Mia- Cafe

bende iyi.enerjik başladım güne inşallah böyle devam eder.
güne başlarken :KK70: :KK70: böyleymişim
gün sonunda geliyormuşum bide şu şekil:kızgın:
Bence güne başlarken böyle :KK70: :KK70: gün sonunda :KK70::KK70::KK70::KK70:böyle olacaksın.
Bugün gırgır şamata günü olsun.
Dün çok stresliydim:dua:

Çok güzel anlatmışsın benzer şekilde hissediyorum. Bi de kardeşler arası denge kuramıyorum onun getirdiği bir vicdan azabı oluyor, yetersizlik öfkeye dönüşüyor. Ben de kendimi toparlayacak küçük ama etkili bir şeyler bulmalıyım. Teşekkür ederim 🌸
Benimkiler eylül 2016 ve ocak 2019 doğumlu. Gün geçtikçe kolaylaşıyor bakımları, birbirleriyle oynamaya başlayınca rekabet azalıyor.

Aile terapistine gitmeyi düşünür müsün? Arkadaşımın çocuklarının arası 15 ay ve ikisine de kendisi bakıyor. Çok yıpranmıştı. Aile terapisine gidiyorlar güzel yol aldılar.

Benimkiler eylül 2016 ve ocak 2019 doğumlu. Gün geçtikçe kolaylaşıyor bakımları, birbirleriyle oynamaya başlayınca rekabet azalıyor.

Aile terapistine gitmeyi düşünür müsün? Arkadaşımın çocuklarının arası 15 ay ve ikisine de kendisi bakıyor. Çok yıpranmıştı. Aile terapisine gidiyorlar güzel yol aldılar.
Benimkiler de 2016 Eylül ve 2019 Haziran doğumlu 😃

Bir süreç olduğunu düşünüyorum geçmezse düşünebilirim . Dün daha iyi uyuduğum içim bugün modum daha yüksek mesela

Çocuklarla neler yapıyorsunuz ? Rutininiz var mı ? Bana da örnek olsun yaşlar aynı neredeyse 😊

Bir süreç olduğunu düşünüyorum geçmezse düşünebilirim . Dün daha iyi uyuduğum içim bugün modum daha yüksek mesela

Çocuklarla neler yapıyorsunuz ? Rutininiz var mı ? Bana da örnek olsun yaşlar aynı neredeyse 😊
Pandemi dönemi hepimiz evdeyken çok iyiydik. Rutin oluşturmuştuk. Çocuklar da sevmişti rutinleri kolay geçmişti hatta iyi ki kardeşi var oynayacak demiştim.

Şimdi biraz düzenimiz bozuldu. Sabah baba büyüğü kreşe küçüğü ananeye bırakıyor akşamda alıp getiriyor. Ben gelene kadar çocuklara tv açıyor kendisi yemek hazırlamaya başlıyor. Gün boyu birbirlerini özledikleri için o saatlerde kavga olmuyor :)

Ben gelince biraz boğuşuyoruz. Sonra sofraya geçiyoruz hep beraber yemek yiyoruz (genelde ben ikisini de destekliyorum yemek yemeyi sevmiyorlar aç gezebilirler günlerce)

Yemekten sonra baba ile oynuyorlar genelde hareketli bir oyun (saklambaç, elimsende,yakalama vb.) ben duş alıp sofrayı topluyorum, ertesi gün için çantalarını hazırlıyorum. Sonra hep beraber oyun oynuyoruz (yorgun değilsek zumba, dans vb, yorgunsak boyama, kitap okuma vb). Eve 7 de geldiğim için saat 9 u geçiyor biz bunları yaparken. Diş fırçalama, pijama giyme ve hep beraber yatağa (evet aynı odada hatta aynı yatakta yatıyoruz)

Cumartesi dışarıya çıkıyoruz, yasak varken de anane evinde teras var oraya gidiyorduk. Pazar günü kardeş uyuyunca ödev yapıyoruz. Onun dışında kalan sürede çocuklara ortak oyun kuruyoruz. Ben ütü yaparken baba , baba işi yaparken ben ilgileniyorum.

Ortak oyun kurmayınca hep diğerinin oyununda oluyor gözleri. Birebir vakit geçirmeyi öneriyorlar diye denedik ama başarılı olamadık, hep kardeşi ve babayı soruyorlar. Bizim evin dinamiği de bu dedik ve kabullendik maaile takılıyoruz :)

Pandemi dönemi hepimiz evdeyken çok iyiydik. Rutin oluşturmuştuk. Çocuklar da sevmişti rutinleri kolay geçmişti hatta iyi ki kardeşi var oynayacak demiştim.

