Popüler Konu Minimal Yaşam

Evet burada herkesin öğrenmeye ve öğrendiğini anlatmasını paylaşımcı ruhunu seviyorum

Ben sosyal arkadaşlarıma bile anlatamadığım şeyleri paylaştım
Kalplerinizin iyi niyetini bildiğimden

Sağol
Köpek zor ama belli saatler dışarı çıkması gerekiyor ama çok sevimli oluyorlar
Evet baya büyük bir sorumluluk, eşim yanaşmıyor zaten. İstediğim cins biraz pahalı şu kadarmış diyorum kaç yıl yaşıyor diyor kar zarar hesabı yapacak dalga geçiyordu tabi de Bahçeli ev alırsak alırız diyor

Satın almak yerine istediğin köpeği sahiplenirsin mutlaka
Kedisi olan biriyle konuştuğumda zamanı geldiğinde sen onu değil o sizi bulur demişti
Dediği gibi oldu

Selam kızlar kedimiz geldi adı miya
Gri haldeydi yıkadık ablamda aşı vs derken evde ancak gelip dinlendim
Kalan isler yarına artik
Kızım yeni konuşmaya başladığında kedilere mia derdi o geldi aklıma :) şimdi kedisi olursa adını ponçik koyacağını söylüyor ama benim cesaretim yok. Sen tecrübelerini bizimle paylaşırsın artık :) güle güle büyüt

Geçen bir pet shopta köpek sordum 50.000 tl imiş. Fiyatlardan hiç haberi olmayan ben şok oldum tabi. Maske filmindeki Milo’yu bilirsiniz o cinsten. Ben aslında büyük köpekleri severim Labrador, Golden tarzı. Şu an çok uzak bir ihtimal ama alsam barınaktan alırım kesinlikle.

Satın almak yerine istediğin köpeği sahiplenirsin mutlaka
Kedisi olan biriyle konuştuğumda zamanı geldiğinde sen onu değil o sizi bulur demişti
Dediği gibi oldu
Ben de satın almaktan ziyade sahiplenme taraftarıyım, doğru zamanda bulur bizi belki de

Ilk sayfadan okumaya baslayanlardan biri benim okurken bile heves ediyorum, terapi gibi oluyor, ama gerceklestiremiyorum:)

Bahçeli evimiz olursa ben de golden isterim, şu anki ev için toy poddle çok hoşuma gidiyor. Barınaktan alma imkanım olursa tabiki ben de onu tercih ederim. Ama bu konularda bilgisizim, iş ciddiye binerse derin bir araştırma yaparım

Ilk sayfadan okumaya baslayanlardan biri benim okurken bile heves ediyorum, terapi gibi oluyor, ama gerceklestiremiyorum:)
2017 temmuzunda minimal yaşam verimli rutin bi de eski bir sayfa vardı sade yaşam mıydı neydi. Bu 3 topiği okudum bitirdim. O zaman memleketteydim. Planlar yaptım yazdım çizdim. Elenecekler yeri değişecekleri vs. Belirledim listeledim. Ağustosta eve döndüm 3 hafta her gün poşet poşet kıyafet, mutfak eşyası, ıvır zıvır vs. Evden çıkardım. Eşim bile şok oldu ama çok hoşuna gitti o da kıyafetlerini eledi 30-40 parçayı tek seferde elemiştir. Bazıları yavaş yavaş yapar ama ben bir anda yapıp büyük farkı sadeliği görünce çok mutlu ve motive oldum, hafifledim, zihnim berraklaştı. Siz de kendinize uygun yöntemi bulup başlayabilirsiniz eğer gerçekten istiyorsanız

En başından beri minimal yaşamı savunuyorum. 8 aylık evliyim, çeyizlerin çoğunu dağıttım, iki tencere takımım vardı, birini kendime bıraktım sadece yer kaplıyordu.
Mutfak masası almadım diye linç yedim ama yemek masam varken ihtiyacım yoktu ve inatla almadım.
Odalarımdan birinde yalnızca bir çalışma masası ve kütüphanem var. ( Bence evin en huzurlu odası ) Annelere göre orayı oturma odası yapmalıymışım ve oturduğum odayı da yılda birkaç kez gelecek misafirler için temizleyip kapatmalıymışım.
Evimdeki her eşyayı kullanabildiğim için mutluyum. Yemek takımı ve birkaç şeyi annemin korkusundan veremedim ama onları da elden çıkarmam yakın. :)))
Tavsiye ederim.

Okumak bile insani mutlu ediyor degil mi? Bir de uygulamasi kimbilir ne guzeldir aslinda evlenirken hicbir seyi gereksiz almadim. Koca koca salon takimlarim yok mesela, butun esyalarimizi ikeadan aldik. Ama salonumuz nispeten kucuk ve soyle bir bakinca kalabalik duruyor mesela 12 kisilik yemek takimim yok. Onun yerine 6 kisilik gundelik, 6 kisilik de misafir icin ayri yemek takimi almistim bekarken. Fakat mutfaga bakiyorum butun dolaplar dolu, ustuste. Evlendikten sonra da bisey gorup begendikce almisim, birikmis. Hangisine kiysam diye dusunup kiyamiyorum

Kiyafetlerimden azaltayim dedim gecen. En fazla 10 parca cikti artik calisan bir kadin degilim, degisik degisik seye ihtiyacim da yok, ama varolanlardan da bu kadar eleyebildim bilmiyorum, bu sanirim uzun bir surec.. yavas yavas ilerlersem belki basaririm

Sizin işiniz daha kolay o zaman zaten 1-0 Önde başlamışsınız yavaş yavaş istediğiniz kıvama gelirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…