Mimar oluyorum,müezzinle evlenmem ileride sorun oluşturur mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evlilik demedim diyorsun ama nisanin amaci nedir evliliktir ve hoca kismi nisan yapinca günah diye imam nikahi kiyarlar ee nerde kaldi evlilik dusunmuyorumlar.damat adayi ile görüş kararni bildir ama bence erken daha iki sene var erken bence daha neler cikacak karşına ilk cikanla evlenilir mi ayy

Başın sağolsun. Baban evlenecekti bu senin olduğu kadar onun da kaderi. Yalnızlık zor hayat arkadaşı istemiş onunla kendini kıyaslaman ciddi problem. Keşke psikolojik destek alsan.

Senin evlilik mevzuna gelince ben evlenmeni tavsiye etmem. Kafan allak bullak okulun bitmemiş. Çok istiyorsan görüş ama okulun bitmeden, iş bulmadan kesinlikle evlenme!!!!!!! Ne dersek kaderini yaşayacaksın evlilik varsa onunla olacak zaten. Sadece ayaklarının üzerinde durmadan olmasın.

Şu cahil ve densiz akrabalarından da uzak dur. 23 yaşında çocuğu varmış prrehhhh sanki dünya etrafında dönüyor herkes onun gibi olmalı... işi olda ayakları üstünde dursa kocasını boşayacak belki gelmiş akıl veriyor birde. Şaka gibi.

Söylemlerine baktımda sen etiketini çok önemsiyorsun.Şantiyelerde sadece inşaat mühendisleriyle muhatap olmuyorsun mesela,pek çok alanda insan var.Meslektaş bulaydım onla evleneydim falan diyosun.Garip bir bakış açın var ve imamla evleneceksin neden? Devlet memuru ve işi garanti diyemi?? Sen imamı beğenmezsin boşuna kandırma kendini.Aşk sevgi sözcükleri yok bu paylaşımda,bolca meslek bahsi..

ya sızı kırmak ıstemıyorum ama
basınız sagolsun oncelıkle

yanı annenız vefat etmıs olunca ne oluyor ısrarla annem vefat ettıgı ıcın sıze sahıp cıkarız dedıler annem vefat ettıgı ıcın bu adamla evlılık annemın arkadasıydı annem vefat ettıgı ıcın dıye devam etmıssınız

annenızın hayatınızın gerı kalan kısmında sıze eslık edemıyor olması sızın olmayacak adımlar atmanıza sebep degıl bence annenız yasasa cok uzulurdu boyle seyler dusundugunuz ıcın yanı daha okuyorsunuz davul bıle dengı dengıne ıstedıgınız kadar tanıdıgınızı sanın o arkadasım dedıgınız gorumce annemın arkadası dedıgınız kayınvalıde olacak bırkere sız mımar olarak sahıplenmeye sahıp cıkılmaya ıhtıyacınız yok o nerden cıktı acız degılsınız kı

acele etmeyın hatta dusunmeyın olacak ıs degıl yer yurt memleket kultur meslek hersey alakasız kızı arkadasınız ama tam nerde nasıl yasıyorlar bılmıyorsunuz oyle gıbı ama sanırım burda yasıyorlar dıyorsunuz yapmayın lutfen

Söylemlerine baktımda sen etiketini çok önemsiyorsun.Şantiyelerde sadece inşaat mühendisleriyle muhatap olmuyorsun mesela,pek çok alanda insan var.Meslektaş bulaydım onla evleneydim falan diyosun.Garip bir bakış açın var ve imamla evleneceksin neden? Devlet memuru ve işi garanti diyemi?? Sen imamı beğenmezsin boşuna kandırma kendini.Aşk sevgi sözcükleri yok bu paylaşımda,bolca meslek bahsi..
Niye beğenmeyecekmişim imamı?Belki hoşlanırım diye düşünmüştüm.Afedersiniz ama konuya cevap verirken neden saldırıyorsunuz ve taş atıyorsunuz da insan gibi cevap vermiyorsunuz?İş hayatı olarak bana karşı anlayışlı olur mu bu konu hakkında düşünmek istedim.Mimarlığı ne kadar biliyorsunuz bilmiyorum ama gelip de bana şantiyeyi öğretmeyin.Kiminle muhatap olacağımı sizden daha iyi biliyorum

Bu tarz şeylerin dini inançla değil, yaşam tarzıyla alakası vardır.
Ne doktorlar, eşlerini dışarı çıkartmıyorlar ya da ne avukatlar şiddet uyguluyor kıskançlıktan falan filan.
Eğer eşitliğe inanan, dinini düzgün ve kendince yaşayan, başkalarının ne dediğine aldırış etmeden kendi yollarında yürüyen bir aile ise, olur.
Beden olmasın?

