MİMARIM VE MAAŞIM...

Çok teşekkürler. Önerilerinizi kesinlikle dikkate alacağım. Tecrübe her şeydir. Bunun için elimden geleni yapacağım. :)

Mimarlık olarak değil ama şu yaptığınız yoruma cevap verebilirim, aynen böyle bir iş yerinde 6 yıl boyunca çalışan bir arkadaşım oldu, sizin gibi hak ettiğini asla almıyordu ama ofis sanki benim gibi hissediyorum diyordu. Sonrasında çocuğu oldu ve maaş konusunda biraz daha bastırdığı anda işten çıkarıldı. Aynı zamanda süt iznini de kullanamıyordu çünkü o olmadığında işler sarkıyordu. Küçük yerler başlangıç olarak iyidir elbet ama sorumluluğu tek başına sırtlanmanın sonuçları genel olarak kötü oluyor.

Ben tespitlerinizin tamamen doğru olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle çok cesur ve yönetici ruhlu olmak gerekiyor. Mimar, bir nevi orkestra şefidir demişti bir hocamız. Bu konuda da kendimi daha fazla geliştirmeye çalışacağım. Eninde sonunda hak ettiğimizi almak için kendi firmamızı açmamız gerekecek sanırım...

Her şey o kadar değersizleşti ki, kabullendik biz de mecburen, normal buluyoruz bu rakamları.

Boşuna herkes kaçmaya çalışmıyor.

Asla yanlış anlamadım sizi. Malesef üzülerek hak veriyorum. Ben özel bir üniversiteyi 1.likle kazanarak burslu okudum. Türkiye 5.000'inde olup, 70.000, 140.000 sıralama yapan arkadaşlarım ile aynı sıraları paylaştık. Aynı ünvan ile mezun olduk. Bizlerden çok var ama işverenlerden de çok yok mu? Tek seçeneğimiz buna boyun eğmek mi? Gerçekten çok üzülüyorum.

Sigorta işi yapan lise mezunu görümcem İstanbul'da 9000 alıyor. Öncesinde sigorta tecrübesi yok orada öğrendi. Hakkınız mı bir daha düşünün..

Gözlemlerden bunlar cikiyor evet.Rakam vermek gerekirse; sessiz olan arkadasim bundan 5 yil önce 8 bin aldigini ve kendi kariyerine göre cok az oldugunu söylemisti.Ki 8 bin tl 5 yil önce cok iyi paraydı bana göre.Şaşirmistim bunu duyunca.Sonra da ; sinif arkadaslarinin en az 20_25 bin aldigini söylediğinde daha da sasirdim bu kadar değişkenlige ki o da 5 yıl önceydi cok net hatırlıyorum bu konusmayi.Umarim yolunuz hayalleriniz dogrultusunda gider ve cok başarılı olursunuz siz de.

Çok teşekkürler. Ben de sorumluluğu tek başıma sırtlanmaktan asla memnun değilim. Ofisimizde en az 2-3 mimarlık iş var. Tek mimar benim. Patronum inşaat mühendisi. Bir de belediye takipleri için bir takip elemanımız var. Sağ olsun geldikten sonra yine rahatladım. İşe girdiğim ilk 4-5 ay boyunca pazar günü dahil sabah 8.30 akşam 8-9'a kadar çalışıyordum. Şuan o konuları düzenledim. Haftanın 6 günü 9-6 olarak saatlerimi ayarladık. Epey bir konuda düzeni yavaş yavaş kuruyoruz. Bir tek maaş konusu içime sinmiyor, sinemiyor... Benden 4 ay müsade istedi. Yeni senede iyi bir zam yapacağını, onu biraz idare etmemi istedi. Gerçekten sıkışık olmasa istemeyeceğini söyledi. O şekilde konuyu kapattık. Bunun üstüne tekrar zam konusunu açmak saygısızlık olur mu? Bir daha-bir daha konuşarak kendimi kötü bir duruma düşürmek istemiyorum. Ama hakkımı da korumak istiyorum. Ailede yalnızca ben çalışıyorum, babam rahmetli oldu. Annem ve kardeşimin geçimini sağlamak duurmundayım.

Yeni mezun mühendisler en az 8000 istiyor..

Müşterilerle birebir iletişiminiz var mı? Eğer varsa aranızı çok iyi tutun, iletişiminizi sağlamlaştırıp müşteri portföyü oluşturmaya çalışın. Bir yandan da yaptığınız işlerle portfolyonuzu sağlamlaştırın. Gerek imkan olduğunda kendi ofisinizi açma durumunda müşterileriniz hazır olsun, gerek de başka bir firmaya zıplarsanız müşterinizi yanınızda götürmek gibi bir kozunuz olsun.

