• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Miladımız--》2015

Cok sagol canim bu listeye harfiyen uyacagim canim saatlerini kendime gore ayarlayayim. Bir de kuru börülce yerine baska bir alternatif olabilir mi cok cok dogudayim burada bulamam.
Biskuvi diyet olacak degil mi
bir de kac kiloya kadar buna devam edeyim.
canim kan degerlerime duzenli baktiririm hep cok şükür hepsi normal degerlerde

Kuru börülce yerine sana kabaklı bir tarif vereyim onu yaparsın canım, çok lezzetli oluyor. Bisküvi şu sunta gibi olanlardan olursa daha iyi olur. Ben bazen limonlusunu da yiyorum.
1 hafta bununla devam edersin, 1. haftanın sonundaki düşüncelerine göre üzerinde oynamalar yapabiliriz. :KK36:

Fırında Peynirli Kabak Yemeği

Malzemeler:
Yarım kilo kabak
Yarım demet dereotu
3 yemek kaşığı lor peyniri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurtanın beyazı

Tarif: Kabaklar doğranır. Yağsız tavada sotelenir ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra suyu elle süzülür. Diğer malzemeler eklenir üzerine çörek otu ve karabiber dökülerek fırında üstü kızarana kadar pişirilir.

Börek gibi oluyor, doyana kadar yiyebilirsin lezzetli bir yemek canım T tatlitambak

Tabii ki yapacaksın metracım, kilolu olmak bir seçim, kader değil. Güveniyorum sana :KK68:

Canım benim tabii ki elimden geleni yaparım, bu konularda otorite değilim ancak yardımcı olabilirsem ne mutlu bana ama mutlaka bir aile hekimine gidip kan değerlerine baktır canım.

Kahvaltı:
5 adet zeytin (zeytin yediğini varsayıyorum)
1 kk beyaz peynir
1 dl organik ekmek
Bol yeşillik, domates, salatalık

Ara:
1 bardak süt+1 çk tarçın

Öğle:
Kuru börülce salatası+1 bardak ayran
veya
1 kepekli tost+1 bardak ayran
veya
6 yk susuz sebze yemeği+1 kase yoğurt

Ara:
1 fincan yeşilçay+yarım paket bisküvi
veya
1 fincan yeşil çay+2 adet gün kurusu
veya
Meyveli activia

Ara:
1 bardak ayran+3 adet ceviziçi

Akşam:
Avuç içi kadar ızgara tavuk+Bol salata+1 bardak ayran
veya
Menemen/Sebzeli omlet+1 dl organik ekmek
veya
Ton balıklı salata
veya
5 yk susuz sebze yemeği+1 kase yoğurt

Ara:
1 fincan yeşilçay+2 kivi veya yeşil elma veya armut

Bu listeyi rahat uygulayabileceğini düşünüyorum

Canim cok sordum ama bu liste genel olarak kac kalori bilgin var mi

Fırında Peynirli Kabak Yemeği

Malzemeler:
Yarım kilo kabak
Yarım demet dereotu
3 yemek kaşığı lor peyniri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurtanın beyazı

Tarif: Kabaklar doğranır. Yağsız tavada sotelenir ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra suyu elle süzülür. Diğer malzemeler eklenir üzerine çörek otu ve karabiber dökülerek fırında üstü kızarana kadar pişirilir.

Börek gibi oluyor, doyana kadar yiyebilirsin lezzetli bir yemek canım T tatlitambak

Tam da damak tadima uygun canim teskkur ederim. Ozel bi defter oluşturacagim bu tarifler ve diyetlerle. Ve hedefim 20 kg vermek 66 68 arasi olmak iste. Seninle bu isi basaracagiz.
1 hafta boyunca kacamaksiz uyacagim soz canim

Tam da damak tadima uygun canim teskkur ederim. Ozel bi defter oluşturacagim bu tarifler ve diyetlerle. Ve hedefim 20 kg vermek 66 68 arasi olmak iste. Seninle bu isi basaracagiz.
1 hafta boyunca kacamaksiz uyacagim soz canim

Tabii ki canım, ben inanıyorum sana ve güveniyorum. :KK68:
Sen aktif olarak emzirdiğin için ben üzerinde biraz eklemeler yaptım, kalori miktarını çok düşürmemek gerekiyor, zaten emzirirken ekstra kalori harcıyorsun.

