• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mezhep saçmalığı /annem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O kadar mutsuz ve hayal kırıklığına uğramış hissediyorum ki kendimi tarif edemem . Alevi bir aile de doğup büyüdüm ama kendimi bir gün olsun bu kültüre ait hissetmedim ailem yüzünden istediğim ilgim olduğu halde namaza oruca yönelemedim küçüklüğümden beri gizli gizli öğrendim gizli gizli oruç tuttum namaz kılmayı öğrenmeye çalıştım içimden gelen buydu çünkü ama özgürce yapamadım ailem tepki gösterdi çünkü seçmediğim halde tercihim bu olmadığı halde beni Alevilik kültürüne zorladılar üniversiteye başladığım da fakültemden biriyle tanıştım 5 yıldır birlikteyim artık ciddi adımlar atmak istiyoruz ailemle tanışmak istediğini söyledi ben utana sıkıla anneme açtım bu konuyu ama gördüğüm şey tabiki ön yargı oldu olmaz onlar Sünni onlar şöyle onlar böyle bak işte Sünnilerle evlenipte mutlu olmayanlara diye bir sürü söylendi en son düşüneceğini söyledi kapattı konuyu bu arada annem ile ilişkim hep kopuktu hiç anne kız olamadık hayatımda ilk defa karşısına geçip böyle bir konuşma yaptım zaten o da hüsran oldu çevreden soranlara inatla yok konuştuğu kimse diyormuş durup durup çocukmuşumda kanacakmışım gibi Sünnileri kötüleyecek şeyler anlatıp duruyor çok zoruma gidiyor ben 5 yıl emek vermişim sevmişim değer vermişim benim sevgim annemin gözünde bu kadar mı değersiz daha tanımadan etmeden bu kadar ön yargı çok değil mi ve en önemlisi seçmediğim benimsemediğim bir mezhebi yaşamak zorunda mıyım ben bu arada annem eğitimli yüksek lisans yapmış çalışan başarılı bir kadın buna rağmen düşünceleri böyle
Vallahi ben sunniyim alevi olmayi cok isterdim sizlerdeki aydin gorunus acik gorusluluk medeniyet okuma sevdasi genclerdeki ısık biz sunnilerde yok. Yok yani. En azindan kendi ailemdekk sunnileri ornek alarak soyleyeyimde burda linc yemiyeyim.bide onemli bie ayrinti verecgm evkendikten sonra anladm sunni suniyle evlensin. Kurt kurtle. Turk turkle. Laz lazla evlensin. Herkes kendi kulturunu alsin. Evlenince isin icine o ailelr girince patliyosunuz.

Konu fake ya da değil bilmiyorum ama inanmayanlar olmuş. Arkadaşlar neden inanmıyorsunuz ki? Bu yıl olmuş hala böyle insanlar var. Hala kızımı/oğlumu aleviyle evlendirmem diyen insanlar var, benim çevremde de var. Ha çevrem dediğim gelişmemiş bir şehir değil, İstanbul yani. Çoğu insan anne babasının eseridir, bu tür düşüncelerde genelde büyüklerden miras olarak kalıyor.

Konu sahibi ben senin için üzüldüm ama anneni değiştiremezsin. Bu yaşa kadar gelmiş bir insanın düşüncelerinin değişmesi çok çok zor. Seviyorsan evlen diyeceğim ama anne baba rızası olmadan evlenmek bana çok doğru gelmiyor. İnşallah herşey senin için çok iyi olur.
Teşekkür ederim beni anlayarak yorum yaptığınız için benim derdim kimseyi kine nefrete sürüklemek değil ben yaşadığım olayı anlatıyorum kabul etmeselerde bu olaylar var hala yaşanıyor bizzat yaşıyorum ne olacak sonu onu da bilmiyorum

Şu bana yalan konu diyenler keşke şu mesajı okusa tek olmadığımı görse namaz ve oruç bizde tepkiyle karşılanıyor gizlice oruç tuttum ben niye yalan söyleyeyim bu konuda

Tüm Alevi inanışında durum böyle midir bilemem, ne olursa olsun genelleme yapmak haddim değildir. Ancak benim yakın çevremde gördüğüm bu tarz örnekler var maalesef.
Benim de üniversitede bir birlikteliğim olmuştu, Alevi diye çok çekindim ailem asla kabul etmez dedim hatta korkudan aileme bile konuyu açamadım, ağlaya ağlaya ayrıldık...
mesela benim ailem de o sıralar namaz kılmayan birine kız vermem, kuranlı mevlitli düğün yaparım derdi -sonradan onların da düşünceleri çok değişti ama benim için iş işten geçmişti-
Ben o dönem erkek arkadaşıma söyledim, ailem namaz kılmayana kız vermem diyor dedim, o da tamam kılarım yeter ki ayrılmayalım dedi. Peki ailen öğrenirse ne olur dedim, önce tepki gösterirler ama sonra alışırlar dedi.
Bakın burda benim ailemin düşüncesi de bağnazcaydı, bu nedenle hiçbir kesimi genelleme yapmamak lazım.

