MİMARIM VE MAAŞIM...

şöyle hesap ettim; benim eşim daha yeni iş tecrübesi ediniyor şubattan beri çalışıyor hayatında ilk iş deneyimi ve mühendis 5500 ile girdi şu an 10.000 tl alıyor. Mimarla mühendisin verilen emek ve itibarlı iş olmaları bakımından pek farkını göremiyorum. Az alıyorsunuz yani hem de çok az.
Doğru mimar / mühendis piyasada maaş ve itibar olarak denk işler. Doğru mu düşünüyorum bilmiyorum ama maaş verirken cinsiyetin bile önemli bir rol oynadığını düşünüyorum güzide ülkemizde. :KK43:

Peki madem tüm bunları yapabiliyorsunuz kendi ofisinizi açmayı düşünmezmisiniz? Belliki işveren size maaş ödüyor ama tüm işi siz hallediyorsunuz.Ofisteki tek mimar hatta teknik eleman sizmisiniz?tekniker vs yokmu?işyeri sahibinin mesleği ne?kaç yıllık bir ofis mesela?
İşyeri sahibimin mesleği "inşaat mühendisi". Ofiste benim haricimde bir de evrak takipçisi ile yemek yapan ablamız var. Bu kadar.. :)

Herkese merhabalar sevgili kadınlar kulübü :)

Ben İstanbul'un yazlık bir beldesinde, yapılaşmanın hızlı bölgelerinden birinde yaşıyorum.
Özel bir ofiste mimar olarak çalışıyorum. Bulunduğum ofiste 2. yılımı tamamladım. İlk işim. 4-5 ay gibi kısa bir sürede tüm işi öğrendim ve şuanda tüm dosyaların proje çizimleri, müşteri ilişkileri, belediye ve kurum takipleri, ruhsat dosyalarını tek başıma yürütüyorum. Tahsilatları dahi kendim yapıyorum. İnsan ilişkilerim kuvvetlidir müşterilerimizle çok iyi ilgilenirim. Ofiste de enerjik, neşeli ve çalışkan olduğumu düşünüyorum.

İşe ilk başladığımda asgari ücret 2300 TL idi ve 3500 Tl maaş ile başlamıştım. Bir sonraki yıl maaşım 6000 TL oldu. Temmuz zammı ile birlikte devlet memurları %30, belediye çalışanlarımız %80 zam aldı. Fakat benim maaşım 6.000 TL'den ancak 7.500 TL'ye çıkarıldı. Hak ettiğimin asla bu olduğunu düşünmüyorum ve bu konuda detaylı bir konuşma yaptık. Fakat hakkımı alamıyorum. Sizce bu ücretler normal mi? Nasıl bir yol izleyebilirim. İşime konsantre olamıyorum. Geçim sıkıntısı çok huzursuz ediyor. Herkese iyi akşamlar... :)
Ben sadece müşteri hizmetleri yapıyorum ve 11-12 civarı alıyorum senin ki çok düşük.Ben 13 yıllık çalışanım ama seninde en az 9bin_10bin falan alman lazım

Ben sadece müşteri hizmetleri yapıyorum ve 11-12 civarı alıyorum senin ki çok düşük.Ben 13 yıllık çalışanım ama seninde en az 9bin_10bin falan alman lazım
Çok teşekkürler. Sizce tekrar yetkilim ile görüşmeli miyim? Benden ocak ayına kadar zaman istemişti normalde. Ama içim çok huzursuz..

ben de mimarım. keşke olması gereken neyse maaş anlamında herkesin hakkı verilse ama maalesef hem şuan iş arayan çok fazla mimar mühendis var, hem de biz mesleki olarak örgütlenme sorunumuz var. evet maaşınız düşük, ama inanın ben de istanbulda çok merkezi bir şantiyede çalışıyorum. 3-4 senelik mesleki deneyime sahip mimarlarda şuan sizinle aynı maaşı alıyor. ben de şantiyede şef konumundayım ama 15 bin alıyorum. meslekte 14. senemdeyim

