- 29 Ocak 2017
- 1.025
- 2.658
Herkese merhabalar sevgili kadınlar kulübü :)
Ben İstanbul'un yazlık bir beldesinde, yapılaşmanın hızlı bölgelerinden birinde yaşıyorum.
Özel bir ofiste mimar olarak çalışıyorum. Bulunduğum ofiste 2. yılımı tamamladım. İlk işim. 4-5 ay gibi kısa bir sürede tüm işi öğrendim ve şuanda tüm dosyaların proje çizimleri, müşteri ilişkileri, belediye ve kurum takipleri, ruhsat dosyalarını tek başıma yürütüyorum. Tahsilatları dahi kendim yapıyorum. İnsan ilişkilerim kuvvetlidir müşterilerimizle çok iyi ilgilenirim. Ofiste de enerjik, neşeli ve çalışkan olduğumu düşünüyorum.
İşe ilk başladığımda asgari ücret 2300 TL idi ve 3500 Tl maaş ile başlamıştım. Bir sonraki yıl maaşım 6000 TL oldu. Temmuz zammı ile birlikte devlet memurları %30, belediye çalışanlarımız %80 zam aldı. Fakat benim maaşım 6.000 TL'den ancak 7.500 TL'ye çıkarıldı. Hak ettiğimin asla bu olduğunu düşünmüyorum ve bu konuda detaylı bir konuşma yaptık. Fakat hakkımı alamıyorum. Sizce bu ücretler normal mi? Nasıl bir yol izleyebilirim. İşime konsantre olamıyorum. Geçim sıkıntısı çok huzursuz ediyor. Herkese iyi akşamlar... :)
Mimarlık piyasasını bilmiyorum, ücrete yorum yapamam.Herkese merhabalar sevgili kadınlar kulübü :)
Ben İstanbul'un yazlık bir beldesinde, yapılaşmanın hızlı bölgelerinden birinde yaşıyorum.
Özel bir ofiste mimar olarak çalışıyorum. Bulunduğum ofiste 2. yılımı tamamladım. İlk işim. 4-5 ay gibi kısa bir sürede tüm işi öğrendim ve şuanda tüm dosyaların proje çizimleri, müşteri ilişkileri, belediye ve kurum takipleri, ruhsat dosyalarını tek başıma yürütüyorum. Tahsilatları dahi kendim yapıyorum. İnsan ilişkilerim kuvvetlidir müşterilerimizle çok iyi ilgilenirim. Ofiste de enerjik, neşeli ve çalışkan olduğumu düşünüyorum.
İşe ilk başladığımda asgari ücret 2300 TL idi ve 3500 Tl maaş ile başlamıştım. Bir sonraki yıl maaşım 6000 TL oldu. Temmuz zammı ile birlikte devlet memurları %30, belediye çalışanlarımız %80 zam aldı. Fakat benim maaşım 6.000 TL'den ancak 7.500 TL'ye çıkarıldı. Hak ettiğimin asla bu olduğunu düşünmüyorum ve bu konuda detaylı bir konuşma yaptık. Fakat hakkımı alamıyorum. Sizce bu ücretler normal mi? Nasıl bir yol izleyebilirim. İşime konsantre olamıyorum. Geçim sıkıntısı çok huzursuz ediyor. Herkese iyi akşamlar... :)
Ah be konusahibi o kadar haklısınki. Ama öyle bir ortamdayızki daha 3 ay önce devlette çalışıp temizlik personelinden 1000 TL fazla kazanıyorum diyen doktora senin ondan neyin fazla, beğenmiyorsan git denilen bir ülkedeyiz. Yani haklı olsan da sistem bu.Yorumunuza saygı duyuyorum fakat vasıfsız işçi 5500 TL asgari alır iken, yeni başlayan bir mimarın en az 7000 ile başlaması gerektiğini düşünüyorum ben. Haksız mıyım? Sizin çevrenizde tanıdığınız mimar var mı? Bizim için biraz komik rakamlar kalıyor... Bir proje 30-40 bin TLden aşağı çizilmiyor. Ofisteki tek mimar olarak tüm çizim ve takip işlemlerini yapıyorum.
Bilemiyorum belki de 2 yıllık bir mimar olarak ücret normal. Fakat iş yükümün fazlalığı ve aşırı sorumluluktan dolayı da böyle hissediyor olabilirim.
