Mezhep saçmalığı /annem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu bana yalan konu diyenler keşke şu mesajı okusa tek olmadığımı görse namaz ve oruç bizde tepkiyle karşılanıyor gizlice oruç tuttum ben niye yalan söyleyeyim bu konuda

ÖnyargI malesef hala coooooooooooook var ! Benim ailemdede, esimin ailesindede vardi. Benim ailem sunni, esimin ailesi alevi. Herseye ragmen tum zorluklara ragmen evlendik ve iyikiiiii iyikiiiii Hayatimda Esimi cok seviyorum
Keşke 1 sene sonra dönüpte aynı yorumu atabilsem o kadar isterim ki bunu

Ben inaniyorum bu konuya ve kolayliklar diliyorum yasadigim sehirde malesef cok oluyor boyle durumlar

Sunni ne demek yahu? Peygamber efendimiz Hz ali ailedir. Hz Ali Peygamberimizin Aslanıdır. Savaşırken Rabbim Hz. Ali ye rızh a büründürür Namaz esnasında İnsan a büründürür. O yüzden düşman lar sadece Namazda öldürebilicekleri için cami de şehit edilmiştir. Mezhepler Peygamberimiz öldükten çok uzun yıllar sonra çıkmıştır. Uydurma mezhep hepsi. Müslümanların Tek Din Lideri Peygamber efendimiz Hz. Muhammed S. A. V dir. Sen doğru yoldasın. Rabbim sana Yardım etsin

Dediğim gibi keşke fake olsa olsada yaşamasam bunların hiç birini

Kimsenin kültürünü yargılamak bir üstünzekalılık örneği değildir.
Neye nasıl inandığınız ve neler yaşadığınız güvenliğinizi tehlikeye atacak bir duruma sebepse gider ilgili makamlara başvurursunuz.
Ha yok ben forumlarda mezheptir dindir vs kışkırtmalı ve insanları kine nefrete sürüklüyecek şeyler paylaşarak, doğruluğunun kesin olmadığı yerde size inananda en az sizin kadar zekaya sahiptir.
Ülkemiz sizin gibi ortalık karıştıran niyeti ne idüğü belirsizler sebebiyle hala ayrımcılık ve ırkçılık yaşıyor.
Umarım tez zamanda bitersiniz.

Kesinlikle benim ailem de sizinn gibi aynı mezhepte ,icimden gelir de namaz da kilsam oruç da tutsam annem hiç bı sekidle karışmaz ,mutlu da olur ,sonuçta bu sizin kendi özgür iradenizle icinizden gelir yaparsiniz,ayrıca aynı mezhepte olup da mutlu olmayanlarda var ,bu şekilde sığ bakmamak lazım

Vicdansızsınız başka hiç birşey demiyorum söylediklerimde en ufak bir abartma en ufak bir yalan yok allah şahidim olsun ki yok sizler kadar rahat hayatlar yaşamadığım için beni yalan söylemekle suçluyorsunuz keşke ne yaşadığımı gerçekten bilseydiniz keşke sizinki kadar açık görüşlü ailem sizin ki kadar rahat bir hayatım olsaydı sizin yalan ya deyip geçtiğiniz bu saçma sapan durumları yaşamasaydım ama elden gelen bu dizinde canınız sağolsun umarım yarın öbür gün aynı duruma düşmezsiniz

Altını çizerek söylüyorum sizin inanmadığınız kışkırtma olarak gördüğünüz şey benim gerçeğim benim hayatım ben burada gelipte yalan söylemiyorum

Konu fake ya da değil bilmiyorum ama inanmayanlar olmuş. Arkadaşlar neden inanmıyorsunuz ki? Bu yıl olmuş hala böyle insanlar var. Hala kızımı/oğlumu aleviyle evlendirmem diyen insanlar var, benim çevremde de var. Ha çevrem dediğim gelişmemiş bir şehir değil, İstanbul yani. Çoğu insan anne babasının eseridir, bu tür düşüncelerde genelde büyüklerden miras olarak kalıyor.

Konu sahibi ben senin için üzüldüm ama anneni değiştiremezsin. Bu yaşa kadar gelmiş bir insanın düşüncelerinin değişmesi çok çok zor. Seviyorsan evlen diyeceğim ama anne baba rızası olmadan evlenmek bana çok doğru gelmiyor. İnşallah herşey senin için çok iyi olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…