• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mıçmıç ev hanımları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynı beni anlatmışsınız. Ben de kaçıyorum, ben kaçtıkça onlar kovalıyor resmen. Ev hanımları, gurbette yaşayanlar değil beni kovalayanlar. Beraber vakit geçirmek isteyenler kovalıyor beni, karışık bir grup yani. Ben uzaktan seviyorum insanları :)
Birde sadece çocuklarını, ailelerini, evlerini konuşan grup var. Öyle bir grubun içinde oturmak zorunda kalmıştım. Sıkıldım açtım telefonda oyun oynamaya başladım. Eşim geldi, ne yapıyorsun böyle çocuk gibi dedi. Gel sen dinle çocuklarının doğumdan bugüne kadar yaptıklarını dedim, kaldı öyle.

Çok zor soru oldu bu ya hu .Kısır mi spor mu bilemedim ikisi de birbirine bağlı .Kısır yiyip spor yapabiliriz bence şimdi biz cool mu oluyoruz yoksa klasik Türk kadını mi 😂😂😂😂
Ben yıllardır ikisini birarada deneyimliyorum hatta kısır yediğim arkadasimla gidiyorum spora 😆 oluyor yani. Önüne gelenin cool olduğu günümüz şartlarında klasik Türk kadını olmayı yeğlerim 😂

Son düzenleme:
Bugün annemle beraber bebek görmeye gittik aman allah im kimsenin birbirinden haberi yok ama terligi gören geldi gören geldi her kafadan bir ses cikiyo of icim daraldi

Bende tam tersine isterdim kısır yapım de iki lafin belini kirayim diye. Canımda çekti:) Vakit yok benim is arkadaslarim dışında da zaten insanlar çekiniyor gecemiz gündüzümüz olmadığı için gelmeye gitmeye . Sizde boyle bir işe girin gidip gelmek zorunda hissetmezsiniz kendinizi :rolleyes::KK48: ayrıca komsuluk baya onemli yabana atmamak gerek

Son düzenleme:
Aynı beni anlatmışsınız. Ben de kaçıyorum, ben kaçtıkça onlar kovalıyor resmen. Ev hanımları, gurbette yaşayanlar değil beni kovalayanlar. Beraber vakit geçirmek isteyenler kovalıyor beni, karışık bir grup yani. Ben uzaktan seviyorum insanları :)
Birde sadece çocuklarını, ailelerini, evlerini konuşan grup var. Öyle bir grubun içinde oturmak zorunda kalmıştım. Sıkıldım açtım telefonda oyun oynamaya başladım. Eşim geldi, ne yapıyorsun böyle çocuk gibi dedi. Gel sen dinle çocuklarının doğumdan bugüne kadar yaptıklarını dedim, kaldı öyle.
[/QUOTE] M Mutlak Butlan
Valla biz de eşimle şaşkınlıkla izliyoruz muhabbetlerini, durduk yere küsmelerini, kırılmalarını, biri çağırmamama küser diğeri gitmeme, gitsem bidaha gitmememe falan, aynı kafada oldukların anlıyo zaten beni gerisiyle aynı dili konuşmamız mümkün değil

Siz işinizi bilmiyorsunuz.
Asker eşlerinin görüşmesi bir prestijdir.
Ast üst ilişkisine dayalı görüşmeler çoğaldıkça, iyi ilişkiler sayesinde gayet eşinizin mesleğini belirleyecek şekilde dostluklar kurulur.
Bu düzen böyledir, kısır günü diye indirgemeniz oldukça mevzuya uzak olduğunuzu düşündürdü bana.

Aynen öyle, imzamı atıyorum. Şimdi daha rahat ama eskiden güne gitmedim diye eşimin başka bir bahaneyle fırça yediğini bilirim.

Kiminin eşide zorlar bu duruma, o nedenle bilmeden kimse hakkında yorum yapmak istemem. Benim eşim rahat sen bilirsin der.
Çok duydum istemiyorum ama eşim için mecbur katlanıyorum diyen.

