• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhaba herkese güzel mutlu sağlıklı bir yıl diliyorum ❤️
Geçtiğimiz hafta pazar günü evin camlarının yarısını sildim bu hafta ise iş yeri çağırdı ama kendime üç günlük bir plan oluşturdum temizlik gitmek istemedim. Cuma günü Kalan camlar silindi iki oda perdesi yıkandı.antre banyo yatak odası küçük Bir koridor var oranın duvarları silindi.
Bugün için ise kalan yerlerin duvarları ve perdeleri var üç aylık genel temizlik işini çok iyi oturttum hem çok kirlenmiyor hemde Bir plan dahilinde yapılıyor kısmet ise diğer temizlik Nisan başı .
Genel temizlik bitince kiler ve dolap içlerine gireceğim Ufak Ufak .
2022 yılı belli ki 2020den zor geçecek tasarruf ve yatırım biraz dikkat edeceğim size de tavsiye ederim
Aylık 0.5gr kredi kartı tasarrufum var sekiz yıldır böyle Bir kullanım var bu para Zor gün parası iki kere bozdurdum ama yeniden başladım
Ayrıca aylık maaştan artan paraları yatirdigim bir yatırım hesabım var ama onu nisan ayından beri yapamıyorum iş değişikliği bazı ailesi içi sorunlardan dolayı 2021 ile bu işe birazda daha dikkat edeceğim bu ara hiç yarınlar yok gibi harcadım artık düzene girme vakti geldi bir kriz işsizlik anında yada daha iyimser büyük bir şey alma anında köşede Bir para olmalı
Beş yıllık Bir telefonum vardı artık şarjı ve aklı kullanılmıyordu Ekim ayında hem Kendime hem anneme telefon aldım beş TL açıldım ve taksit taksit ödemesi bu ay bitiyor
Kardeşim ile ortak anneme robat süpürge aldık
Muhteşem indirimlerden Bir yıllık bulaşık deterjanı aldım.bir yıl yetecek kadar kadın pedi aldım. Evde vardı fakat indirim yakalayınca aldım.
90tl güzel Bir palto yakaladim aldım. İhtiyaç olarak pantolon ve is yeri için bluz ihtiyaçim var son iki senede kilo verdim kilo aldım dolap ta pek bir şey kalmadi onları bu ay alacağım zorunlu başka ihtiyacım olan kalem yok gibi. Uzun oldu kusura bakmayın uzun zamandır yoktum döktüm epey içimi 🥰❤️ hepinize bol tasarruflu ve yatırımlı yıl diliyorum
Eline sağlık 😊
Birikim önemli gerçekten ama ihtiyaçlar acil para vs derken zaman zaman zorlanıyoruz bizde
Bu yıl evden satış yapacağım internet üzerinden bir girişime başlamak istiyorum ama ufak bir bütçeyle batarsam çok üzülmeyeyim 😂
Yaza doğru yaparim belki şuan yasal kısımları araştırıyorum toptancılara bakıyorum nasip bakalım

Kırık oyuncakları napiyosunuz onu sormaya geldim oğlum kırık araba bozuk oyuncak sevio ne atabiliyorum ne de verilecek durumdalar

Günaydınlar 🌻
Bugün güne nevresim değiştirmekle başladım.
Klozet lavabo yıkandı.
Bir mak. Katlanıp yerleştirildi.
Mutfak çekmecelerini düzenledim. Küçük oğlum sürekli dağıtıyor gerçi 🤦🏻‍♀️

İnstaya çok takıldım bu aralar. Bugün itibari ile ara veriyorum. Bu kararı almak bile üstümden yük kalkmış hissi yarattı.

Elimde 2 kitap var 2 gün içinde bitirmeyi hedefliyorum.

Yemek için patatesli börek yapacağım hazır yufkadan🙈 çocuklara çorba yaparım. Oğlumla da kek yapacağız söz verdim😊

Bir de 2 ruj, 1 tava, çatlamış bir kase, oğlumun küçülen 1 pijaması ve ceketini, teki kayıp bir çorabı eledim.

Son olarak dün mianın günlük rutinini okuyunca bugün pijamalarımı çıkarıp kotumu ve bluzumu giydim, hafif bir makyaj yaptım 😅 çok iyi hissettiriyor ama yine de çok üşeniyorum. Oğlum da okula mı gidiyorsun anne dedi 🤦🏻‍♀️🙈 daha sık uygulamaya çalışacağım modumu yükseltiyor. Makyaj malzemelerimin de tarihi geçmeden kullanayım diyorum😅

Günaydınlar 🌻
Bugün güne nevresim değiştirmekle başladım.
Klozet lavabo yıkandı.
Bir mak. Katlanıp yerleştirildi.
Mutfak çekmecelerini düzenledim. Küçük oğlum sürekli dağıtıyor gerçi 🤦🏻‍♀️

İnstaya çok takıldım bu aralar. Bugün itibari ile ara veriyorum. Bu kararı almak bile üstümden yük kalkmış hissi yarattı.

