Mimar oluyorum,müezzinle evlenmem ileride sorun oluşturur mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Akrabalarınız niye acele ediyor. Evlilik icin o yaslar erken bence. Okulunuz da bitmemis. Karsiniza kimbilir kimler cikacak. Sizin de supheniz var demekki durum boyleyken evet demeyin. Sahip cikariz laflarina da inanmayin. Evlenip de herkes kosesine cekilince anlarsiniz niyetlerini.

Merhaba ben iki yıl sonra mimar olacağım.Yaşım da 23-24 civarı.Okulum çok zor olan projelerden dolayı uzadı.Annem iki yıl önce vefat etti.Annemin arkadaşı beni oğluna istiyor.Ailesini tanıyorum,iyi insanlar.Oğlunun da eli ayağı düzgün,fena sayılmaz.Önceden Sakarya'nın ilçesinde oturuyorlardı.Ben hala orada oturuyorlar diye hiç düşünmüyordum aslında.Çünkü köy gibi bir yer.Biz merkezde oturduğumuzdan alışmam çok zor olurdu,alışamazdım. Ama onların önce merkeze daha sonra da Antalya'ya tayinleri çıkmış.Antalya'da oturuyorlarmış yani şu an.Kızı da benim arkadaşım.Birinci sorun:Ben Edirne'de okuyorum.Ve okulumun bitmesine iki yıl var.Onlar biz senin okulunun bitmesini bekleriz.İki yıl içinde söz nişan olur.Ondan sonra da düğün diyorlar.Annem vefat ettiğinden ve beni tanıdıklarından dolayı biz sana sahip çıkarız diyorlar.Benden cevap bekliyorlar.Benim de soracak kimseciklerim olmadığından dolayı size soruyorum.Yanlış düşünsem de taşlamadan cevap verin nolurrr.İkinci sorun:Mimar olunca benim inşaat mühendisleriyle(genelde erkeklerle) vs iletişim kurmam gerekecek doğal olarak.Bazen şantiyeye(inşaata) uğramam gerekecek.Ve bu durumu her eş kabul etmez gibi.Kendisi müezzin,babası da imam.Yani bu kadar dindar insanlardan bahsediyorsak sorun olabilir gibi geliyor.Bu arada benim ailem de hep hacı hoca tarafıdır,baya dindardır.Ama bana karşı gelmelerine rağmen ben üniversiteye gittim,mimarlık fakültesine yerleştim.Sadece babam destekledi.O yüzden onlara göre olur tabi.Babam ise bana bırakıyor kararı.Üçüncü sorun:Ben olmayacağına karar verdiysem nasıl olumsuz cevap vereceğimi bilmiyorum.Bayramda memlekete gideceğim ve beni istemeye gelecekler.Ne yapacağım yaa.Kendi meslektaşlarımle evleneydim,hiçbir sorun çıkmayacaktı.Üniversiteden hiç ısındığım biri olmadı henüz.Karşıma biri çıkmadı.Belki çalışma hayatına atıldığım zaman karşıma biri çıkar diye düşünüyordum.Ama henüz okulum bitmedi.Ve anne tarafım da beni sıkıştırıyor evlenmem için.Ama onlar da kendi buldukları biriyle veya benim görüştüğüm biri varsa onunla.Görüştüğüm biri yok.Bu bahsettiğim kişiler,baba tarafımla daha samimiler.Ve anneannemlerle babamın arası baya açıldı,annemin vefatından sonra.Bir de annem hocaydı,dedem hocaydı.Yıllarca din konusunda sıktılar beni.Tabiki de İslamiyeti yaşamak önemli.Ama mesela saçımı kahkül kestirmeme bile,pantolon üstü tunik giymeme bile,ufacık makyaj yapmama bile kızarlardı.Bu konuda da çok sık boğaz edilmek istemiyorum.Çünkü kendisi müezzin,babası da imam.Ben açık değilim ama aşırı kapalı değilim,normal kapalılardan.Sizce ne yapayım?
Bu evlilik değilde oğullarına ev hotel al durumuna giriyor. Tamam sizi güvenceye de almak istiyor olabilir aileniz. Ama biraz şüpheli bir durum. Ailenize uymıyacak biriyle evlenin demiyorum. Evlenmek de o kadar olağanüstü birşey degil zaten. Baban arkandaysa canını sıkma oluruna bırak. Önce hayırlısı. Ama benim tavsiyem içine sinmediğı çok belli. Bence istemeye gelmeden gelmemelerini istemediğini açık bir dille babana ilet. Böylelikle yüzümuzu düşürdün gibu bir tavır kimsede olmaz. Dini gerçekten kalbiyle yaşıyorsa zaten adamdır. Ama malesef bunun kesinatı yok. Ne dindar olupta afedersin neler yapan insanlar var. Daha dün eşi imam olan bir kişi konu açtı. Küfürler arkadan konusmalar havada uçuşuyor. Allah korkusu varsa ne güzel insandır. Ama ben dindarim deyip fırıldak ceviren insanda var. Gerçi bilemezsin kavunda degil ya. Hayırlısıyla gelir fizandan yemenden hayırlı değilse ne gelir elden.

