- 25 Temmuz 2013
- 8.101
- 17.459
Allah razı olsun teşekkür ederimBaşınız sağ olsun çok üzüldüm
Tesekkur ederim destegin icin..Hormonlar canım bunlar. Hamilelik ve sonrasında bebekle nasıl olacak endişesi.
Suçlu arama çünkü bir suçlu yok.
Akışına bırak ve hamileliğin tadını çıkar.
Bak bir yılda hamilesin ben 5 yıl tedavi gördüm şükür şimdi 2 tane çoucğum var.
Aynı yıl evlendiğimiz arkadaşlar hala tedavi görüyor ki bu 10 yıl demek.
Kendini bir şey yapmak zorunda hissetme.
Hamilelikte yorgunluk çok normal.
Fiziksel ve hormonel değişim var ve bu değişim doğuma kadar devam edecek.
Hamileyken ben de aynı durumdaydım 5 yıl beklediğim şey bu muydu diye düşünüyordum.
Hep yorgun ve unutkan.
Hiç not almazdım her şeyi aklımda tutardım hamilelikte öyle bir noktaya geldim ki telefonu kapattıktan sonra ne demiştiniz diye geri arıyordum :)
O zaman doktorum iyi ki kadınlar hamilelikteki gibi kalmıyor doğumdan sonra normale dönüyor korkma demişti eşime :)
Günlük olarak çık evden yürüyüş yap hem ruhuna hem bedenine iyi gelir.
Bebek bakımı ve gelişimi ile ilgili kitaplar oku çünkü bebe gelince bir süre kitap okumaya vakit olmayacak.
Okuduklarını şimdi anlamıyor unutuyor gibi olacaksın ama bebeği eline alınca o bilgiler gerekli yerde hop aklına gelecek ve çok işine yarayacak.
Unutma bu günler geçecek
Başınız sağolsun2020 senesi bize iyi gelmedi
Önce dayım vefat etti virüsten dolayı kasım 27 eşim vefat etti virüsten dolayı
Miacim tesekkur ederimEvlilik kadınlar için ayrı bir dönem
Doğumda daha başka bir dönem
Gençlik yılları hayatımızın en güzel yılları oluyor
Evlenince aşk kendini sevgi ve saygıya bırakıyor
Ardından gelen sorumluluk ve fedakarlık
Ve uyum sağlamak için degisiyorsun buna da olgunluk diyorlar
Ama hayal kurmaktan vazgeçme hayal umut demek yaşayacağın gunlerin habercisidir. Seni hayata bağlar...
Ve hayatın sen istersen yine değişir
Hep böyle kalmayacak hayatta değişiyor
Bu pandemi bitecek çocuk büyüyecek
Hep olaylar değişiyor.
Hayırlı kandillerBu işim çok yok yemek dün annem gitmiştim dolma getirmiştim yanın çorba yaparım yeter bir kaç parça ütü var yaparsam iyi olacak yaparsam tabikine birde namaz kılınacak 10 sayfa kur-an kerim okumak esma çekmek bu arada hayırlı kandiller
Ne kadar tatli, ışıl ışıl bir konusmaBence evlendikten sonra il değiştirmenle alakalı olabilir. Günün yarısını alan, seni önemli ölçüde oyalayan iş hayatı artık yok.. sürekli evdesin çünkü dışarı çıksam nereye gidicem, kiminle gidicem diyorsun. Bazı insanlar hemen herkesle samimi olamaz muhtemelen sen de o gruptasın, bu da gittiğin yerde arkadaş edinmeni zorlaştırır. Çalışmayınca insan fazla para harcamak da istemiyor. Bir de doyum sürecine ulaştıysan artık daha minimalist yaşamayı tercih ettiysen al al nereye kadar diyorsun.. üstelik çalışırken giyime daha çok önem verildiği için çalışmazken daha rahat kıyafetler tercih ediyorsun, bu da kişiyi biraz salaş yapıyor.. bir de şimdi senin hamilelik sürecin var zaten istediğin gibi giyinemiyorsun. Saçını boyayan bir insansan boyayamıyorsun. Yüzüne bir krem sürerken bile insanın aklına bebeği geliyor zarar verir mi diye..
Sevdiklerinden uzak olma boyutu var arkadaşlarınla çıkıp gezemiyorsun ki bu çok büyük eksiklik. Ailen uzakta özlem var..
Bekarken elini bir şeye sürmezken evlenince gelen sorumluluklar var..
o yüzden hissettiklerin gayet normal.
Şimdi gelelim işin şükür boyutuna :)
Neyse ki eşin iyi, seviyor seviliyorsun, mutlu bir evliliğin var maşallah. Ailen sevdiklerin uzakta olsalar da sağlıklı olsunlar yeter. İçinde minik bir mucize taşıyorsun Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Çok insan var ki senin gerçeğinin hayaliyle yaşıyor.. o yüzden lütfen kendini motive et. Hem bak biz de varız :) sohbet ediyoruz.. ve seni kısa zamanda çok sevdik
Ayy aynı beni anlatmışsın.Tesekkur ederim destegin icin..
