- 23 Ekim 2020
- 24
- 12
- 1
- 28
- Konu Sahibi dennizkizii
-
Şu bana yalan konu diyenler keşke şu mesajı okusa tek olmadığımı görse namaz ve oruç bizde tepkiyle karşılanıyor gizlice oruç tuttum ben niye yalan söyleyeyim bu konudaAmacım asla tartışmak değil lütfen yanlış anlamayın, sadece yaşadığım bir olayı örnek vermek istiyorum.
Alevi bir arkadaşımın evine gitmiştim, arkadaşımın halası da oradaydı, yemek yerken konu nasıl geldi hatırlamıyorum halası bana sen oruç tutuyor musun dedi ben de evet dedim.
Bana acıyarak baktı, bizimkiler oruç tutmaz gel seni bizden biriyle evlendirelim sen de tutma kurtulursun dedi, arkadasım halasına tepki gösterdi susturdu.
Aslında söylemek istediğim şu, iyisi de kötüsü de önyargılı olanı da her kesimde var, hiç kimseyi iyi ya da kötü diyerek genelleme yapmamak gerek.
Yine üniversitede oda arkadasım vardı aleviydi, yurtta namaz kılardı kuran okurdu ama ailesinin öğrenirse çok kızacağını anlatırdı, tabi bilemem ne kadar doğrudur...
Bu tarz zorlamalar sadece bir kesimde yok elbet, oğlu namaz kılmadı diye döven de var, kızı başını kapatmadı diye evden çıkarmayan da var...
Keşke böyle ayrımlar hiç olmasa, önemli olan iyi insan olabilmek, kimse namaz kıldı oruç tuttu diye mükemmel insan olmaz, kimse farklı inanışta olduğu için kötü insan olmaz.
Her zaman insanlık, iyi niyet, temiz kalp önemlidir benim için.
Tekrar hatırlatayım, gerçekten tartışmak amaçlı yazmadım, iyi geceler
Keşke 1 sene sonra dönüpte aynı yorumu atabilsem o kadar isterim ki bunuÖnyargI malesef hala coooooooooooook var ! Benim ailemdede, esimin ailesindede vardi. Benim ailem sunni, esimin ailesi alevi. Herseye ragmen tum zorluklara ragmen evlendik ve iyikiiiii iyikiiiii HayatimdaEsimi cok seviyorum
Biz 5 bucuk yildir evliyiz cnm, insallah hersey gonlunce olurKeşke 1 sene sonra dönüpte aynı yorumu atabilsem o kadar isterim ki bunu
İnşallahBiz 5 bucuk yildir evliyiz cnm, insallah hersey gonlunce olur
Konu gerçekten doğru insanların inanmadığı şeyi ben bütün gerçekliğiyle yaşıyorum ne kadar trajikomik . Ailem doğulu ve evet hala yaşanıyor bu durumlarBen inaniyorum bu konuya ve kolayliklar diliyorum yasadigim sehirde malesef cok oluyor boyle durumlar
Ic anadoludayim bende,,Konu gerçekten doğru insanların inanmadığı şeyi ben bütün gerçekliğiyle yaşıyorum ne kadar trajikomik . Ailem doğulu ve evet hala yaşanıyor bu durumlar
Dediğim gibi keşke fake olsa olsada yaşamasam bunların hiç birinikonunun fake olduğunu düşünmüyorum.
dini konu da değil bence. ailesiyle olan problemini anlatmış kızcağız.
bizim nesil için önemli değil tabi ki aştık fakat bizden bir önceki neslin hala bu konuya takıntılı olduğunu biliyorum ben de.
valla en doğrusu neyse ölçün tartın kafanızda. ailenizle olan bağınız da çok önemli....Dediğim gibi keşke fake olsa olsada yaşamasam bunların hiç birini
Konunun gerçekliğine hiç inanmıyorum, tamamiyle insanları kışkırtmak için açılmış bir konu besbelli
Alevi inancında bu şekilde zorlama yoktur, kimse size namaz kılma oruç tutma demez. Aslında bakacak olursak sadece alevi inancında değil dinin hiçbir alanında zorlama yoktur
Hadi sağ selamet
Çekirdeğimizi de elimize aldık ohhh kenarda bekleyelim Eki Görüntüle 2709841
Altını çizerek söylüyorum sizin inanmadığınız kışkırtma olarak gördüğünüz şey benim gerçeğim benim hayatım ben burada gelipte yalan söylemiyorumKimsenin kültürünü yargılamak bir üstünzekalılık örneği değildir.
Neye nasıl inandığınız ve neler yaşadığınız güvenliğinizi tehlikeye atacak bir duruma sebepse gider ilgili makamlara başvurursunuz.
Ha yok ben forumlarda mezheptir dindir vs kışkırtmalı ve insanları kine nefrete sürüklüyecek şeyler paylaşarak, doğruluğunun kesin olmadığı yerde size inananda en az sizin kadar zekaya sahiptir.
Ülkemiz sizin gibi ortalık karıştıran niyeti ne idüğü belirsizler sebebiyle hala ayrımcılık ve ırkçılık yaşıyor.
Umarım tez zamanda bitersiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?