Zaten özel hastaneye gidiyorsun paranla neden güvenmediğin birine gidiyorsunki? Benim doktorum da iyiydi mesela hep pozitifti tüm sorulara olumlu cvp verirdi. O hastanede olmadığında yada test için sigorta hastanesine gittiğimde başka doktorların tavırlarını da gördüm. O yüzden hangi evrede olursan ol pozitif bir insana git, seni mutsuz eden birine değil.Mikancigim aslinda benim derdim doktorumla ilgili mutsuzluk icinde olmam. Yazmistim hani, hamileligimi ogrendigimden beri bizi hic motive etmedi, tam tersi hep tedirgin hep diken ustunde olmamiza neden oldu. Ikili testte riskim yuksek cikinca bunu telefonda cok ruhsuz bi sekilde canim senin riskin yuksek cikti, yarin gel seni patolojiye yonlendiricem,ya karindan sivi alinacak ya da ileri duzey bir kan testi var o yapilacak dedi. Ben o an kalbim hani kotu haber alirsin bayilcak gibi bisey olur vucudunda, oyle oldum. Tam bisey soruyodum ki kapatmis. Telefon elimde oylece kaldim. Sonra agladim baya. Forumda anneler grubunda teselli ettiler sagolsunlaresime haber verdim moralman coktu o da. Hic bilmiyoruz da bu isleri acemiyiz. Oysa ki ikilide risk cikmasi her zaman olabilcek birseymis. Ayrintili ultrasona girdim bebekte her sey normal cikti. Sonra nifty denen yurt disina yollanan testi yaptirdik. Onu da beklerken hic tadimiz yoktu. 10 gun sonra geldi sonuc, temiz. Rahat bi nefes aldik ama ben ahdettim bu doktoru degistircem diye. Ozel bir hastanede gittigimiz doktor. Esim de bu hastane rahat buyuk vs dogum da kolay olur. Bu saatten sonra duzenimizi bozma bilmem ne surekli boyle dedikce hevesimi kirdi. Ittire kaktira bu zamana geldim bu doktorla. Ben sezeryan istiyorum ve nedense bu doktora bi turlu guvenemiyorum hic mutlu degilim.
Doktorun tavri ne kadar onemli de mi? Ki kanama insani ne kadar tedirgin eder. Iste istedigim tavir beni strese sokmayacak belki biraz da anac bir tavir. Doktorum kadin bu arada. Esimden birazcik bu konuda yureklendirme gorseydim derhal degistirecektim. Ekonomik olarak ozel muayenehaneyi karsilayabilecek durumda olmamiza ragmen ben her seferinde devlet hastanesi kadar kalabalik hastaneye gidip en az 30 dk sira bekleyip 6 aydir adimi bile hatirlamayan doktora muayene oluyorum. Esimin degistirmek istememe nedeni simdi baska hastane mi bakicaz diyor. Zaten virus var diyor. Ozel muayenehaneye gitsek dogum nerde olacak diyor vs vs vs. Bilmiyorum.Çok büyük şanssızlık olmuş üzüldüm gerçektendoktorun tavrı zaten hassas olan anneyi çok etkiliyor. Kanamam vardı doktorum da o kadar rahat ki kanamam var diyorum ağlamaklı.karından muayene etti Progestanı yazdı gönderdi. Azıcık endişeli bir tavır sergilemedi. Onu öyle görünce heralde dedim önemli bir şey yok rahatladım. Zaten panik biriyim doktor da öyle olsa düşünemiyorum ruh halimi
Sen de cok sıkıntılı sureclerden gecmissin mia, cok uzuldumDr değiştir mutlaka
Benim kadar dr değiştiren olmamıştır
Ilk hamile olduğumu öğrendiğim de özel hastaneye gitmiştim memnundum da
Sonra eşim işsiz kaldı 2 ayda maaş almamıştı zaten
Mecbur normal bir hastaneye gectim dr süperdi ama o hastanede doğum yoktu askeri bir hastaneydi
Sonra devlete gectim resmen koyun muamelesi gördüm dr da sıfır ilgi sert davranış birde hep hastanede yatış veriyordu çıkmak istedik oradaki baska dr sivi az çıkartamam dedi neyse imza atıp çıktık ertesi gün özel hastaneye gittik herşey normal dedi
Sonra ayrıntılı ultrason öncesi bebeğin kafasında kist gördüler yarın ayrıntılı ultrason için gün verdiler
Ben ağlaya ağlaya o sevdiğimiz dr gittik içimizi rahatlattı bu normal birşey doğuma yakın gidecek dedi
Ama eve geldiğimizde ailelerimiz abarttı durumu yok bebek engelli doğacakmış yok kafasında ur varmis hiç tepki veremedim eve gelince saatlerce ağladım
Sonra detaylı ultrason da iyi huylu çıktı geçici birşey dediler
En son da arkadaşımın dr gittim ve süper iyi dr du doğuma da az kalmıştı ama kabul etti son bir kaç kontrol rahat ve iyi geçti sonra doğum oldu.
