• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mezhep farkliligindan biten mutlu iliski

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bir erkeğin daha sevgililik aşamasında, kadına ailesinin istemediğini yansıtması ne tuhaf...
daha bu aşamada beceremiyor. söylüyorum dürüstlük her zaman erdem değildir. bazı şeyler yumuşatılır. her doğru her yerde söylenmez.

çok tutucu bir aile, yapamazsınız.
çünkü sevgiliniz, ben seviyorum siz karışamazsınız diye kestirip atabilecek biri değil.

Bizde de mezhep farkı var.
Evliliğimde sıkıntılar olsu ama mezhep yüzünden değil kv yüzünden oldu.
Eşimle bir gün bu konu yüzünden tartışmadık.. hatta aileler bile bu konuda bir gün tek bir şey söylemediler.
Evlenmeden önce en büyük korkumdur.. çok şükür hiç bir sorun olmadı bu konuda

Arkadaslar merhaba tekrardan. bgun daha kesin ve net anladim ki bu isin oluru yok. Ne kadar uzgun oldugumu kelimelerle anlatamam. Ki sevgilimde benim kadar uzgun. Konuya gelirsek karsi tarafin ailesi mezhep farki yuzunden benimle daha tanismadan bu iliskinin olmayacagini soylediler. sevgilime baski yaptilar. hatta sevgilime kendilerince (karsi taraf cok tutucu) bi kiz bulmaya calistilar. hatta ablasi soyle demis onlar musluman bile degil. sen bu aileyi goze alacak kadar mi cok sevdin. baska birisini bulursun. ciddi anlamda uzuluyorum. hem ben hem sevgilim de cikmazdaydi. dun konustuk ve ben bu ailenin uzerine cikamiyoeum ve seni boyle olumlu mu olumsuz mu olacak sonucu bekletirken senin bostan yere vaktini caliyorum. en iyisi kendi yollarimiza bakmaya devam etmek dedi ve ayrildik. yani bana suan olan durum acayip sacma geliyo arkadaslar. ki soyle soracaksiniz sizin aile nasi tepki verirdi diye. hadi annem bi nebze alisirdi sevgilime ama bizdede babam asla kabul etmezdi boyle bir durumu. bi akil verin ne yapmaliyim :KK43:

eee sevgilin seninle başlarken mezhep farkı olacağını bilmiyor muydu?
bu ailesi çoook tutucu tiplerin modern kız peşinde koşma saçmalığı bitsin bir zahmet. gitsinler kendileri gibi kızlar bulsunlar. ayıp.
ha siz de böyle tipleri kabul edip yanınızda taşıyorsanız sizde de suç var tabii. iyi araştırın.

Eğer size sahip çıkacak biriyse bu fark sorun olmuyor. Ama sahip çıkmıyorsa zaten sizi haketmiyor demektir. Kendi yolumuza bakalım dediyse bence siz üzülmeyin.

Bizde de mezhep farkı var.
Evliliğimde sıkıntılar olsu ama mezhep yüzünden değil kv yüzünden oldu.
Eşimle bir gün bu konu yüzünden tartışmadık.. hatta aileler bile bu konuda bir gün tek bir şey söylemediler.
Evlenmeden önce en büyük korkumdur.. çok şükür hiç bir sorun olmadı bu konuda

Eger nasipse elbet bisiler olur diyorum. eger nasip degilse herkes kendi yolunda devam eder..

Eğer size sahip çıkacak biriyse bu fark sorun olmuyor. Ama sahip çıkmıyorsa zaten sizi haketmiyor demektir. Kendi yolumuza bakalım dediyse bence siz üzülmeyin.

Bizimkilere baskin gelemiyorum dedigi icin kendi yolumuza bakalim dedi :(

eee sevgilin seninle başlarken mezhep farkı olacağını bilmiyor muydu?
bu ailesi çoook tutucu tiplerin modern kız peşinde koşma saçmalığı bitsin bir zahmet. gitsinler kendileri gibi kızlar bulsunlar. ayıp.
ha siz de böyle tipleri kabul edip yanınızda taşıyorsanız sizde de suç var tabii. iyi araştırın.

Canim sevgilim ailesi gibi degil. benle ayni goruste birisiydi

Kardeşim üzülme, boşver...

İnan böyle bir zihniyet de olan bir aile ile yapamazdın.

Ilerleyen zamanlarda evlenseydiniz, her gün iğrenç ithamlarda bulunurlardı hakkınızda.

İnan herkes aşk acısı yaşıyor bu hayat da ve kimse ölmemiştir.
Ama devam edersen geçici bir aşk acısı değil tüm hayatın boyunca gurur ve kimlik acısı yaşardın. Bu yüzden sakın geri dönüş yapma bu zihniyet de olan insanlar asla ama asla değişmezler.

Bende Aleviyim... benim her türlü arkadaşım, her din den arkadaşım var.
Ama mezhep ime laf eden arkadaşlarım yoktur onları asla ama asla çevreme sokmam.

