• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilinin eve gece gelmesi

İnsan sevdiği herkes için evham yapabilir tabii ama bunun bir sınırı var. Ebeveyn rolüne geçmişsiniz siz biraz. O aley uyuyamıyor, rahatsız oluyor, üzülüyor demiyorsa bunu kaaleye almıyorsa sizde onun kaçta geldiğini umursamadan yatın uyuyun. Neden kendinizi değil de sizinle aynı hassasiyette olmayan sevgilinizi düşünüyorsunuz?

Peki, elinizden kacip gittiğinde cok aglayacaksiniz, bu sadece size zarar veriyor, sevgilinizi değiştirmiyor, degistirmezde.

Birakin annesi babasi dertlensin oglumuz gece yarilarina kadar nerelerde surtuyor diye.
ya 25 yaşında ve tatilde eve geldiğine göre (hala tatil olduğna göre yani)demek öğretmen değil, öğrenci herhalde hala
e ne yapacaktı?

bekar erkek olup, 24 25 yaşında olup, sabah erken kalkıp işe gitme derdi de olmayıp, tatilde olup memlekette arkadaş ortamında olup
kim akşam 7de evde olur Allah aşkına? kaç kişidir? en yapcak annesiyle dizi mi izleyecek?
bu sürtmek değil onların ortamı öyle 12-1 de geliyormuş
çok normal sanki sabaha kadar evde değilmiş gibi abartmaya gerek yok

Ayni evde olsaniz tamam da ayri yerlerdesiniz eve gelipte yaniniza geliyor degil. Bu durumda eve erken gelse ne farkediyor disarda olsa ne farkediyor?
Ben de öglen degil aksam cikmayi severdim. Milletin işi gücü oluyor gündüz, aksam toplanmalari daha rahattir cogu zaman.

Siz bu adamin annesi degilsiniz eve gelene kadar bekleme triplerine girmeyin ki annesi bile beklemiyordur. Öglen kaza yapcak olsa siz mi yetisceksiniz ta oradan kalkip boş işler. 😄
Bence kendiniz rahat degilsiniz diye kiskanip adamin da burnundan getiriyorsunuz. Kendiniz kafaniza gore takilabilseniz belki boyle yapmazdiniz

ya 25 yaşında ve tatilde eve geldiğine göre (hala tatil olduğna göre yani)demek öğretmen değil, öğrenci herhalde hala
e ne yapacaktı?

bekar erkek olup, 24 25 yaşında olup, sabah erken kalkıp işe gitme derdi de olmayıp, tatilde olup memlekette arkadaş ortamında olup
kim akşam 7de evde olur Allah aşkına? kaç kişidir? en yapcak annesiyle dizi mi izleyecek?
Her gün böyle olması da mı normal

Gündüzler çok kısa bence akşam çıkılması daha mantıklı . Çalışan eden derken haftaıcı gündüz nası gorussunler iş çıkışı saat 7-8 gayet normal . Ayrıca tatildesiniz

Bide yatın uyuyun yani madem böyle yapacağından eminsiniz 365 gun kalsa böyle olur diyorsunuz uykusuzluk sizi anca yorgun bitkin ve hasta olmaya sebeb olur.

Gündüzler çok kısa bence akşam çıkılması daha mantıklı . Çalışan eden derken haftaıcı gündüz nası gorussunler iş çıkışı saat 7-8 gayet normal . Ayrıca tatildesiniz

Bide yatın uyuyun yani madem böyle yapacağından eminsiniz 365 gun kalsa böyle olur diyorsunuz uykusuzluk sizi anca yorgun bitkin ve hasta olmaya sebeb olur.
Kendisi öprenci çalışıyor , internet kafeye daha erken de gidebilir aslında :(

e ne yapacaktı?

Evet katiliyorum, hatta sabaha kadar da eve gelmeyebilir, surtedebilir (surtmeyi pavyon pavyon gezip yaramazlik peşinde diye dusunerek yazmadim)

Bizim (bende gencken bu yanlisi yaptım) toplumda es ya da sevgili olan kisi niyeyse bir ebeveyn gibi sahip cikmasi, korumasi gerektigine inanıyor, sonra sevgilim/eşim niye gitti, niye benden uzaklasti diye dertleniyoruz.

