- 23 Ekim 2020
- 24
- 12
- 1
- 28
- Konu Sahibi dennizkizii
O kadar mutsuz ve hayal kırıklığına uğramış hissediyorum ki kendimi tarif edemem . Alevi bir aile de doğup büyüdüm ama kendimi bir gün olsun bu kültüre ait hissetmedim ailem yüzünden istediğim ilgim olduğu halde namaza oruca yönelemedim küçüklüğümden beri gizli gizli öğrendim gizli gizli oruç tuttum namaz kılmayı öğrenmeye çalıştım içimden gelen buydu çünkü ama özgürce yapamadım ailem tepki gösterdi çünkü seçmediğim halde tercihim bu olmadığı halde beni Alevilik kültürüne zorladılar üniversiteye başladığım da fakültemden biriyle tanıştım 5 yıldır birlikteyim artık ciddi adımlar atmak istiyoruz ailemle tanışmak istediğini söyledi ben utana sıkıla anneme açtım bu konuyu ama gördüğüm şey tabiki ön yargı oldu olmaz onlar Sünni onlar şöyle onlar böyle bak işte Sünnilerle evlenipte mutlu olmayanlara diye bir sürü söylendi en son düşüneceğini söyledi kapattı konuyu bu arada annem ile ilişkim hep kopuktu hiç anne kız olamadık hayatımda ilk defa karşısına geçip böyle bir konuşma yaptım zaten o da hüsran oldu çevreden soranlara inatla yok konuştuğu kimse diyormuş durup durup çocukmuşumda kanacakmışım gibi Sünnileri kötüleyecek şeyler anlatıp duruyor çok zoruma gidiyor ben 5 yıl emek vermişim sevmişim değer vermişim benim sevgim annemin gözünde bu kadar mı değersiz daha tanımadan etmeden bu kadar ön yargı çok değil mi ve en önemlisi seçmediğim benimsemediğim bir mezhebi yaşamak zorunda mıyım ben bu arada annem eğitimli yüksek lisans yapmış çalışan başarılı bir kadın buna rağmen düşünceleri böyle