Çok kurumsal bir cephe firmasında çalışan arkadaşım 10.000 TL alıyor. Orta karar bir yerde, Antalya ilinde çalışan arkadaşım 6.5 alıyor şuanda... İlçemdeki ofislere soramıyorum, kabalık etmek istemiyorum. :)Çevrene bir sor bakalım senin gibi mimarlar ne kadar alıyor normalde. Bende 15 yıllık öğretmenim 10.023 TL alıyorum.
Bugün güncelleme yapıldı. 10.000 istedim. 9.500 olarak anlaşma sağladık.Bu arada bana maaşın az geldi tabii
ay amma cimri çıktı senin patron cidden. ağzına vurasım geldi adamın resmen. hayırlısı olsun yine de.Bugün güncelleme yapıldı. 10.000 istedim. 9.500 olarak anlaşma sağladık.
Çok teşekkürler evet illaki bir kırpma oluyor.ay amma cimri çıktı senin patron cidden. ağzına vurasım geldi adamın resmen. hayırlısı olsun yine de.
olsun olsunÇok teşekkürler evet illaki bir kırpma oluyor.Ben de çok güldüm. :))
Evet meslektaşız.Benim yeni başladığım zaman mimar sayısı daha azdı ve şartlar şu ankinden çok çok iyiydi.Malesef üni sayısının artması,kontenjanların artması mühendislik ve mimarlık alanında fazlaca mezun olmasına ve mesleğimizin eski imajının kaybolmasına sebep oldu.Bizim mesleğimiz aslında çok kapsamlı bir meslek, sadece ofis olarak düşünmeyin.Proğram olarak belki 3d max vray vs. Öğrenebilirsiniz, bilmenizde fayda var.Mesela sadece bu konularda uzmanlaşmış melektaşlarımız var,öyleki animasyon öğrenip film sektöründe çalışılabilir, sahne tasarım yapılabilirsiniz.Sadece ruhsat projesi çizmek olarak düşünmeyin.Dilinizi geliştirin ,yurtdışında inşaat yapan çok büyük ve sayıca çok şirketlerimiz var. Projelere özel yurtdışında görev alıp burda 20 yılda alacağınız maaşı o şekildr 2-3 yılda alabilirsiniz.Tabiki bunun için yalnızca mimarlık yetmiyor, tecrübe önemli ama en önemlisi iletişim ve problem çözme becerisi.Çizim dışında imalat,şantiye konularında kendinizi geliştirin.Şu an gençsiniz uzun süreler çizim yapmaya enerjiniz var, ancak 5 yıl sonra çizim yapmak eziyete dönecek, o zaman için bir hedefiniz olması lazım.Yok ben ofiste çalışcam diyorsanız kendi ofisinizi kurmak olsun hedefiniz.Sadece proje çizmek gibi değil,yapı denetim yapmak belki küçükte olsa inşaat işleri yapmak olsun.Çok yönlü kendinizi geliştirirseniz hem iş bulmada hemde iş kurmada başarılı olursunuz.Meslektaş mıyız? Çok teşekkür ederim detaylı yorumunuz için. Yol gösterici ve gözümü açan bir yorum. "Hedefiniz orada daha yüksek maaşla çalışmak olmasın". İyi ki söylediniz bunu! Bazen sistemin içine öyle bir giriyor ki insan. Önündeki sonsuz olasılığa gözlerini kapatıp, şuanki şartlarının bir tık üstüne çıkmak için didiniyor.
Autocad, sketchup, lumion, photoshop aktif olarak kullandığım programlar. Öğrenmemi önerdiğiniz bir program daha var mı? Aslında yurtdışına çıkan büyük bir firmaya girmeyi ne çok isterim...
içim karardı.boşa mı okutuyoruz çocuklarımızı yoksa?En yakın arkadaşım mimar. Sizin maaşınıza hiç ulaşamadı o mesela, 2 senedir çalışıyor. Doğru dürüst kurumsal bir yerde iş bulamadı. 2 farklı firmada çalıştı, ama haftanın 6 günü uzun saatler yan hak yok, düşük maaş. O dayanamadı istifa etti, şimdi başka iş buldu ona başlayacak. Çok başka bir iş, ama maaşı güzel olacak ve hakları sağlam olacak.