Sevgililik karsi taraf uzerinde hukum sahibi bir koruyucu kalkan olmak degil, yol arkadasligi yeri geldiginde suc ortakligi oldugunda eglenceli ve devamliligi olan bir olgu.

Adam en nihayetinde gece 1'de olsa aile evine donuyor, evine dondugu aile bunu dert etmiyorsa sevgili de etmemeli.

İyi akşamlar, sevgilimle uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz. O şuan tatilde ailesinin yanında . Bende tatildeyim, aile evindeyim. Yaşlarımız 21 ve 24.
Ben dışarı çıkacağım zaman öğlen çıkıyorum, 2 gibi. O ise akşam 7 gibi çıkıp gece 1,30 gibi dönüyor.
Bir kere arabayı vurdu o günden beri onun eve dönmesini beklerm uyuyamam diğer türlü. Sabah da erken kaldırılırım ,babam çok disiplinli fazla uyutmaz. Uykumu günlerdir alamıyorum.
Dışarıda arkadaşlarıyla 11 e kadae kafelerde oturuyor sonra da internet kafeye gidiyorlar oyun oynuyorlar. Ama artık sinirleniyorum. Siz olsanız naparsınız?
Sorun gezip tozması değil tabikii de , saatleri. Her gün onu bekliyorum . Çıkmadığı gün yok
Hiç bir şey yapamazsın şuan , ikiniz de yaşlarınızın en güzel en heycanlı dönemindesiniz ve ikinizde hala aile evinde yaşıyorsunuz annesi babası hayatta karışmıyor ve evli de değilsiniz. Sevgilin senin üstüne bukadar düşmüyor ve seni düşünmeden hareket edebiliyorsa kendinden ödünç vermeyeceksin. Çok toysunuz özellikle de erkekler düşünce olarak çok geç olgunlaşıyorlar, uykunu al keyfine bak bu yaşta saçlarını erkek arkadaş yüzünden ağartma :)

Bu arada benim babamda öyleydi annemde uyutmazlardı sevmezlerdi uyutmayı. Uyku düzenin olsun kendine plan yap bugün neler yapılacak listen olsun yanlarında saatleri bile yazılı olsun. Kendine ayırdığın vakti başkasını düşünerek geçirmemelisin hayat bukadar uzun değil..

İyi akşamlar, sevgilimle uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz. O şuan tatilde ailesinin yanında . Bende tatildeyim, aile evindeyim. Yaşlarımız 21 ve 24.
Ben dışarı çıkacağım zaman öğlen çıkıyorum, 2 gibi. O ise akşam 7 gibi çıkıp gece 1,30 gibi dönüyor.
Bir kere arabayı vurdu o günden beri onun eve dönmesini beklerm uyuyamam diğer türlü. Sabah da erken kaldırılırım ,babam çok disiplinli fazla uyutmaz. Uykumu günlerdir alamıyorum.
Dışarıda arkadaşlarıyla 11 e kadae kafelerde oturuyor sonra da internet kafeye gidiyorlar oyun oynuyorlar. Ama artık sinirleniyorum. Siz olsanız naparsınız?
Sorun gezip tozması değil tabikii de , saatleri. Her gün onu bekliyorum . Çıkmadığı gün yok
Size sadece 21 yaşındasınız ve hayatınızı bir erkeğe göre yaşıyorsunuz diyebilirim.

Her gün böyle olması da mı normal
tatilde b.ku çıkarılır bunun
bakın benim gayet muhafazakar bir çevrem var
buna rağmen köy yerinde bile biz tatillerde geceyarılarına kadar yazın top oynardık biraz büyüyünce kağıt okey batak tavla takılırdık, kız-erkek kuzenler olarak bundan 25-30 sene önce

yazın 3lere kadar (sabah tarlaya uykusuz gitmeyi göze alarak) kışın yine geceyarısını ederdik, sessiz sinema vs. sizin bilmediğiniz başka oyunlar oynardık.
köy yeri diyorum 30 sene diyorum -ha biz 25 yaşında hala öğrenci olmadık tabi bunlar ortaokul lise çağında yaşandı bitti. şimdi bizim 15 yaşında yaşadıklarımızı 25 yaşında yaşıyor insanlar ergenlik çok uzadı.