Elimde 2 kitap var 2 gün içinde bitirmeyi hedefliyorum.

Yemek için patatesli börek yapacağım hazır yufkadan🙈 çocuklara çorba yaparım. Oğlumla da kek yapacağız söz verdim😊
Ooo eline sağlık 😊

Son olarak dün mianın günlük rutinini okuyunca bugün pijamalarımı çıkarıp kotumu ve bluzumu giydim, hafif bir makyaj yaptım 😅 çok iyi hissettiriyor ama yine de çok üşeniyorum. Oğlum da okula mı gidiyorsun anne dedi 🤦🏻‍♀️🙈 daha sık uygulamaya çalışacağım modumu yükseltiyor. Makyaj malzemelerimin de tarihi geçmeden kullanayım diyorum😅
Pijama çıkartmayınca sürekli uyku modunda olunuyor
Makyaj da iyi hissettiriyor gerçekten 😊

Seviyorsa oynasın ama çok fazlaysa birazını saklayabilirsin hatırlamazsa atabilirsin
Ben genelde çöpün yanına koyuyorum alan oluyor
Peki çeyizde alınan lif patik esarp dantel vs gibi şeyleri naptınız fazla yorganlar da var. Tavla takimi oyun kutulari okuyup kaldirdigim kitaplar kullanmadigim sifir fritoz ve su an kullanmadigim yemek takimim sifir yine bunlari nasil degerlendiriyorsunuz soyle ben uzakta yasiyorum gelenim gidenim su an yok ilerde olacak ama biliyorum kafayi yicem bu esyalarla bunlari da halledersem minimallik adina yapacagim seyler bitiyor tam 2 yilimi aldi evi bu duzene getirmem atma verme satma isleri

Peki çeyizde alınan lif patik esarp dantel vs gibi şeyleri naptınız fazla yorganlar da var. Tavla takimi oyun kutulari okuyup kaldirdigim kitaplar kullanmadigim sifir fritoz ve su an kullanmadigim yemek takimim sifir yine bunlari nasil degerlendiriyorsunuz soyle ben uzakta yasiyorum gelenim gidenim su an yok ilerde olacak ama biliyorum kafayi yicem bu esyalarla bunlari da halledersem minimallik adina yapacagim seyler bitiyor tam 2 yilimi aldi evi bu duzene getirmem atma verme satma isleri
Sayfanın başlarında bu süreçleri detaylı anlattım
Kısaca bahsedersem öncelikle bu uzun bir yolculuk evi tam anlamıyla sadeleştirmek 2 yıli buluyor büyük parca eşyaların gitmesi uzun sürüyor

Önceliğin küçük eşyalar olsun
Kıyafet mutfak eşyası ayırıp satabilirsin yada bağışlayabilirsin

Misafir max kaç kişi gelir normalde ?sayıya gore tabak bardak vs elinde tutabilirsin
Yemek takımında gereksiz parçaları eleyebilirsin
Mesela 3 yemek takımım vardı önceden kahvaltı günlük misafirlik
Şuan tek takımım var servis tabaklarını misafire ayirdim çorba ana yemek tatlı şeklinde aynı şekilde bizde kullanıyoruz
Hem o kadar para verip alınan şeyler hakkını veriyoruz 😄
Ilerde değiştirsem içim acımaz yani

Yorgan aynı şekilde
2 tane bizim var 2 de misafir için
Öncesinde 6 yün yorgan daha vardı 1 tane yün yatak
2 nevresim ve misafir içinde 2 nevresimim var yastık kılıfları yedekli 2-3 günde değiştiririm.

Sadelik mottom
Kullanmıyorsan ver
Kullanıyorsan eskit 😊

Sayfanın başlarında bu süreçleri detaylı anlattım
Kısaca bahsedersem öncelikle bu uzun bir yolculuk evi tam anlamıyla sadeleştirmek 2 yıli buluyor büyük parca eşyaların gitmesi uzun sürüyor

Önceliğin küçük eşyalar olsun
Kıyafet mutfak eşyası ayırıp satabilirsin yada bağışlayabilirsin

Misafir max kaç kişi gelir normalde ?sayıya gore tabak bardak vs elinde tutabilirsin
Yemek takımında gereksiz parçaları eleyebilirsin
Mesela 3 yemek takımım vardı önceden kahvaltı günlük misafirlik
Şuan tek takımım var servis tabaklarını misafire ayirdim çorba ana yemek tatlı şeklinde aynı şekilde bizde kullanıyoruz
Hem o kadar para verip alınan şeyler hakkını veriyoruz 😄
Ilerde değiştirsem içim acımaz yani

Yorgan aynı şekilde
2 tane bizim var 2 de misafir için
Öncesinde 6 yün yorgan daha vardı 1 tane yün yatak
2 nevresim ve misafir içinde 2 nevresimim var yastık kılıfları yedekli 2-3 günde değiştiririm.

