Mia- Cafe

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mia-
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba hanımlar 💫
Ben neler yaptım, yapıyorum, yapacağım?
Evde biriken çocukların çamaşır tepesini sadece katlayayım, ütüleyeyim de kaldırayım dediğim için işim uzadı ama en azından bayağı kolaylaştı çamaşır işi. 5 yaş hala altına kaçırıncaya kadar çişini tuttuğu için, diğeri de 1.sınıfa başladığı için çamaşır işi fazla. Çiş meselesine bir tavsiyesi olan? :bicak:

Artık mutfağı toplu bırakmak için kendimi daha fazla itiyorum ve de kendime kahve molası vermek için.:KK68:

1.sınıf bu hafta sonu ödev konusunda beni yordu. Yapmak istemedi. Bende bıraktım. Tercihinin sonucuna kendi katlansın istedim. İttirmeyle nereye kadar? Öğretmenine de mesaj attım, durumu anlattım. Yapmayanların tenefüste yaptığını söyledi. Bakalım hocanın yöntemi etkili olacak mı?:KK72:
10 kilo vermek istiyorum. Tam sizleri okudum, gaza geldim derken "ikinci gün başlamadan bitti"leri okuyunca ben de bittim.:KK70: Ne yapsak ki?
Selam
Ev işlerinde en zor şey zaten bulaşık çamaşır yemek onlar bitince evde normale dönüyor.

Çiş meselesi yaşamadım ama belirli saatler tuvalete götürürsen belki alışır bu duruma
Ama sürekli sormakta ters etki yapıyor diye duymuştum

Ödev konusunu da şuan için kendi haline bırakmak ıyı olacaktır
Birde eğlenceli hale getirmekte önemli bu yaşlarda
sınıfta ödev yapmayanlari görüyorsa o da bu yüzden yapmak istememiş de olabilir 🤔

Mia- Mia- telefonun ve başkanlığın hayırlı olsun 🌸

Ben bugün yine güne negatif başladım. Çocuklardan erken kalkıp kendime gelmem lazım benim. Yoksa sinir küpü olarak uyanıyorum. Sabah anneme paslayıp uyuyorum ama yok onlar yanıma gelmeden benim kendimi toparlamam lazım. Annem de artık gitmek istiyor evine haklı olarak. Küçüğün gece sütten kesme işi düzene girerse(dün daha iyiydi) ondan önce uyanıp kendime zaman ayırmam lazım. Sorun şu ki ondan önce uyanmam demek en geç 5.30 da uyanmam gerek 🤦🏻‍♀️ Ama emmeyeceği için uykum çok bölünmezse bunu başarabilirim diye umuyorum.

kavs-i kuzah kavs-i kuzah benim oğlum da bazen tutuyor ama sallanmaya başlıyor anlıyorum ordan gönderiyorum hemen. Ara ara sor hatırlat var mı diye.

1. Sınıf konusunda da mia nın dediği gibi oyuna çevirirsen işe yarayabilir. İnstada 1.sınıf öğretmenlerinin güzel sayfaları var güzel etkinlikler paylaşıyorlar. Bir bak istersen

çok güzel bir hafta sonu geçirdim.sabah kalktığımda hafif mide bulantım vardı.şimdi daha iyiyim.
bu hafta odak noktam kendi yatak odam.çekmeceleri düzenlicem.perdesini yıkayıp penceresini sileceğim.kapılarda silinecek.ayrıca biriken ütü var bir akşamımı ütüye ayırmak istiyorum.bakalım nasıl ilerliyeceğim.ramazan gelmeden bahar temziliğini tamamlıyacağım gibi görünüyor

Mia- Mia- telefonun ve başkanlığın hayırlı olsun 🌸

Ben bugün yine güne negatif başladım. Çocuklardan erken kalkıp kendime gelmem lazım benim. Yoksa sinir küpü olarak uyanıyorum. Sabah anneme paslayıp uyuyorum ama yok onlar yanıma gelmeden benim kendimi toparlamam lazım. Annem de artık gitmek istiyor evine haklı olarak. Küçüğün gece sütten kesme işi düzene girerse(dün daha iyiydi) ondan önce uyanıp kendime zaman ayırmam lazım. Sorun şu ki ondan önce uyanmam demek en geç 5.30 da uyanmam gerek 🤦🏻‍♀️ Ama emmeyeceği için uykum çok bölünmezse bunu başarabilirim diye umuyorum.

kavs-i kuzah kavs-i kuzah benim oğlum da bazen tutuyor ama sallanmaya başlıyor anlıyorum ordan gönderiyorum hemen. Ara ara sor hatırlat var mı diye.

