- 28 Mayıs 2010
- 2.465
- 5.491
- 37
Beslediğim öküz kedi sevmiyorÖperim tabii bir kedi daha almayı düşünmez misiniz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Beslediğim öküz kedi sevmiyorÖperim tabii bir kedi daha almayı düşünmez misiniz
Mutlu, güzel sabahlar kk :)
Yine kedicigimle ilgili bir konu acıyorum buraya. Benim kızım cins bir kedi, bu şekilde sahiplendik, özellikle para verip almadım. Ve tüy sorunu da çok yok, iyi bakmaya çalışıyorum tüyleri çok dökülmüyor. Tabi ki fıtrat olarak bizim saçımızın döküldüğü gibi, az da olsa dökülüyor.
Bazen ağzımda falan tüyünün olduğunu farkediyorum. Ama kimi zaman da eminim ki farketmeden yutuyorumdur.
Ailem, eşimin ailesi vs haliyle felaket tellallığı yapıyorlar, bu sebepten vefat eden tanıdıklarını vs anlatıyorlar. Kedim dışarı hiç çıkmadı. İlk aşılarını yaptırdık ama sürekli asilatmiyorum açıkçası. Bir sıkıntı hissetsem sürekli giderim veterinere, bundan dolayı asilatmiyorum değil. Çok araştırdım bu konuyu, sürekli parazit aşılarını yaptırmak gereksiz diyor bazı veterinerler. Dışarıya çıksa kesinlikle yaptırırım. Ama çiğ et vs yemediği için, sürekli evde olduğu için şimdilik böyle karar verdim neyse..
Sonuç olarak bu tüyler bize zarar verir mi?
Ve en son konuyu şuraya baglayacagim. Benim kızımdan ayrılmam gibi bir durum söz konusu değil inşallah kesinlikle bunu düşünmüyorum ama geçenlerde bir arkadaşım bana, eltisinin bebeğinin olmadığını ve doktorların (?) sebep olarak evde kedi beslemesini gösterdiğini söyledi. Ve gariptir ki ailesinde pek çok kişi bunu yaşamış, öyle söyledi. Şaşırdım açıkçası pek ihtimal veremedim.
Birkaç gün önce düşük yaptım, biliyorsunuz burda paylaşmıştım. Çok büyük bir yıkımdı benim için.. Üzülerek soruyorum ama sizce kızımla uzaktan yakından bir ilgisi olabilir mi?
Ben gördüm tüyden kist olan ve operasyon geçirmek zorunda kalan iki insan. Yakın aile bireylerim, şehirde yaşıyorlar. Bir arkadaşlarının kırsaldaki çiftliğine gidiyorlar, tarla bahçe gezerken bir salatalık koparıp ikiye bölüp yiyorlar. İkisinde de tatatatam kist. Hayvan sevmekle ya da evde hayvan beslemekle alakası yok tabi.Eskiden kırsalda yaşarken insanlar kedisi köpeği büyükbaşı küçükbaşı içiçe yaşar, kediler dışarıya çıkıp eve girer ve her ailenin de bir sürü çocuğu olurdu. Beslenilen hangi kedinin aşısı kontrolu vardı ki?
ben çocuk sahibi olamamakla kedinin doğrudan bir ilişkisini hiç duymadım. Kedi Beslediği için hastalanan da hiç duymadım. Ne hikmetse hep bilmemkimin eltisinin kedisinin tüyü boğazına kaçmış ölmüş düzeyinde kalıyor bütün duyumlar.
Kedisiyle köpepiyle içiçe yaşayan bebeklerini evcilleriyle büyüten bir sürü aile var. Evcillerin aşıları kontrolleri tamsa hiçbir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
Şimdi de kırsalda bebeklikten kediyle köpekle oynayan, koyun güden, ahır temizleyen çocuklar var ve maşallahları var yani.
Mutlu, güzel sabahlar kk :)
Yine kedicigimle ilgili bir konu acıyorum buraya. Benim kızım cins bir kedi, bu şekilde sahiplendik, özellikle para verip almadım. Ve tüy sorunu da çok yok, iyi bakmaya çalışıyorum tüyleri çok dökülmüyor. Tabi ki fıtrat olarak bizim saçımızın döküldüğü gibi, az da olsa dökülüyor.
Bazen ağzımda falan tüyünün olduğunu farkediyorum. Ama kimi zaman da eminim ki farketmeden yutuyorumdur.