Valla biz de eşimle şaşkınlıkla izliyoruz muhabbetlerini, durduk yere küsmelerini, kırılmalarını, biri çağırmamama küser diğeri gitmeme, gitsem bidaha gitmememe falan, aynı kafada oldukların anlıyo zaten beni gerisiyle aynı dili konuşmamız mümkün değil
Onlara göre de yapılması gereken o. Yabani, kendini beğenmiş, kibirli olarak gçrüyorlar bizi. Birsüredir görüşmediğim kişiyle kısır yiyebilirim, ancak bu rutine dönüşmez. Gerçi ev oturmalarında çoook sıkılıyorum ben ya. Aynı kafada olduğum biriyle dahi evde görüşesim gelmez hiç. Kendi evimi çok seviyorum, diğer evlerde çok güzel yemek ve içecek çeşidi yoksa, beni rahat bırakmıyorlarsa sıkılıyorum çok. Asosyallik var aslında .

Konunuz bazı üyeciklerimiz tarafindan çarpıtılıp tiiii ye alinsada ne demek istesiginizi anlayan anladi konusahibi.Yapmacik arkadaşlıklar kocaman kadınlarin birbirine atari gideri birde aralarina katilmiyorsunuz diye burnunuz havada kendini beğenmişsinizdir😬Sabir dilemeye geldim.Caniniz istemiyorsa kimse ile görüşmek zorunda değilsiniz

Yaşadığımız yer doğunun küçük bir ilçesi, buralarda asker eşleri diye bir kabile var sanırsın ki onlar da bir tim, iş gibi sürekli bir görüşme halindeler. Ha banane tabi ben uzun süre yalnız yaşamış biriyim yani yalnızlıktan ölünmediğini hatta bunun tadına doyum olmadığını bilen biriyim, ama yok sanıyolar ki sıkıntıdan patlıyorum da yabaniliğimden görüşmüyorum, arkadaşlarımın yanımda olmasına gerek yok tel diye bişey var ki zart zurt konuşmam kendime yeterim yani ben hatta bir güne sığmadığım olur, spor yaparım, yürürüm, temizlik, kitap, film, çocuklarım(evcil hayvan) falan derken zamanı verimli kullanırım zaten kendimce. Eşim evdeyse zaten tüm gün ona yapışıyorum, dolu dolu geçiririz zamanı, ki misafir varken benim adamı özlerim ben o da bakar gözümün içine sıkıntıdan, gitseler de çıkıp gezsek kahvelerimizi alıp, yada sarılıp film falan ne bilim şakalaşmalar sululuklar, yetiyoruz birbirimize. Ama olur mu onlarla ev ev gezip kısır yiyip dedikodu yapmadığım için tuhaf olan ben oluyorum. Onlar benim umrumda değilken ben onlar arasında konuşuluyorum adım gibi eminim. Bana göre dünyanın een saçma şeyidir ev gezmeleri, yahu çık gez bi yerler gör hadi beraber gezelerim, eğlenelim falan tamam bi aktivitedir de çay kısır falan ne yaşlımıyız? Çağırmadım mı ben suçluyum napiyim ben üç gün gördüğüm insanla karşılıklı çay içip ne konuşcam. Hadi eski arkadaşlarım olsalar neyse, konuşcak şey var yaşanmışlık var, zaten hepimiz tayinciyiz en fazla 3 seneye. Gurbet diye diye bir dramatize etmeler aman yalnız kalmayalım ana baba yok eş dost olsun aman, çünkü beş yaşında çocuğuz biz. Biri vardı yakamı zor kurtardığım adamlar göreve gittimi dadanıyo bana ama istisnasız gündüz gece sorma etme yok komşuya işte, neymiş yalnız kalamıyomuş ne evlendin asker adamla madem?Geçen biri de davet etti bahane buldum yok dedim, baktım engeli yemişim, hayır bakıyorum eşimle arkadaşları arasında hiç böyle şeyler yaşanmıyo, kadınlarda var problem, yok gelmedi de çağırmadı da bilmem ne ya hayat benim keyif benim bi salın beni, kısır da sevmem kadın da yeter ya.
Valla özeniyorum eşimin arkadaşlıklarına herkes mesafeli, gerektiği kadar konuşmalar, görüşmeler, ne yağlı ballı mesajlar ne dedikodular ne mıçmıçlıklar ama ömür boyu da süren ilişkiler. Burda bile görüyorum duvardan duvara aşık gibi yazışmalar, benim en kısası 8-10 senelik arkadaşlıklarıma bile canımıniçidir hepsi ama kuramam öyle cümleler öyle mıçmıçlar, ama bilir hissederler sevgimi o ayrı. Çok samimiyetsiz ve kısa ömürlü geliyo bana bunlar