Cok heyecanlandim canım. Sabah tartilip basliyorum 3 gundur kacamak yapmaya baslamistim. Dur demek lazim. Sen benim için guzel bir yonlendirici olacaksin... bu isi sonuna kadarda götüreceğim.

Hem de şöyle düşün; birçok insana göre çok iyi bir kilodasın. Ya 100 kilonun üstünde olsaydın. Bak ben 105.5 kilo idim, şimdi o hallerimi hatırlamıyorum bile aynaya baktıkça.
Sadece 20 kg, hadi diyelim en fazla 6 ayını alsın. O 6 ay sen diyet yapmasan da geçecek değil mi? O süreyi en iyi şekilde değerlendirmek senin elinde.

Ben projeye başladığımızda öğrencilerime böyle demiştim, 1 seneyi geçti şimdi ve çok ilerledik, diyorlar hocam haklıymışsınız :)

Tabii ki canım, ben inanıyorum sana ve güveniyorum. :KK68:
Sen aktif olarak emzirdiğin için ben üzerinde biraz eklemeler yaptım, kalori miktarını çok düşürmemek gerekiyor, zaten emzirirken ekstra kalori harcıyorsun.

Evet canim emzirdigimi dikkate alsigini fark ettim....
ay ben de senin gibi hatiri sayilir kilolar verirsem ban ödül de yaparsin belki ilerde:KK66:
hemen de ödüle taktim:KK70:

Hem de şöyle düşün; birçok insana göre çok iyi bir kilodasın. Ya 100 kilonun üstünde olsaydın. Bak ben 105.5 kilo idim, şimdi o hallerimi hatırlamıyorum bile aynaya baktıkça.
Sadece 20 kg, hadi diyelim en fazla 6 ayını alsın. O 6 ay sen diyet yapmasan da geçecek değil mi? O süreyi en iyi şekilde değerlendirmek senin elinde.

Ben projeye başladığımızda öğrencilerime böyle demiştim, 1 seneyi geçti şimdi ve çok ilerledik, diyorlar hocam haklıymışsınız :)

Sonuna kadar katiliyorum bu süreyi iyi degerlendirmek gerek zaten gecip gidecek gunler yerim de saymak istemiyorum.
ben de kendime inaniyorum canim.
oglumu uyuttum simdi ise notlarimi alip plan olusturacagim

Evet canim emzirdigimi dikkate alsigini fark ettim....
ay ben de senin gibi hatiri sayilir kilolar verirsem ban ödül de yaparsin belki ilerde:KK66:
hemen de ödüle taktim:KK70:

Tabii ki, 1 hafta sonunda tartılmanın en iyi yanı ödül almak bence :KK73::KK73:

Sonuna kadar katiliyorum bu süreyi iyi degerlendirmek gerek zaten gecip gidecek gunler yerim de saymak istemiyorum.
ben de kendime inaniyorum canim.
oglumu uyuttum simdi ise notlarimi alip plan olusturacagim

İstersen öğle yemeklerine 1 dl organik ekmek ekleyebilirsin canım şimdi düşündüm de sabahları 2 gün de 1 adet haşlanmış yumurta da yiyebilirsin. Bu listeler biraz benim önceliklerime göre hazırlandığı için eklemeyi unutmuşum :KK33:

Sadece 20 kg, hadi diyelim en fazla 6 ayını alsın. O 6 ay sen diyet yapmasan da geçecek değil mi? O süreyi en iyi şekilde değerlendirmek senin elinde:KK36:.

Nehircim sen var ya cok iyi kalpli ve tatlı bir insansın hani derler ya güzel insan diye işte sen güzel bir insansın burdaki herkesi tanıdığım için mutluyumda seninle hayatim kesiştiği için ayrı bir mutluyum teknolojinin bana hediyelerinden birisin allah nasip ederse yüz yuzude görüşürüz inşallah :KK36:

Evet cancagizlarim bu günkü menum şöyle
Sabah
1 pogaca
1 börek 1/4 yufkadan
1kk peynir
Domates çay
Ara
Kahve 1 dilim kek
Öğle
1 dilim kek
Ara
Yok
Akşam
1 kase tavuklu çorba
Karışık salata
Gün boyu karbonhidrat aldım hala da bitmedi ikramlar ama yemeyeceğim artık eşim butirsin napiiim