Ve daha neler neler yaşandı bu süreçte çok zordu
Dr gerçekten önemli mutlaka değiştir.
Oyle bisey ki ogrenilmis caresizlik gibi dusun. Kisir dongu gibi. Her seferinde bu son gidisim deyip yine gitmek. Zaten en mutsuz zamanlari gecirdim, geriye bisey kalmadi diyorumZaten özel hastaneye gidiyorsun paranla neden güvenmediğin birine gidiyorsunki? Benim doktorum da iyiydi mesela hep pozitifti tüm sorulara olumlu cvp verirdi. O hastanede olmadığında yada test için sigorta hastanesine gittiğimde başka doktorların tavırlarını da gördüm. O yüzden hangi evrede olursan ol pozitif bir insana git, seni mutsuz eden birine değil.
Özel muayenehanesi olan doktorların da özel hastanelerle anlaşması oluyor. Hatta birkaç hastane öneriyor hangisinde istersen doğumunu orada yaptırıyor. Ne olacakki? Zaten sezaryen olucam diyorsun. Bulunduğunuz yerde tek bir özel hastane mi var? Yada bu hastanede tek bir kadın doğumcu mu var? Aynı hastanede başka doktora da geçebilirsinSen de cok sıkıntılı sureclerden gecmissin mia, cok uzuldumo kadar iyi anliyorum ki o belirsizlik durumunu. Biz de cocugumuz kromozomal anomalili mi dogacak diye o kadar yiprandik ki. Ki oyle bir durumda gebeligi sonlandirma karari alirdik muhtemelen. Bunlari dusunmek bile bizi yedi bitirdi. Esim 6 ay olmustu sigrayi birakali. O gun yeniden basladi,hala iciyor. O kadar ofkeliyim ki. Sirf haber veris seklinden dolayi bizi resmen ucuruma birakir gibi kapadi telefonu. Neyse hatirlamak istemiyorum.
Bulundugun yerde iyi bir dr vardırDoktorun tavri ne kadar onemli de mi? Ki kanama insani ne kadar tedirgin eder. Iste istedigim tavir beni strese sokmayacak belki biraz da anac bir tavir. Doktorum kadin bu arada. Esimden birazcik bu konuda yureklendirme gorseydim derhal degistirecektim. Ekonomik olarak ozel muayenehaneyi karsilayabilecek durumda olmamiza ragmen ben her seferinde devlet hastanesi kadar kalabalik hastaneye gidip en az 30 dk sira bekleyip 6 aydir adimi bile hatirlamayan doktora muayene oluyorum. Esimin degistirmek istememe nedeni simdi baska hastane mi bakicaz diyor. Zaten virus var diyor. Ozel muayenehaneye gitsek dogum nerde olacak diyor vs vs vs. Bilmiyorum.
Ayni hastanede baskasina gecmeyi cok istedim ama odalari yanyana karsilasirsak sanki kotu bisey yapmisim gibi hissederim diye ayip olacak diye, cok komik gelebilir bu yazdigim. Ama hissim bu. kadindan da cekiniyorum resmen. Mizaci da sert. Simdi degistirsem ortada bisey yokken baskasina gecmis gibi olucam. Asil degistirmem gereken zaman ikili testten sonraydi. Ama nifty yi de orda yaptirinca yine mecbur kalmis gibi oldum. O da az bir rakam degil. 2 bin lira vermistik. Off biraz cesarete ihtiyacim var.Özel muayenehanesi olan doktorların da özel hastanelerle anlaşması oluyor. Hatta birkaç hastane öneriyor hangisinde istersen doğumunu orada yaptırıyor. Ne olacakki? Zaten sezaryen olucam diyorsun. Bulunduğunuz yerde tek bir özel hastane mi var? Yada bu hastanede tek bir kadın doğumcu mu var? Aynı hastanede başka doktora da geçebilirsin
Sanirim 6 ayin 5 ayi doktor aramakla gectiBulundugun yerde iyi bir dr vardır
Randevu alıp dene doğum için bir önerisi vardır mutlaka
Testlerini neden özelde yaptırıyorsun? Benim doktorum kendi derdi burda yaptırma sigortaya git diye. Daha bunun üçlü taraması dörtlü taraması var. Üstelik son zamanlarında daha sık gitmen gerekiyor. Neyse kendin bilirsin tabiki.Ayni hastanede baskasina gecmeyi cok istedim ama odalari yanyana karsilasirsak sanki kotu bisey yapmisim gibi hissederim diye ayip olacak diye, cok komik gelebilir bu yazdigim. Ama hissim bu. kadindan da cekiniyorum resmen. Mizaci da sert. Simdi degistirsem ortada bisey yokken baskasina gecmis gibi olucam. Asil degistirmem gereken zaman ikili testten sonraydi. Ama nifty yi de orda yaptirinca yine mecbur kalmis gibi oldum. O da az bir rakam degil. 2 bin lira vermistik. Off biraz cesarete ihtiyacim var.
