- 29 Haziran 2022
- 14
- 29
- 39
Ay yazık balık yiyememis canım benim.su anlattığına bak yaa acıyıp sadaka veresimiz geldi.sen az yede çalışanına yeterli maaş ver.Çok teşekkür ederim. Nasıl bir konuşma yapmalıyım?
Ekonominin zorluğundan bahsettim fakat üzerinde hiçbir tesiri olmadı. Kardeşimi yurda yazdırdım sadece aylık 3800 TL onu ödediğimi anlattım. Kendi zorluklarını anlattı iş verenim. Aylardır iyi bir yerde balık yiyemediğini, 3000 TL'lik bir nike ayakkabı alırken bile düşündüğünü, kızının ve oğlunun kolej taksitleri için arsa sattığını, kızını tenise yazdıramadığını vs... Yani bir şey diyemedim sonrasında.
Geçen sene arkadaşımın kardeşi mezun olduğu an, ank da iyi bir firmaya 9 bin ile başladı, tobb mezunu, torpil falan yok öylesine bir başvuruya gelen cevapla oldu.Aslında sırf eğitim de değil. Yani eğitimi almış olmanın yanı sıra piyasayı da hızlı bir şekilde kavradığımı düşünüyorum. Gerek tasarımsal olarak gerek sunum olarak ofise kattığım şeyler olduğuna yürekten inanıyorum. Karşılığını alamamak çok üzüyor. Diğer taraftan meslektaşlarım da aynı şartlarda. Ne yapmalı bilemiyorum...
Ücret normal değilHerkese merhabalar sevgili kadınlar kulübü :)
Ben İstanbul'un yazlık bir beldesinde, yapılaşmanın hızlı bölgelerinden birinde yaşıyorum.
Özel bir ofiste mimar olarak çalışıyorum. Bulunduğum ofiste 2. yılımı tamamladım. İlk işim. 4-5 ay gibi kısa bir sürede tüm işi öğrendim ve şuanda tüm dosyaların proje çizimleri, müşteri ilişkileri, belediye ve kurum takipleri, ruhsat dosyalarını tek başıma yürütüyorum. Tahsilatları dahi kendim yapıyorum. İnsan ilişkilerim kuvvetlidir müşterilerimizle çok iyi ilgilenirim. Ofiste de enerjik, neşeli ve çalışkan olduğumu düşünüyorum.
İşe ilk başladığımda asgari ücret 2300 TL idi ve 3500 Tl maaş ile başlamıştım. Bir sonraki yıl maaşım 6000 TL oldu. Temmuz zammı ile birlikte devlet memurları %30, belediye çalışanlarımız %80 zam aldı. Fakat benim maaşım 6.000 TL'den ancak 7.500 TL'ye çıkarıldı. Hak ettiğimin asla bu olduğunu düşünmüyorum ve bu konuda detaylı bir konuşma yaptık. Fakat hakkımı alamıyorum. Sizce bu ücretler normal mi? Nasıl bir yol izleyebilirim. İşime konsantre olamıyorum. Geçim sıkıntısı çok huzursuz ediyor. Herkese iyi akşamlar... :)
Umarım en kısa zamanda atanırsınız. Bu pazar KPSS'ye girecek misiniz?Benimkisi atanamamış öğretmenin kahrı olan başka işleri yapmak. Finans işindeyim 3 yıldır mühendislik firmasında. Atanayım da şu kahrım bitsin diye bekliyorum..
Evet kesinlikle çok doğru. Siyaseten güçlü olmadan ruhsat, emsal, onu geçtim belediyede bir evrak sorgularken bile siyaseten güçlü bir ofise verilen candan yanıtlar ile, ortalama bir ofise karşı takınılan üslup bile çok farklı. Benim yetkilim de tam bir ticaret adamı. Ondan öğrenilecek çok şeyim olduğunu düşünüyorum (ticaret, insanları yönlendirme vs.).mimarlar ya karakter olarak sanatçı yapıda hafif çatlak, (alınmayın lütfen), naif, bohem kafada insnalar oluyor ya da siyaseten şu anki piyasada iş yapamazlar (veya ikisi birden)....zaten o yüzden genelde ofis sahipleri mimar değildir, ticareti bilen (!) abilerdir, yanlarında mimarlar sürünür.
yani ben size normalde derim ki:
işi iyice öğrenin gidin kendi yerinizi açın ama şu ortamda o ticareti (!) kıvarabilir misiniz bir de o var.
ben de sektör değiştirdiğimde 2-3 sene işi öğrenecem diye sabahlara kadar çalışmıştım ama şimdi kendi işimi kurdum. yani normalde her sektörde önce işin ameleliğini yaparsın özellikle küçük yerde her işi yaparsan 2-3 senede çok güzel pişersin ama
aması inşaat sektörü buna çok uygun bir sektör değil (arkanda siyaset olmadan ne izin çıkartabilirsin ne ruhsat, ne emsal alabilirsin ne o ne bu)
ben nasıl yaptım: 1)sektörüm alakasız, 2) sektörümde yetişmiş eleman açığı var 3) yurtdışına çalışıyorum
Belki de kendimi daha fazla geliştirip, yabancı firmaları da denemem gerekiyor olabilir.Evet saydığınız işlere ve mesleğinize göre ücretiniz az.
Sendikalı yabancı bir firmada çalışıyorum,
Görevim sevkiyata ürün hazırlamak 7800 dü maaşım,bu ay yaklaşık 10 bin civarı oldu,henüz almadık ama kesinti vs de oluyor bizde,9 küsür geçecek elime.