Bu kadar tecrübe edinmişsiniz.Kendi ofisinizi açın derim.İlk zamanlar zor olur belki ama olur inanın.Büyük şehirlerde ücretler düşük .Bu parayı kazanırsınız kendinize güvenin.Herkese merhabalar sevgili kadınlar kulübü :)
Peki madem tüm bunları yapabiliyorsunuz kendi ofisinizi açmayı düşünmezmisiniz? Belliki işveren size maaş ödüyor ama tüm işi siz hallediyorsunuz.Ofisteki tek mimar hatta teknik eleman sizmisiniz?tekniker vs yokmu?işyeri sahibinin mesleği ne?kaç yıllık bir ofis mesela?Birkaç ofis görüşmek için çağırdılar fakat küçük bir yerde yaşıyoruz. Hem duyulmasını istemiyorum (iş yerime sadakatimden şüphe edilmemesi adına) , hem de işimi ve müşterilerimi gerçekten çok seviyorum. İşe gelirken inanılmaz bir mutlulukla geliyorum. Kendi iş yerim gibi. Her şeyi ben yönetiyorum, tüm müşterilerle iletişimdeyim. Belediye, iski, tapu, kadastro, tüm kurumlarla ilişkilerim gün geçtikçe sağlamlaşıyor. Belki de konfor alanımdan çıkmak istemiyorumdur, bilemiyorum...
merhaba eşiniz hangi ilde ne mühendisi şubattan bu yana güzel artmış bence siz işe girmeden mi evlendiniz ilk iş deneyimi demişsinizşöyle hesap ettim; benim eşim daha yeni iş tecrübesi ediniyor şubattan beri çalışıyor hayatında ilk iş deneyimi ve mühendis 5500 ile girdi şu an 10.000 tl alıyor. Mimarla mühendisin verilen emek ve itibarlı iş olmaları bakımından pek farkını göremiyorum. Az alıyorsunuz yani hem de çok az.
Ofisimizde telefonlara bakan, ufak tefek muhasebesel konularda görev verdiğimiz (fatura kesmek, cari aramak)Yorumunuza saygı duyuyorum fakat vasıfsız işçi 5500 TL asgari alır iken, yeni başlayan bir mimarın en az 7000 ile başlaması gerektiğini düşünüyorum ben. Haksız mıyım? Sizin çevrenizde tanıdığınız mimar var mı? Bizim için biraz komik rakamlar kalıyor... Bir proje 30-40 bin TLden aşağı çizilmiyor. Ofisteki tek mimar olarak tüm çizim ve takip işlemlerini yapıyorum.
Bilemiyorum belki de 2 yıllık bir mimar olarak ücret normal. Fakat iş yükümün fazlalığı ve aşırı sorumluluktan dolayı da böyle hissediyor olabilirim.
merhaba eşiniz hangi ilde ne mühendisi şubattan bu yana güzel artmış bence siz işe girmeden mi evlendiniz ilk iş deneyimi demişsiniz
bence bursa piyasası için çok güzel siz çalışıyor musunuz? eşiniz elektirk elektronik işi mi yapıyor yoksa yazılım tarafında bişiler miMerhaba. Bursa’da yaşıyoruz. Elektrik elektronik mühendisi. Eşim işe girdikten sonra evlendik biz 3 ay olacak. İlk iş deneyimi evet, stajlar dışında. Şubat 2022 işe girişi.
Haklısınız bence de vasıflı birinin ilk maaşı dahi 7000 civarı olmalı. Maalesef artık bir standart yok ülkemizde. Asgari ücretle çalışan avukatlar mimarlar var . Ama deneyim sahibi olduğunuz için maaşınızın iyileştirilmesini talep etmelisiniz tekrar. Aynı iş yerinde çok uzun yıllar çalışmak da haklar ve maaş konusunda eksiye yol açıyor özel sektörde. 5 yılda bir veya maksimum 7 yılda bir iş değiştirmeyi öneriyor uzmanlarYorumunuza saygı duyuyorum fakat vasıfsız işçi 5500 TL asgari alır iken, yeni başlayan bir mimarın en az 7000 ile başlaması gerektiğini düşünüyorum ben. Haksız mıyım? Sizin çevrenizde tanıdığınız mimar var mı? Bizim için biraz komik rakamlar kalıyor... Bir proje 30-40 bin TLden aşağı çizilmiyor. Ofisteki tek mimar olarak tüm çizim ve takip işlemlerini yapıyorum.