Yani bazı şeyleri yaşamıyoruz veya çevremizde görmüyoruz diye o olaylar yaşanmıyor gibi kabul edemeyiz maalesef.
Bu düşüncem konudan tamamen bağımsız, her türlü yaşam şartı içim geçerli.

Altını çizerek söylüyorum sizin inanmadığınız kışkırtma olarak gördüğünüz şey benim gerçeğim benim hayatım ben burada gelipte yalan söylemiyorum
Bakın siz samimi olabilirsiniz ama işte bu konular bu yüzden yasak. Çünkü herkes her yere çekebilir. Herkes sırf fikrinni söylese bile tartışma çıkabilir.

Ki çıktı:olamaz:

Annenin Sünnilere karşı bakış açısı çok cırkin. Hangi mezhep olursan ol musluman muslumana hadi dini de geçtim insan insana bu tarz söylemlerde bulunmamalı

O kadar mutsuz ve hayal kırıklığına uğramış hissediyorum ki kendimi tarif edemem . Alevi bir aile de doğup büyüdüm ama kendimi bir gün olsun bu kültüre ait hissetmedim ailem yüzünden istediğim ilgim olduğu halde namaza oruca yönelemedim küçüklüğümden beri gizli gizli öğrendim gizli gizli oruç tuttum namaz kılmayı öğrenmeye çalıştım içimden gelen buydu çünkü ama özgürce yapamadım ailem tepki gösterdi çünkü seçmediğim halde tercihim bu olmadığı halde beni Alevilik kültürüne zorladılar üniversiteye başladığım da fakültemden biriyle tanıştım 5 yıldır birlikteyim artık ciddi adımlar atmak istiyoruz ailemle tanışmak istediğini söyledi ben utana sıkıla anneme açtım bu konuyu ama gördüğüm şey tabiki ön yargı oldu olmaz onlar Sünni onlar şöyle onlar böyle bak işte Sünnilerle evlenipte mutlu olmayanlara diye bir sürü söylendi en son düşüneceğini söyledi kapattı konuyu bu arada annem ile ilişkim hep kopuktu hiç anne kız olamadık hayatımda ilk defa karşısına geçip böyle bir konuşma yaptım zaten o da hüsran oldu çevreden soranlara inatla yok konuştuğu kimse diyormuş durup durup çocukmuşumda kanacakmışım gibi Sünnileri kötüleyecek şeyler anlatıp duruyor çok zoruma gidiyor ben 5 yıl emek vermişim sevmişim değer vermişim benim sevgim annemin gözünde bu kadar mı değersiz daha tanımadan etmeden bu kadar ön yargı çok değil mi ve en önemlisi seçmediğim benimsemediğim bir mezhebi yaşamak zorunda mıyım ben bu arada annem eğitimli yüksek lisans yapmış çalışan başarılı bir kadın buna rağmen düşünceleri böyle
İnş hakkında hayırlısı olur, benim en yakın arkadaşlarım hepsi aleviydi mezhep olarak bakarsak hatta bi arkadaşımın annesi baya ileri gitmişti alevi olmayan damat getirirsen asla vermem arkadaşımın eşide aynı mezhepten ama büyük konuştu bi kızı daha var bilmiyorum onda istediği olmazsa nolur ama gelini sünni ve çokta iyi anlaşıyo yeni evlendiler belki önyargısı kırılmştır ben tesettüre girdiğimde amcası görüp eşin mi istedi sen ne yaptın kendine ben kapalılara yer vermem ama hadi geç otur demişti metroda (konu fake olduğuna inanmıyorum)
Kendi ailemden anlatıyım kuzenim asker ve ilkokul arkadaşını istedi kız alevi, dedem hoca ve zamanında ben alevi evden yemek yemem diyede düşünceli bi insan (bu kısmı kendini bağlar bence yanlış) sonuç ne biliyomusun kendi adını taşıyan torununa gitti yemek yemem dediği evden paşa paşa kız istedi hayat bu yapacak bişey yok ha benim oğlumda var istese hiç yadırgamam kendi seçimi

Konu niye fake olsun ki sizler cevrenizde bu tür şeyler görmediniz diye fake mi?
Konu sahibinin anlattığı şekilde bir hikayem var hemde tıpatıp aynısı.

Ama biz evlendik konu sahibi. Şükür mutluyuz darısı sana olsun. Sevgilinden vazgeçme. Inşallah o aileye gelin olursun

Konu niye fake olsun ki sizler cevrenizde bu tür şeyler görmediniz diye fake mi?
Konu sahibinin anlattığı şekilde bir hikayem var hemde tıpatıp aynısı.

