Popüler Konu Minimal Yaşam

Maalesef gün içinde felsefe kitabını okuyordum. Yatmadan önce Semerkantı okuyorum ama 1 hafta içinde bitecek inşallah
Severek basladigim tek felsefe kitabi sofinin dunyasiydi o zamanlar ben de kitaptaki sofi gibi 15 yasindaydim ve kendimi onunla ozdeslestirmistim. Ama ne olduysa bitiremedim kitabi. Belki 20 yil sonra tekrar baslarim

Severek basladigim tek felsefe kitabi sofinin dunyasiydi o zamanlar ben de kitaptaki sofi gibi 15 yasindaydim ve kendimi onunla ozdeslestirmistim. Ama ne olduysa bitiremedim kitabi. Belki 20 yil sonra tekrar baslarim
Aynen benim de başlayıp bitiremediğim kitaptı Sofi. Köpeğin adı Hermes ti sanırım. Bir o kalmış aklımda. Bir de
Dünya, sihirbazın şapkasından çıkan tavşanın tüylerine benzer. Herkes, tüylerin en üstünde doğar. (Haliyle bakış açıları geniş olur.) İnsanlar büyüdükçe, yaşlandıkça artık tüylerin altına iner. Artık gördükleri birkaç kişi ve birkaç tüyden ibaret olur. Sadece filozoflar ve çocuklar hariç.
gibi bir yazı hatırlıyorum ki, beni çok etkilemişti. (Tabi ki bu tam metin değil. Benim aklımda kalanlar. :)
Zaten filozof isimleri çorba olunca sonradan bırakmıştım okumayı. :)

Katılmak isteyenlere on bilgilendirme yapayım bu sistem önce dağılmak sonra toplanmak demek yani sistemli olarak evin her detayı elden geçecek duruma göre 1 ayı belki bir kaç haftayı bulabilir
Yapacağımız uzun bir liste
Ama sonu güzel bitiyor

Ben sadece gelen mektuplari okumak icin izole bir yeri vardi agaclikli, onu hatirliyorum aslinda keyifli ve egitici bir kitapti ama 15 yasima agir gelmis sanirim

Okumadım ama çok duydum, belki bitirme zamanı şimdidir. Ben de işte şu lise felsefe ders kitabını liseden beri okuyacağım diye saklıyordum kısmet bugüneymiş demekki neymiş her şeyin bir zamanı varmış

Ayy bak simdi lise kitabi deyince beni 20 sene oncesine goturdun lise 1 dim. o zamanlar bir brans hocamizin oglu vardi ayni okulda baska sinifta, hayatimin ilk aski(platonik) bir gun hocamiz derste filanca dersin kitabi var mi yaninizda, benim oglana lazimmis dedi. Ben bu cumleyi duyunca kalbim gum gum atarak hemen cantamdan isik hiziyla kitabi cikarip verdim. Bikac gun sonra hoca kitabi geri verdi tesekkur etti. Ben kitabi eve gidene kadar kutsal biseymis gibi tasidim eve gelince her yapragina tek tek baktim, bazi yerlerin altini cizmis, bikac yere adini karalamisti. Ahh o adini yazmasi.. kalbim yerinden cikmisti lise bittikten sonra iki sene falan o kitabi saklamistim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…