Şimdi biraz düzenimiz bozuldu. Sabah baba büyüğü kreşe küçüğü ananeye bırakıyor akşamda alıp getiriyor. Ben gelene kadar çocuklara tv açıyor kendisi yemek hazırlamaya başlıyor. Gün boyu birbirlerini özledikleri için o saatlerde kavga olmuyor :)

Ben gelince biraz boğuşuyoruz. Sonra sofraya geçiyoruz hep beraber yemek yiyoruz (genelde ben ikisini de destekliyorum yemek yemeyi sevmiyorlar aç gezebilirler günlerce)

Yemekten sonra baba ile oynuyorlar genelde hareketli bir oyun (saklambaç, elimsende,yakalama vb.) ben duş alıp sofrayı topluyorum, ertesi gün için çantalarını hazırlıyorum. Sonra hep beraber oyun oynuyoruz (yorgun değilsek zumba, dans vb, yorgunsak boyama, kitap okuma vb). Eve 7 de geldiğim için saat 9 u geçiyor biz bunları yaparken. Diş fırçalama, pijama giyme ve hep beraber yatağa (evet aynı odada hatta aynı yatakta yatıyoruz)

Cumartesi dışarıya çıkıyoruz, yasak varken de anane evinde teras var oraya gidiyorduk. Pazar günü kardeş uyuyunca ödev yapıyoruz. Onun dışında kalan sürede çocuklara ortak oyun kuruyoruz. Ben ütü yaparken baba , baba işi yaparken ben ilgileniyorum.

Ortak oyun kurmayınca hep diğerinin oyununda oluyor gözleri. Birebir vakit geçirmeyi öneriyorlar diye denedik ama başarılı olamadık, hep kardeşi ve babayı soruyorlar. Bizim evin dinamiği de bu dedik ve kabullendik maaile takılıyoruz :)
Çok güzel bir rutininiz varmış 🤩🧿
Biz de aynı odada yatıyoruz 🙈 büyük yatağında yatıyor, küçük ilk uyuduğunda park beşikte yatıyor ama gece uyanınca aramıza alıyoruz. Hiç rahat uyuyamıyorum o gelince siz nasıl sığıyorsunuz 😅

Eksiklerimi gördüm, teşekkür ederim.
Bir sorum daha olacak ama 🙈 ortak oyun kuruyoruz demişsin ne tür oyunlar?

Benim de var 2016 Ekim. 2014 Şubat.
Etkinliklerinizi merak ediyorum kızlar. :KK200:

Benim de var 2016 Ekim. 2014 Şubat.
Etkinliklerinizi merak ediyorum kızlar. :KK200:
Biz büyük ve küçükle ortak olarak saklambaç, boğuşmaca🙈, top oynuyoruz. Onlar beraber lego, hamur oyunları, boyama, puzzle yapıyorlar.

Onun dışında büyükle başbaşa yaptıklarımız:
Pazartesi: bak-diz-boz
Salı:haydi anlat kartları
Çarşamba:öykü oluşturma kartları
Perşembe: halı dokuma
Cuma:etkinlik kitabı
Cumartesi: kendi hazırladığım bir etkinlik ya da hareketli oyun
Pazar: puzzle

Bunları genellikle kardeşi uyurken yapıyoruz. Uyumuyorsa kartlardan vs. Ona da veriyoruz takılıyor kendince 😅
Kendi hazırladığım etkinlikleri insta hesabımda paylaşıyordum ama artık sıkıldım. Oyun oynamayı tercih ediyorum.
Uyumadan kitap okuyoruz ama küçük pek dinlemiyor genellikle büyükle okuyoruz. Biz de böyle sizde neler var 😁

Biz büyük ve küçükle ortak olarak saklambaç, boğuşmaca🙈, top oynuyoruz. Onlar beraber lego, hamur oyunları, boyama, puzzle yapıyorlar.