Okul bitsin çalış kendi kendine sahip çıkarsın zaten sana birinin sahip cıkmasına ne gerek?
Kendine güven kimseye ihtiyacın olmadan yaşayacağına karar ver. Bence hiç bulaşma, seni sahip çıkılması gereken bi şey olarak gören insanlara hele ki yaklaşma bile. Kitap oku Duygu Asena öneririm

Ay bu memleketin başına ne geliyorsa dini ticaret yapan hocalardan geliyor malesef. Devletin namaz kıldırmak için maaş verdiği imamı, yatsı ve sabak namazı için fazla mesai diye eylem yaptığını gördü bu gözler. Adamlar cenaze namazını bile ölenin ailesinden üç beş bir para almadan kılmıyorlar. Öyle her imam iyi olacak diye bir kaide yok yani . Annesi ölen içine kapanık bir kızı kandırmaya çalışmak hele hele onun anne yokluğu ile vurmaya çalışmak çokta etik gelmedi bana. Birde konu sahibine sen rahat yaşam istiyorsun diye atıp tutan arkadaşa sesleniyorum. Namaz, oruç, tesettür farzdır ve Allah rızası için yapılır. Hesabı Allaha verilir, kula değil. Siz hiç tanımadığınız bir kızın bir iki cümlesinden onun tesettürü müslümanlığı hakkında milyonlarca kişinin okuyabildiği bir platformda atıp tutuyorsunuz ya işte buda kul hakkıdır. Hani siz dini bütün bir müslüman olarak kendinizde hak görüp milletin tesettürü müslümanlığı hakkında atıp tutuyorsanız bence bu dediğimi bir düşünün. Müslümanlık sadece başını örtmek, namaz kılmak oruç tutmak değildir. Bunlar farzdır ama en az onun kadar farz olan bir şeyde milletin müslümanlığına laf etmemektir. Eskilerin dediği gibi para ile imanın kimde olduğu bilinmez.

Evet sorun oluşturur. Öncelikle yetişkin bir birey olarak kimsenin korumasına ihtiyacınız yok. İkincisi mesleğinizi elinize almadan asla ama asla evlenmeyin. Zaten bu kişiyle evlenirseniz mesleğinizi yapamayacaksınız.

Yaşınız çok küçük. Mesleki ve kültürel uyuşmazlık olucak büyük ihtimal. Anladığım kadarıyla aşık da değilsiniz. Sana sahip çıkarız diyen insanlara çok da güvenmeyin.bu söz zihniyeti açık ediyor zaten. Birinin sahip çıkmasına ihtiyacınız niye olsun.sizin İlgileriniz, yaşamak istediğiniz yer, üniversite sonrası hedefleriniz nelerdir hiç düşündünüz mü? Sırf aileler istiyor diye evlenilmez, siz öncesinden hayır cevabı verirseniz de zaten isteme olayı olmaz. Çekinmeyin ne istiyorsanız onu yapın.niyetleri için teşekkür ettiğinizi, ama evlilik düşünmediğinizi söylerseniz kırılmamış olurlar. Ve kendinizi tanımadan lütfen evlenmeyin. Bol şans

Bu ne acele yahu..senin ben önce okulumu bitircem kendi ayaklarimin uzerinde durucam demen gerekiyor..evlilik illaki olur..yangindan mal kacirir gibi hemen nisan söz vs ile basini bagliyorlar..sorunun cevabini veriyorum hayir olmaz...

Kendine evliliği şartlama bence.. daha gençsin evet ama bence evliliğe adım atanın ilk önce kendisini gerçekten tanıması gerekir. Ne istediğini ve ne istemediğini açılış yazında belirttin ama detaylıca bakınca eş adayında neler beklediğini tam olarak biliyor musun? Eli yüzü düzgün olması yeterli değil. Bayramda istemeye geleceklerini bildirdiler peki ya sonrasında anlaşamazsan geri dönüşü olabilecek mi? Şimdi bile kırmadan olumsuz cevap vermekten çekiniyorsun gibi.
Şimdi biz hepimiz burdan bişeyler deriz ama sen kendi kalbini dinle, o sana ne diyor?