Dilerim gecici biseydir bu, cunku hayattan keyif alamaz noktaya geldim. En basiti eskiden gun icinde kahvemi yapip film izleyecegim ani beklerdim hevesle. Nasil mutlu ederdi beni..Simdi en sevdigim filmi bile 10. Dakikadan sonra kapatiyorum. Sikinti basiyor tat vermiyor. Ne yapiyorsun dersen sabah evi bi derle topla 10 dk, kendime kahvalti hazirlamak da cok zor geliyor yumurta yap portakal suyu sık,sirf bebek beslensin diye. Makine yerlestir sonra bi o koltuga uzan bi bu koltuga. Bos bos saatler gecir. Ogleden sonra ne yemek yapicam stresine gir vs vs derken gun bitti.
Hamilelik oncesi bebekle ilgili kitaplar aldim gel gor ki yarim biraktim onlari da. Bir seyi devam ettirecek motivasyonumu kaybettim. Son gunlerde daha da artti bu. Acip dertlesecek arkadasim da yok. Dusunuyorum simdi, paylassam icten ice sevinecek olan bile var iclerinde.
Neyse icinizi karartmiyim. Bugunlerde boyle bir surecten geciyorum ve umarim kisa surer.
Sosyal medyada beni mutsuz eden hicbir hesabi takip etmiyorum artik. Hamile biri vardi en son, her gun iste bebisim icin bunu yedim sunu yedim bunu aldim, kendimi bi tuhaf hissettim. Sanki ben atiyorum haftada uc gun balik yemeyerek bebegime haksizlik ediyormusum gibi. Ya da kapi susu almiyorum diye sanki daha az onemsiyormusum gibi ya da ne bileyim, zaradaki minicik bir battaniyeye 200 lira vermiyorum sanki benim bebegim daha az degerliymis gibi.. herkes elbette cocugu icin en guzelini en iyisini ister ama bu sosyal medyada gozumuze sokulan imaj insana kendini bir noktada mutsuz da hissettrirebiliyor o yuzden bana boyle hissettirenleri takibi biraktim.Ayy aynı beni anlatmışsın.
Geçecek merak etme.
Doğdu iş bitti olmayacak belki benim gibi ilk görüşte aşık olmayacaksın bebeğine.
Ben neden diyordum,hep çok kutsal ya annelik, herkes süper, herkes ilk görüşte aşık oluyor bebeğine , herkesin sütü fışkırıyor da benim neden olmuyor.
Sonra arkadaşlarla konuşuyoruz çoğunluk benim gibi hissetmiş ama ayıp olur elalem ne der diye söyleyememiş.
Bırak sosyal medyanın mükemmel hamilelerini minnoş gelinlerini.
Çalışırken her canın istediğinde film izleyemiyorsun o senin için ulaşılamaz yani lüks oluyor onu elde edince haz duyuyordun.
Şimdi de sana iyi gelecek mutluluk verecek şeyleri bul mutlaka vardır.,
Birde her gün dışarıya çık yürüyüş yap ihmal etme
Ne güzel bir rutinin olmuşGünaydın arkadaşlar;
-Kendim ve ailem için zamanı eşit bölüp yönettiğim bir sabah, öğle, akşam ve gece rutini hazırladım. Eşimle paylaştım. Onun sorumluluğunda olan kısımları belirledik. Kızım kreşe başladığında bu rutinleri bir daha gözden geçireceğiz. Son 1 haftadır gayet güzel bir düzen oturttum.
-Sabah erken uyanma alışkanlığı ediniyorum.
-Her hafta 1 kitap okuma alışkanlığı yerleşmiş durumda
-Sosyal medya sıfır
-Dizi izleme alışkanlığı neredeyse kayboldu.
-Ekmeksiz bir beslenme düzeni oturttum(eşim de bana katıldı)
-Pomodoro tekniği ile konsantre şekilde 25 dk+5 dk ve 50 dk+10 dk çalışmalar ile iş hayatımı verimli kıldım.
-Hafta içi öğle tatilinde zaman bulduğumda belirlediğim bir filmden 15 dk seyrediyorum. (İMDB 250 listesinden seçtiğim bir film, ya da kısa film oluyor.)(hiç seyretmemekten iyidir.)
-Günlük tutup birkaç cümle de olsa hayatımın merkezinde benim olduğumun bilincine varmaya çalışıyorum. Yazmak gerçekten iyi geliyor.
-Her gün ailemden her zaman konuşmadığım 1 kişiyi arayıp hem kendimi hem de onu iyi hissettiriyorum.
Bende durumlar böyle, daha iyi bir ben versiyonumu yaratıyorum böylece. Bu uzun bir yolculuk, ve yolda olma harika.
Çünkü iyi ben, iyi anne, iyi eş, iyi çalışan ve iyi ev hanımı olmak arasında bölünmek bazen kendimi çok kötü hissetirebiliyor.
Nasılsın ablam son zamanlarda hiç denk gelemiyoruz seni görmek çok güzelGünaydın kızlar
Ablacım başınsağolsun2020 senesi bize iyi gelmedi
Önce dayım vefat etti virüsten dolayı kasım 27 eşim vefat etti virüsten dolayı