- 31 Aralık 2017
- 6.447
- 22.144
- 28
Öncelikle şunu belirteyim ki şu an aşılarını sürekli tekrarlamamak paradan tasarruf amacıyla yaptığım bir şey değil. Ve kesinlikle bu konuda çok araştırdım. Çok kişiyle konuştum ve hiç yaptırmıyorum anlamında söylemedim, veterinerlerin önerdiği kadar yaptırmıyorum. Kızım şu an hala küçük sayılabilecek yaşta, hatta yaşta bile değil, aylık. Ve aşıdan sonra gerçekten kötü oluyor.
Çevremde aşıdan sonra kedisini kaybeden insanlar gördüm. Ne yazık ki her zaman %100 veterinerlere güvenemiyorum bu şekilde.
Bunun dışında mamasına, bakımına çok dikkat ediyorum, neden ilgisiz biri gibi algilandigimi anlayamadım şu anda :)
Hamile kalana kadar da toxoplazma ile alakali çok bir bilgim yoktu. Eğer böyle bir durum varsa ikimiz için de tedavi araştırırim tabi ki.
Ben hayvanlarda çok sık yapılan aşıları veterinerlerin para hırsı olarak görüyorum dürüst olmam gerekirse. Bir yapıldığında 3-6 ay ya da 6 ay-1 yıl etkisi olan aşıları damlaları niye iki ayda bir yaptıracakmışız ki mesela. Sizi başka konulardan, yorumlarınızdan da hatırlıyorum. Eminim kızınıza iyi bakıyor onun için en iyisini yapmaya çalışıyorsunuzdur.
Şöyle de bir şey söyleyeyim eski kedimiz dışarı çıkan bir kediydi. Hatta arada eve gelen bir sokak kedisiydi desem daha doğru olur. Ben küçüktüm babam da cimridir sevmez kedi köpek için para harcamayı falan. Adı W ile başlayan mor paketli market mamalarıyla besledik, çok sağlıksız denmesine rağmen, 10 yaşında dışarıda araba kazasında öldü. Yine sokakta olan yaralanmaları dışında da veteriner yüzü görmedi. Birlikte uyuduğumuz olurdu, sokakta yaşayıp tamamen aşısız olmasına rağmen ciğerlerimde kist falan olmadı.
Toksoplazma geçirip geçirmediğimi bilmiyorum. Hamilelik söz konusu değilken yapılıyor mu acaba testi bilen var mı?