Aslinda sevmedigim kitaplar var evet, onlari eleyebilirimhoşuna gitmeyen begenmediği kitaplari kütüphanenize bagişlayabilirsin .
benimde çok vardi öle yaptım hoşuma giden begendiğimi tekrar okurum diye vermedim sıkıldığım sevmediğim yarida biraktığım kitaplarimi bagişladim.;
bence kitaplari azaltinca yükü hafifleşiyor.
40 kitap eledim hepsi de sinavi kazanma gibi kişisel gelişimle ilgiliydi verdim.
Ben satış uygulamasına yüklüyorum 1 ay içinde satılmazsa giysi kutusuna atıyorum cnm.Hanimlar simdi size bir konuda danismak istiyorum..marie kondo nun kitabinda 50. Sayfaya kadar geldim, icimde fazlaliklarda kurtulma istegi artti. Kategori kategori seklinde eleme yapicam. Kiyafetlerime soyle bir baktim da aralarinda artik bana olmayan ama sadece bikac kez giyilmis guzel parcalar da var. Ayakkabilarim da keza oyle. Cantalarimi da azaltmak istiyorum.
Simdi boyle bir durumda siz neyi tercih ederdiniz. Bir uygulamada satmayi mi yoksa birine vermeyi mi? Hayatimda hic bir satis uygulamasi kullanmadim. Dusunuyorum, satilmasi icin bekleyeceksin, esyalar evde bekleyecek, biri satilacak kargoya gideceksin. Ha bu arada iyi bi sekilde kargolayacaksin. Insanlari da memnun etmek zor nihayetinde. Tum bu surec bana cok zahmetli geliyor ve buna ayiracak enerjim olmadigini hissediyorum. Ama bunun yani sira cevremde bunlarin kiymetini bilecek verebilecegim biri de yok. Annem var o da sirf atilmasin diye bana ver der ama cogunu kullanmaz biliyorum.
Siz nasil bir yol izlerdiniz yerimde olsaniz?
Ben normalde satardım ama şu süreçte kargoya gitmek yada dışarda bir yerde buluşup vermek istemediğim için satış işinden vazgeçtim. Etrafında verebileceğin biri varsa ver, yoksa geri dönüşüme atabilirsin.Hanimlar simdi size bir konuda danismak istiyorum..marie kondo nun kitabinda 50. Sayfaya kadar geldim, icimde fazlaliklarda kurtulma istegi artti. Kategori kategori seklinde eleme yapicam. Kiyafetlerime soyle bir baktim da aralarinda artik bana olmayan ama sadece bikac kez giyilmis guzel parcalar da var. Ayakkabilarim da keza oyle. Cantalarimi da azaltmak istiyorum.
Simdi boyle bir durumda siz neyi tercih ederdiniz. Bir uygulamada satmayi mi yoksa birine vermeyi mi? Hayatimda hic bir satis uygulamasi kullanmadim. Dusunuyorum, satilmasi icin bekleyeceksin, esyalar evde bekleyecek, biri satilacak kargoya gideceksin. Ha bu arada iyi bi sekilde kargolayacaksin. Insanlari da memnun etmek zor nihayetinde. Tum bu surec bana cok zahmetli geliyor ve buna ayiracak enerjim olmadigini hissediyorum. Ama bunun yani sira cevremde bunlarin kiymetini bilecek verebilecegim biri de yok. Annem var o da sirf atilmasin diye bana ver der ama cogunu kullanmaz biliyorum.
Siz nasil bir yol izlerdiniz yerimde olsaniz?
Ben satış uygulamasına yüklüyorum 1 ay içinde satılmazsa giysi kutusuna atıyorum cnm.