mimarlık okumakiçim karardı.boşa mı okutuyoruz çocuklarımızı yoksa?
mimarlık okumak
hele ki mimarlığı sanat olarak alan ekoldeki okullarda o kadar zor ki...(teknik ekol de zordur da juriler diğer ekolde daha saç baş yolduran türden)
hani okuması zor kazancı az 3-5 bölüm say desen başta mimarlık derim
ekonometri de zor bak, ülkede bir meslek tanımı da yok...ama kimsenin ideali ekonometri okumak olmaz zaten, mimarlığa bir de hevesle, idealle, hayallerle geliyor bu çocuklar...eskiden neydi şimdi ne oldu diyeceğim bölümlerden biridir.
bir de bence sektör olarak inşaat hanzo erkek hegomanyasından kurtulmadıkça naif, ince ruhlu, yetenekli, idealist, çalışkan mimar hemcinslerime hep yazık olacak...
benim kendi sektörüm de neydi ne oldu bölümler arasında ama biz y.dışında çalışıp, izole yaşayıp sıyrılmaya bakıyoruz.
Çok sevindim güle güle harcayın bollukla bereketle insanın emeğinin karşılığını alınca daha da bir şevkle çalışır bu bir gerçekBugün güncelleme yapıldı. 10.000 istedim. 9.500 olarak anlaşma sağladık.
Çok teşekkür ederim sevincimi paylaştığınız için... :) Tabii onu da konuştuk yeni yılda tekrar düzenlenecek maaşım. 10.000 altında kalamam dedim çünkü. Yılbaşı zammında konuşuruz onları dediler.Çok sevindim güle güle harcayın bollukla bereketle insanın emeğinin karşılığını alınca daha da bir şevkle çalışır bu bir gerçek
yalnız patronun cidden cimri o 500 ü bile kar görmüş
yılbaşında asgari ücrete diyelim ki zam geldi
umarım ben sana yeni zam yaptım yapamam tekrar demez onu da deseydin
oh oh çok sevindim kendim almış gibi :)Çok teşekkür ederim sevincimi paylaştığınız için... :) Tabii onu da konuştuk yeni yılda tekrar düzenlenecek maaşım. 10.000 altında kalamam dedim çünkü. Yılbaşı zammında konuşuruz onları dediler.
Doktorların hali ortada şiddet, uzun çalışma saatleri üç kuruş maaş, mimarları konu sahibinden öğrendik, mühendisler zaten ıssız iş bulan üc kuruşa somuruluyo, avukatlar desen onlarda aynı, sayı çok, çok az maaşa çok calistiriliyolar, hemşireler desen atanamadiysan özel hastanede asgari maaşa haftanın altı günü nobetli çalışıyorlar, dış hekimleri desen geçen bir ilan gördüm yeni mezun dış hekimine asgari maaş teklif etmişler haftada 6gun çalışmaya. PDR desen özelde onun şartları ayrı korkunç. Öğretmenlerden bahsetmek bile istemiyorum... Bende neden okuduğumuzu anlayabilmis değilimiçim karardı.boşa mı okutuyoruz çocuklarımızı yoksa?