1. Sınıf konusunda da mia nın dediği gibi oyuna çevirirsen işe yarayabilir. İnstada 1.sınıf öğretmenlerinin güzel sayfaları var güzel etkinlikler paylaşıyorlar. Bir bak istersen
Sağol canım
Uyku konusunda uyudukça yorgun hissedersin uyu uyan olduğunda, o yüzden sabah uyanınca uyuma derim.
Hanı çık dolaş 1 tur yürü mesela hem kan akışın hızlanır hemde uyku halin geçer
Daha enerjik olursun.
Yada biraz otur dışarıyı izle sonra işleri sırayla yap 20 dk kadar yada kendine bakım yap birkaç gün zor geçer ama sonra vücut alışır duruma.
Bu arada çocukların uykuları düzene girerken seninde uyku düzenin oluşur.

Birde okul günlerinde aralarda dinlen kendine vakit ayır eve gelince de çok mükemmel olmasına gerek yok acil işlere odaklan hızlıca yap bitir
Sonra yine boşluklarda otur dinlen
Kendine ödül koy mesela işler bitsin kahve içerim de
Çocukların çizgi film saatini degerlendir mesela sende istediğin birşey izle kafanı dağıt
Böylece hem pratik hemde zamandan kazancın olur.

Telefonun otomatik yazısına alışamadım hatalı kelime varsa affola 😅

çok güzel bir hafta sonu geçirdim.sabah kalktığımda hafif mide bulantım vardı.şimdi daha iyiyim.
bu hafta odak noktam kendi yatak odam.çekmeceleri düzenlicem.perdesini yıkayıp penceresini sileceğim.kapılarda silinecek.ayrıca biriken ütü var bir akşamımı ütüye ayırmak istiyorum.bakalım nasıl ilerliyeceğim.ramazan gelmeden bahar temziliğini tamamlıyacağım gibi görünüyor
Geçmiş olsun mide bulantısı çok fena oluyor nane limon iyi geliyor.
Kolay gelsin.
Ütü işi özellikle başlayınca bitiyorda sıcak havalarda daha zor 😁

Bakım ürünleri ile ilgili detaylı yazı yazacaktım fırsatım olmadı yarına yazarım büyük ihtimal yorum yazmıştın cevaplayamadım 😊

Sağol canım
Uyku konusunda uyudukça yorgun hissedersin uyu uyan olduğunda, o yüzden sabah uyanınca uyuma derim.
Hanı çık dolaş 1 tur yürü mesela hem kan akışın hızlanır hemde uyku halin geçer
Daha enerjik olursun.
Yada biraz otur dışarıyı izle sonra işleri sırayla yap 20 dk kadar yada kendine bakım yap birkaç gün zor geçer ama sonra vücut alışır duruma.
Bu arada çocukların uykuları düzene girerken seninde uyku düzenin oluşur.

Birde okul günlerinde aralarda dinlen kendine vakit ayır eve gelince de çok mükemmel olmasına gerek yok acil işlere odaklan hızlıca yap bitir
Sonra yine boşluklarda otur dinlen
Kendine ödül koy mesela işler bitsin kahve içerim de
Çocukların çizgi film saatini degerlendir mesela sende istediğin birşey izle kafanı dağıt
Böylece hem pratik hemde zamandan kazancın olur.

Telefonun otomatik yazısına alışamadım hatalı kelime varsa affola 😅
Tavsiyelerin için teşekkür ederim ♥️ Evet gerçekten yapmam gereken geri uyumamak. Yarından itibaren deneyeceğim. Kahve saatimi hiç es geçmiyorum ama çok da iyi hissettirmiyor. Büyük oğluma yeterli sınır çizemedim sanırım sürekli talep halinde. Yetişemiyorum isteklerine, bu da kendimi yetersiz hissettirdiği için öfkeleniyorum

Ooo coffem gelmiş
Tadilât işleri bitti mi 😄
Bu yaz bizim devam edecek aklıma geliyorsun arada
miaaaaa :)
tadilattan vazgeçtim :KK57:
yeni bi yatırım projesine başladık, dolayısı ile mutfaktan ibaret oldu :KK70:
aman dedim neyseeee, ilerde yaparım, adım adım, başka topik'te buluşmak bana da iyi geldi, ama minimal yaşam beni de çok iyi motive edip düzene girmeme katkı sağlamıştı, o anlamda teşekkürler herşey için :KK200:

Eveeet, ödevini yapmayınca tenefüse çıkamamış beyefendi. Tenefüste bitiriyormuş ödevini yapmayanlar. Öğretmen de fazla ödev vermiyor cidden ama bizimki cızırtı. 😅 Zaten ödevini seven de görmedim pek. 😁 Şimdi tamamlamaya çalışıyor bakalım.