Ama biz evlendik konu sahibi. Şükür mutluyuz darısı sana olsun. Sevgilinden vazgeçme. Inşallah o aileye gelin olursun
İnşallah 🙏

Teşekkür ederim beni anlayarak yorum yaptığınız için benim derdim kimseyi kine nefrete sürüklemek değil ben yaşadığım olayı anlatıyorum kabul etmeselerde bu olaylar var hala yaşanıyor bizzat yaşıyorum ne olacak sonu onu da bilmiyorum
Annenin bakış açısı çok kötü, büyük ihtimalle anneannenin bakış açısı da böyledir ve annen bu bakış açısına maruz kalarak büyümüştür. O yüzden değişmesi çok zor, onun doğrusu odur. Tanımayı hiç kabul etmez sanırım, aileni ezip geçemeyeceğine göre ayrılman daha mantıklı gibi. Zira evliliğinizde olan en ufak tartışmada "sen ettin, sen yaptın, sana söyledim" sözlerini işiteceksin. İşin çok zor.

Vallahi ben sunniyim alevi olmayi cok isterdim sizlerdeki aydin gorunus acik gorusluluk medeniyet okuma sevdasi genclerdeki ısık biz sunnilerde yok. Yok yani. En azindan kendi ailemdekk sunnileri ornek alarak soyleyeyimde burda linc yemiyeyim.bide onemli bie ayrinti verecgm evkendikten sonra anladm sunni suniyle evlensin. Kurt kurtle. Turk turkle. Laz lazla evlensin. Herkes kendi kulturunu alsin. Evlenince isin icine o ailelr girince patliyosunuz.
Ben onun kalbini sevdim insanlığını sevdim mezhepi hiç bir zaman umrumda olmadı

Annenin bakış açısı çok kötü, büyük ihtimalle anneannenin bakış açısı da böyledir ve annen bu bakış açısına maruz kalarak büyümüştür. O yüzden değişmesi çok zor, onun doğrusu odur. Tanımayı hiç kabul etmez sanırım, aileni ezip geçemeyeceğine göre ayrılman daha mantıklı gibi. Zira evliliğinizde olan en ufak tartışmada "sen ettin, sen yaptın, sana söyledim" sözlerini işiteceksin. İşin çok zor.
5 yılı hiçe saymak bu kadar kolay mı ve sadece ön yargılar yüzünden benim sevgim ne olacak

Alevilere; o aydınlık insanlara kurban ol sen.
Allah ın m...

Alevilere; o aydınlık insanlara kurban ol sen.
Allah ın m...
Annemin yaptığı hareket aydınlık mı oluyor beni mecbur bırakmaları aydınlık mı oluyor diyorum işte açık açık kendimi hiç bir zaman Alevi olarak hissetmedim benimseyemedim aydınlık olsunlar beni bıraksınlar ozaman kendi yoluma yanlışsada benim yanlışım olsun

5 yılı hiçe saymak bu kadar kolay mı ve sadece ön yargılar yüzünden benim sevgim ne olacak
Bu konuda yorum yapmam doğru olmaz. Zira ben annemin istemediği biriyle evlenip annemi üzemem. O yüzden mantıklı cevap veremiyorum. Ama senin yerinde olsam sevdiğim adamı tanıması için çabalarım, onu sevdirmeye çalışırım. Gerekirse bıkmadan usanmadan hergün sevdirmeye çalışırım.

Bu konuda yorum yapmam doğru olmaz. Zira ben annemin istemediği biriyle evlenip annemi üzemem. O yüzden mantıklı cevap veremiyorum. Ama senin yerinde olsam sevdiğim adamı tanıması için çabalarım, onu sevdirmeye çalışırım. Gerekirse bıkmadan usanmadan hergün sevdirmeye çalışırım.
Keşke beni dinlese de ben de bıkmadan usanmadan anlatsam ona konudada yazdım bizim hiç anne kız ilişkimiz olmadı hayatımda ilk defa bir konuyu böyle açık yüreklilikle karşısına çıkıp anlattım sonuç bu oldu

Keşke beni dinlese de ben de bıkmadan usanmadan anlatsam ona konudada yazdım bizim hiç anne kız ilişkimiz olmadı hayatımda ilk defa bir konuyu böyle açık yüreklilikle karşısına çıkıp anlattım sonuç bu oldu
O zaman kafanda ölçüp tartacaksın, kaybedeceklerim neler kazanacaklarım neler diye. Eğer annelik yapmadıysa yorum yapma hakkı da yok bana göre.

Ben onun kalbini sevdim insanlığını sevdim mezhepi hiç bir zaman umrumda olmadı
Evlende gorurusun insanligi 5 sene ciktim ben esimle. Parmak uclarimi opuyordu adam. babam ne alakasi var ask varsa ben karismam diyordu. Esim senin gorusun onemli ailen onemli degil derdi. Simdi haberler ciksin ikisini ayni odada oturtamiyorum. Oy zamani geliyo ucuncu meydan savasi cikiyo. Patliyoruz her seyde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back