Ailem, eşimin ailesi vs haliyle felaket tellallığı yapıyorlar, bu sebepten vefat eden tanıdıklarını vs anlatıyorlar. Kedim dışarı hiç çıkmadı. İlk aşılarını yaptırdık ama sürekli asilatmiyorum açıkçası. Bir sıkıntı hissetsem sürekli giderim veterinere, bundan dolayı asilatmiyorum değil. Çok araştırdım bu konuyu, sürekli parazit aşılarını yaptırmak gereksiz diyor bazı veterinerler. Dışarıya çıksa kesinlikle yaptırırım. Ama çiğ et vs yemediği için, sürekli evde olduğu için şimdilik böyle karar verdim neyse..
Sonuç olarak bu tüyler bize zarar verir mi?
Ve en son konuyu şuraya baglayacagim. Benim kızımdan ayrılmam gibi bir durum söz konusu değil inşallah kesinlikle bunu düşünmüyorum ama geçenlerde bir arkadaşım bana, eltisinin bebeğinin olmadığını ve doktorların (?) sebep olarak evde kedi beslemesini gösterdiğini söyledi. Ve gariptir ki ailesinde pek çok kişi bunu yaşamış, öyle söyledi. Şaşırdım açıkçası pek ihtimal veremedim.
Birkaç gün önce düşük yaptım, biliyorsunuz burda paylaşmıştım. Çok büyük bir yıkımdı benim için.. Üzülerek soruyorum ama sizce kızımla uzaktan yakından bir ilgisi olabilir mi?
Kedi ve köpek,çiğ et,sakatat yedikleri zaman hatta temiz olmayan suyu içtiği zaman bile salmonella taşıyıcısı olur. Bunu bir dergide yayınlanan makaleden öğrendim. Bu salmonella,ette, temizlenmemiş sebzede bile bulunabilir.Salmonella ne alaka? Çok yanlış öğrenmişsiniz. Genelde tavuk, yumurta, et, süt gibi gıda maddelerinden bulaşan tifo ya da gıda zehirlenmesine yol açan bir bakteridir. Kedi köpekle alakası yok.
Kedi ve köpek,çiğ et,sakatat yedikleri zaman hatta temiz olmayan suyu içtiği zaman bile salmonella taşıyıcısı olur. Bunu bir dergide yayınlanan makaleden öğrendim. Bu salmonella,ette, temizlenmemiş sebzede bile bulunabilir. Eki Görüntüle 2572923
İşte ben de onu demeye getiriyordum. Salmonella kedi ya da köpeğin yakalanabileceği bir parazit türü. Ama tüyle onla bunla bulaşabileceği ile ilgili birşey yazılmamış. Lütfen beni eleştirmeden önce dinleyin. Ben de sizinle aynı taraftayım. Ben de yıkanmamış sebze meyve veya temizlenmemiş etten gelebileceğini evde kedi olmasa bile bunun olabileceğini o yüzden kediyi evden uzaklaştırmamak gerektiğini düşünüyorum. Aslında bu kediyle alakalı bir durum da değil. Bu kedinin ortamını nasıl temizlediğimiz,nasıl beslediğimiz.Yapmayın allah aşkına. Kedi köpek çiğ et yiyecek de taşıyıcı olacak da ordan size bulaşacak da bir de ev kedisinden olacak bu. Mutfağınızda yıkadığınız ya da doğradığınız tavuktan çapraz kontaminasyonla salmonella bulaşma ihtimali kediden bulaşma ihtimalinden milyon kat daha fazla.
Hayır eleştirim kedi ve köpekten en çok ve kolay geçen toksoplazma yerine ben de dahil çoğu hayvan sahibinin duymadığı, bilmediği gerçekliği bile tartışılabilcek olan salmonellayı araya sokmanıza oldu.İşte ben de onu demeye getiriyordum. Salmonella kedi ya da köpeğin yakalanabileceği bir parazit türü. Ama tüyle onla bunla bulaşabileceği ile ilgili birşey yazılmamış. Lütfen beni eleştirmeden önce dinleyin. Ben de sizinle aynı taraftayım. Ben de yıkanmamış sebze meyve veya temizlenmemiş etten gelebileceğini evde kedi olmasa bile bunun olabileceğini o yüzden kediyi evden uzaklaştırmamak gerektiğini düşünüyorum. Aslında bu kediyle alakalı bir durum da değil. Bu kedinin ortamını nasıl temizlediğimiz,nasıl beslediğimiz.