Ufaklıkta kekeleme ve takılma vardı. Ben de dil terapistine götürüyorum. Bugün randevumuz var. Dua edin kızlar. Düzelir inşallah. Bayağı yol aldık elhamdülillah. Çocuklar işin içine girince insan hassaslaşıyor.:KK200:

Ben en son çamaşır demiştim değil mi? Yine çamaşır diyeyim ve kaçayım. Yine çamaşır, yine katlama, yine ütü. Bakalım ne zaman vakit bulursam.😅

Bugün 6.sınıf kızımı uyandırdık. Uyanmak istemedi. İstemedi...istemedi. Benim de işim vardı. Ufaklığı da alıp çıktım evden. Aslında canlı dersi de vardı 10 gibi.Sonra okulun WhatsApp grubundan yoklama geldi ve bingo! Benim ki derste yok. Eve gelince sorumluluğunu alması gerektiğini konultum. 11 de uyanmış. Normalde de sorumluluğunu bilen bir kızdır. Dersleri iyi maşaallah. Kendi de farkına vardı yaptığının. Bazen hata yapma şansı vermek gerek diye düşünüyorum. Yaptığının sonucunu da göğüslemeli.

Evet, yine fazla yazdım. Sanki karşımdaymışsınız gibi hissettiğimden. Ben kaçar. 😄😅

Tavsiyelerin için teşekkür ederim ♥️ Evet gerçekten yapmam gereken geri uyumamak. Yarından itibaren deneyeceğim. Kahve saatimi hiç es geçmiyorum ama çok da iyi hissettirmiyor. Büyük oğluma yeterli sınır çizemedim sanırım sürekli talep halinde. Yetişemiyorum isteklerine, bu da kendimi yetersiz hissettirdiği için öfkeleniyorum
mikan kaç yaşında senin yavrular ?

Açıkçası çocuklarda teknolojiye karşı değilim
Eskiden biz sokaktan eve zor girerdik şimdiki çocuklar çıkamıyor ve bir sürü kısıtlama halindeler.
Tabi herkesin görüşleri farklıdır ama çok katı olmanın ne sana ne çocuğa faydası var.
Kontrol dahilinde tabiki

Teknoloji, senin sinirlenmenden daha fazla zarar vermez. Rahat ol mesela bu şartlarda cocuk olsak ne yapmak isterdin onlar gibi oyun oynamak isterdin ve annen gelip sana kızsa ne olurdu daha da hırslanırdın.

miaaaaa :)
tadilattan vazgeçtim :KK57:
yeni bi yatırım projesine başladık, dolayısı ile mutfaktan ibaret oldu :KK70:
aman dedim neyseeee, ilerde yaparım, adım adım, başka topik'te buluşmak bana da iyi geldi, ama minimal yaşam beni de çok iyi motive edip düzene girmeme katkı sağlamıştı, o anlamda teşekkürler herşey için :KK200:
Aaa hayırlı olsun tabi istediğin zaman yaparsın bizim artık son basamak yapsak bitse modundayız tadilatın ortalarında bitmeyecek gibi geliyor 😂
Birde renk tasarım çok kararsizim da retro düşünüyorum 😁

Evet minimal yaşam çok iyi bir yolculuktu.
Asıl teşekkürü sizler hak ediyorsunuz
Siz olmasanız bu kadar ilgi görmese motive olamazdık.
Burada da yine muhabbet şeklinde planlı olmaya devam.😉

Retro iyidir, tarzına da uyar senin ve sıkılmazsın emin ol :KK66:
arada bize ''planlı olunnnnn'' de sen yine deeee :KK70:

Aaa hayırlı olsun tabi istediğin zaman yaparsın bizim artık son basamak yapsak bitse modundayız tadilatın ortalarında bitmeyecek gibi geliyor 😂
Birde renk tasarım çok kararsizim da retro düşünüyorum 😁

Evet minimal yaşam çok iyi bir yolculuktu.
Asıl teşekkürü sizler hak ediyorsunuz
Siz olmasanız bu kadar ilgi görmese motive olamazdık.
Burada da yine muhabbet şeklinde planlı olmaya devam.😉

Açıkçası çocuklarda teknolojiye karşı değilim
Eskiden biz sokaktan eve zor girerdik şimdiki çocuklar çıkamıyor ve bir sürü kısıtlama halindeler.
Tabi herkesin görüşleri farklıdır ama çok katı olmanın ne sana ne çocuğa faydası var.
Kontrol dahilinde tabiki

Teknoloji, senin sinirlenmenden daha fazla zarar vermez. Rahat ol mesela bu şartlarda cocuk olsak ne yapmak isterdin onlar gibi oyun oynamak isterdin ve annen gelip sana kızsa ne olurdu daha da hırslanırdın.
Teknoloji konusunda tek kırmızı çizgim telefon. Telefonu vermiyorum çünkü orda neye baktığını takip etmek daha zor. Tablet de yok. Tvden çizgi fil izliyor. Bazen de laptoptan film açıyorum. Ama ben varken bakmak istemiyor çizgi film falan.

Back