Yanlış hatırlamıyorsam sen aleviydin dimi onlar müslüman değil ne demek Aleviler gavurmu nasıl bı zihniyet bı insanın muslumanligini sorgulamak bence bu yobaz aileden kurtulduguna şükür et o sevdiğin adamda bunlarla büyüdü her nekdr şuan anlasabilseniz bile emin ol aynı evi paylaşınca o ailenin bı kopyası haline dönüşecek üzülme bende bı zamanlar çok sevmiştim ölesiye çok sevmiştim öyle ki onun ayağı taşa takilsa hissederdim deli gibi sevmiştim gecio unutuluo emin ol acısı asla kalmicak
İşte bu yüzden kendimize, özümüze ve kimliğimize saygı duyan insanlar ile arkadaşlık ve ilişki kurmalıyız. Bizi küçük düşürenler ile değil.
Yukarda yazdığım gibi yıllarca yurt dışında yaşadım. Her din den her ırk tan arkadaşlarım vardır ve çok ta iyi anlaşırım.
Ama bana, kimliğime saygı duymayan insanları hiç düşünmeden hayatımdan çıkartılım.
Herşey başta beli oluyor zaten, insanın kişiliği, aile yapısı ve düşünceleri. Konu sahibi anlaması ve mesafe koyması lazım dı en başta.
Benim nişanlım hristiyan...
Kavgalarimiz... bakmak istediğimiz film olur topu topu.
Sizin sorununuz mezhep degil...
Ikinizinde agizini acamamasi...
Kusura bakmayinda kim karişabilir benim koymuma almak istediğim insana? Hele abla... ne alaka... ne lahana turşusu
+10000
Aynen. Benimde her dinden ve kültürden arkadaşım var. Saygi önde gider...
Bana, kültürüme, inancima saygisi olmayan uzakda oynasın...
Konu sahibi, lütfen kendine gel kuzum. Cok cekersin bu insanla... senin özüne saygisi olmayan insanlarla cay bile içme.
Bulursun cnmya üstelik ailevileri müslüman bile görmeyen yobaz bı aile şuan mutlusun onunlaOyle mi diyosunuzben onun gibi birini bulamam saniyorm ne biliyim iste
öncelikle tekrar söylüyorum sorun gerçekten mezhep değil. Ben amasyada yaşıyorum İç içe yaşıyoruz Diğer mezhepten öyle aileler biliyorum ki gerçekten iftira atanın, müslüman değil diyenin dili kurusun. O kadar İslama bağlılar.. Ama ben evlendim öyle şeyler gördüm ki.. Benim eşimin ailesine müslüman diyemezsiniz.. Bu durum konu sahibinin kendisinin ve ailesinin İslama yakınlığına bağlı Kendi ölçecek biçecek.. Eğer müslüman olmanın değerlerini benimsiyorlarsa o şekilde kendini karşı tarafa ifade edip ön yargılarını kıracak. Yok müslümanlığa uzaksa (sonuçta herkesin seçim hakkı var) uzak durmasını tavsiye ederim. Açıkçası ben bu konuda kandırıldığımı düşünüyorum Sonuçta ben içlerini bilemezdim Kendisini adam akıllı anlatmalıydı eşim..İşte bu yüzden kendimize, özümüze ve kimliğimize saygı duyan insanlar ile arkadaşlık ve ilişki kurmalıyız. Bizi küçük düşürenler ile değil.
Yukarda yazdığım gibi yıllarca yurt dışında yaşadım. Her din den her ırk tan arkadaşlarım vardır ve çok ta iyi anlaşırım.
Ama bana, kimliğime saygı duymayan insanları hiç düşünmeden hayatımdan çıkartılım.
Herşey başta beli oluyor zaten, insanın kişiliği, aile yapısı ve düşünceleri. Konu sahibi anlaması ve mesafe koyması lazım dı en başta.
Bizimse yengemiz farklı . Onu hepimiz çok seviyoruz çünkü kuzenim eşini seviyor mutlu. Bize ne onun mezhebinden . Kime ne yani. Kocası sevmiş almış. O insanlardan uzak dur . Onlar evlatlarını göz göre göre mutsuz eden insanlar sna neler yapmazlar
Bulursun cnmya üstelik ailevileri müslüman bile görmeyen yobaz bı aile şuan mutlusun onunla
Ama ilerde onlar gibi dusuncek emin ol benim esimdede aramızda kültür farklılığı var 6 sene görüştüm melek gibiydi ne giydigime karisirdi ne dusuncelerimi kontrol ederdi herşey muhtesemdi içlerine girince anladimki ailesi ne dusunuyorsa oda aynısını dusunuo şimdi o tanidigimin tam tersi oldu ailesi gibi yobazlasti kesinlikle donupte arkana bakma derim
Yani bnvede canim. onun ve ailesinin farkli bakis acisi. bizimkilerde de babam var iste bi onyargili olan. once insanligina bakilir
Konuyu saptir
Canim buna bakış acisi denmez.
Buna saygisizlik denir.
Bir insan senin pantolunu beğenmez, bakış acisi dersin.
Senin inancina dil uzatan... onlar müslüman degil diğen insandan sana aile olmaz. Cocuklarin dışlanır, yapdığin her insancıl hata dinine yorulur.
Benim ilk aşkım aleviydi... ailesi istemedi...
Benim ailem sorun etmedi, saygisini sevgisi cok beğenmişlerdi. Bende dışlandim... bilirsin... yezidin soyu oldum yani...
Şuanda cok mutluyum. Seni olduğun gibi seven çıkacak karşına emin ol
adam olayı bi şekilde kabul etmiş sonuçta oda ailesi ilerde onlarla muhattap olacaksınız tabiki yok sayamaz sizde daha muhattap olmayın zaten bu fikirde bi aileyle mutlu olamazsınız aileler baştan önyargılı ve bunu yıkamazsınız.
malesef toplumumuzda hala mezhep ayrımcılığı var saçma evet ama var yani
Arkadaslar merhaba tekrardan. bgun daha kesin ve net anladim ki bu isin oluru yok. Ne kadar uzgun oldugumu kelimelerle anlatamam. Ki sevgilimde benim kadar uzgun. Konuya gelirsek karsi tarafin ailesi mezhep farki yuzunden benimle daha tanismadan bu iliskinin olmayacagini soylediler. sevgilime baski yaptilar. hatta sevgilime kendilerince (karsi taraf cok tutucu) bi kiz bulmaya calistilar. hatta ablasi soyle demis onlar musluman bile degil. sen bu aileyi goze alacak kadar mi cok sevdin. baska birisini bulursun. ciddi anlamda uzuluyorum. hem ben hem sevgilim de cikmazdaydi. dun konustuk ve ben bu ailenin uzerine cikamiyoeum ve seni boyle olumlu mu olumsuz mu olacak sonucu bekletirken senin bostan yere vaktini caliyorum. en iyisi kendi yollarimiza bakmaya devam etmek dedi ve ayrildik. yani bana suan olan durum acayip sacma geliyo arkadaslar. ki soyle soracaksiniz sizin aile nasi tepki verirdi diye. hadi annem bi nebze alisirdi sevgilime ama bizdede babam asla kabul etmezdi boyle bir durumu. bi akil verin ne yapmaliyim
Sizinde babanız asla kabul etmezmiş, hadi erkek arkadaşınızdan oluru var bi hareket gelmiş olsaydı, ozaman babanızla ne yapacaktınız?
Kaçacakmıydınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?