Mimar oluyorum,müezzinle evlenmem ileride sorun oluşturur mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
2.sınıf değilim.Projelerimden dolayı iki yılım uzadı.4.senem aslında.

Kafamda bir sürü sorular oluştu şimdiden.Onunla görüşmeye,tanışmaya adım atsam mı bunu soruyorum aslında
Sakin bulasma o ise, hem asik bile degilsin ne diye basina is acacaksin, derslerinde agirdr senin kafani bulandrma okulunu bitir is hayatina baslayinca da gonlune gore birini bulur evlenirsin yasin cok kucuk daha ayrica senin neyine sahip cikacaklarmis? Bayramda da simdilik dusunmuyorum tesekkur ederim de gec....evlen diye israr edenlere de tika kulaginj....sirf evlenmek icin evlenme sakin

Şimdi her şey netleşti. Babanda evlenince biz bunu gözü açılmadan şimdiden alalım dedi heralde. Evlilik okadar özenilcek bişey değil. Şu günlerini mumla ararsın. Bırak kıskanma gözünü seveyim. Bekar halimi çok özlüyorum. Sık dişini bitir okulunu. Kazandıysan bitirebilirsin de. Kendine inan. Seni evlendirmek isteyen akraba dost vs iyi sorgula bu yaşta hiç doğru değil önce maddi bağımsızlığını kazan. Umarım dikkate alırsın burda yazılanları

Babanız evlenebil
Çünkü babam benden önce evlendi.Annem vefa
R
Ben universiteyi 29 yasinda bitirdim. Yasinizda ne var. Ayrica babanizin esini niye kiskaniyorsunuz. Sizle denk mi. Yasiniz bile bir degilki. Kiskanmak icin sebep ne hic anlamadim.

Kıskançlıkla hayatını yakacaksın, o evlilik hayırlı olacaksa bile sen böyle düşündüğün için olmaz. Yarın bir gün de okulunu bitirmiş çalışan kendi parasını kazanan arkadaşlarınızı görünce onları kıskanırsınız. Kıskanmanın sonu yok.

Böyle şey mi olur yahu. Üvey annenizle mi yarışacaksınız. O evlendi bende evlencem. O doğurdu bende doğurucam. O tatile gitti bende gitcem. O araba kullanıyor bende kullancam vs uzar gider. Hayatınızı kıskançlığınız yüzünden kendi ellerinizle mahvetmeyin.

Ailem beni eğitim konusunda hiç desteklemiyor.Sadece babam destekliyor.Hatta sırf bu yüzden onlarla aram açıldı.Evlenmedim de onların yanından yatay geçiş yapıp başka yere gittim diye.Ben anne tarafımla yaşıyordum.Herkes bana karşı çıkıyor.Yengem diyor ki mesela koskoca kız oldun,benim senin yaşındayken oğlum bir buçuk yaşındaydı.Sürekli beni küçümsüyorlar.Sen ne yemek yapmasını bilirsin ki? vs diye

Neden başınızda illa bir erkek mi olması gerekiyor siz bir birey değil mısınız bu ne cahilce bir düşünce sırf bir erkek olsun diye okulu bitirmeden küçük yaşta evleneceksiniz öyle mi?
onlar öyle düşünüyorlar.Ben hiç istemediğimden ailemin yanından başka şehre yatay geçiş yaptım.Ama babam evlendiği gün çok acı çektim.Ne yaşadığımı bir ben bilirim bir Allah.

Çalışmana izin vermeyebilir bunu göze alamıyorsan onlarıda ümitlendirip bekletme sakın. Evlenmek istemiyorum çalışıp önümü görmem lazım siz de beklemeyin lütfen dersin.

annen öldügü icin sana sahip cikmak mi istiyorlar?
asiri yardimseverlerse cocuk esirgeme kurumlarinda koruyucu aile olsunlar.

su hayatta ask denen bir sey var bu arada konusahibi.

Ya cahil insanlar niye kale alıyorsun. Onlarla takıla takıla kafan bulanmış belliki. Yengenin dediğine bitarafımla güldüm şuan. Lütfen şöyle okumuş kendi ayakları üstünde duran vizyonlu hedefi olan arkadaşlarınla dertleş gözünü açsınlar çevren çöp çünkü

Hemen isteme olmasın, önce bi tanış. Kafandaki soru işaretlerine cevap bul. Sonra kararını verirsin.

Bu işlerin nasip işi olduğunu takdir edersin..
Elaleme bakarsan yandın.. her şeyi soruyorlar zaten..başkalarının ne dediğine, ne sorduğuna bakarak hayatını şekillendirirsen dönüşü zor olan hatalar yaparsin..

Tekrar diyorum evlilik yolun çok yanlış..Yasin çok küçük.. bak buradaki konulara.. meslek sahibi olmak ilk amacın olsun..kendi kendine karnını doyur kendi kendine geçin kendi kendine yaşa.. kendi kendine yet..
anneni acısını atlatamamissın babanın evliligini hazmedememişsin.. neyin acelesi bu.. görücü usulünu katmıyorum bile

Önce kendi hayatını bir düzene koy..

sürekli bana laf sokuyorlar ama sürekli.Dayanamıyorum artık

Sen bir mimar olacaksın.sürekli şantiyeye gidip geleceksin inşaat mühendisinden tut inşaat işçisine kadar 50 tane erkeğin içinde olacaksın.Bu duruma bir imam ne kadar ılımlı yaklaşır bilemem ama sizi statü olarak da pek denk bulamadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…