Yan haklarımız da mevcut, eğitim ödeneği,izin parası,market fişi vs gibi.
3 yıllık ım bu arada.
En düşük maaş bizimki.
Çeşitli operatör lük belgelerim var.
Yaptığımız iş riskli, tavan vinci kullanmak kolay değil, forklift vs de aynı şekilde.
2 yıllık üniversite mezunuyum.
İşvereninizin 4 ay süresini bekleyin bakalım, olmadı başka işler bakarsınız....
Gireceğim ama hiçbir motivasyonum kalmadı bu sene için.. Dershaneye gitmeyi düşünüyorum sınavın duruma göreUmarım en kısa zamanda atanırsınız. Bu pazar KPSS'ye girecek misiniz?
Ozel okullarda asgari ucretle calisan ogretmenler var, cogu ozel okul velisi zaten insani is hayatindn sogutur,ticarethane muduru gibi davranan insanlar da cabasi,sonucc asgari ucret.İS yukunuzu konusmalisinizYorumunuza saygı duyuyorum fakat vasıfsız işçi 5500 TL asgari alır iken, yeni başlayan bir mimarın en az 7000 ile başlaması gerektiğini düşünüyorum ben. Haksız mıyım? Sizin çevrenizde tanıdığınız mimar var mı? Bizim için biraz komik rakamlar kalıyor... Bir proje 30-40 bin TLden aşağı çizilmiyor. Ofisteki tek mimar olarak tüm çizim ve takip işlemlerini yapıyorum.
Bilemiyorum belki de 2 yıllık bir mimar olarak ücret normal. Fakat iş yükümün fazlalığı ve aşırı sorumluluktan dolayı da böyle hissediyor olabilirim.
Hepsi aynı şekilde ağlıyorÇok teşekkür ederim. Nasıl bir konuşma yapmalıyım?
Ekonominin zorluğundan bahsettim fakat üzerinde hiçbir tesiri olmadı. Kardeşimi yurda yazdırdım sadece aylık 3800 TL onu ödediğimi anlattım. Kendi zorluklarını anlattı iş verenim. Aylardır iyi bir yerde balık yiyemediğini, 3000 TL'lik bir nike ayakkabı alırken bile düşündüğünü, kızının ve oğlunun kolej taksitleri için arsa sattığını, kızını tenise yazdıramadığını vs... Yani bir şey diyemedim sonrasında.
Kim hakettiğini alıyor ki?Yorumunuza saygı duyuyorum fakat vasıfsız işçi 5500 TL asgari alır iken, yeni başlayan bir mimarın en az 7000 ile başlaması gerektiğini düşünüyorum ben. Haksız mıyım? Sizin çevrenizde tanıdığınız mimar var mı? Bizim için biraz komik rakamlar kalıyor... Bir proje 30-40 bin TLden aşağı çizilmiyor. Ofisteki tek mimar olarak tüm çizim ve takip işlemlerini yapıyorum.
Bilemiyorum belki de 2 yıllık bir mimar olarak ücret normal. Fakat iş yükümün fazlalığı ve aşırı sorumluluktan dolayı da böyle hissediyor olabilirim.
Çok teşekkür ederim. Nasıl bir konuşma yapmalıyım?
Çok teşekkür ederim. Nasıl bir konuşma yapmalıyım?
En yakın arkadaşım mimar. Sizin maaşınıza hiç ulaşamadı o mesela, 2 senedir çalışıyor. Doğru dürüst kurumsal bir yerde iş bulamadı. 2 farklı firmada çalıştı, ama haftanın 6 günü uzun saatler yan hak yok, düşük maaş. O dayanamadı istifa etti, şimdi başka iş buldu ona başlayacak. Çok başka bir iş, ama maaşı güzel olacak ve hakları sağlam olacak.Herkese merhabalar sevgili kadınlar kulübü :)
Ben İstanbul'un yazlık bir beldesinde, yapılaşmanın hızlı bölgelerinden birinde yaşıyorum.
Özel bir ofiste mimar olarak çalışıyorum. Bulunduğum ofiste 2. yılımı tamamladım. İlk işim. 4-5 ay gibi kısa bir sürede tüm işi öğrendim ve şuanda tüm dosyaların proje çizimleri, müşteri ilişkileri, belediye ve kurum takipleri, ruhsat dosyalarını tek başıma yürütüyorum. Tahsilatları dahi kendim yapıyorum. İnsan ilişkilerim kuvvetlidir müşterilerimizle çok iyi ilgilenirim. Ofiste de enerjik, neşeli ve çalışkan olduğumu düşünüyorum.
İşe ilk başladığımda asgari ücret 2300 TL idi ve 3500 Tl maaş ile başlamıştım. Bir sonraki yıl maaşım 6000 TL oldu. Temmuz zammı ile birlikte devlet memurları %30, belediye çalışanlarımız %80 zam aldı. Fakat benim maaşım 6.000 TL'den ancak 7.500 TL'ye çıkarıldı. Hak ettiğimin asla bu olduğunu düşünmüyorum ve bu konuda detaylı bir konuşma yaptık. Fakat hakkımı alamıyorum. Sizce bu ücretler normal mi? Nasıl bir yol izleyebilirim. İşime konsantre olamıyorum. Geçim sıkıntısı çok huzursuz ediyor. Herkese iyi akşamlar... :)