Bu tip insanlar ile karşılaşmadım mı? Karşılaştım tabiki de hepsinin lafını ağızlarına verip çıkarttım hayatımdan...

Bence senin de çoktan tiksinmen gerekirdi sevgilinden ve ailesinden.

Sakın özünü kaybetme ve kim olduğunu nerden geldiğini unutma.

Boşver onları. Laf anlatmaya da çalışma.

Benim nişanlım hristiyan...
Kavgalarimiz... bakmak istediğimiz film olur topu topu.

Sizin sorununuz mezhep degil...
Ikinizinde agizini acamamasi...

Kusura bakmayinda kim karişabilir benim koymuma almak istediğim insana? Hele abla... ne alaka... ne lahana turşusu

Din mezhep gibi konular bazıları için geçirmez sınırdır. Eleştirmek adına söylemiyorum çok sevip savaşmak gerektiğini düşünüyorum ama sevgilinizde bence kabul etmiş yenilgiyi... Birde aile gerçeği de var ne kadar da olsa hem sizin babanız hem karşı taraf hep bı çekişme sürtüşme içinde olacak sizin huzurunuz kaçacak ... bu konuyu iyice düşünmeniz gerekiyor.. cesaret istiyor biraz sizde var ama karşı tarafta goremedim malesef

Arkadaslar merhaba tekrardan. bgun daha kesin ve net anladim ki bu isin oluru yok. Ne kadar uzgun oldugumu kelimelerle anlatamam. Ki sevgilimde benim kadar uzgun. Konuya gelirsek karsi tarafin ailesi mezhep farki yuzunden benimle daha tanismadan bu iliskinin olmayacagini soylediler. sevgilime baski yaptilar. hatta sevgilime kendilerince (karsi taraf cok tutucu) bi kiz bulmaya calistilar. hatta ablasi soyle demis onlar musluman bile degil. sen bu aileyi goze alacak kadar mi cok sevdin. baska birisini bulursun. ciddi anlamda uzuluyorum. hem ben hem sevgilim de cikmazdaydi. dun konustuk ve ben bu ailenin uzerine cikamiyoeum ve seni boyle olumlu mu olumsuz mu olacak sonucu bekletirken senin bostan yere vaktini caliyorum. en iyisi kendi yollarimiza bakmaya devam etmek dedi ve ayrildik. yani bana suan olan durum acayip sacma geliyo arkadaslar. ki soyle soracaksiniz sizin aile nasi tepki verirdi diye. hadi annem bi nebze alisirdi sevgilime ama bizdede babam asla kabul etmezdi boyle bir durumu. bi akil verin ne yapmaliyim :KK43:[/QUOTE Ö
Arkadaslar merhaba tekrardan. bgun daha kesin ve net anladim ki bu isin oluru yok. Ne kadar uzgun oldugumu kelimelerle anlatamam. Ki sevgilimde benim kadar uzgun. Konuya gelirsek karsi tarafin ailesi mezhep farki yuzunden benimle daha tanismadan bu iliskinin olmayacagini soylediler. sevgilime baski yaptilar. hatta sevgilime kendilerince (karsi taraf cok tutucu) bi kiz bulmaya calistilar. hatta ablasi soyle demis onlar musluman bile degil. sen bu aileyi goze alacak kadar mi cok sevdin. baska birisini bulursun. ciddi anlamda uzuluyorum. hem ben hem sevgilim de cikmazdaydi. dun konustuk ve ben bu ailenin uzerine cikamiyoeum ve seni boyle olumlu mu olumsuz mu olacak sonucu bekletirken senin bostan yere vaktini caliyorum. en iyisi kendi yollarimiza bakmaya devam etmek dedi ve ayrildik. yani bana suan olan durum acayip sacma geliyo arkadaslar. ki soyle soracaksiniz sizin aile nasi tepki verirdi diye. hadi annem bi nebze alisirdi sevgilime ama bizdede babam asla kabul etmezdi boyle bir durumu. bi akil verin ne yapmaliyim :KK43:
merhaba Öncelikle sizi kırmak istemediğimi söylemek isterim Eski konularıma bakarsanız ben de sizinle aynı yollardan geçtim. Tek fark ben evlendim. Ama inanın çok pişmanım .. pişmanlığımın nedeni mezhep farkı değil. Bana mezhep farkı adı altında inançsız bir aile denk geldi Ne yapacağımı bilmiyorum İnanır mısınız yurt dışına çıkınca domuz eti bile yiyorlar. Köyde yabani domuz avlandığında yiyorlar. Tabi insan bunları evlenmeden tahmin bile edemiyor. Ben ayrılın demem ama inanç olarak yakınsanız evlenin . Çünkü aynı mezhepten öyle insanlar da tanıyorum ki Allah'ı kitabı seven sayan uygulayan.. Sorun kesinlikle mezhebin adı değil dine bakış açısı.. Eğer eşiniz olacak kişiyle yakın anlayışa sahipseniz ailesiyle konuşun..