Sigorta işi yapan lise mezunu görümcem İstanbul'da 9000 alıyor. Öncesinde sigorta tecrübesi yok orada öğrendi. Hakkınız mı bir daha düşünün..
Bana da iş var mı orada? :)) Latife yapıyorum tabii ama sahiden FİLE market bile 8500 ücret veriyormuş çalışanlarına. :) Sözün bittiği yer sahiden. Ağrıyan gözlerim, tutulan boynum, sırtım, ağrıyan başım... Yıllardır emek emek çalışıp, çizim masalarında günde 2 saat uykuyla elde ettiğim mesleğim. Bana rahatça geçinmeyi bile sağlayamayacak mı? :)

Öncelikle başınız sağolsun, ben kendi adıma yeni seneyi beklerdim açıkçası çünkü zaten isverininiz belli ki ötelemiş bu sorunu. Şimdi tekrar konuşmanız verimli olmayabilir. Ancak buradaki hanımlar daha tecrübeli siz yine de bana çok bakmayın :) umarım istediğiniz olur

Çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız. :) Sizlerle biraz sohbet-dertleşmenin iyi geleceğine emindim. Ve öyle de oldu...

Ben de aynı durumdayım 6000 veriyor şimdi işverenim şaka gibi.. Tazminatımı verin gideyim dedim artık. İşverenler de cılkını çıkarmaya başladı artık.

Evet müşterilerle birebir iletişim içerisindeyim. Tüm dosyaları ilk aşamadan son aşamaya birlikte yürütüyoruz. Ben de dediğiniz gibi bağlar kurmaya çalışıyorum fakat şöyle bir gözlemim oldu. Ofise gelen tüm işler genellikle siyasi kanallardan geliyor. Küçük bir yer olmasına rağmen bütün kapılar siyasete çıkıyor. Hükümet partisi ve çevresindekiler, siyasi gücünden dolayı bizim ofisi tercih ediyorlar. Ben ayrılsam dahi, görüş olarak tamamen zıttım. Particilikten dolayı iş getirme / getirmeme durumunu da düşünüyorum. Hiçbiri asla bahane değil, sadece olasılık olarak böyle de bir durum gözlemledim...

Ben de aynı durumdayım 6000 veriyor şimdi işverenim şaka gibi.. Tazminatımı verin gideyim dedim artık. İşverenler de cılkını çıkarmaya başladı artık.
Siz hangi sektördesiniz. 6000 TL maaş teklif etmeye utanır insan sahiden...

İş almakta tek kanal yok. Kırımsız çalışmıyorsunuzdur herhalde, az daha kırım yapar işi kaparsınız. Kendi ofisinizi açmak gibi bir düşünceniz de varsa, size meslekten bir abla tavsiyesi vermek isterim. Ofis açtığınız anda mimarlıktan önce esnafsınız ve iyi bir esnaf siyasi görüşünü açık etmez.

Siz hangi sektördesiniz. 6000 TL maaş teklif etmeye utanır insan sahiden...
Benimkisi atanamamış öğretmenin kahrı olan başka işleri yapmak. Finans işindeyim 3 yıldır mühendislik firmasında. Atanayım da şu kahrım bitsin diye bekliyorum..

Son düzenleme:
mimarlar ya karakter olarak sanatçı yapıda hafif çatlak, (alınmayın lütfen), naif, bohem kafada insnalar oluyor ya da siyaseten şu anki piyasada iş yapamazlar (veya ikisi birden)....zaten o yüzden genelde ofis sahipleri mimar değildir, ticareti bilen (!) abilerdir, yanlarında mimarlar sürünür.

yani ben size normalde derim ki:
işi iyice öğrenin gidin kendi yerinizi açın ama şu ortamda o ticareti (!) kıvarabilir misiniz bir de o var.

ben de sektör değiştirdiğimde 2-3 sene işi öğrenecem diye sabahlara kadar çalışmıştım ama şimdi kendi işimi kurdum. yani normalde her sektörde önce işin ameleliğini yaparsın özellikle küçük yerde her işi yaparsan 2-3 senede çok güzel pişersin ama

aması inşaat sektörü buna çok uygun bir sektör değil (arkanda siyaset olmadan ne izin çıkartabilirsin ne ruhsat, ne emsal alabilirsin ne o ne bu)

ben nasıl yaptım: 1)sektörüm alakasız, 2) sektörümde yetişmiş eleman açığı var 3) yurtdışına çalışıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…