Diğer dr gitmelisin sonuçta hizmet karşılığı ücret ödüyorsunAyni hastanede baskasina gecmeyi cok istedim ama odalari yanyana karsilasirsak sanki kotu bisey yapmisim gibi hissederim diye ayip olacak diye, cok komik gelebilir bu yazdigim. Ama hissim bu. kadindan da cekiniyorum resmen. Mizaci da sert. Simdi degistirsem ortada bisey yokken baskasina gecmis gibi olucam. Asil degistirmem gereken zaman ikili testten sonraydi. Ama nifty yi de orda yaptirinca yine mecbur kalmis gibi oldum. O da az bir rakam degil. 2 bin lira vermistik. Off biraz cesarete ihtiyacim var.
Gerçekten üzüldüm ya işte kişiliği öyle demekki. Negatif biri. Eşinin mantığını anlayabiliyorum. Değişiklik şu süreçte tedirgin etmiştir. Doğum o kadar güzel geçer ki tüm bunları unutturur inşallahDoktorun tavri ne kadar onemli de mi? Ki kanama insani ne kadar tedirgin eder. Iste istedigim tavir beni strese sokmayacak belki biraz da anac bir tavir. Doktorum kadin bu arada. Esimden birazcik bu konuda yureklendirme gorseydim derhal degistirecektim. Ekonomik olarak ozel muayenehaneyi karsilayabilecek durumda olmamiza ragmen ben her seferinde devlet hastanesi kadar kalabalik hastaneye gidip en az 30 dk sira bekleyip 6 aydir adimi bile hatirlamayan doktora muayene oluyorum. Esimin degistirmek istememe nedeni simdi baska hastane mi bakicaz diyor. Zaten virus var diyor. Ozel muayenehaneye gitsek dogum nerde olacak diyor vs vs vs. Bilmiyorum.
Bu arada bayan Doğum doktorlarının kadınları çok daha iyi anlaması gerektiğini düşünüyorum. Ama nedense daha acımasız duyarsız oluyorlar. Genelleme yapmıyım ama duyduklarım böyle hepDoktorun tavri ne kadar onemli de mi? Ki kanama insani ne kadar tedirgin eder. Iste istedigim tavir beni strese sokmayacak belki biraz da anac bir tavir. Doktorum kadin bu arada. Esimden birazcik bu konuda yureklendirme gorseydim derhal degistirecektim. Ekonomik olarak ozel muayenehaneyi karsilayabilecek durumda olmamiza ragmen ben her seferinde devlet hastanesi kadar kalabalik hastaneye gidip en az 30 dk sira bekleyip 6 aydir adimi bile hatirlamayan doktora muayene oluyorum. Esimin degistirmek istememe nedeni simdi baska hastane mi bakicaz diyor. Zaten virus var diyor. Ozel muayenehaneye gitsek dogum nerde olacak diyor vs vs vs. Bilmiyorum.