merhaba Öncelikle sizi kırmak istemediğimi söylemek isterim Eski konularıma bakarsanız ben de sizinle aynı yollardan geçtim. Tek fark ben evlendim. Ama inanın çok pişmanım .. pişmanlığımın nedeni mezhep farkı değil. Bana mezhep farkı adı altında inançsız bir aile denk geldi Ne yapacağımı bilmiyorum İnanır mısınız yurt dışına çıkınca domuz eti bile yiyorlar. Köyde yabani domuz avlandığında yiyorlar. Tabi insan bunları evlenmeden tahmin bile edemiyor. Ben ayrılın demem ama inanç olarak yakınsanız evlenin . Çünkü aynı mezhepten öyle insanlar da tanıyorum ki Allah'ı kitabı seven sayan uygulayan.. Sorun kesinlikle mezhebin adı değil dine bakış açısı.. Eğer eşiniz olacak kişiyle yakın anlayışa sahipseniz ailesiyle konuşun..

Adiniza cok üzüldüm... sizdede sorun inanç değil... sizi karşı olmayan saygi malesef.
Yukarıdada yazdim... benim nişanlım hristiyan, benim tiksindigimi bildiği icin ne eve domuz mamulleri alir nede yanimda yer. Hatda türk bakkalindan aliyor etini helal kesim olsun diye...

Malasef eşinizin size saygısı yok

Evlensen de sonrasında mutlu olmayacaktın.....

Çevremde sünni ve alevi birliktelikler nadir olsada mutlu olanını görmedim.

Ben bu konularda dine, mezhepe degil de insanin askinin arkasinda duramamasina takılırım.
Ikiniz de cok uzgunuz, seviyoruz deseniz de ailelere karsi dik duramamissiniz.
Gerekirse kimse kimseyle gorusmezdi. Ailelere hayatiniza devam edeceginiz insan hakkinda karar verme hakkini nasil veriyorsunuz anlamiyorum.
Annenize ne? Babaniza ne? Hele hele ablasina ne?

Adiniza cok üzüldüm... sizdede sorun inanç değil... sizi karşı olmayan saygi malesef.
Yukarıdada yazdim... benim nişanlım hristiyan, benim tiksindigimi bildiği icin ne eve domuz mamulleri alir nede yanimda yer. Hatda türk bakkalindan aliyor etini helal kesim olsun diye...

Malasef eşinizin size saygısı yok

İşte bu yüzden kendimize, özümüze ve kimliğimize saygı duyan insanlar ile arkadaşlık ve ilişki kurmalıyız. Bizi küçük düşürenler ile değil.

Yukarda yazdığım gibi yıllarca yurt dışında yaşadım. Her din den her ırk tan arkadaşlarım vardır ve çok ta iyi anlaşırım.

Ama bana, kimliğime saygı duymayan insanları hiç düşünmeden hayatımdan çıkartılım.

Herşey başta beli oluyor zaten, insanın kişiliği, aile yapısı ve düşünceleri. Konu sahibi anlaması ve mesafe koyması lazım dı en başta.

Yanlış hatırlamıyorsam sen aleviydin dimi onlar müslüman değil ne demek Aleviler gavurmu nasıl bı zihniyet bı insanın muslumanligini sorgulamak bence bu yobaz aileden kurtulduguna şükür et o sevdiğin adamda bunlarla büyüdü her nekdr şuan anlasabilseniz bile emin ol aynı evi paylaşınca o ailenin bı kopyası haline dönüşecek üzülme bende bı zamanlar çok sevmiştim ölesiye çok sevmiştim öyle ki onun ayağı taşa takilsa hissederdim deli gibi sevmiştim gecio unutuluo emin ol acısı asla kalmicak

Kardeşim üzülme, boşver...

İnan böyle bir zihniyet de olan bir aile ile yapamazdın.

Ilerleyen zamanlarda evlenseydiniz, her gün iğrenç ithamlarda bulunurlardı hakkınızda.

İnan herkes aşk acısı yaşıyor bu hayat da ve kimse ölmemiştir.
Ama devam edersen geçici bir aşk acısı değil tüm hayatın boyunca gurur ve kimlik acısı yaşardın. Bu yüzden sakın geri dönüş yapma bu zihniyet de olan insanlar asla ama asla değişmezler.

Bende Aleviyim... benim her türlü arkadaşım, her din den arkadaşım var.
Ama mezhep ime laf eden arkadaşlarım yoktur onları asla ama asla çevreme sokmam.

Bu tip insanlar ile karşılaşmadım mı? Karşılaştım tabiki de hepsinin lafını ağızlarına verip çıkarttım hayatımdan...

Bence senin de çoktan tiksinmen gerekirdi sevgilinden ve ailesinden.

Sakın özünü kaybetme ve kim olduğunu nerden geldiğini unutma.

Boşver onları. Laf anlatmaya da çalışma.

Valla cok tesekkur ederim :) cok guzel yorumladin :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back