Amacım asla tartışmak değil lütfen yanlış anlamayın, sadece yaşadığım bir olayı örnek vermek istiyorum.
Alevi bir arkadaşımın evine gitmiştim, arkadaşımın halası da oradaydı, yemek yerken konu nasıl geldi hatırlamıyorum halası bana sen oruç tutuyor musun dedi ben de evet dedim.
Bana acıyarak baktı, bizimkiler oruç tutmaz gel seni bizden biriyle evlendirelim sen de tutma kurtulursun dedi, arkadasım halasına tepki gösterdi susturdu.
Aslında söylemek istediğim şu, iyisi de kötüsü de önyargılı olanı da her kesimde var, hiç kimseyi iyi ya da kötü diyerek genelleme yapmamak gerek.
Yine üniversitede oda arkadasım vardı aleviydi, yurtta namaz kılardı kuran okurdu ama ailesinin öğrenirse çok kızacağını anlatırdı, tabi bilemem ne kadar doğrudur...
Bu tarz zorlamalar sadece bir kesimde yok elbet, oğlu namaz kılmadı diye döven de var, kızı başını kapatmadı diye evden çıkarmayan da var...
Keşke böyle ayrımlar hiç olmasa, önemli olan iyi insan olabilmek, kimse namaz kıldı oruç tuttu diye mükemmel insan olmaz, kimse farklı inanışta olduğu için kötü insan olmaz.
Her zaman insanlık, iyi niyet, temiz kalp önemlidir benim için.
Tekrar hatırlatayım, gerçekten tartışmak amaçlı yazmadım, iyi geceler