İşyeri sahibimin mesleği "inşaat mühendisi". Ofiste benim haricimde bir de evrak takipçisi ile yemek yapan ablamız var. Bu kadar.. :)

Merhabalar,

bu ekonomik şartlarda ülke genelinin maaşı ve alım gücü çk çook düştü maalesef.

benim de mimar arkadaşlarım var ve ben ilk duyduğumda maaşlarını çok şaşırmıştım, hatta sigortaları bile asgariden görünüyordu ctesi çalışıyorlardı vs vs

ben de sizin gibiyim bir iş yerine girdiğimde benimsiyorum, kendi işim gibi çalışıyorum her türlü emek veriyorum ama iş maaşa gelince asla karşılık alamıyorum. istemeyi de bu seneye kadar inanın öğrenememiştim :)

sizin durumunuz özelinde, mutlu bir iş yerinde çalışıyorsanız 4 ay daha sabretmenizi öneririm, verilmiş bir söz var nihayetinde... başka bir iş yerine geçtiğinizde nelerle karşılaşacağınızı bilmiyorsunuz, kimi yerin parası iyidir şartları çalışanları vs çok kötüdür.

tavsiyem 4 ay daha beklemezniz fakat yılbaşında atıyorum asgari ücrete 40 zam geldi sizin en az 70 80 almanız gerekiyor, bunun için bastırın ve şu cümleyi kullanın ben burada mutluyum fakat bu şartları sağlayamayacaksanız ben iş bakmak zorunda kalacağım kötü ayrılmayalım ileride belki tekrar çalışırız vs vs

Maaşınız çok düşük gerçekten, kamuda olsanız 10 bin üstü alırdınız, şuan kamuda düz memurlar bile yaklaşık 10 bin alıyorlar. 4 ay bekleyin bakalım,sözünde durup iyi bir zam yapacak mı? şuan da en azından 9 bin yapsaydı bari

Maaşınız çok düşük gerçekten, kamuda olsanız 10 bin üstü alırdınız, şuan kamuda düz memurlar bile yaklaşık 10 bin alıyorlar. 4 ay bekleyin bakalım,sözünde durup iyi bir zam yapacak mı? şuan da en azından 9 bin yapsaydı bari
Ben en iyisi yarın ofiste biz bize iken konuşayım. Gelişmeleri de sizlere aktarırım. Beni herkes yüreklendirdi, çok teşekkürler... :)

Mesleginizle alakalı bilgi sahibi olmadığım için çokça yorum yapamayacağım lakin İstanbul için az buldum ,üstelik 2 yıllık tecrübe ve yoğun iş yükünden bahsediyorsunuz,umarım konuşup uzlasirsiniz😊 Bu arada yazım tarzınızı çok beğendim söylemek isterim, cevaplarınızı okuyunca kibar ve saygılı biri olduğunuz izlenimi oluştu, başarılarınız daim olsun 🌸

Hangi belediye unuttum da vasıfsız işçisine 10 bin üstü veriyordu. Yasadigim şehirde de belediyede hareket amiri olan lise mezunu tanıdığım 11 bin alıyor.. ben öğretmenim 9.5 alıyorum. Vasıfsız işçi mi olaydım yıllarca oku oku oku bize finallere kpss ye gir emek ver günlerce bunları hic yapmayan ilkokul mmezunu senden fazla kazansın.
Ilkokulda bir hocamız sürekli okuyun okuyun okuyun derdi iyi bir geleceğiniz olsun o kadar çok tekrar ederdi ki...
Tabii ki az alıyorsunuz ama piyasanınız da bilemem belki normaldir yen başlayan için

Daha cok yenisiniz yolun basindasiniz isleri ogrenmeniz demek tecrübeli sınıfına hemen sokmaz. Evet maas az ama ülke genelinde bakarsiniz 2 yillik elemana daha da fazla verilmez hatta ozel piyasada iyi bile alıyorsunuz. Normalde asgarinin bir tık uzeri baslatirlar 5 yıldan sonra biseyler değişir

İş şansı denen bişi var arkadaşım. Kimi insanlar pek de özelliği olmamasına rağmen ne kapılar açılıyor ne işlerde ne maaşlar kazanıyolar. Torpillilerden bahsetmiyorum bu arada. Hiç öyle işimi seviyorum diye düşünme kimse babanın oğlu değil, iş ara elbet daha iyi şartları olan bi yer bulursun.