(Bir de izin zamanlarımız var tabi onu da ekliyim, bizi görmeye geliyolar baba evlerine tamam iyi hoş, sonra tek tek iadei ziyaret nerden çıkmış bu adetler aklım almıyo, herkes toplansın bizi bi görsün sonra bi salın ya iznimizi değerlendirelim demi, yok biri eksik kaldımı da küsüyo yine suçlu biz ona gittin bana gelmedin, e görüştükya yok evine gitcez ne var bu evlerde ya?)

Bahsettiğim tarzdaki insanlar topa tutacaktır muhtemelen ama sorun değil belki anlarım böylelikle bu kafaları da ne bilim. Baya da uzun yazmışım gözünüze kuvvet💋
Eşim jandarma eğitiminde. Bir buçuk ay sonra görev yerine gideceğiz. İnşallah ataması iyi bir yer olur. Ben gitmeden o ortamı görmeden sen ne güzel özetlemişsin o ortamları. Ne bu ya mıç mıç herkes konuşmak, gidip gelmek zorunda mı.
Bana zaten bir polis eli de söylemişti çok dedikoducular her şey hemen yayılıyor demişti.

Ben de seviyorum yalnızlığı yaa.Metroda falan bi tanıdığa denk gelince bile moralim bozuluyor.Kendi düşüncelerimle başbaşa yolculuk yapamayacağım için üzülüyorum.Sizi anlıyorum.

Konunuz bazı üyeciklerimiz tarafindan çarpıtılıp tiiii ye alinsada ne demek istesiginizi anlayan anladi konusahibi.Yapmacik arkadaşlıklar kocaman kadınlarin birbirine atari gideri birde aralarina katilmiyorsunuz diye burnunuz havada kendini beğenmişsinizdir😬Sabir dilemeye geldim.Caniniz istemiyorsa kimse ile görüşmek zorunda değilsiniz
canımsın, öyle yapıyorum teşekkürlerHoppa

Bir üyecikte benim. İnsan sosyal bir varlık siz aralarında mutlu değilsiniz diye niye gömüyorsunuz onu anlamadım. Ev hanımı değilim ama kısır yiyip görüşüyorlar diye de onları gömmeyi bunu dert edip konu açacak kadar yabancılaşmayı çok garip ve naçizane komik buldum. Ayrıca niye yapmacık olsun.
En uçta örnekler veren en haklı mı oluyor.
En sevdiğim aktivite arkadaşlarımla yaptığımız geziler oluyor genelde. Sizin arkadaşlıklarınız veya çevreniz böyle diye herkesi bir tutmayın.
Bir de milletçek o kadar meraklıyız ki kalıplara , etiketlere hep bir gruplaşma isteği. Kısır yiyen ev hanımları yalnızlığı sevenlere karşı gibi konu.
O kadar yanlızlık seviyorsa Kadınlar kulübünde ne işin var. Bir grup kadından kaçıp yüzlercesine dalıyorsun.

