- 26 Mart 2018
- 28.443
- 127.947
-
- Konu Sahibi fascinatingjasminne
Evlenmek için yeterli duygusallığınız olmadığı için doğru adım olmayabilir. Ancak lisans mezunları genel olarak çok dar kafalı olmuyor. Diyaneti çoğunlukla geçici kalıp sonra kurum değiştiriyorlar. Tabi kişilik yapısı önemli
ben burada bana söylediklerinizin bin katını anne tarafıma söylüyorumBu işlerin nasip işi olduğunu takdir edersin..
Elaleme bakarsan yandın.. her şeyi soruyorlar zaten..başkalarının ne dediğine, ne sorduğuna bakarak hayatını şekillendirirsen dönüşü zor olan hatalar yaparsin..
Tekrar diyorum evlilik yolun çok yanlış..Yasin çok küçük.. bak buradaki konulara.. meslek sahibi olmak ilk amacın olsun..kendi kendine karnını doyur kendi kendine geçin kendi kendine yaşa.. kendi kendine yet..
anneni acısını atlatamamissın babanın evliligini hazmedememişsin.. neyin acelesi bu.. görücü usulünu katmıyorum bile
Önce kendi hayatını bir düzene koy..
ben de bulamıyorum gibi.Ama ne diyeceğim?Statü olarak denk bulamadım denilmez ki.Senin gözün yükseklerde der insanlarSen bir mimar olacaksın.sürekli şantiyeye gidip geleceksin inşaat mühendisinden tut inşaat işçisine kadar 50 tane erkeğin içinde olacaksın.Bu duruma bir imam ne kadar ılımlı yaklaşır bilemem ama sizi statü olarak da pek denk bulamadım
Ne laflar laf ne söyleyen adam. Mimarlık okuyan biri nasıl yengesinin laf sokmasıyla akraba dokundurmasıyla tanımadığı biriyle evlenmeye kalkar? Milletin soktuğu laflarla hareket etseydik şuan nefes bile almamam lazım benim. Ama biliyorum ki onlar benim zayıflıklarımla kötü tecrğbelerimle zevklenecek fesat insanlar. Onlar benim/ senin iyiliğini düşünecek vasıfta değiller. Seni evlenmen yönünde telkin eden insanlara karşı kapa kulaklarını. Kendi hayatına hedeflerine odaklansürekli bana laf sokuyorlar ama sürekli.Dayanamıyorum artık
İyi o zaman evlen..sürekli bana laf sokuyorlar ama sürekli.Dayanamıyorum artık
Hiç o işlere girme bence. Hani sevsen, sevgili olsan bir derece ama görücü usulü ve çok da uyumsuzsunuz. Evlenmeyi şu an düşünmüyorum de bitsin gitsin.Merhaba ben iki yıl sonra mimar olacağım.Yaşım da 23-24 civarı.Okulum çok zor olan projelerden dolayı uzadı.Annem iki yıl önce vefat etti.Annemin arkadaşı beni oğluna istiyor.Ailesini tanıyorum,iyi insanlar.Oğlunun da eli ayağı düzgün,fena sayılmaz.Önceden Sakarya'nın ilçesinde oturuyorlardı.Ben hala orada oturuyorlar diye hiç düşünmüyordum aslında.Çünkü köy gibi bir yer.Biz merkezde oturduğumuzdan alışmam çok zor olurdu,alışamazdım. Ama onların önce merkeze daha sonra da Antalya'ya tayinleri çıkmış.Antalya'da oturuyorlarmış yani şu an.Kızı da benim arkadaşım.Birinci sorun:Ben Edirne'de okuyorum.Ve okulumun bitmesine iki yıl var.Onlar biz senin okulunun bitmesini bekleriz.İki yıl içinde söz nişan olur.Ondan sonra da düğün diyorlar.Annem vefat ettiğinden ve beni tanıdıklarından dolayı biz sana sahip çıkarız diyorlar.Benden cevap bekliyorlar.Benim de soracak kimseciklerim olmadığından dolayı size soruyorum.Yanlış düşünsem de taşlamadan cevap verin nolurrr.İkinci sorun:Mimar olunca benim inşaat mühendisleriyle(genelde erkeklerle) vs iletişim kurmam gerekecek doğal olarak.Bazen şantiyeye(inşaata) uğramam gerekecek.Ve bu durumu her eş kabul etmez gibi.Kendisi müezzin,babası da imam.Yani bu kadar dindar insanlardan bahsediyorsak sorun olabilir gibi geliyor.Bu arada benim ailem de hep hacı hoca tarafıdır,baya dindardır.Ama bana karşı gelmelerine rağmen ben üniversiteye gittim,mimarlık fakültesine yerleştim.Sadece babam destekledi.O yüzden onlara göre olur tabi.Babam ise bana bırakıyor kararı.Üçüncü sorun:Ben olmayacağına karar verdiysem nasıl olumsuz cevap vereceğimi bilmiyorum.Bayramda memlekete gideceğim ve beni istemeye gelecekler.Ne yapacağım yaa.Kendi meslektaşlarımle evleneydim,hiçbir sorun çıkmayacaktı.Üniversiteden hiç ısındığım biri olmadı henüz.Karşıma biri çıkmadı.Belki çalışma hayatına atıldığım zaman karşıma biri çıkar diye düşünüyordum.Ama henüz okulum bitmedi.Ve anne tarafım da beni sıkıştırıyor evlenmem için.Ama onlar da kendi buldukları biriyle veya benim görüştüğüm biri varsa onunla.Görüştüğüm biri yok.Bu bahsettiğim kişiler,baba tarafımla daha samimiler.Ve anneannemlerle babamın arası baya açıldı,annemin vefatından sonra.Bir de annem hocaydı,dedem hocaydı.Yıllarca din konusunda sıktılar beni.Tabiki de İslamiyeti yaşamak önemli.Ama mesela saçımı kahkül kestirmeme bile,pantolon üstü tunik giymeme bile,ufacık makyaj yapmama bile kızarlardı.Bu konuda da çok sık boğaz edilmek istemiyorum.Çünkü kendisi müezzin,babası da imam.Ben açık değilim ama aşırı kapalı değilim,normal kapalılardan.Sizce ne yapayım?
