- 3 Ocak 2016
- 3.126
- 6.285
- 40
-
- Konu Sahibi fascinatingjasminne
Fıtrat bu değişmez elinden geleni yapıp gitmiş kadın.
Bu yazdığınıza çok sinir oldum.Açılırsınız vs,nerden vardınız bu kanıya?Açılmayı düşünmüyorum.Sadece fazla baskı olması,beni içine kapanık yaptı.Ve bunun çok sıkıntısını çektim.Fazla baskı olmasını istemiyorumSen açıkça rahat bir yaşam istiyorsun hatta ilerde açılırsın bile ben öyle sezdim ...Üzüldüm gerçekten annen hocaymış işte bazen ne anlatırsan anlat tüm anlattığın karşıdakinin anladığı kadar oluyor.Bencede iş ortamında rahat biri daha uygun size o aileyede rahat bir yaşam istediğinizi söylersiniz anlarlar.
Dindar aile sebebiyle değil dinini yanlış bilen aileler sebebiyle soğudu çocuklar dinden.Bir iş sahibi olmak için iki dört beş belki yedi yıl okula giderler ama Kur'an'a gelince meal yeterli derler.İslam bu kadar basit değil bunu basitleştiren asıl kaybedenler.Din konusunu uzatmak istemiyorum çünkü yasak iyi geceler.fıtrat değil baskıyla zorlamayla dayatılan din bu kadar oluyor.
etrafına bak gençler neden dinden uzaklaştılar aileleri oldukça dindar ailelerin çocukları çoğu.
bir şeyler yanlış ama ısrara devam ediliyor..
görüştüğün biri var mı diye sordu aracı kişi,ben de yok dedim malesef.Başka bir şey bulmalıyım olumsuz yönde karar verirsem
İstediğin rahatlıktan dolayı vardım bu kanıya sinir olma sebebinde bu zaten bunu içten içe hissetmen emin ol bunu düşünen tek ben olmadım.Bu yazdığınıza çok sinir oldum.Açılırsınız vs,nerden vardınız bu kanıya?Açılmayı düşünmüyorum.Sadece fazla baskı olması,beni içine kapanık yaptı.Ve bunun çok sıkıntısını çektim.Fazla baskı olmasını istemiyorum
Anlamak istediğim kadarını anladım diye bir şey yok.Güzel bir şekilde örtülüyüm.Çarşaf giymiyorum sadeceAnnesi eminim bu yaşamı nasıl yaşaması gerektiğini ve tesettürü en doğru şekilde anlatmıştır ama o anlamak istediği kadarını anlamış ve öyle yaşıyor demek istediğim buydu.
Dindar aile sebebiyle değil dinini yanlış bilen aileler sebebiyle soğudu çocuklar dinden.Bir iş sahibi olmak için iki dört beş belki yedi yıl okula giderler ama Kur'an'a gelince meal yeterli derler.İslam bu kadar basit değil bunu basitleştiren asıl kaybedenler.Din konusunu uzatmak istemiyorum çünkü yasak iyi geceler.
Asıl size yazık bu zihniyette olduğunuz için. Her insan aynı değildir sapkın hocalar da var ama gerçekten Allaha inancından dolayı yapanda var maalesef bu devirde böyle olaylar arttı ama herkesi aynı kefeye koymakta olmaz. Bu kızın tanıdığı olduğu için öyle bişey söyledim evlenmeden önce zaten araştırması lazımdaha geçen gün deneme kabininde kızların gizli videolarını çekmeye kalkan bir müezzin çıktı siz hangi korkudan bahsediyorsunuz. işte bu zihniyetle koskoca darbe yapmaya kalktılar ülkeye halen Allah korkusundan bahsediyorsunuz. yazık..
Asıl size yazık bu zihniyette olduğunuz için. Her insan aynı değildir sapkın hocalar da var ama gerçekten Allaha inancından dolayı yapanda var maalesef bu devirde böyle olaylar arttı ama herkesi aynı kefeye koymakta olmaz. Bu kızın tanıdığı olduğu için öyle bişey söyledim evlenmeden önce zaten araştırması lazım
Anneniz çarşaflı mıydı yoksa?Anlamak istediğim kadarını anladım diye bir şey yok.Güzel bir şekilde örtülüyüm.Çarşaf giymiyorum sadece
hayır değil pardesü giyerdiAnneniz çarşaflı mıydı yoksa?
Öyle söylemeye hakkı olan kişi ben değilim zaten bu insan biriyle ciddi bişeyler düşünüyosa araştırmıştır bu kişiyi ailesini kendisini. Müezzin olduğu için sütten çıkmış ak kaşık kimse olamaz fakat bu insanın tanıdığı kötü insanlar olsa elbette duyardı bilirdi anlatmaya çalıştığım oo zaman öyle söyleyin hemen müezzin diye sütten çıkma ak kaşık muamelesi yaptınız tanıdık olması farkeder mi?