Istemiyorsaniz evinize gelmemelerini iletin.
Istemeye gelmelerini kabul edip, evinizdemi hayir diyeceksiniz.

Meslektaslariniza nasil garanti gozuyle bakabiliyorsunuz hayret..

Bence yaşın daha çok genç, ne acelesi var ki bu işlerin? Bu güzel yaşların tadını çıkar, mis gibi. Ayrıca müezzin vs mimar.. neden olmasın sevdikten anlaştıktan sonra? bir tanıdığımız var imam.. eşi açık.. kapalı bir kadın değil. yani demek istediğim meslekle değil, tamamen kafa yapısıyla ilgili.

Akrabalarınız niye acele ediyor. Evlilik icin o yaslar erken bence. Okulunuz da bitmemis. Karsiniza kimbilir kimler cikacak. Sizin de supheniz var demekki durum boyleyken evet demeyin. Sahip cikariz laflarina da inanmayin. Evlenip de herkes kosesine cekilince anlarsiniz niyetlerini.
Çünkü babam benden önce evlendi.Annem vefat edeli iki yıl oldu ve babam geçen hafta evlendi

Merhaba ben iki yıl sonra mimar olacağım.Yaşım da 23-24 civarı.Okulum çok zor olan projelerden dolayı uzadı.Annem iki yıl önce vefat etti.Annemin arkadaşı beni oğluna istiyor.Ailesini tanıyorum,iyi insanlar.Oğlunun da eli ayağı düzgün,fena sayılmaz.Önceden Sakarya'nın ilçesinde oturuyorlardı.Ben hala orada oturuyorlar diye hiç düşünmüyordum aslında.Çünkü köy gibi bir yer.Biz merkezde oturduğumuzdan alışmam çok zor olurdu,alışamazdım. Ama onların önce merkeze daha sonra da Antalya'ya tayinleri çıkmış.Antalya'da oturuyorlarmış yani şu an.Kızı da benim arkadaşım.Birinci sorun:Ben Edirne'de okuyorum.Ve okulumun bitmesine iki yıl var.Onlar biz senin okulunun bitmesini bekleriz.İki yıl içinde söz nişan olur.Ondan sonra da düğün diyorlar.Annem vefat ettiğinden ve beni tanıdıklarından dolayı biz sana sahip çıkarız diyorlar.Benden cevap bekliyorlar.Benim de soracak kimseciklerim olmadığından dolayı size soruyorum.Yanlış düşünsem de taşlamadan cevap verin nolurrr.İkinci sorun:Mimar olunca benim inşaat mühendisleriyle(genelde erkeklerle) vs iletişim kurmam gerekecek doğal olarak.Bazen şantiyeye(inşaata) uğramam gerekecek.Ve bu durumu her eş kabul etmez gibi.Kendisi müezzin,babası da imam.Yani bu kadar dindar insanlardan bahsediyorsak sorun olabilir gibi geliyor.Bu arada benim ailem de hep hacı hoca tarafıdır,baya dindardır.Ama bana karşı gelmelerine rağmen ben üniversiteye gittim,mimarlık fakültesine yerleştim.Sadece babam destekledi.O yüzden onlara göre olur tabi.Babam ise bana bırakıyor kararı.