Popüler Konu Minimal Yaşam

20201102_162302.jpg

Bakliyat gıda bölümünü bitirdim
Çay kahve bölümü topluydu
Şu yedek posetli eşyalara kutu almam gerek

Yarın çerez vs koyduğum dolap duzenlenecek

Merhabalar,
Kızımın yazlık kıyaferini hurca koyup kışlıklarını dolabına yerleştirdim. Küçük gelenleri ayırdım. Zaman zaman ayırıyordum zaten, epey birikti. Henüz ihtiyaç sahibine veremedim. En yakın zamanda vereceğim inşallah.
Ben de ayirdim kücük gelenleri. 4 büyük poset. Bir kismini ikinci el dükkanina sattim gerisini hediye olarak sokak kenarina biraktim. Burada öyle bir kültür var. Sokakta yada oturdugunuz apartmanda bir köse hediye kösesi. Posetin üstüne hediyedir yaziliyor ihtiyaci olan aliyor.

Bu ay her hafta için bir oda belirleyelim
Fly lady e gore değil de kendime gore plan yaptım
Sizde istediginiz odadan başlayabilirsiniz

1. Hafta odak noktam mutfak

Pazartesi bakliyat dolabını kontrol edeceğim
Kavanozlar
Yedekler
Alinacaklar listeye yazılacak

Salı gıda dolabı kontrolü
Çerezler
Icecekler
Alınacaklar listeleme

Çarşamba baharat bölümü
Kavanoz kontrolü
Eksikler

Perşembe
Buzdolabı

Cuma raflar ve çevre temizliği 15 dk süre içinde
Bu cok mantikli geldi bana. Ben de deneyecegim. Ben cocuk odasindan baslayayim.

Ben de ayirdim kücük gelenleri. 4 büyük poset. Bir kismini ikinci el dükkanina sattim gerisini hediye olarak sokak kenarina biraktim. Burada öyle bir kültür var. Sokakta yada oturdugunuz apartmanda bir köse hediye kösesi. Posetin üstüne hediyedir yaziliyor ihtiyaci olan aliyor.
Almanya’da mı yaşıyorsunuz? Arkadaşlar bahsetmişti çok hoşuma gitmişti bu fikir. Keşke bizim burda da uygulansa

Hemen bir değerlendirme ile başlamak istiyorum,
1.Gectigimiz ay benim için ruhsal çöküntü yaşadığım bir ay oldu,bu kadar olumsuzluk içinde şu dönemde insanın psikolojisi ister istemez etkileniyor,ayın son günleri kendimi toparladim çok şükür.Bu konuda Mikan Mikan in çok etkisi oldu.Ona çok teşekkür ediyorum ♥️
Ayın son haftası beslenmeme dikkat etmeye başladım ve kendi adıma iyi bir başlangıç oldu .Aya kötü basladim ama iyi kapattım.
Bir kaç parça eşya eledim ve 3 büyük koli ayırdım.Bunlar şuan derin depolamada ihtiyaç duymazsam elenecek eşyalar.
2.Bu ay hedefim 5 kilo vermek🤩bir kısmı gitti bile şükür.
3
4.Bir kaç gündür dolap içlerini elden geçiriyorum.Ben çok hatıra saklayan biri değilim ama eşimin yazdığı notlar vs saklamışm oğlanın kıyafetleri de hep verdim ama bir kısmı hatıra olacak.Bugun hedefim derin temizliği bitirmek.Haftaici okul+canlı dersler olduğundan asla detaylı bir iş yapamıyorum.Bu haftaya iyi bir başlangıç yapmak istiyorum.Ve eşimin oğlumun hatiralarini minimal bı düzende küçük bı kutuda toplama hedefim var.Bunu da bugün bitirmeyi planlıyorum.
5.Bu ay ders notları ve tutanaklarima odaklanıp dosyalamaya odaklanacagim bı konuda çok daginigim,planlarım eksik.
6.Butce planlaması yapmıştım,ama bir kaç ay birikim yapamam ,yakin zamanda sıfır arac almıştık ödemeleriniz var.
7.8.9.10
Arkadaşlarımla düzenli aralıklarla görüşüyorum bana iyi geliyor.
Bir kaç ziyaret yapmam lazım uygun bir şekilde onları da planladim ,aramam gereken uzun zamandır aramadigim bir kaç arkadaşımı aradım dün bana çok iyi geldi bu da.
Vee Şükür🙏
Tüm buhranlarimiza rağmen gulumseten Rabbimize🙏
Ben kalkıyorum kızlar akşam rapor vereceğim bana katılmak isteyen var mı♥️🤩
Bunu yazdıktan sonra tüm evi topladım sildim süpürdm toz aldım +wc+banyo bunları eşime yikattim paçaları sıyırdı foşur foşur iyi oldu😅
Hatıra kutuları ayıklandı.
Bir kaç ürün yükledim satış için biri satıldı bile🥰
Okul evraklarında eksikleri tamamladım dosyami yeniledim(bu işi gözümde büyütmüştüm yaptım ferahladim👍)
Arkadaşlarımla bir araya geldim çocuklar için çok çok iyi oluyor bu.
Diyete başladım hedefim var ay sonunda inşallah ulaşmış olurum 🙏

deftere yazma olasılığı ben buradan öğrendim :)
ve iyice araştirma yaptım hele heryerden..
minimalist konusunda güzel araştirdim..
şimdi de uygulama zamani.
bunun için biraz zaman lazimdi öyle oldu:)
ve takip etmeye devam.:)
Mikanin yazdiği 10 şeyi deftere kaydettim :)

20201103_110141.jpg
Dolabı düzenledim
Burda alınan abur cubur şeylerin nerdeyse hepsi hediye geliyor yada eşim alıyor

Ben çerez kuruyemis alırım bittikçe
Sevdiğim çikolata vardır arada onu alırım o kadar

Kızımın da sevdiği şeyler vardır
Onlar genelde buzdolabında duran yoğurt gibi şeyler
Aşırıya kacmadigi sürece karşı değilim
O yüzden çok yüksekte durmuyor kutu 😂

X