• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mezhep saçmalığı /annem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

dennizkizii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2020
24
12
1
28
O kadar mutsuz ve hayal kırıklığına uğramış hissediyorum ki kendimi tarif edemem . Alevi bir aile de doğup büyüdüm ama kendimi bir gün olsun bu kültüre ait hissetmedim ailem yüzünden istediğim ilgim olduğu halde namaza oruca yönelemedim küçüklüğümden beri gizli gizli öğrendim gizli gizli oruç tuttum namaz kılmayı öğrenmeye çalıştım içimden gelen buydu çünkü ama özgürce yapamadım ailem tepki gösterdi çünkü seçmediğim halde tercihim bu olmadığı halde beni Alevilik kültürüne zorladılar üniversiteye başladığım da fakültemden biriyle tanıştım 5 yıldır birlikteyim artık ciddi adımlar atmak istiyoruz ailemle tanışmak istediğini söyledi ben utana sıkıla anneme açtım bu konuyu ama gördüğüm şey tabiki ön yargı oldu olmaz onlar Sünni onlar şöyle onlar böyle bak işte Sünnilerle evlenipte mutlu olmayanlara diye bir sürü söylendi en son düşüneceğini söyledi kapattı konuyu bu arada annem ile ilişkim hep kopuktu hiç anne kız olamadık hayatımda ilk defa karşısına geçip böyle bir konuşma yaptım zaten o da hüsran oldu çevreden soranlara inatla yok konuştuğu kimse diyormuş durup durup çocukmuşumda kanacakmışım gibi Sünnileri kötüleyecek şeyler anlatıp duruyor çok zoruma gidiyor ben 5 yıl emek vermişim sevmişim değer vermişim benim sevgim annemin gözünde bu kadar mı değersiz daha tanımadan etmeden bu kadar ön yargı çok değil mi ve en önemlisi seçmediğim benimsemediğim bir mezhebi yaşamak zorunda mıyım ben bu arada annem eğitimli yüksek lisans yapmış çalışan başarılı bir kadın buna rağmen düşünceleri böyle

bence hiçbir şeye zorunda değilsiniz, kendi kararınızı verin. Söyleyecek birşeyim yok.
Zaten anne babanın da ne dinen ne mantıken evleneceğiniz kişiye karışmaya hakkı yok
Hala böyle ayrımların olması da ayrı bir üzücü.

Alevi sunni mi kaldi ya ayrica hicte mutsuz olmuyolar anana soyle adamlik cinsiyete mezhepe dine dile irka gore degismez kalbe gore degisir...ayrica benim kuzenim basta olmak uzere alevi sunni evlilikleri olan bir suru cift var mutlu olan anan gormekte zorlaniyosa bana ulassin 😘

Alevi sunni mi kaldi ya ayrica hicte mutsuz olmuyolar anana soyle adamlik cinsiyete mezhepe dine dile irka gore degismez kalbe gore degisir...ayrica benim kuzenim basta olmak uzere alevi sunni evlilikleri olan bir suru cift var mutlu olan anan gormekte zorlaniyosa bana ulassin 😘
Mezhep konusu kapkara bir cehalet ne yazık ki oysa biz biribirimizi severken 5 yılı birlikte geçirirken hiç ayrıştırmadık kendimizi

O kadar mutsuz ve hayal kırıklığına uğramış hissediyorum ki kendimi tarif edemem . Alevi bir aile de doğup büyüdüm ama kendimi bir gün olsun bu kültüre ait hissetmedim ailem yüzünden istediğim ilgim olduğu halde namaza oruca yönelemedim küçüklüğümden beri gizli gizli öğrendim gizli gizli oruç tuttum namaz kılmayı öğrenmeye çalıştım içimden gelen buydu çünkü ama özgürce yapamadım ailem tepki gösterdi çünkü seçmediğim halde tercihim bu olmadığı halde beni Alevilik kültürüne zorladılar üniversiteye başladığım da fakültemden biriyle tanıştım 5 yıldır birlikteyim artık ciddi adımlar atmak istiyoruz ailemle tanışmak istediğini söyledi ben utana sıkıla anneme açtım bu konuyu ama gördüğüm şey tabiki ön yargı oldu olmaz onlar Sünni onlar şöyle onlar böyle bak işte Sünnilerle evlenipte mutlu olmayanlara diye bir sürü söylendi en son düşüneceğini söyledi kapattı konuyu bu arada annem ile ilişkim hep kopuktu hiç anne kız olamadık hayatımda ilk defa karşısına geçip böyle bir konuşma yaptım zaten o da hüsran oldu çevreden soranlara inatla yok konuştuğu kimse diyormuş durup durup çocukmuşumda kanacakmışım gibi Sünnileri kötüleyecek şeyler anlatıp duruyor çok zoruma gidiyor ben 5 yıl emek vermişim sevmişim değer vermişim benim sevgim annemin gözünde bu kadar mı değersiz daha tanımadan etmeden bu kadar ön yargı çok değil mi ve en önemlisi seçmediğim benimsemediğim bir mezhebi yaşamak zorunda mıyım ben bu arada annem eğitimli yüksek lisans yapmış çalışan başarılı bir kadın buna rağmen düşünceleri böyle
Sevgili konu sahibi evlenmek istediğin insan güvenilir iyi biri ise orta yolu bulmaya çalış.

