Mimar oluyorum,müezzinle evlenmem ileride sorun oluşturur mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu yazdığınıza çok sinir oldum.Açılırsınız vs,nerden vardınız bu kanıya?Açılmayı düşünmüyorum.Sadece fazla baskı olması,beni içine kapanık yaptı.Ve bunun çok sıkıntısını çektim.Fazla baskı olmasını istemiyorum

Mimarlık okuyorsunuz, 4. seneniz ama tanımadığınız etmediğiniz adamla yengeniz sizin yaşınızdayken bebek bezliyordu diye evlenmeyi düşünüyorsunuz. Vizyonunuzun yengenizle aynı olması çok üzücü.

Düğün için 2 sene bekleyeceklerine de inanmayın.
Nişanla aynı anda yapıverirler dini nikahı, kendinizi bir anda evlenmiş bulursunuz. Sonra dön geriye dönebilirsen.
Sonra o okul bitmez emin olabilirsiniz. Bitse de çalışmanız sorun olacak.
Geçirdiğiniz uykusuz geceler, verdiğiniz emekler, çizim yapmaktan çıkan kamburunuz yanınıza ķâr kalacak.

Aklınızı başınıza toplayın. Okul bitmeden, iş hayatına atılmadan girişmeyin böyle işlere.

Dindar aile sebebiyle değil dinini yanlış bilen aileler sebebiyle soğudu çocuklar dinden.Bir iş sahibi olmak için iki dört beş belki yedi yıl okula giderler ama Kur'an'a gelince meal yeterli derler.İslam bu kadar basit değil bunu basitleştiren asıl kaybedenler.Din konusunu uzatmak istemiyorum çünkü yasak iyi geceler.

görüştüğün biri var mı diye sordu aracı kişi,ben de yok dedim malesef.Başka bir şey bulmalıyım olumsuz yönde karar verirsem

Okulum bitip iş sahibi olmadan söz dahi istemiyorum, aklımda evlilik yok ısrar etmeyin değip kestirip atacaksınız , hepsi bu.

Ismarlama evlilik ki olur ?

Istemiyorsaniz bahane aramadan net konuşun ki ağızları kapansın.

Siz ne kadar eğilip bukulurseniz onlar da o kadar hayatınıza karışır.

Bir insanın duruşu , çizgileri netligi yoksa yol göstereni, karisani çok olur.

İstediğin rahatlıktan dolayı vardım bu kanıya sinir olma sebebinde bu zaten bunu içten içe hissetmen emin ol bunu düşünen tek ben olmadım.

kitapta açık ve net olduğu yazar sizse meslekle kutsal kitabı karşılaştırıyorsunuz.
dini böyle karışık birşeymiş gibi sunanlar yüzünden dinden uzaklaştı toplum.
din herkesi ilgilendirir ama herkes doktor mühendis olmak zorunda değildir.

Asıl size yazık bu zihniyette olduğunuz için. Her insan aynı değildir sapkın hocalar da var ama gerçekten Allaha inancından dolayı yapanda var maalesef bu devirde böyle olaylar arttı ama herkesi aynı kefeye koymakta olmaz. Bu kızın tanıdığı olduğu için öyle bişey söyledim evlenmeden önce zaten araştırması lazım

o zaman öyle söyleyin hemen müezzin diye sütten çıkma ak kaşık muamelesi yaptınız tanıdık olması farkeder mi?

o zaman öyle söyleyin hemen müezzin diye sütten çıkma ak kaşık muamelesi yaptınız tanıdık olması farkeder mi?
Öyle söylemeye hakkı olan kişi ben değilim zaten bu insan biriyle ciddi bişeyler düşünüyosa araştırmıştır bu kişiyi ailesini kendisini. Müezzin olduğu için sütten çıkmış ak kaşık kimse olamaz fakat bu insanın tanıdığı kötü insanlar olsa elbette duyardı bilirdi anlatmaya çalıştığım o

burda onca konu açıldı hepsi emin olun araştırmış ama işte engel değil pisliğe neler okuyoruz değil mi?
müezzin yerine bakkal deseydi yine allah korkusundan bahsedecek miydin?

burda onca konu açıldı hepsi emin olun araştırmış ama işte engel değil pisliğe neler okuyoruz değil mi?
müezzin yerine bakkal deseydi yine allah korkusundan bahsedecek miydin?
Bahsetmicektim çünkü müezzzin insan din adamı hepsini aynı kefeye koyamazsınız. konu sahibi zaten biliyordur bu insanları :)

Sakın evlnme gozunu seveyim ahhh ah..
okuluna devam karsına illa biri cıkar sakın ha sakınnn

sırf ataması kolay diye ilahiyatı giren onca it kopuk var bu ülkede neyin din adamından bahsediyorsun :)
Onlar zaten doğru öyleleride var düzgün insanlarda var herkes bir değil. Biz bu insanı tanıladığımız için yorum yapamayız mesleğinden dolayı güven verebilir gerçekten dinle uğraşıyorsa ama içinde yoksa onuda geni bilemeyiz tanımadığğmız için. Konu sahibi bu insanları tanıyo zaten iyi ya da kötü olduklarını bilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…