- 13 Eylül 2014
- 1.320
- 2.521
- 138
Miladcım bence sabah ve akşam az olmuş, sabaha yeşillik akşama yoğurt eklersen çok iyi olur bir dahakine =)
Akşam arasında ise; yeşil çayın yanına ceviz+kuru kayısı ya da meyve yiyebilirsin canım.
Spor konusunda ise bir şey diyemiyorum tebrik etmekten başka
Ben de menümü yazayım gelmişken. Bugün işte oda arkadaşımın doğum günüydü, bir sürü tatlı tuzlu vardı, ısrar kıyamet zaten çok kilo verdin daha ne vereceksin falan dediler ama zor kurtardım kendimi. Ucuz atlattığımı düşünüyorum.
Sabah:
1 kk light beyaz peynir
1 dl çavdar ekmeği
Domates
Ara:
1 fincan beyaz çay
2 adet tam ceviziçi+2 adet kuru kayısı
1 ısırık kurabiye (arkadaşım bunu kendi yaptığı için bir ısırık verdi illa, başka da yemem dedim, yemedim)
Öğle:
Light ton balıklı salata
1 dl çavdar ekmeği
Ara:
Çilekli activia
Ara:
1 kupa yaseminli yeşil çay
2 tk kuru siyah üzüm
Akşam:
4 adet ızgara köfte
Salata
1 bardak light ayran
Ara:
1 kupa yeşil çay
Yarım armut+Yarım yeşil elma
Muhtesemsin canim. Ben olsam cozulmustum heralde :)) süper menü
Canim genelde sebzesiz sabah gecirmiyorum ben. Ama bugun dun yediklerimden sonra canim birşey yemek istemedi. O yüzden boyle oldu. Bende senin listelerini not aliyordum. Ceviz ici yok canim ama 5-6 cig findik yada kivi yiyebilirim yerine dimi?? Tambaga yazdığın listede vardida :)
Metracim ben sporumu yaptimmmm
Ne guzel erkenden sporunu yapiyosun benim gunduz zamanim olmuyo aksamlari da yorgunluktan cogu zaman useniyorum ama spora daha fazla vakit ayirmam lazim
Canim gercekten sporla guzel destek oluyor. En azindan o kadar spor yaptim deyip kacamaklara set cekebiliyorsun
teşekkür ederim cnmiyi ki doğdun canım nice mutlu yıllara
Iste benim menüm
sabah
1 haşlanmış yumurta
5 zeytin
1 dilim ekmek
3 dal marol
yarim kk peynir
ara
1 bardak tarçınlı süt
oglen
tost +ayran
ara
yeşilçay+ 2 gun kurusu kayısı
ara
1 bardak ayran +3 ceviz ici
aksam avuçiçi kadar izgara tavuk
salata
1 bardak ayran
ara
yeşilçay ve elma olacak
nehircim galiba iyi oldu ama ben yumurta sız gun geçiremem galiba hergun yerim gibi
Ah ah bilmezmiyim spor yapinca her seyi sayarak yiyorum vede vucudu o kadar guzel bi şekle koyuyor ki gecen sene on kilo vermistim ama cok daha fazla vermis gibi duruyodum cunku cok yuruyuse cikiyodum ablamla beraber ama gunler biraz daha uzayinca yine aksamlardan cikicam insallah
Herkese iyi akşamlar
Sabah
2 dilim çavdar ekmeği
2kk peynir
2 ceri domates
5 zeytin
Ara
Kahve
2 gün kurusu
1 ck üzüm
Öğle
8k mantar sote
2 dilim çavdar ekmeği
1 kase yoğurt
Ara
Yeşil çay 10 çiğ fındık
Ara
1 dilim kek
Akşam
1 kase form çorba
Yarım kase yoğurt
Kek dışında iyi gitti birazdan çay ve 1cb beyaz leblebi yiyeceğim
Nehircim benim merak ettigim sey aksam yemegini saat kacta yiyorsun ve tursuya ben dayanamiyorum ama aksam yemekte yedim
Çok güzel canım. Yumurtayı her gün yersen ekmeği iki günde 1 olarak yeme şansın var mı?
Aysuncum, Fransa' da yaşıyordun değil mi? Orada mı doğup büyüdün? Türkçen çok düzgün olduğu için dikkatimi çekti, bizim kızımız için dil konusunda çok endişeliyiz de. Eşin Türk mü? Evde hangi dil konuşuluyor? Çocuklar Türkçe biliyor mu?
Bizim eşimle ilişkimiz %100 İngilizce olarak başladı ve öyle devam ediyor. Eşim Türkçe öğrendi ama İngilizce olarak kendini daha iyi ifade ettiği için biz yanımızda başka biri yoksa Türkçe arada sırada konuşuyoruz. Ben Rusça bilmiyorum, eşim Alina ile Rusça ben de sadece Türkçe konuşuyorum, dilleri karıştırmamaya dikkat ediyoruz ancak aramızdaki iletişim dili de İngilizce olunca acaba yanlış mı yapıyoruz, kafası karışır mı? diye endişeliyim.