Nehircim sen var ya cok iyi kalpli ve tatlı bir insansın hani derler ya güzel insan diye işte sen güzel bir insansın burdaki herkesi tanıdığım için mutluyumda seninle hayatim kesiştiği için ayrı bir mutluyum teknolojinin bana hediyelerinden birisin allah nasip ederse yüz yuzude görüşürüz inşallah :KK36:

Ayyy canım çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum ve çok utandım. :oops::oops:
İyi bir insan mıyım bilmiyorum ama elimin uzandığı herkese yardım etmeye çalışıyorum canım. Gece yatağa girdiğimde bugün ne yaptım diye düşünürken vicdanımın rahat olması çok önemli benim için.
Üniversite ikinci sınıftan beri akademik hayatın içindeyim, orası tam bir kurtlar sofrası ve üzülerek söylüyorum ki vicdanını kaybetmiş insanlardan oluşuyor çoğu, kişisel başarı ve çıkarlardan başka bir şey önemsemiyorlar. O kadar yıprandım ki hep korktum vicdanımı kaybedeceğim, onlar gibi olacağım diye. Olmamak için çok çaba sarf ettim bu da insanlarla olan ilişkime yansıdı, insanlara daha çok yaklaşmamı sağladı. Şu an ben zırh gibi bir kabuk oluşturdum, hiçbir şey koymuyor bana :KK48: ama işte o zırhın içinde kötü bir insan olmamaya çabalıyorum.
Ne kadar çok konuştum, doluyum galiba bu konuda.
Umuyorum ki tanışırız canım, sosyal ağlar kocamdan vetolu malesef kullanamıyorum ama İstanbul' a gelirseniz her zaman beklerim. :KK68:

Tabii ki, 1 hafta sonunda tartılmanın en iyi yanı ödül almak bence :KK73::KK73:

İstersen öğle yemeklerine 1 dl organik ekmek ekleyebilirsin canım şimdi düşündüm de sabahları 2 gün de 1 adet haşlanmış yumurta da yiyebilirsin. Bu listeler biraz benim önceliklerime göre hazırlandığı için eklemeyi unutmuşum :KK33:

Canim bu organik ekmek nedir acep. Onun yerine tam bugday olsa

Ayyy canım çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum ve çok utandım. :oops::oops:
İyi bir insan mıyım bilmiyorum ama elimin uzandığı herkese yardım etmeye çalışıyorum canım. Gece yatağa girdiğimde bugün ne yaptım diye düşünürken vicdanımın rahat olması çok önemli benim için.
Üniversite ikinci sınıftan beri akademik hayatın içindeyim, orası tam bir kurtlar sofrası ve üzülerek söylüyorum ki vicdanını kaybetmiş insanlardan oluşuyor çoğu, kişisel başarı ve çıkarlardan başka bir şey önemsemiyorlar. O kadar yıprandım ki hep korktum vicdanımı kaybedeceğim, onlar gibi olacağım diye. Olmamak için çok çaba sarf ettim bu da insanlarla olan ilişkime yansıdı, insanlara daha çok yaklaşmamı sağladı. Şu an ben zırh gibi bir kabuk oluşturdum, hiçbir şey koymuyor bana :KK48: ama işte o zırhın içinde kötü bir insan olmamaya çabalıyorum.
Ne kadar çok konuştum, doluyum galiba bu konuda.
Umuyorum ki tanışırız canım, sosyal ağlar kocamdan vetolu malesef kullanamıyorum ama İstanbul' a gelirseniz her zaman beklerim. :KK68:
İki kardeşim istanbulda yaşıyor sık sık geliyorum inşallah ikimizin uygun olduğu bir zaman olurda görüşürüz akademik dünyaya gelince seni anlıyorum akademisyen arkadaşlarım akrabalarim ve hala unide olan iki kardeşim var ahh tatlım türkiye de bilim insanı olmak gerçekten çok zor allah yardimcin olsun

kızlar bu hafta biraz sorunluydu pek gelemedim
dünde doğum günümdü uğrayamadım
nasılsınız bakalım nasıl gidiyor kilo durumları

herkese günayyddııııınnnn
haftanın ilk mesajı benden gelsinnn
ben bu hafta nehirin menüsünü uygulayacağım bakalım ben de nasıl etkileri olacak :)

Back