Hmm anladım. Peki kv adayı çarşaflı mı? Oradan bir ölçü çıkarabilirsiniz ne kadar mutassıp olduklarına dair.hayır değil pardesü giyerdi
Babam evlendi.Başımda bir erkek yok diye
Öyle söylemeye hakkı olan kişi ben değilim zaten bu insan biriyle ciddi bişeyler düşünüyosa araştırmıştır bu kişiyi ailesini kendisini. Müezzin olduğu için sütten çıkmış ak kaşık kimse olamaz fakat bu insanın tanıdığı kötü insanlar olsa elbette duyardı bilirdi anlatmaya çalıştığım o
Bahsetmicektim çünkü müezzzin insan din adamı hepsini aynı kefeye koyamazsınız. konu sahibi zaten biliyordur bu insanları :)burda onca konu açıldı hepsi emin olun araştırmış ama işte engel değil pisliğe neler okuyoruz değil mi?
müezzin yerine bakkal deseydi yine allah korkusundan bahsedecek miydin?
Bahsetmicektim çünkü müezzzin insan din adamı hepsini aynı kefeye koyamazsınız. konu sahibi zaten biliyordur bu insanları :)
Sakın evlnme gozunu seveyim ahhh ah..Merhaba ben iki yıl sonra mimar olacağım.Yaşım da 23-24 civarı.Okulum çok zor olan projelerden dolayı uzadı.Annem iki yıl önce vefat etti.Annemin arkadaşı beni oğluna istiyor.Ailesini tanıyorum,iyi insanlar.Oğlunun da eli ayağı düzgün,fena sayılmaz.Önceden Sakarya'nın ilçesinde oturuyorlardı.Ben hala orada oturuyorlar diye hiç düşünmüyordum aslında.Çünkü köy gibi bir yer.Biz merkezde oturduğumuzdan alışmam çok zor olurdu,alışamazdım. Ama onların önce merkeze daha sonra da Antalya'ya tayinleri çıkmış.Antalya'da oturuyorlarmış yani şu an.Kızı da benim arkadaşım.Birinci sorun:Ben Edirne'de okuyorum.Ve okulumun bitmesine iki yıl var.Onlar biz senin okulunun bitmesini bekleriz.İki yıl içinde söz nişan olur.Ondan sonra da düğün diyorlar.Annem vefat ettiğinden ve beni tanıdıklarından dolayı biz sana sahip çıkarız diyorlar.Benden cevap bekliyorlar.Benim de soracak kimseciklerim olmadığından dolayı size soruyorum.Yanlış düşünsem de taşlamadan cevap verin nolurrr.İkinci sorun:Mimar olunca benim inşaat mühendisleriyle(genelde erkeklerle) vs iletişim kurmam gerekecek doğal olarak.Bazen şantiyeye(inşaata) uğramam gerekecek.Ve bu durumu her eş kabul etmez gibi.Kendisi müezzin,babası da imam.Yani bu kadar dindar insanlardan bahsediyorsak sorun olabilir gibi geliyor.Bu arada benim ailem de hep hacı hoca tarafıdır,baya dindardır.Ama bana karşı gelmelerine rağmen ben üniversiteye gittim,mimarlık fakültesine yerleştim.Sadece babam destekledi.O yüzden onlara göre olur tabi.Babam ise bana bırakıyor kararı.Üçüncü sorun:Ben olmayacağına karar verdiysem nasıl olumsuz cevap vereceğimi bilmiyorum.Bayramda memlekete gideceğim ve beni istemeye gelecekler.Ne yapacağım yaa.Kendi meslektaşlarımle evleneydim,hiçbir sorun çıkmayacaktı.Üniversiteden hiç ısındığım biri olmadı henüz.Karşıma biri çıkmadı.Belki çalışma hayatına atıldığım zaman karşıma biri çıkar diye düşünüyordum.Ama henüz okulum bitmedi.Ve anne tarafım da beni sıkıştırıyor evlenmem için.Ama onlar da kendi buldukları biriyle veya benim görüştüğüm biri varsa onunla.Görüştüğüm biri yok.Bu bahsettiğim kişiler,baba tarafımla daha samimiler.Ve anneannemlerle babamın arası baya açıldı,annemin vefatından sonra.Bir de annem hocaydı,dedem hocaydı.Yıllarca din konusunda sıktılar beni.Tabiki de İslamiyeti yaşamak önemli.Ama mesela saçımı kahkül kestirmeme bile,pantolon üstü tunik giymeme bile,ufacık makyaj yapmama bile kızarlardı.Bu konuda da çok sık boğaz edilmek istemiyorum.Çünkü kendisi müezzin,babası da imam.Ben açık değilim ama aşırı kapalı değilim,normal kapalılardan.Sizce ne yapayım?
Onlar zaten doğru öyleleride var düzgün insanlarda var herkes bir değil. Biz bu insanı tanıladığımız için yorum yapamayız mesleğinden dolayı güven verebilir gerçekten dinle uğraşıyorsa ama içinde yoksa onuda geni bilemeyiz tanımadığğmız için. Konu sahibi bu insanları tanıyo zaten iyi ya da kötü olduklarını bilir.sırf ataması kolay diye ilahiyatı giren onca it kopuk var bu ülkede neyin din adamından bahsediyorsun :)