Üçüncü sorun:Ben olmayacağına karar verdiysem nasıl olumsuz cevap vereceğimi bilmiyorum.Bayramda memlekete gideceğim ve beni istemeye gelecekler.Ne yapacağım yaa.Kendi meslektaşlarımle evleneydim,hiçbir sorun çıkmayacaktı.Üniversiteden hiç ısındığım biri olmadı henüz.Karşıma biri çıkmadı.Belki çalışma hayatına atıldığım zaman karşıma biri çıkar diye düşünüyordum.Ama henüz okulum bitmedi.Ve anne tarafım da beni sıkıştırıyor evlenmem için.Ama onlar da kendi buldukları biriyle veya benim görüştüğüm biri varsa onunla.Görüştüğüm biri yok.Bu bahsettiğim kişiler,baba tarafımla daha samimiler.Ve anneannemlerle babamın arası baya açıldı,annemin vefatından sonra.Bir de annem hocaydı,dedem hocaydı.Yıllarca din konusunda sıktılar beni.Tabiki de İslamiyeti yaşamak önemli.Ama mesela saçımı kahkül kestirmeme bile,pantolon üstü tunik giymeme bile,ufacık makyaj yapmama bile kızarlardı.Bu konuda da çok sık boğaz edilmek istemiyorum.Çünkü kendisi müezzin,babası da imam.Ben açık değilim ama aşırı kapalı değilim,normal kapalılardan.Sizce ne yapayım?
aynen buaraya yazdığınız tereddütleri kendileriyle konuşacaksınız, oğlanla değil ama ailesiyle...

Henüz okulun bitmemiş, mezun olacaksın iş bulacaksın, bu süreçte evlilik hazırlıkları, evliliğe alışma derken işin zor olur. Baban okumanı istiyor bence okulunu bitir, çalışmaya başla, evliliği sonra düşünürsün. Senin yerinde olsam kimseye söz vermezdim, şimdi bekleriz derler ama okulun bitmeye yakın hazırlıklara başlarlar, ne işine yoğunlaşabilirsin ne evliliğinde mutlu olabilirsin. Akrabalarına da hayatına müdahale etmelerine izin verme.

Senin sahip çıkılmaya ihtiyacin mi var ya? Mis gibi meslegin olacak birkac sene disini sıkarsan
Kendi parani kazanacaksin,tatillere cikacaksin,guzel sehirler ülkeler kesfedeceksin...
Neden gencliginin ta en basinda hem de bilmedigin etmedigin , bir cekim duymadigin bir adamla evlenip vasat bir hayata atlamak isteyesin ki???
Anne tarafını da gec. Zor zamaninda yaninda olmamislar,dugununde altin taksalar ne olacak?

Kafamda bir sürü sorular oluştu şimdiden.Onunla görüşmeye,tanışmaya adım atsam mı bunu soruyorum aslında
Yaşın çok da küçük degil. Acele bir karar vermediğin sürece tanıyabilirsin. Kaygılarını da paylaşırsın. Ama iyi insanlar diyerek de kimselere güvenme. Kesinlikle mesleğini eline almadan da evlenme. Öncesinde tanışma söz nişan olabilir bence.