Çok güzel canım. İlk gün için keki görmezden gelebiliriz bence =)
18.00-18.30 arası yiyorum canım genelde. Bazen 19.30' u bile buluyor ama 20.00' i geçmemesine dikkat ediyorum.
Turşu vücutta çok su tutuyor, benim listemde bu zamana kadar hiç olmadı ama ödem yapması harici bir sorun yaratıyor mu bilmiyorum.
Canim ben fransada dogdum buyudum yani fransizcam turkcemden daha iyi diyebilirim ama babam sagolsun evde bize hic fransizca konusturmazdi okulda zaten fransizca konusuyosunuz evde sadece turkce konusucaksiniz derdi birde tatillerde istanbula gelirdik onun icin turkcem iyidir, cocuklara gelince burda cocuklar uc yasinda basliyorlar okula o yasa kadar zaten evde turkce ogrenmis oluyorlar cunku esimle evde sadece turkce konusuyoruz bu arada esim turk sonra okula gitmeye basladiklarinda fransizcayi ogreniyorlar cunku sadece fransizca egitim aliyorlar tabi ilk baslarda kafalari karisiyor yari fransizca yari turkce cumle kuruyorlar ama sonra duzeliyo
Sizde bizim gibi yapabilirsiniz mesela uc yasina kadar sadece turkce sonra yavas yavas rusca ama uç dil birden cocuga zor gelebilir kafasi karisabilir gercekten esinle evde onun yaninda sadece turkce konusun bence belli bi yasa kadar
Çok güzel canım. Yumurtayı her gün yersen ekmeği iki günde 1 olarak yeme şansın var mı?
Aysuncum, Fransa' da yaşıyordun değil mi? Orada mı doğup büyüdün? Türkçen çok düzgün olduğu için dikkatimi çekti, bizim kızımız için dil konusunda çok endişeliyiz de. Eşin Türk mü? Evde hangi dil konuşuluyor? Çocuklar Türkçe biliyor mu?
Bizim eşimle ilişkimiz %100 İngilizce olarak başladı ve öyle devam ediyor. Eşim Türkçe öğrendi ama İngilizce olarak kendini daha iyi ifade ettiği için biz yanımızda başka biri yoksa Türkçe arada sırada konuşuyoruz. Ben Rusça bilmiyorum, eşim Alina ile Rusça ben de sadece Türkçe konuşuyorum, dilleri karıştırmamaya dikkat ediyoruz ancak aramızdaki iletişim dili de İngilizce olunca acaba yanlış mı yapıyoruz, kafası karışır mı? diye endişeliyim.
Çok güzel canım. İlk gün için keki görmezden gelebiliriz bence =)
18.00-18.30 arası yiyorum canım genelde. Bazen 19.30' u bile buluyor ama 20.00' i geçmemesine dikkat ediyorum.
Turşu vücutta çok su tutuyor, benim listemde bu zamana kadar hiç olmadı ama ödem yapması harici bir sorun yaratıyor mu bilmiyorum.
Ekmek benim icin sorun degil canim yemesem de olur yani ama yumurtayi yemesem olmaz gibi.. oyle yaparim o zaman 2 gunde bir 1 dilim ekmek yerim.
Tursuyu da azaltacammmm.
cok tesekkur ederim canim sayende guzel kilolar verecegim.
Doğru canım, senin en büyük avantajın eşinin de Türk olması. Eşime teklif ettim aslında evde Türkçe konuşmayı ama iki cümleyi Türkçe kurarsa üçüncüye İngilizce' ye geçiyor, rahat hissetmiyorum kendimi, nasıl olsa Türkiye' de yaşıyoruz Türkçe öğrenecek diyor. Bir de Alina' ya annem bakıyor gündüzleri, hep duyuyor yani Türkçe' yi. Hak veriyorum ona da 4 sene önce Türkçe öğrenmeye başladı, zaman zaman duraksayıp düşünebiliyor kuracağı cümleleri. Annemler ya da arkadaşlarımız yanımızdaysa mutlaka Türkçe konuşmaya gayret eder ama ikimiz başbaşayken konuşmak istemiyor. İkimizin de İngilizcesi çok ileri seviyede ama ana dilimiz İngilizce olmadığı için İngilizce' yi bizden öğrenmesi ne derece doğru bilmiyorum. Rusça' yı da ben bilmediğim için konuşamıyoruz.
Bir şekilde halletmek istiyorum ben de ama endişeliyim işte. Umarım ki başarabiliriz kafası karışmadan üç dili de öğrenirse ne kadar güzel olur.
Özellikle ilk tartı sonucunu sanırım ben senden daha heyecanlı bir şekilde bekliyorum =))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?