanda da hayatin anlami uzerine uzun uzun dusundum

Selamlar
Evi derleyip topladım
Bir kaç parça yıkanmış çamaşır vardı yerleştirdim
Bulaşık makinesini boşalttım, elde yıkanacakları yıkadım
Toz aldım
Yerleri süpürdüm, sildim
Mutfak camını sildim
Balkonu sildim
Lavabo wc temizleyip, banyoyu sildim
Duşumu aldım
Kuru fasulye koydum ocağa pişiyor. Yanına pilav ve salata yapacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…