Elektro-optik alanında yetiştiriyorlar eşimi. Ben enformasyon uzmanıyım.bence bursa piyasası için çok güzel siz çalışıyor musunuz? eşiniz elektirk elektronik işi mi yapıyor yoksa yazılım tarafında bişiler mi
Yaaaa bu benim nasıl aklıma gelmedi hahah...keşke bu ayki maaşımı alınca size balık ısmarlayayım yazık tabi iyi bir yerde balık yiyememek ne demek deseydiniz.
Yani açıkçası 5-7 yıla bile kalmadan hak ettiğimi alamıyorum. 5 sene hep bu şekilde maaşıma zam alırsam, 5 yılın sonunda 15.000'i ancak görürüm herhalde. :) Bence yılbaşı için kafasındaki rakam 10.000. O sebeple yapmıyor.Haklısınız bence de vasıflı birinin ilk maaşı dahi 7000 civarı olmalı. Maalesef artık bir standart yok ülkemizde. Asgari ücretle çalışan avukatlar mimarlar var . Ama deneyim sahibi olduğunuz için maaşınızın iyileştirilmesini talep etmelisiniz tekrar. Aynı iş yerinde çok uzun yıllar çalışmak da haklar ve maaş konusunda eksiye yol açıyor özel sektörde. 5 yılda bir veya maksimum 7 yılda bir iş değiştirmeyi öneriyor uzmanlar
Evet işin bir de bu boyutu var. Benim de bazı arkadaşlarım benden 1000 Tl aşağı ücret ile çalışıyorlar. Öyle olunca şükür mü etmek lazım diye insan kendisini sorguluyor ne yazık ki. Sizce yeniden maaş konusunu açmak iyi bir fikir mi? Yoksa ocak ayını mı beklemeliyim?En yakın arkadaşım mimar. Sizin maaşınıza hiç ulaşamadı o mesela, 2 senedir çalışıyor. Doğru dürüst kurumsal bir yerde iş bulamadı. 2 farklı firmada çalıştı, ama haftanın 6 günü uzun saatler yan hak yok, düşük maaş. O dayanamadı istifa etti, şimdi başka iş buldu ona başlayacak. Çok başka bir iş, ama maaşı güzel olacak ve hakları sağlam olacak.
Malesef evet... Mimar meslektaşlarımın çoğu aynı durumda. Emek emek okuduk. Uykunun ne olduğunu unuttuğumuz bir 4 yıl geçirdik ama karşılık bulamadı malesef. :/Ustunuzdeki sorumluluga gore maasiniz cok az bence. Mimarlar bukadar azmi kazaniyor? Konusun ve en azindan 10 binde anlasmaya calisin yoksa kendime is bakicam diyin bedavaya calismaya gerek yok.
Öncelikle konumdaki yorumları dikkatli okuyarak, şartlarımı görerek cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten sorumluluklarım ağır ve yıpratıcı. Üstüne üstlük maddi zorlanmanın yanı sıra, sevdiğim ve benimsediğim iş verenimin "ne kaçırsam kar" gözüyle baktığını hissetmek ayrıca gurur ve motivasyon kırıcı. Çok güzel bir konuşma yapmama rağmen maaşımı değiştirmedi. Rest çekmek ağır mı olur sizce?Ben olsam öncelikle başka iş bakardım.
Söyle düşün kirada evin var.yeni zammı kira üzerinden yapıyorsun ama yeniden kiraya verince yüksek veriyorsun.
Yeni personel de aynı şey.
Ve tekrar senin şartlarından oturu( yoksa normalde bekle derdim) tekrar görüşürdum.
İşimi severek yapiyorum ama şu ekonomide maddi yetersizlik ve ailemdeki tek çalışan sorumluluğundan dolayı bu maaşla daha fazla çalışamayacagim derdim.
Sen çıkınca yeni çalışan daha fazla ücret isteyecek, senin yaptığın işleri oturması zaman alacak, belki de senin kadar iş yapmayacak.
İş verenlerin kendi düşünsün. En azindan yılbaşına kadar 8000 yada 9000 talep ediyorum de. 1000 ,2000 artık para değil. 4 ay onu çokta etkilemez.
Ne kaçırırsam kar gözüyle bakiyor