Iste bana da o satma proseduru cok zor geliyo, hele ki su pandemi doneminde. Artik bir sekilde verecek birilerini bulurum, kalani da anneme gotururumBen normalde satardım ama şu süreçte kargoya gitmek yada dışarda bir yerde buluşup vermek istemediğim için satış işinden vazgeçtim. Etrafında verebileceğin biri varsa ver, yoksa geri dönüşüme atabilirsin.
eline sağlık darısı başıma artıkSelam kızlar yazamadım
Bakliyat
Icecekler
Çerez dolabı
Bardaklar kaşıklar
Küçük ev aletleri
Tepsiler
Mini kaseler
Tencereler
Baharatlar
Kontrol edildi
O sırada annemler geldi önceki ayırdıklarımı götürdü
Hepsini verdim satmak uğraşmak zor geldi.
Mutfaktan bakliyatlari kavanozlara bosalttim poşetleri çıktı
2 cam kavanoz eledim
Dolap dışlarını içlerini sildim
Kalan
Buzdolabi ve mutfak bez havluları
1 çekmece de boş onu ileri zamanda pasta kalıpları için kullanacağım
Çok yoruldum.
Inşallah canım ev öyle çok dağılıyor ki ama bütün herşey kontrol ediliyor bu sayedeeline sağlık darısı başıma artık
Kolay gelsinKizlar evdeki tüm yastık ve yorganları yıkama kararı aldım(1 tane yün yorgan var onu ihtiyacı olan birini bulur bulmaz vereceğim yıkamaya verdim yine de temizlenmemis uğraşmak istemiyorum,iki tane hafif Karaca'nın vardı onlar dursun sadece ) makineyi yormamasi açısından her gün bir parça yıkayıp boş odada çarşaf üstüne boşaltıp kurumasını sağlayacağım yeniden dolduracagm , eski usul olacak biraz yapabilir miyim bilmiyorum dün bir tane yastık yıkadım başladım inşallah tamamını halledebilirim okul açılmadan.
Siz yastıklari nasıl yikiyorsnz?
Bizim aileler şehir dışında bazen kalabalık geldiler alezlerim yetmedi ,ve eşim asla yastık alezi kullanmaz terletiyor deyip hal böyle olunca yıkama ihtiyacı hasıl oldu,hepsini yıkayıp eşiminki hariç alezleyecgm öyle daha uzun süre temiz kalır haklısınKolay gelsinBen kirlent disinda yastik yikamadim hic bir yastik alezi bir yastik kilifi takiyorum genelde,temiz kaliyo simdilik.
Kolay gelsinMia- seni okuyup kayıtsız kalmak ne mümkün ben de senin enerjinle işlere koyuldum , düzenleme yapıyorum daha çok ,dün baya bir iş hallettim.sana da kolay gelsin
Yastığı kılıfıyla mak atıyorumKizlar evdeki tüm yastık ve yorganları yıkama kararı aldım(1 tane yün yorgan var onu ihtiyacı olan birini bulur bulmaz vereceğim yıkamaya verdim yine de temizlenmemis uğraşmak istemiyorum,iki tane hafif Karaca'nın vardı onlar dursun sadece ) makineyi yormamasi açısından her gün bir parça yıkayıp boş odada çarşaf üstüne boşaltıp kurumasını sağlayacağım yeniden dolduracagm , eski usul olacak biraz yapabilir miyim bilmiyorum dün bir tane yastık yıkadım başladım inşallah tamamını halledebilirim okul açılmadan.
Siz yastıklari nasıl yikiyorsnz?
Bende kılıfla attım aslında ama annemin yaptığ yastiklar irilerdi zaten açıp tekrar güzelce doldurmak istedim ,Alex gerçekten kurtarıcı olur,Yastığı kılıfıyla mak atıyorumLizz dediği gibi alez alacağım yaza doğru
Bizim eve kedi gelince aldık üzerimize kullanıyoruzBende kılıfla attım aslında ama annemin yaptığ yastiklar irilerdi zaten açıp tekrar güzelce doldurmak istedim ,Alex gerçekten kurtarıcı olur,
Bir soru daha sormak istiyorum yatak ve yastık için tüy toplayıcı kullanıyor msnz bu bir ihtiyaç mi?