e yine dediğime geliyor
anne evde değil baba uyuyor
çocuk ne yapcak evde hakketen?
eve gel diyen de yoktur ona.
siz birlikte yaşıyor olsanız ve akşam birlikte bi plan yapmak isteseniz o çıksa hep dışarı kendi başına
tamam eyvallah haklısınız sizi ihmal ediyor olur
birlikte bir bütçeniz olsa o kafasına göre harcasa
arkadaşları sebep ortak sorumluklarınızı (atıyorum akşam köpeğinizi yürüyüşe o çıkartmalı, yapmıyor) yine eyvallah haklısınız derim
e o yok bu yok, uzaktasınız ortak hayatınız yok ortak bütçeniz yok tam olarak nedir sizin derdiniz?
+1
Gereksiz bir duygusal baskı, kontrol çabası, benim dediğimi yapsın kafası, biraz da haddini bilmemek.
Buluşma dediğin genelde akşam yapılır herkese daha kolay uyduğu için ve akşamları takılmak (iş güç vs bitmiş) daha keyiflidir, hâlâ "erken çıksın erken dönsün, gündüz gitsin" diye bir hizaya sokma çabası var, orada bi grup var, yani size mi soracak insanlar plan saatini de. "Merak ediyorum, endişeleniyorum uyumuyorum" kısmı da bu manipülasyonun kılıfı.
Ha, gün içinde (üstelik uzakta iken) max 40 dk konuşmak da normal değil, konu sahibi o kısımdan muzdarip bence esas; bu yüzden de gözüne bu kadar batıyor adamın başkalarıyla uzunca vakit geçirmesi, tamamen haksız diyemem bu kısma ama bunun çözümü "eve erken gelsin, evinde otursun" değil. İlgilenen, aramak yazmak isteyen bunu zaten yapıyor, durumu dengeliyor.
İyice düşünüp, durumu etraflıca değerlendirip sizi neyin mutlu edip etmeyeceğini analiz edin, ona göre bir yol çizin bence konu sahibi. Böyle karışarak, müdahale ederek, ebeveynlik yaparak bi yere varamaz, aksine kendinizi yediğiniz ve lafınızı havada bıraktırdığınızla kalırsınız.