Konunun gerçekliğine hiç inanmıyorum, tamamiyle insanları kışkırtmak için açılmış bir konu besbelli

Alevi inancında bu şekilde zorlama yoktur, kimse size namaz kılma oruç tutma demez. Aslında bakacak olursak sadece alevi inancında değil dinin hiçbir alanında zorlama yoktur

Hadi sağ selamet 💁

ÖnyargI malesef hala coooooooooooook var ! Benim ailemdede, esimin ailesindede vardi. Benim ailem sunni, esimin ailesi alevi. Herseye ragmen tum zorluklara ragmen evlendik ve iyikiiiii iyikiiiii Hayatimda❤️ Esimi cok seviyorum

Sevgili konu sahibi evlenmek istediğin insan güvenilir iyi biri ise orta yolu bulmaya çalış.
İlerisi ne gösterir bilemem ama geçirdiğim zamana dayanarak düzgün bir insan olduğunu düşünüyorum düşünmesem bu yola girmek istemezdim de zaten dönüp bakınca eli ekmek tutan namuslu içinde insan sevgisi hayvan sevgisi merhamet olan içki sigara içmez kumar oynamaz kendi halinde biri

Konunun gerçekliğine hiç inanmıyorum, tamamiyle insanları kışkırtmak için açılmış bir konu besbelli

Alevi inancında bu şekilde zorlama yoktur, kimse size namaz kılma oruç tutma demez. Aslında bakacak olursak sadece alevi inancında değil dinin hiçbir alanında zorlama yoktur

Hadi sağ selamet 💁
Hiç bir şekilde abartma yalan yanlış yok allah şahidim olsun yaşadığımı anlatıyorum maruz kaldığımı anlatıyorum size film gibi gelen inanmadığınız şey benim hayatım ne kadar garip değil mi

Hadi sağ selamet 💁

Amacım asla tartışmak değil lütfen yanlış anlamayın, sadece yaşadığım bir olayı örnek vermek istiyorum.

Alevi bir arkadaşımın evine gitmiştim, arkadaşımın halası da oradaydı, yemek yerken konu nasıl geldi hatırlamıyorum halası bana sen oruç tutuyor musun dedi ben de evet dedim.
Bana acıyarak baktı, bizimkiler oruç tutmaz gel seni bizden biriyle evlendirelim sen de tutma kurtulursun dedi, arkadasım halasına tepki gösterdi susturdu.

Aslında söylemek istediğim şu, iyisi de kötüsü de önyargılı olanı da her kesimde var, hiç kimseyi iyi ya da kötü diyerek genelleme yapmamak gerek.

Yine üniversitede oda arkadasım vardı aleviydi, yurtta namaz kılardı kuran okurdu ama ailesinin öğrenirse çok kızacağını anlatırdı, tabi bilemem ne kadar doğrudur...

Bu tarz zorlamalar sadece bir kesimde yok elbet, oğlu namaz kılmadı diye döven de var, kızı başını kapatmadı diye evden çıkarmayan da var...

Keşke böyle ayrımlar hiç olmasa, önemli olan iyi insan olabilmek, kimse namaz kıldı oruç tuttu diye mükemmel insan olmaz, kimse farklı inanışta olduğu için kötü insan olmaz.
Her zaman insanlık, iyi niyet, temiz kalp önemlidir benim için.

Tekrar hatırlatayım, gerçekten tartışmak amaçlı yazmadım, iyi geceler 🌷

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back