Ne laflar laf ne söyleyen adam. Mimarlık okuyan biri nasıl yengesinin laf sokmasıyla akraba dokundurmasıyla tanımadığı biriyle evlenmeye kalkar? Milletin soktuğu laflarla hareket etseydik şuan nefes bile almamam lazım benim. Ama biliyorum ki onlar benim zayıflıklarımla kötü tecrğbelerimle zevklenecek fesat insanlar. Onlar benim/ senin iyiliğini düşünecek vasıfta değiller. Seni evlenmen yönünde telkin eden insanlara karşı kapa kulaklarını. Kendi hayatına hedeflerine odaklan
[/
evet ama bu çok acı işte.En yakınım sandığım insanlar benim zayıflıklarımla zevkleniyor gibi geliyor bana da.Mesela okulumun uzaması konusunda
Görüştüğün biri yok mu diye soruyor mesela sürekli yengem.Ben de bir türlü birine aşık olamıyorum,kimseye aşık olmadım henüz.Çevre baskısıyla tanıştığın biriyle evlenirsen bu aşkın mimarı sen değil the imam olur .yapma etme genç kardeş aşık olamadan kimseyle evlenme
Sevgilim de olmuyor bir türlüHiç o işlere girme bence. Hani sevsen, sevgili olsan bir derece ama görücü usulü ve çok da uyumsuzsunuz. Evlenmeyi şu an düşünmüyorum de bitsin gitsin.
görüştüğün biri var mı diye sordu aracı kişi,ben de yok dedim malesef.Başka bir şey bulmalıyım olumsuz yönde karar verirsem
Ya kardeşim illa bi sebep olmak zorunda mı ??? Canım istemiyor de , keyfim ve kahyasıyla böyle kararlaştırdık de, 2019 yerel seçimleri ülkemiz için sancılı bi süreçti ben hala etkisindeyim falan de .Ciddi açıklamaya gerek var mı?? Çok istiyorsa aracı olan akrabalarınız açıklama yapsınOnceligim okulumu bitirip meslegimi elime almak. Derslerim zaten zor duygusal konulara girip dikkatimi dagitmak istemiyorum. Oyuzden degil evlenmek biriyle gorusmeyi bile dusunmuyorum diyebilirsin.
Her şeyin bi zamanı vardır . Sen bekle en iyisi en hayırlı zamanda seni bulurSevgilim de olmuyor bir türlü
Benim yengemde halamda devamlı sorarlardı. Yok de geç. Kimsenin baskısıyla harekrt etme. Bukadar insan aynı şeyi söylüyorsa sana var bi bildikleri. Doğru birdir. Sen şaşıyorsun gibiGörüştüğün biri yok mu diye soruyor mesela sürekli yengem.Ben de bir türlü birine aşık olamıyorum,kimseye aşık olmadım henüz.
Görüştüğün biri yok mu diye soruyor mesela sürekli yengem.Ben de bir türlü birine aşık olamıyorum,kimseye aşık olmadım henüz.
Ya öyle bir rahatlık vermedim.Benim okulumun bitmesine iki yıl var dedim.Önce okulumu bitirmek istiyorum dedim.Aracı kişi de iki yıl içinde söz,nişan olur falan dedi.Ben de hemen karar verebileceğim bir konu değil,iyice düşünmem lazım dedim.Niye illa birsey mi bulmak zorundasiniz? Su an evliligi dusunmuyorum demek bu kadar zor mu? Zorla mi evlendirecekler? Evlenmeyi dusundugumu soylemedim diyorsunuz ama daha tanimadan etmeden nasil bir insan bilmeden karsi tarafa soz nisan konusma rahatligini veriyorsunuz bu nasil is? Ben sizin kafa yapinizi da anlamadim kusura bakmayin. Siz bu gidisle evlenirsiniz de mimarligi falan da birakirsiniz. Dengesiz buldum dusuncelerinizi.