Birkaç ofis görüşmek için çağırdılar fakat küçük bir yerde yaşıyoruz. Hem duyulmasını istemiyorum (iş yerime sadakatimden şüphe edilmemesi adına) , hem de işimi ve müşterilerimi gerçekten çok seviyorum. İşe gelirken inanılmaz bir mutlulukla geliyorum. Kendi iş yerim gibi. Her şeyi ben yönetiyorum, tüm müşterilerle iletişimdeyim. Belediye, iski, tapu, kadastro, tüm kurumlarla ilişkilerim gün geçtikçe sağlamlaşıyor. Belki de konfor alanımdan çıkmak istemiyorumdur, bilemiyorum...
Maşallah çalışma azminize hayran kaldım.
Ben de sizin gibiydim meslek hayatımın ilk yıllarında. Şimdi görünmez adamlar koltuk altlarımdan tutup ise götürüyorlar beni 😀
Adaletsizlikler ülkesinde iş hayatına hoşgeldiniz.

Mesleginizle alakalı bilgi sahibi olmadığım için çokça yorum yapamayacağım lakin İstanbul için az buldum ,üstelik 2 yıllık tecrübe ve yoğun iş yükünden bahsediyorsunuz,umarım konuşup uzlasirsiniz😊 Bu arada yazım tarzınızı çok beğendim söylemek isterim, cevaplarınızı okuyunca kibar ve saygılı biri olduğunuz izlenimi oluştu, başarılarınız daim olsun 🌸
Çok teşekkür ederim, çok incesiniz. Güne çok güzel bir başlangıç oldu başarı dilekleriniz. :)

Hangi belediye unuttum da vasıfsız işçisine 10 bin üstü veriyordu. Yasadigim şehirde de belediyede hareket amiri olan lise mezunu tanıdığım 11 bin alıyor.. ben öğretmenim 9.5 alıyorum. Vasıfsız işçi mi olaydım yıllarca oku oku oku bize finallere kpss ye gir emek ver günlerce bunları hic yapmayan ilkokul mmezunu senden fazla kazansın.
Ilkokulda bir hocamız sürekli okuyun okuyun okuyun derdi iyi bir geleceğiniz olsun o kadar çok tekrar ederdi ki...
Tabii ki az alıyorsunuz ama piyasanınız da bilemem belki normaldir yen başlayan için
Piyasaya göre çok düşük kalmıyor maaşım malesef. Ama ben piyasanın da adil olduğunu düşünmüyorum ve bu şartları ben ve meslektaşlarım kabul ettikçe de değişeceğine inanmıyorum. Öte yandan ailede yalnızca ben çalışıyorum. İşi bırakma durumunda geçim konusu çok sıkıntılı olabilir. Dik durmak istiyorum ama sorumluluklarım belimi büküyor.

Peki projelere imzayıda sizmi atıyorsunuz? Proje müellifi olarak sizmi görünüyorsunuz yoksa imzacı ortak bir mimarmı var?
Hayır proje müellifi ben değilim. Benden önce ofiste tekniker varmış, yöneticim de inşaat mühendisi. Yıllardır dışarıdan birine attırıyormuş imzaları. Projeleri de tekniker çiziyormuş. Ama imza atan mimara da yapılan bir ödeme yok. 200 m2 aşağısındak binaların TUS(teknik uygulama sorumluluğu) ücreti olarak 500 tl alıyor yalnızca.

X