Yapmayın bu nasıl evlilik Pazar’dan domates mi seçiyorsunuz? Aile iyi insanlar, oğlan fena değil diye düşündüğünüz bir evlilikte mutlu mu olucaksınız nerde kaldı sevmek, sevilmek. Bir ömür aynı yastığa baş koymak var işin ucunda. Şimdi söz nişan derler yüzük takılınca hadi artık evlenine döner. Verdikleri söze güvenmeyin derim. Ayrıca üniversite öğrencisi genç insansınız yaşınız da küçük değil illa neden biri size sahip çıkmak zorunda? Önce okuyun iş sahibi olun eşi sonra düşünün derim

Kafamda bir sürü sorular oluştu şimdiden.Onunla görüşmeye,tanışmaya adım atsam mı bunu soruyorum aslında

Atmayın sakin.
Okulunuz bitsin, mesleğiniz olsun. Bakalım hemen iş bulabilecek misiniz nerede çalışacaksınız?
Üstelik bana çok denk gibi de gelmediniz yaşantı açısından.
Diğer yandan tanımadan evlilik adım atmak akıllıca olmaz.
Henüz evlenmek istemediginizi açık ve net bir şekilde söyleyin..ayrıntı vermeyin sebep belirtmek zorunda da değilsiniz
Kırmak istemiyorsaniz.." Ablacim beni dusundugunuz için teşekkür ediyorum
Benim evlilik düşüncem yok" deyin

Kabul ederseniz çok pişman olacağını düşünüyorum..

Aslında sorun biraz şu:Biraz eksik anlatmışım.Benim babam geçen hafta evlendi.Ve ben onun düğününe gidemedim.Çünkü annem vefat edeli iki yıl oldu.Ama ben hala o acıyı atlatamadım.Ve benim yaşımda okulunu bitirip evlenen insanlar var.Ben hala okulumu bitiremedim.Bölümün zorluğundan dolayı,yaşadıklarımdan dolayı ve her şeyi kafama taktığından dolayı.Hocalar da çok zorluyorlar.Babamın evlendiği kişiyi kıskanıyorum biraz ve sinir oluyorum.Onun yaşadıklarını benim yaşamam gerekiyordu önce gibi hissediyorum.Ve insanlar da hep beni soruyorlar babama,kızın ne yapıyor diye.

Bu müezzin beyle hiç sevgili olmadan, huyunu suyunu bilmeden, bir işe girip kendi ayaklarınız üzernde durmadan, kusura bakmayında üniversitenizi bile bitirmeden isteme söz vs olaylarına girmeye nasıl cesaret edeceksiniz. O nişan olduktan sonra hatta istemeden sonra arkadaşlarınla kafeye gitsen belki olay olacak. İstediğin gibi bi üni hayatı bile yaşayamayacaksın biraz ileri görüşlü ol lütfen. Ben işe girdim girer girmez evlenmem dedim 5 yıllık sevgiliydik hayatımı yaşıycam dedim. İşe başladım 3 yıl evlenmedim. Anlayamıyorum seni. Hiç mi hayalin yok insan hayatında bir kere olsun kalıplarından çıkmak bi çılgınlık yapmak saçmalamak ister biraz. Üni 2 de nişanlanmak. Ban yemek istemiyorum ama müezzin ve daha sevgili bile dğeilsiniz. Ben olsam asla o topa girmem asla. Senin annen yok diye sahip çıkarız diyorlarya. Uzak dur. Nedemek sahip çıkmak. Sen sahipsizmisin yani seni sahipsiz görüyolar. Sana sahip çıkarız demek seni istediğimiz kalıba sokabiliriz çünkü başında annen yok demek. Anlatabildim umarım. Evliyim ordan biliyorum. Sen önce okulunu bitir sonra iş bul kendi ayakların üstünde dur sonra sevgili ol tanı birini. Öyle evlen. Böyle çok sağlıksız mutsuz olursun

Ailenizin ne acelesi var da evlenmeniz için sıkıştırıyorlar önce bir okulunuzu bitirin işe başlayın yangından mal mi kaçırıyorsunuz bir an önce evlenmek için ne bu çaba

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X