Kardeşim öncelikle Allah annene rahmet eylesin başın sağolsun😣 senden 10 yaş büyük bir abla olarak naçizane şunu diyebilirim ki acele karar verme. Evlilik bütün hayatını etkileyen çok ciddi bir olaydır karşındaki insan eğer kafa yapına uymazsa ne kadar aşık olursan ol o sevgi bi süre sonra başka şeylere dönüşür.
Müezzin olması elbet güzel ama sana karışıp karışmayacağını karakterini bilmeden bilemeyiz. O yüzden tanımadığım biri hakkında yorum yapamıyorum. Belki iyi anlaşacaksın sana senin istediğin şekilde davranacak ya da tam tersi olacak. Bence sen şimdilik söz möz isteme olayını rafa kaldır ve sadece onu tanımaya çalış. Bi fırsat vermiş olursun en azından olmayacaksada denedikde olmadı dersin. Bu konuları onunla konuşmadıkça doğru cevabı bulamazsın. Daha yaşın gencecik, beklemekle bişey kaybetmezsin. Yakınlarını frenlemen lazım çünkü bu onların değil senin hayatın. Allah kendin için en hayırlı kararı almanı nasip etsin. Bu arada kesinlikle istihareye yat derim.

Son düzenleme:
Peki bir şey daha soracağım.Ben onunla tanışmaya başlasam,kaygılarımı dile getirsem,ileride mesleğimi yapmama karışılmayacak desem,konuşup anlaşsak belki iki yıl,belki üç yıl,tanısak birbirimizi.Yine de olmaz mı?Bana içimdeki ses olmaz gibi diyor.Ama yine de sormak istiyorum.Baba tarafım özellikle dedem,bir erkekle sevgili olmama,erkeklerle görüşmeme çok kızar.Çünkü o bölgenin en tanınmış hocası.Öyle tanımadığın erkeklerle görüşmek yok,birlikte konuşup anlaşacağız diyor.Bu sözü söylediğinde çok sinir olmuştum.Sanki ben değil de o evlenecek diye.Ama dediğim gibi ailem hacı hoca olduğu için ben de arada kalıyorum malesef
Derslerine odaklan, okulunu bitir, kendi paranı kazandığında dedenin serzenişleri önemini yitirecek.
Zor günler geçirmişsin, okulunu uzatman çok normal, kendine haksızlık etme. Babanı da affetmeye çalış, kırgınlığın sana yük olmasın. İnsan üniversitenin son yıllarında biri tarafından manevi olarak sarmalanmak istiyor, hayatındaki belirsizlikler yok olsun istiyor ama bu ihtiyacın seni içinde duygu ve mantık barındırmayan kararlar almaya itmesin. Evlilik için ikisi de gerekiyor çünkü..

Tabi teyzenlerin zorlaması veya müezzin olması çocuğu kötü bir aday yapmaz, çok merak ediyorsan ilk olarak telefonda görüşmeyi iste, sorularını sor. Böyle zamanlarda kuzuyu ürkütmemek için hep daha ılımlı cevaplar verilebiliyor, o ihtimali de göz önüne bulundurarak karşı tarafın samimiyetini ölçmeye çalışırsın. Ailesiyle birlikte tanışma-isteme durumunda oldu bittiye gelebilir, onun önüne geçmelisin.

Bir de 2 sene seni beklemeyi dört gözle beklediklerini düşünemedim, bahsettiğin tarzda insanlar ‘hayırlı iş bekletilmez, evlenirken okursun’ der, birden kendini imzayı atarken bulabilirsin.

Hiçbişey yapmak zorunda değilsin, sen kendine yetersin. Tabii istersen görüşedebilirsin ama bunu kalbin istesin yani, teyzen değil 🤦🏻‍♀️ Bu arada maddi anlamda sıkıntın var mı, bu konuda baskı hissediyor musun?

Çocukla tanış görüş bence her şeyden önce. Acele etme nasılsa 2 yıl beklenecekse çocukla birbirinizi tanımaya zamanınız var. Şunla şu bunla bu olmaz demek ne benim ne kimsenin haddine bence, gönül işleri sonuçta. :KK200: Hayırlısı olsun hakkında, sadece aman iyi düşün kim olursa olsun,Annene de Allah rahmet eylesin cennetine layık kullarından eylesin onu inşaallah

Gençlerin dinden soğuması, dini baskı, imamların müezzinlerin karakterine kadar gelip dayanmış bir konu açık kalamaz zira dini içerik yasaktır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X