Sizi o kadar iyi aliyorum ki. Ben calisiyorum beni bile rahat bırakmıyorlar. isten yorgun argın geliyorum zaten evde de islerim oluyor. Yok caya gel kahveye gel. Bir kere gittim mecbur kaldım, yok muhabbet yürümüyor.

gurbetin hasindayim, yurt disindayim
Ama evde toplanip dedikodu esliginde sagliksiz beslenmeyi protesto ediyorum
Malesef ortamlara giremiyorum, arkamdan ne konustuklarini da duyamiyorum
Ama benim zamanim cok kiymetli ya
Alismisim bu tarza, insanlar beni cok yoruyor, az ve öz kafi
Ha yabani degilim, insan severim ama bos muhabbeti ve enerji vampirlerini sevmem

Siz işinizi bilmiyorsunuz.
Asker eşlerinin görüşmesi bir prestijdir.
Ast üst ilişkisine dayalı görüşmeler çoğaldıkça, iyi ilişkiler sayesinde gayet eşinizin mesleğini belirleyecek şekilde dostluklar kurulur.
Bu düzen böyledir, kısır günü diye indirgemeniz oldukça mevzuya uzak olduğunuzu düşündürdü bana.
Onlar 1960 larda kaldı siz epey geriden geliyorsunuz galiba. Yıllardır bu camiadayim hiç öyle durumlar yok artık.

Ben size hakkınız olmayan bir şeyi elde etme yolunu anlatmıyorum.
Hakkınıza ulaşmanın yolunda eksik olanı gösteriyorum.
Çok yanlış düşününüyorsunuz, eşinizin işi komutan emiri değildir, vatandır.
Ve o sırada kimse onun üstü, görev olarak kime bağlıysa onun için vatan temsili o dur, anayasaya aykırı bir emir olmadıkça.
Sanırım rütbeleriniz küçük, ama bir asker ve asker eşi adabı muaşeret kurallarıma sonuna kadar uymalıdır, bu da görevinin bir parçasıdır diyorum size.
Buna komşuluk, tanışıklık, kendi içerinde iyi iletişimler kurabilme, giyim kuşamına gösterdiği özen, yemek adabı, görgü ve kültürü, konuşma aksanı vs.
Her şey dahildir.
Hatta, geleceği parlak görünenler belirli sürelerle seminer ve eğitimlere alınırlar ‘eşleri’ ile.
Eşlerinin de görevi vardır çünkü eşli davetlerde, resepsiyonlarda yanında olacak, bir cumhuriyet resepsiyonunda ne giyileceğini, devlet temsilleri ile nasıl konuşması gerektiğini bilecek, yeri gelip şehir siyasal önderleri ve büyük rütbelerde bir tabur, alay asker eşinin idaresi, sosyal sorumluluk projeleri, yaşanan sıkıntılar vs yi siz devralacaksınız.

Siz küçük bir pasta diliminden bahsediyorsunuz sanki eşiniz veznedar, ben size bu işin mutfağını anlatıyorum.
Bugüne kadar tanımadım ki, sadece göreviyle hakettiğine gelen, çünkü görev tanımı her anlamda temsildir.
Onlar Mustafa Kemal’in kurduğu ordunun, temsilcileridir.
Her anlamda örnek bir ferd, topluma örnek bir aile olmak koşulu vardır.

Ha, 6 senedir oturduğum evimde ne çapraz ne karşı komşumu tanıyorum, sevmem.
Ama hayatım ve mesleğimle böyle bir zorunluluğum yok zaten benim.
Oooo bu anlattiklarinizdan emin oldum ki çok eskiyi anlatıyorsunuz ya çok eski emekli bir asker eşiniz ya da babanizin zamanını anlatıyorsunuz.. Resepsiyon mu kaldı artık:) bu dediklerinizin hiiic biri artık öyle değil maalesef olan yeri de var çok şükür yeri de.

Onlar 1960 larda kaldı siz epey geriden geliyorsunuz galiba. Yıllardır bu camiadayim hiç öyle durumlar yok artık.
Aynen öyle valla ya okuyunca şaşırıyorum 😳 şube müdürü eşimde kat kat rütbeli ailecek görüşüyoruz sürekli eşi bana pilates yaptırdı hamileyken . Doğum yaptım çiçeklerini alıp gelmişler hemen gibi gibi bir sürü örnek var valla adamla kurbana hisseye de girdik pikniğe de gittik 😁

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back