İlk yorumumda demek istediğim,kedi besleyen de beslemeyen de eşit derecede hastalığa açık ya da kapalı. Bu konuda eleştiri gerektiren hiçbirşey göremedim.
Evet o gereksiz görünmüş olabilir ama o bir misal. Bunu vermemin sebebi şu,ben kediyle yaşıyorum,sırf kedimi anlamak için 2 yıllık veteriner teknisyenliği okumak istiyorum. Ama ailem tarafından sürekli eleştiriliyorum,çünkü onlara göre insanla hayvan birarada yaşayamaz,kedisi olanın çocuğu olmaz. Falanca birisi ciğerlerinden ameliyat olmuş kedi yüzünden. Artık salmonelladan örnek veriyorum. Kedisi olmayan insan da hastalığa açıktır olan da. Kedi bağlayıcı neden değildir diye diye çatladım. Konu sahibini çok iyi anlıyorum.Hayır eleştirim kedi ve köpekten en çok ve kolay geçen toksoplazma yerine ben de dahil çoğu hayvan sahibinin duymadığı, bilmediği gerçekliği bile tartışılabilcek olan salmonellayı araya sokmanıza oldu.
Kedimin cinsi british. Benim de kedi besleyip hamile kalan çok tanıdığım var, kesinlikle herkeste görülecek diye bir genelleme yapamam o yüzden. Yalnızca şunu biliyorum ki hamile iken kedinin kumuyla çok hasır neşir olmamak gerekiyor, doktorlar bunu söylüyor. Bir parazit olma olabilirmiş, yalnız bilmiyorsam adı toxoplasmaydi sanırım. Hamile kadında düşüğe sebep olabiliyormus ama dahasını bilmiyorum..
Evet ilk gebeliğimdi, beş ay sonra tekrar hamile kaldım ama ertesi ay kalan bir sürü insan bile var. Eğer kürtaj olmadıysanız korunmanıza gerek yok, deneyebilirsiniz kendinizi toparlayınca.Konudan birazcık uzaklasacagim belki ama ilk gebeliğiniz mi düşükle sonuçlandı ve ne kadar sürede tekrar hamile kaldınız? :) özel değilse elbet.
Bu benim için gerçekten zor bir durum oldu. Tekrar yaşamaktan da korkuyorum.
Ben kedimi sahiplendiğimde üniversite ve özel veteriner aşılarını ilk sene yaptırın sonra sadece parazit tedavisi yapın dediler. Hatta hala sakladığım elimde onların vermiş olduğu çizelgede de bu şekilde. Lösemi yaptırmadım, bulunduğum şehirde aşı yoktu ve getiremedim de. 3 ayda bir iç parazit hapını evde kendim veriyorum, dış parazit bir kere taşınıyoruz diye yaptırdım, dışarı çıkmadığı için boşuna maruz bırakmak istemedim. Siz de böyle yazınca şüpheye düştüm. Bu şekilde 6 yılı devirdik kedimle, sağlığı şu an gayet iyi. İnş yanlış yapmamışımdır. Bebeğim de oldu sonradan, iç parazit hapıyla bazen eziyet ettiğimi düşünsem hiç ihmal etmedim. Diğerlerini bilmiyorum ama iç parazit şart, çiğ besin verilmese de öyle bir tehlike yaratmanın alemi yok diye düşünüyorum.Öncelikle hiç bir veteriner aşı yaptırmaya gerek yok demez. Kedi çok yaşlıysa, sağlığı kötüye gidiyorsa bazı durumlarda bünyesi kaldırmadığı için önerilmez ama kuduz, karma, lösemi her yıl, iç dış parazit iki ayda bir yaptırmak zorundasınız. Sahiplendiğiniz hayvana iyi bakmak, kaliteli mamayla beslemek, sağlığına dikkat etmek zorundasınız. Aşılanmayan hayvanın tüyü de dışkısı da hastalığa yol açar. Hayvanın dışarı çıkıp çıkmaması ve yedikleri önemli değil parazit konusunda.
Evde hayvan beslemek kısırlığa sebep olmaz. Aşısız hayvanın dışkısı toksoplazmayla düşüğe sebep olur. Dışkısıyla hamileyken muhatap olmamanız bişey değiştirmez bu konuda. Toksoplazma aşısı da var ayrıca.
Sözün özü, doğru düzgün bakın şu yavrucaklara.