neyse herşey bi kenara, sene olmuş 2025 kaç erkek annesiyle evde dizi izler tatil zamanı? ne yapaca ktatilde evde mesela, ne yapsın istiyorsunuz?
onun liseden mahalleden arkadaşları, kuzenleri vs vardır ortamı vardır takılır bunda bişey yok. ha her akşam her akşam ne anlıyor diyosanız da diyorum ya b.ku çıkar tatillerde, olur öyle.

tatilde b.ku çıkarılır bunun
bakın benim gayet muhafazakar bir çevrem var
buna rağmen köy yerinde bile biz tatillerde geceyarılarına kadar yazın top oynardık biraz büyüyünce kağıt okey batak tavla takılırdık, kız-erkek kuzenler olarak bundan 25-30 sene önce

yazın 3lere kadar (sabah tarlaya uykusuz gitmeyi göze alarak) kışın yine geceyarısını ederdik, sessiz sinema vs. sizin bilmediğiniz başka oyunlar oynardık.
köy yeri diyorum 30 sene diyorum -ha biz 25 yaşında hala öğrenci olmadık tabi bunlar ortaokul lise çağında yaşandı bitti. şimdi bizim 15 yaşında yaşadıklarımızı 25 yaşında yaşıyor insanlar ergenlik çok uzadı.

neyse herşey bi kenara, sene olmuş 2025 kaç erkek annesiyle evde dizi izler tatil zamanı? ne yapaca ktatilde evde mesela, ne yapsın istiyorsunuz?
onun liseden mahalleden arkadaşları, kuzenleri vs vardır ortamı vardır takılır bunda bişey yok. ha her akşam her akşam ne anlıyor diyosanız da diyorum ya b.ku çıkar tatillerde, olur öyle.
Sadece tatillerde olsa yine iyi gbel olarak hep böyle . Annesi çalışıyor evde değil babası da erken uyur kafası o konuda rahat

benim sevgilimde akşama kadar çalışıyor o gün işinin yoğunluğuna bağlı olarak gün içinde konuşuyorsak vakit ayırabiliyorsak birbirimize akşam çıkmasını sorun etmiyorum ha tam tersi olsa hiç konuşamasak yine sorun etmezdim sizdeki sorun şu; her gün dışarı çıkıyor ve sizin konuştuğunuz süre çok az? uzak mesafe ilişkilerinde biraz daha hassas olmak gerekiyor. bence burda sizin hatanız yukarıda denildiği gibi ebeveyn rolune girmeniz ilişkilerde bazı durumlar karşılıklıdır ornegin o sizi dusunmeyip dediklerinizi takmayıp o saatte çıkıyorsa siz de onu takmayın ve yatın uyuyun sabah konuşun. insan bir kez cikar iki kez cikar ucuncusunde sevgilimle konusayım biraz demeli.

size diyecegim tek sey mutlu olmak icin iliskinizin tum yukunu ustunuze almayin bu size fark ettirmeden bircok kotu his birakir ve yıllar sonra bunu zor atlatirsiniz. mutluluklar diliyorum 🌸

Sadece tatillerde olsa yine iyi gbel olarak hep böyle . Annesi çalışıyor evde değil babası da erken uyur kafası o konuda rahat
e yine dediğime geliyor
anne evde değil baba uyuyor
çocuk ne yapcak evde hakketen?

eve gel diyen de yoktur ona.

siz birlikte yaşıyor olsanız ve akşam birlikte bi plan yapmak isteseniz o çıksa hep dışarı kendi başına
tamam eyvallah haklısınız sizi ihmal ediyor olur

birlikte bir bütçeniz olsa o kafasına göre harcasa
arkadaşları sebep ortak sorumluklarınızı (atıyorum akşam köpeğinizi yürüyüşe o çıkartmalı, yapmıyor) yine eyvallah haklısınız derim

e o yok bu yok, uzaktasınız ortak hayatınız yok ortak bütçeniz yok tam olarak nedir sizin derdiniz?

ayrıca sunu belirtmek isterim; yaptıgınız sozde uyumama fedakarlıgının bir nedeni olmali.

bazen sevgilim sehirlerarasi yolculuk yapiyor gece yolda oluyor ben de eve gitmesini bekliyorum huzursuz oluyorum.

bazi gunler keyfi arkadaslarıyla cıkıyor dediginiz saatlere kadar takiliyorlar. uykum varsa direkt uyurum neden bekleyeyim ki? ben pinpirikli biri olsam zaten sevgilim telas yaptigimi bilmesine ragmen boyle davranıyorsa ondan bir cacik olmaz.

insanların oncelik verdigi seyler cok farklidir buna gore tavir alin.