2 doğumumda aynı doktor aynı özel hastanede oldu. Ama ilkinde doğumhane tıklım tıklım dolu biri giriyor biri çıkıyor. Normal Doğum sezeryan giren çıkan bir dk boş kalmadı bütün gece. Haliyle çok iyi hatta hiç iyi ilgilenilmedi. Yanıma kayınvalidemi bile almadılar vs. Çektiğim acıdan değil ebelerin tavrından ağladım. Doktor teselli etmişti azıcık sadece.Oyle bisey ki ogrenilmis caresizlik gibi dusun. Kisir dongu gibi. Her seferinde bu son gidisim deyip yine gitmek. Zaten en mutsuz zamanlari gecirdim, geriye bisey kalmadi diyorumSimdi su dakikadan sonra gidecegim insan kendi muayenehanesinde calisan bir hekim olacak. bu sefer de dogum icin hastane belirliyceksin. Esim diyor ki o zaman seninle ilgilenen de olmaz. Hastanenin kendi doktorunun hstasiyla mi daha cok ilgilenirler yoksa disardan gelen bir doktorun hastasiyla mi diyor. Ilgilenilip de en fazla ne oluyor ki,zaten sezeryanda hadi bi gece yatiyosun. En fazla ne olacak yani?
Ikili test icin ayri ucret alinmadi, muayene ucretinin icindeydi. Ama benim risk sonucum yuksek gelince bana secenek sundu doktor, ya amniyosentez ya nifty denen fetal dna testi. Ya da hicbiri. Disardaki laboratuvarlarda 3500 tlye kadar variyor nifty testi, gittigimiz hastane 2000 tl ye yapiyordu. Hastane kendisi yapmiyor tabii,anlasmali laboratuvar araciligiyle yurt disina yolluyor. Ben nifty yaptirdigim icin bana uclu dortlu tarama yapilmayacak. Bunun disindaki testler rutin gebelik ve kan testleri, onlari da saglikocaginda yaptir demisti, oyle yaptim.Testlerini neden özelde yaptırıyorsun? Benim doktorum kendi derdi burda yaptırma sigortaya git diye. Daha bunun üçlü taraması dörtlü taraması var. Üstelik son zamanlarında daha sık gitmen gerekiyor. Neyse kendin bilirsin tabiki.
Evet bunu dusunuyorum artik ciddi ciddi.Diğer dr gitmelisin sonuçta hizmet karşılığı ücret ödüyorsun
Seni anlayan birine gitmen daha iyi
Cok tatlisinGerçekten üzüldüm ya işte kişiliği öyle demekki. Negatif biri. Eşinin mantığını anlayabiliyorum. Değişiklik şu süreçte tedirgin etmiştir. Doğum o kadar güzel geçer ki tüm bunları unutturur inşallah
Bu kadin cok duygusuz. Duygusal yakinlik ve empati becerisi yok. Bari cerrahi becerisi olsa diyorum ama ona da guvenim yokBu arada bayan Doğum doktorlarının kadınları çok daha iyi anlaması gerektiğini düşünüyorum. Ama nedense daha acımasız duyarsız oluyorlar. Genelleme yapmıyım ama duyduklarım böyle hep
Ayni doktor ayni hastane ve iki farkli dogum hikayesi.. Ne tuhaf degil mi.. bir ebe bile insanin butun dogum hikayesini degistirebiliyor. Dedigin oyle dogru ki.. bazen yaptigimiz hicbir plan tutmaz. Bazen de en kotusunu beklerken mucize gibi guzellikler yasariz. Diliyorum ki her sey yolunda gitsin benim icin de..2 doğumumda aynı doktor aynı özel hastanede oldu. Ama ilkinde doğumhane tıklım tıklım dolu biri giriyor biri çıkıyor. Normal Doğum sezeryan giren çıkan bir dk boş kalmadı bütün gece. Haliyle çok iyi hatta hiç iyi ilgilenilmedi. Yanıma kayınvalidemi bile almadılar vs. Çektiğim acıdan değil ebelerin tavrından ağladım. Doktor teselli etmişti azıcık sadece.
2. Doğumda doğumhane bomboş sadece ben varım. Annem hep yanımdaydı. Mükemmel bir ebe ilgilendi benimle o kadar tatlı o kadar modumu yükselten biriydi ki hakkını ödeyemem. Doktor Doğuma yetişemedi ebem doğurttu zaten.
Yani diyeceğim o ki aslında her şey biraz da şans meselesi. Plan yapıyoruz ama bazen uymuyor.
evet canım aynı konular sözde çözüme kavuştu ama ne o aynı nede ben.Aynı konular mı canım?
Belirsizlik zor. Alınmış olan kötü karar, kararsız olmaktan iyidir. Hakkında hayırlısı ne ise o olsun..
çok teşekkür ederim çok düsüncelisin ev ile ilgili ayrılıyorum galiba. bir süre ayrı idik zaten şimdi geri birleştik ama olmuyor sıkıntılar devam ediyorAllah iyilik versin canım, umarım ciddi bir problem yoktur paylaşmak istersen buradayız