Sadelik mottom
Kullanmıyorsan ver
Kullanıyorsan eskit 😊
Ben evlenirken alışverişimi zaten sade az yaptım onlarda sıkıntı yok yorganları kime vercem kim alır siz naptınız yorganlari

Ben evlenirken alışverişimi zaten sade az yaptım onlarda sıkıntı yok yorganları kime vercem kim alır siz naptınız yorganlari
Çeyiz dükkanları yada kumaş satan yerler alıyor
Ben anneme geri vermiştim bir kısmını yeğenime verdim

Çeyiz dükkanları yada kumaş satan yerler alıyor
Ben anneme geri vermiştim bir kısmını yeğenime verdim
Kayinvalideme veresim var aslında ama verdiklerimi geri getirdi diye düşünür mu bilemedim oğlu kızı var sonuçta daha bekar

Eveeet günaydın herkese...

Cuma akşamı
-balık akşamı +++++++++++
-ev toparlama ---------------

Ctesi
-ev kırklama (ne kadar kırklama denilirse) +++++++++++
-misafir ağırlama (yatılı) ++++++++++

pazar
-ev kırklamaya devam - (yatılı misafir sebebiyle) -----------
-evde kahvaltılıkları alıp, piknik yerinde kahvaltı + gezinti sonrası kamp usulü sucuk ekmek :KK70: +++++++++
-çocuk yıkama - doyurma - uyutma ++++++++++++++
-duş +++++++++++++++
-çay keyfi ++++++++++++
-mutfağı toplu bırakma ++++++++++++

Ctesi temizliğinde yapılanlar
-ev toparlandı.
-balkon yıkandı.
-yatak odası nevresimi değiştirildi.
-yatak örtüsü olarak kullandığım pike yıkandı.
-yatak odası süpürüldü + silindi.
-giriş-koridor süpürüldü + silindi
-çocuk odası süpürüldü + silindi
-küçük odadaki çamaşırlar katlandı.
-küçük oda süpürüldü + silindi.
-salon şöyle bir üstten silindi.
-mutfak süpürüldü + silindi.
-mutfak kilimi yıkandı.
-mutfak tezgahı+ocak+masa yağçözle silindi.
-1 makine bulaşık yıkandı - bitince yerleştirildi.
-mutfak balkonu -koltuk altı dahil- süpürüldü + silindi.
-cam önü tozu alındı.
-halısı balkonda yıkandı. (tam yıkama gibi değil, ıslak şekilde sildim, durulamak için üstten su döktüm ve astım. zaten tüylü halılardan değil, makinede yıkanabilir ama benim makineye sığmıyor.)
-banyo süpürüldü + klozet ve duşakabin dahil yıkandı.
-banyo paspasları yıkandı.
-2 makine çamaşır yıkandı asıldı.
-portmanto aynası silindi.
-yemekte tarhana + ıspanak vardı.
Bu mesajdan sonra yaşıyor musun diye sormak geldi içimden inanilmazsiniz.

Eline sağlık 😊
Birikim önemli gerçekten ama ihtiyaçlar acil para vs derken zaman zaman zorlanıyoruz bizde
Bu yıl evden satış yapacağım internet üzerinden bir girişime başlamak istiyorum ama ufak bir bütçeyle batarsam çok üzülmeyeyim 😂
Yaza doğru yaparim belki şuan yasal kısımları araştırıyorum toptancılara bakıyorum nasip bakalım
Çok iyi dusunmussun ama artık o sektör de daraldı herkes aynı şeyi düşünüyor dört sene önce bende denedim ama satmadım birşey inşallah bol kazancın olur ❤️🧿

Dün salon ve mutfak duvarı silindi salon perdesi yıkandı asıldı epeyce ütü vardı onları yaptım askıda yıkanmıslar vardı onları kaldırdım bir makineden yıkadım astım. Bugün yatak odası perdesi planlıyorum küçük oda dağılmış onu toparlarim . yıkanması gereken çamaşırlar var onları yıkarım tatilin son günü dinlenirim.
Exxen yayınına taktım bu ara dizileri güzel Ergen işlerini izlemedim the crown üçüncü sezondayim
Herkese güzel bir gün diliyorum

Çok iyi dusunmussun ama artık o sektör de daraldı herkes aynı şeyi düşünüyor dört sene önce bende denedim ama satmadım birşey inşallah bol kazancın olur ❤️🧿
Sağol canım deneyeceğim
Dükkan açmayı düşündüm de zor olacaktı böyle evde yapmayı düşündüm bakalım

Back