Onun dönmesini beklemeyin yatın uyuyun. O eve geldiğinde size mesaj atsın, uyandığınızda görürsünüz.

Sadece anneler mi evham yapar? ben de insan olarak evham yapıyorum. Çünkü değer veriyorum ve aklım kalıyor.
Bunu sevgilinizden de duyacaksınız. Yeter ya, sen benim anam mısın babam mısın ne bu hesap sorma diyecek. Kendi kulağınızla duymadan önce biz yazıyoruz. Bu tarz ilişkilerin sonu hep hüsran, çünkü tek taraflı ilerliyor. Fedakarlık tek taraflı, düşünme tek taraflı, üzülme tek taraflı. Babanızın tatil günü sizi erkenden kaldırması da mesela normal ve doğru değil. Ben böyleyim siz de böyle olacaksınız ı dikte ediyor. Siz de aynısını sevgilinize yapıyorsunuz. İsteklerinize beklentilerinize cevap vermeyen adamlar için ömrünüzü heba etmeyin. Kimseyi değiştiremezsiniz, zorla size uyum sağlatamazsınız. Değer veriyorsa üzüldüğünüzü hissediyorsa dikkat eder zaten. Konudaki sevgili böyle biri değil. 14 günün 12 si arkadaşlarıyla takılıp gece yarısı eve gelmiş.

e yine dediğime geliyor
anne evde değil baba uyuyor
çocuk ne yapcak evde hakketen?

eve gel diyen de yoktur ona.

siz birlikte yaşıyor olsanız ve akşam birlikte bi plan yapmak isteseniz o çıksa hep dışarı kendi başına
tamam eyvallah haklısınız sizi ihmal ediyor olur

birlikte bir bütçeniz olsa o kafasına göre harcasa
arkadaşları sebep ortak sorumluklarınızı (atıyorum akşam köpeğinizi yürüyüşe o çıkartmalı, yapmıyor) yine eyvallah haklısınız derim

e o yok bu yok, uzaktasınız ortak hayatınız yok ortak bütçeniz yok tam olarak nedir sizin derdiniz?
+1
Gereksiz bir duygusal baskı, kontrol çabası, benim dediğimi yapsın kafası, biraz da haddini bilmemek.
Buluşma dediğin genelde akşam yapılır herkese daha kolay uyduğu için ve akşamları takılmak (iş güç vs bitmiş) daha keyiflidir, hâlâ "erken çıksın erken dönsün, gündüz gitsin" diye bir hizaya sokma çabası var, orada bi grup var, yani size mi soracak insanlar plan saatini de. "Merak ediyorum, endişeleniyorum uyumuyorum" kısmı da bu manipülasyonun kılıfı.
Ha, gün içinde (üstelik uzakta iken) max 40 dk konuşmak da normal değil, konu sahibi o kısımdan muzdarip bence esas; bu yüzden de gözüne bu kadar batıyor adamın başkalarıyla uzunca vakit geçirmesi, tamamen haksız diyemem bu kısma ama bunun çözümü "eve erken gelsin, evinde otursun" değil. İlgilenen, aramak yazmak isteyen bunu zaten yapıyor, durumu dengeliyor.
İyice düşünüp, durumu etraflıca değerlendirip sizi neyin mutlu edip etmeyeceğini analiz edin, ona göre bir yol çizin bence konu sahibi. Böyle karışarak, müdahale ederek, ebeveynlik yaparak bi yere varamaz, aksine kendinizi yediğiniz ve lafınızı havada bıraktırdığınızla kalırsınız.

Son düzenleme:
Back