çok yıpranırsın ne demek elinden su bile içmezlermiş ? ne kadar arkanda da dursa sevgilin yıpranacaksın illa ki. hatta şimdiden kendini mağdur görmeye yanlış anlama ama onlara karşı ezik hissetmeye başlamışsın psikolojini alt üst etmeden daha kötüye gitmeden işler bence yollarını ayırmalısın yazık etme kendine
bizim ailedede yok.bende onun ailesinden duyunca helede babasının onun elinden bi tas su içmem evine gelmem demesi beynimden vurdu beni...erkek arkadaşımada üzülüorum evlnince ailesi eve uğramazsa ne büyük bi yıkım onada
onlar bana sadece bizim namazımızı duamızı öğren ama içten öğren dediler..tamam dedm ama bu kezde aileler anlaşamayabilirmiş onu diolar.onu çıkarıolar.
onlar bana sadece bizim namazımızı duamızı öğren ama içten öğren dediler..tamam dedm ama bu kezde aileler anlaşamayabilirmiş onu diolar.onu çıkarıolar.
Tamam işte sana Sunni ol demişler kabul etmişsin.. bak aileler işte birşey dicem ama kırılma gücenme bu duvarlar hep alevi tarafında oluyor bunu öngörerek konuşmuşlardır.. sakın kırılmaz kızma ben öyle sağdan soldan kulaktan dolma konuşmuyorum biliyorsun bunu neden dediğimi
içteni dıştanı mı olurmuş namazın duanın öğrenmek istesen kendin öğrenirdin zaten onların ne üzerine vazife de sana din faşizmi uyguluyorlar ? ha kendi isteğinle mezhebini değiştirmek istersin amenna ama böyle psikolojik baskıyla tehditle kaybetme korkusuyla hareket edersen kendin kaybedersin onlara bişey olmaz. ben sünniyim bizim ailede böyle ayrımlar olmamasına rağmen sülaledeki bir alevi eniştenin ıncığına cıncığına kadar merak ederdi bizimkiler yine de ima yollu göndermeler olurdu. ki senin sevgilinin ailesi bu konuda nasıl bi kafa yapısına sahip malum bu yüzden çok çok iyi düşün. senin ailenin haberi var mı ne diyolar bu duruma ?
deniz bana sen sadece öğren gerisini boşver sen benm yanımda benm evimde olcaksın dedi.hatta soranlara aleviyim de bu beni ilgilendirmio dedi.herşeyinizi öğrendim ama aleviyim de geç git dedi...hiç bi şekilde duvar koymadık bizim sadece ibadetimiz farklı inandığımız herşey aynı.
Zaten sorunda orada ibadet farkı yoksa başka dinden olsaydın bu kadar sorun olmazdı detaya giremiyoruz biliyorsun anlıyorsundur sen beni.. ayrıca öyle aleviyim de geç gibilerinden olmaz bu işler! ''herşeyinizi öğrendim ama aleviyim'' bu çok yanlıştır. herşeyimizi öğrenince sen alevi olmuyorsun artık.. sen derinsel bakıyosun konuya doğru olanı yapıyorsun ama arkadaşın çok yüzeysel bakıyor.
benm alevi arkadaşlarım var namazda kılarlar oruçta tutarlar..ama konuştuklarında önce müslümanız sonra aleviyiz derler..
Ben ilk yazımda söylediydim kollar çok geniştir diye... Ama bunları araştıran bilen bilir sen zannediyomusunki herkess bilir? Bide bunu anlatmanın derdine düşeceksin ayrıca
evet bu konuda haklısın cnm araştıran bilir..ben oturup kimseye anlatma derdine düşmedim.ama erkek arkadaşım aylarca aleviliği araştırmış öğrenmş herşeyi karşıma geçti benm bilmediğim ayrıntıları bile anlattı sen benm hakkımda öğrenceksen bende senn mezhebini bileceğim dedi şaşırttı beni..benm anlamadığım ailesi bana çok farklı ona çok farklılar evlerine gittim el üstünde tutuldum hatta bırakmadılar burda kal die ama annesi ve yengeleri bi araya gelince iyi kız hoş kız ama diyip açıolar konuyu o işte canımı yakan
çok yıpranırsın ne demek elinden su bile içmezlermiş ? ne kadar arkanda da dursa sevgilin yıpranacaksın illa ki. hatta şimdiden kendini mağdur görmeye yanlış anlama ama onlara karşı ezik hissetmeye başlamışsın psikolojini alt üst etmeden daha kötüye gitmeden işler bence yollarını ayırmalısın yazık etme kendine
içteni dıştanı mı olurmuş namazın duanın öğrenmek istesen kendin öğrenirdin zaten onların ne üzerine vazife de sana din faşizmi uyguluyorlar ? ha kendi isteğinle mezhebini değiştirmek istersin amenna ama böyle psikolojik baskıyla tehditle kaybetme korkusuyla hareket edersen kendin kaybedersin onlara bişey olmaz. ben sünniyim bizim ailede böyle ayrımlar olmamasına rağmen sülaledeki bir alevi eniştenin ıncığına cıncığına kadar merak ederdi bizimkiler yine de ima yollu göndermeler olurdu. ki senin sevgilinin ailesi bu konuda nasıl bi kafa yapısına sahip malum bu yüzden çok çok iyi düşün. senin ailenin haberi var mı ne diyolar bu duruma ?