Bunları genellikle kardeşi uyurken yapıyoruz. Uyumuyorsa kartlardan vs. Ona da veriyoruz takılıyor kendince 😅
Kendi hazırladığım etkinlikleri insta hesabımda paylaşıyordum ama artık sıkıldım. Oyun oynamayı tercih ediyorum.
Uyumadan kitap okuyoruz ama küçük pek dinlemiyor genellikle büyükle okuyoruz. Biz de böyle sizde neler var 😁
Bizde bol güreş ve koşmaca var.🤪

Oğlum 1.sınıf olunca ve 4 gün okula gidince onun rutin yapmak istemediği ama benim de ısrar ettiğim ödevlerini yaparken, ufaklığa da okul öncesi setinden yaptırıyorum eş zamanlı. Önceleri serbest karalama yapıyordu haliyle. Şimdi "karıncaları birleştiriyor."😆 Boyama, resim yorumlama, fark bulma,eşleştirme vs...Setin içinde olan çalışmalar işte.

Yap-sil defteri var bu ara. Tahta kalemiyle çizip siliyor. O da hem ince motor kaslarını geliştiriyor, hem de kağıt israfını önlüyor.

Dedektif plus+ oyununu oynuyoruz ara ara. Yapabildiği kadar ama mantığını anladı.

Zeka oyunlarını seviyorum ama dağıttığını toplamak istemediğinden askıya aldım bu ara. ADESE nin,ADEDA nın, Zekare nin var.

Bambu çubuk aldım. Arada onlarla oynuyor. Takıp çıkarıyor. Lego klasik. Hamurla başedemedim. Attım artık.😆 Sahile gidersek telafi ederiz.😁

Manevi eğitim: Pati yayıncılığın sesli kitapları( Peygamber öyküleri)
Çocuklar için sesli seccade
Elif be çalışmaları ara ara.
Yine pati nin tabletini alacağım inşaallah. Ufaklığın kulağı iyi. Kulaktan öğrensin sureleri.
"Dahq da küçükler için Allah'ı Merak Ediyorum" serisi var Özkan Öze nin. Uğurböceği yayınlarını seviyorum. Diğer hayvan serileri de çıkmış aynı yazarın. İnceleyip qlmayı düşünüyorum.

Evde tv yok. Cumartesi, pazar kahvaltıya oturunca animasyon ya da belgesel seçiyoruz o arada izliyoruz.

Meraklı Minik dergisine aboneyiz. Tam olarak faydalandığımız söylenemez. Onu gündeme almam lazım.

Bahçeye kaçmaya çalışıyoruz arada. Onlar her ne kadar diken var diye söylense de, doğada öğrenileni hiçbir şeye değişmem.😍 (Bu arada bende izciyim, izci liderliği yaptım uzun süre.)

Deniz avantajımız var.Havalar biraz daha iyileşince değerlendiririz.

Robotik kodlamaya gidiyor 1.sınıf oğlum. Onu kursa bırakınca 1.5 saat içinde parka gittik ufaklıkla. Tavşanlara ot verdi. Japon balıklarına ve kazlara ekmek verdi. Ama "kurbak'ları göremedi. Sesini duydu. 😄 Koştu oynadı. Fırsat eğitimini değerlendirmek istiyorum böyle durumlarda elimden geldiğince.

Bunlar harici Ayben yayınlarının soru kartlarını aldım. Onu da sevdi 1.sınıf oğlum. Ufaklıkla yapmadım henüz. 6.sınıf kızımla da yapmıştım. O da sevdi. İncelemenizi tavsiye edebilirim.

Şimdilik aklıma gelen bunlar. Yine paslaşırız. 🥰😍

İnstagram hesabını ve kartların yayınevlerini paylaşır mısın? Bak diz boz u

Ben bu adamın dün karı gördüm kaydım şarkısıyla karşılaştım çok sinirlendim.
O nasıl sarkiymis hiç dikkat etmemisim.

Eskiden karda kayiyormus kaykay yapıyormuş gibi bir anlam çıkarıyordum saf gibi
Ben bilmiyorum o şarkıyı.
Karı gördüm kaydım masum olmayan bir cümle olmaya müsait.
Gerçekten o niyetle mi yazmış :skandal: :sinirli:

Ben bilmiyorum o şarkıyı.
Karı gördüm kaydım masum olmayan bir cümle olmaya müsait.
Gerçekten o niyetle mi yazmış :skandal: :sinirli:
Hakikaten Cook sasirdim
Karı gördüm kaydım kaymaz olaydım bir söz vermiştim sana ama o sozumden caydim.filan diyor.
İhaneti anlatır gibi ama jenerik eğlenceli filan .

X