Kızlar merhaba, başlıktan da anlaşılacağı üzere ben dün mide balonu yuttum :))
Araştırma yaptığım süreçte (ki 4-5 aydır araştırdım durdum) yutulan mide balonu konusunda forumda ve dahi internette çok fazla yorum ve bilgi bulamadım. Taktırırsam girip ben yazacağım diye kendime söz verdim ve işte şimdi buradayım. :))
Hamilelik sonrasında mide botoksu yaptırmaya niyetlendim, araştırınca vazgeçtim sonra mide balonuna yöneldim ama doktorum emzirme sürecinde balon takamayacağını sütü etkileyebileceğini söyledi, hem de acele etme belki verebilirsin emzirme sürecinde kilolarını dedi, o da olmadı. Emzirmeydi, pandemiydi derken 3 sene geçti aradan ve ben hamilelik sonrası kilo veremediğim gibi üstüne de biraz kilo aldım.
78 kiloda balon takıldı şu anda. Balon işinden en başta korkuyordum açıkcası çünkü çok mide bulantısı ve mide ağrısı filan yaşadıklarını söyleyenler vardı. Ağrı neyse ağrı kesici filan katlanılır birkaç gün dedim ama bulantıya 6 ay sürekli bulantı yaşadığım bi hamilelik sonrası hiç tahammülüm yoktu. Bu yutulan balondan sonra bulantı filan yaşanma olasılığı daha az diye bunu tercih ettim ama yine de bulantı korkusuyla yuttum balonu açıkcası. Biraz büyükçe bi kapsül, eski gripinlerden hallice :)) Yutamayacağım diye de korktum görünce ama doktorum epey sakinleştirdi her aşamada şimdi su alıyoruz ama yutmuyoruz, şimdi yutkunuyoruz filan diye diye yutturdu bana balonu. Sonra röntgen çekiliyor, balon inmiş mi mideye diye bakılıyor sonra da şişiriyor serumla doktor balonu. Şişirirken hissettim baya içerde balonun şiştiğini de. Sonra tekrar röntgen, balonu gördük röntgende kuzu kuzu yatıyor midemde :)) Ağzımdaki kabloyu çekip çıkardı doktor, öyleydi böyleydi derken bitti gitti boşuna kuruntu yapmışım ya yutamazsam bilmem ne diye. Tabi takılınca iş bitmiyor, asıl önemli kısım şimdi başlıyor. Ben mide bulantısı ne zaman başlayacak diye beklemedeyim, o kadar eminim ki midemin bulanacağına :))
Doktorum bulantı önleyici ilaçlar verdi, korkma çoğu kişide mide bulantısı görmüyoruz bu balonda filan diye rahatlatmaya çalıştı sürekli ama ben tetikte bekliyorum yani. Ama dün de bugün de hiç bulantım olmadı, hatta ara ara midemde hissettiğim kasılmalar dışında hiç bi değişiklik olmadı balon taktırmışım taktırmamışım hiç farklılık yok gibi. Ben midemde onu hissederim herhalde diyordum sürekli ama öyle bişey yokmuş. Şimdi artık kendimi dinlemeyi bıraktım, kilo vermeye başlama zamanı :))
Açlık hissine gelince daha çok yeni sonra ne olur bilmiyorum ama hiç açlık hissetmiyorum. Pandemide çok kötü yemeye vurmuştum, durup dururken aç filan değilken sürekli canım birşeyler istiyordu, hep atıştırma halindeydim. Şimdilik o istek de yok, canım bişey yemek istemiyor. Hatta diyetisyenin verdiği listedekileri bile yemekte zorlanıyorum, ama diyetisyenim listeye uymak için kendinizi zorlamayın miktar fazla gelirse dedi o yüzden zorlamıyorum doyunca bırakıyorum. Bi de yağ vs. ölçümü yapan tartıyla akıllı saat verdiler. Ölçümleri yapıp programa kaydediyoruz sonra gönderiyoruz. Sürekli takip altında olacağım için kilo da verebilirim diye düşünüyorum çünkü kendi halime bırakılınca kaçamakları abartacak bir yapım var :)) Hiç başlayıp da sonuna erdirebildiğim bir diyet olmadı şimdiye kadar.
Aklıma geldiğince tüm detayları yazmaya çalıştım, zaman ilerledikçe arada son durumumu da paylaşırım. Sizlerden de merak edenler olursa sorularını cevaplarım elbette...