Merhabalar, mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın. Madde madde cevap vermeye çalışayım elimden geldiğince.
- Yutulabilir balonda kontrole gitmeniz gerekmiyor, ben istanbulda olduğum için kendim gitmeyi tercih ettim. Daha doğrusu ben de 2 kez gittim zaten diyetisyen, yaşam koçu seansları hepsi online. Size bir akıllı baskül veriyorlar, bi de mobil uygulama var ordan ölçümlerinizi kendiniz yapıp aktarabiliyorsunuz çok pratik. Normal balonlarda da online takip yapıyorlar ama onda tartı filan yok bi de çıkarmak için 1 kere de olsa gitmek zorundasınız.
- Balonu taktırmadan önce tahlil yaptırmanız gerekiyor evet, ben öngörüşmeye gitmiştim, orada detaylı anlattılar herşeyi sonra karar verince tahlilleri istiyorlar ve randevudan önce kullanmanız gereken mide koruyucu filan ilaçları söylüyorlar. Balonun takılacağı gün de tahlillerimle gittim bakıldı ve takıldı balon. Bu işlemleri de online halledebilirsiniz büyük ihtimalle, telefonda filan görüşüp tahlillerinizi gönderirsiniz randevu günü gider taktırırsınız. Çünkü ben ilk öngörüşmeye gideceğim zaman randevu için aradım, kliniğe mi geleceksiniz yoksa online görüşme mi diye sormuşlardı.
- Fiyat konusuna gelince ben doktorumu zaten taktırmadan çok önce seçmiştim, bir tanıdığım ona balon taktırmıştı ve mide botoksu için görüşmeye gittiğimde tavrı ve yaklaşımı çok hoşuma gitmişti bu yüzden başka doktorlarla görüşmedim. Ama yine de internetten biraz fiyat araştırması yaptım körü körüne de gitmedim :)) O zaman da her yerden 3 aşağı 5 yukarı aynı fiyatları almıştım. Bu işlemlerde belli bi fiyat ortalaması var bence hiç öyle çok büyük fiyat farkları görmedim. Mide botoksu öyle değildi mesela 2 kat, 3 kat fiyat farkları vardı, onu da sonradan öğrendim kullandıkları botoks miktarına göre değişiyormuş o fiyatlar. Ucuz fiyat verenler az enjeksiyon yapıyorlarmış ve haliyle sonu hüsran. Ama balonda öyle bi durum yok takılan balonun markası fiyatı belli sonuçta. Bu yüzden fiyat yerine doktor, diyetisyen desteği, başka ek avantajları varsa bunlara bakıp seçim yapmak en doğrusu bence.
Sorularınıza elimden geldiğince cevap vermeye çalıştım. Bi soru da ben size sorabilirim herhalde şimdi :) Kilom 100 demişsiniz, VKİ niz kaç acaba mide balonuna uygun mu onu merak ettim.