Üniversiteler çoğaldı okuyan çok ama iş yok. Olan işlerde geçinilecek paralar değiller. Bunu anladığımdan çocuğumu 2 dil öğreten bir okula verdim. Yurtdışı şansı olsun diye ülkede tatmin edecek maaş alamazsa ilerde diye. Sadece üniversite okumanın sonu ya işsizlik ya asgari ücret maalesef . KPSS lerde ömür çürütüyor gençler. Liyakata göre işe alım da yok. O yüzden okuyorsak en iyisi olmalıyız başka şans yok. Torpil vs e ihtiyaç duymadan hayatını kazanır gençler. Gençliği çocukluğu yaşayamadan durmadan ders çalışılacak üzücü ama başka da yok çaresi.Doktorların hali ortada şiddet, uzun çalışma saatleri üç kuruş maaş, mimarları konu sahibinden öğrendik, mühendisler zaten ıssız iş bulan üc kuruşa somuruluyo, avukatlar desen onlarda aynı, sayı çok, çok az maaşa çok calistiriliyolar, hemşireler desen atanamadiysan özel hastanede asgari maaşa haftanın altı günü nobetli çalışıyorlar, dış hekimleri desen geçen bir ilan gördüm yeni mezun dış hekimine asgari maaş teklif etmişler haftada 6gun çalışmaya. PDR desen özelde onun şartları ayrı korkunç. Öğretmenlerden bahsetmek bile istemiyorum... Bende neden okuduğumuzu anlayabilmis değilim
Merhabalar...Merhaba, ben de kamuda çalışan bir meslektasinizim. Üniversitede calisiyorum. Böyle olunca rektörlük binasi, kütüphane, kongre merkezi, eğitim yapıları vs. derken çok çeşitli projeler çizme, hizmet satın alma yöntemiyle çizdirme, uygulatma imkanım oldu. Yani hem kamuda çalışayım kendime ayıracak zamanım olsun hem de mesleki tatminim olsun istiyorsanız üniversite gibisi yok. Kpss ye girmeyi düşünürseniz diye yazmak istedim.
Maaşlar da ek arazi tazminatı, yolluk gibi ek ödemeler hariç 16.000 TL civarında. Özel sektörde çok daha fazlasını kazanabilirdim 10 yil tecrübeyle belki ama seçiminden pişman degilim
Maaşınızın artmasına çok sevindim. Yine de özel sektörde bizim mesleğimizin karşılığı bu olmamalı. İş yükü, sorumluluğu çok fazla bir meslek mimarlık.
Size tavsiyem başka bir meslektaşımızın da yazdığı gibi 3d max öğrenin. Bunun dışında metraj, yaklaşık maliyet hesabı, imalat detayı gibi konularda da kendinizi geliştirin. Benim hocalarimdan biri bize bunlari ogrenin piyasada farkiniz olsun derdi. Ben atandiktan sonra ogrendim. Simdi proje satin aldigimiz mimarlik ofisleri bunyesinde bu isleri bilen birilerini bulunduruyor. İlerde kamu ihalelerine giren büyük bir ofiste çalışacak olursanız ya da kendi ofisinizi açıp kamuda proje ihalesine girecek olursanız çok işinize yarayacaktır. Kpss düşünüyorsanız da.
Sizi anlıyorum evin geçimi sizin üzerinizde olunca işverene rest çekmek kolay olmuyor. En azından rest cekmeden maaş artışı talebinde bulunurken, eğer o ofiste ögrenecek bir seyiniz kalmadiysa size mesleki olarak yeni şeyler katacak başka bir iş bakmaya da devam edin bence.
Yolunuz bahtınız açık olsun
Motive edebildiysem ne mutlu bana:) Evet ben genel atamayla atandim. Beni de kendi sehrimde belediyede ise baslatmayi teklif edenler olmustu ama sizin gibi düşündüm, siyasetle ise girmeyi istemedim. İnşallah yüksek puan alırsınız. Sözleşmeli atamaları da takip edin mutlaka. Her kurum belediye kadar siyasi bakmıyor olaya. Yüksek lisans yapma imkanınız olursa akademisyenlik de çok güzel bizim bölümde. Yeni universitelerde de mimarlik aciliyor, akademisyen acigi oluyor, aklınızda olsun. Hakkınizda hayırlısı olsunMerhabalar...
Detaylı yorumunuz ve desteğiniz için çok çok çok teşekkür ederim. Kamuyu da düşünüyorum aslında ama KPSS'ye hazırlanacak vaktim olamadı. Bu sene girdim, şuan 85 puan bekliyorum. Geçmiş yılların atamalarına baktığımda 92-93 puanlarla en düşük alımlar yapılmış. Sanırım KPSS için önümüzdeki yıl elimden geleni yapacağım. Yorumunuz da ekstra motive etti beni. Siz KPSS ile mi girmiştiniz?
Şuanda belediyedeki meslektaşlarım da 14-15 bin civarı ücret alıyorlar. Ama kpss ile değil, parti aracılığı ile belediyeye alındılar. Bu yolu denemek dahi istemiyorum... Kpss'yi başarabilirim umarım... :)