• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mezhep farkliligindan biten mutlu iliski

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben anlamıyorum bu sacma mezhep olaylarindan. İkinizdd insan degil misiniz ? Allah in yarattigi kulu yargilamak kimin haddine ! Ne demek onlar musluman bile degil. Sen kimsin de baskalarinin imanina yilan dilini uzatiyorsun? İyiki bitmis bence sevgilinizinde isine gelmis siz mezhep farki gozetmeyen insan olan birini bulun emin olun geri dönüp şükür edeceksiniz.

Insallah iyle olur . bu surec cabuk biter.. tekrar yazacaktir ama kusura bakma diyecegim .. ne kadar zorlansamda

iyide mezhep farklılığı olmasa bide bu adam ailesine karşı dik duracak bir adam değil başka meselelerde de sizi ailesine ezdirebilecek ve ailesi eşi arasındaki dengeyi tutturamayacak bir kişiye benziyor ..

Baska biriyle misiniz yani. insallah karsima daha iyileri beni anlayan birileri cikar .. soylediginiz seyi anladim canim onalara gore de ben oyleyim. bizimkilerde ben uzulmeyim o ailede yapamam diye karsilar

Evet. Şuan nişanlıyım (başka bir insanla) ve cok mutluyum. Hergün dua ediyorum hatda bana nişanlımı verdiği icin allaha...

Ailen hakli... cok üzülürsün. Kalbin kirilir.
Sebepsiz yere kendini yakma.

Benim de daha önce buna benzer bi konum vardı. Sizinki gibi bi ilişki boyutunda değil de, daha çok tanışma esnasında mezheplerimizin farklı olduğunu öğrenince ailem sorun edebilir diyorlardı ve daha başlamadan son buluyodu. Emin ol ayrılmanız daha iyi, en ufak bi tartışmada bu tip bir aile senin mezhebini, dinini, gusül abdestini alıp almadığını, inancını didikler durur, sürekli senin önüne getirir, torunumuz bizim istediğimiz gibi yetişecek, senin kültürünü mezhebini öğrenmesini istemeyiz derler. Kendi çocuğun üzerinde bile söz hakkı tanımazlar. Şu an kendi kültürümden mezhebimden biriyleyim. Ve her şey gayet yolunda, bu yazdıklarımı iyi analiz et, şimdi 1 yıl üzülürsün belki, ama diğer türlü bir ömür..

Insan olsun, dürüst olsun , eli ve yüreği temiz olsun yeter ..
Sanki kendileri çok düzgün de elalemin mezhebine dil uzatiyolar. .
Bosverin bitirin önünüze bakın. ...

kazık kadar adam olmuş daha ailesinin ağzına bakıyor,
mezhepli olsa ne olur mezhepsiz olsa ne olur adam olamamış ki,
arkasından bir damla gözyaşına değmez.

not: eşimle ailelerimiz arasında mezhep farkı var,
üstelik uçlarda yaşayan aileler ikisi de, yani yaşam tarzları da yakın değil,
ama biz dimdik durduk, ağızlarını açmalarına izin vermedik, 12 yıllık evliyiz.
sorun mezhep farkı değil, sorun omurgasızlık, dik duramamak.

Eveet iste benimde bunu aklim almiyo. bu insanlar nasi insanlar ki ogullarinin mutlulugunu dusunmezler ve boyle cirkin sozler soylerler. bizim mezhebimiz farkli ama allah tolundanda sapmadik cok sukur.
Önce sevgilinin aklı karışmaması Laz'ım size ne diyebilmeli. Ama onunda tereddütleri var belli ki . Buda ilerde bi yerde mutlaka tıkanır . Yürümez. Seni olduğun gibi kabul edip sevecek bi eş bul

Sizin sorununuz mezhep farkı değil, ailelerin istememesi de değil. İkinizin de ailelerinizden çekinmesi ve söz geçirememesi. Başta da sevgilinizin.

Benimle eşim arasında da mezhep farkı var. Hatta köken farkı da var. Onun ailesi ilk başta beni istemedi. Önyargılı yaklaştılar. Fakat zamanla düzeldi herşey. Eşim her zaman arkamdaydı ve benden daha çok mücadele verdi.

Şimdi ise 3 yıllık evliyiz, 1 yaşında oğlumuz var. Onlar beni, benim ailem eşimi evlatlarından ayırmazlar.
Ne güzel göze almış benimki de aynı durum ayrıldı başkasını buldu nişanlı mutlu

Insallah iyle olur . bu surec cabuk biter.. tekrar yazacaktir ama kusura bakma diyecegim .. ne kadar zorlansamda
Uzulmeyin demeyecegim ama guclu durun cunku bu zihniyette bir insanla inanin ileride cok pismanliklar yasarsiniz... umarim her sey sizin icin cok guzel olur

eğer ikiniz anlaşmışsanız diğer kişilere söz düşmez. Ama sen ya da o çok dindar diğeri tersiyse eninde sonunda sorunlar olacaktır. Ben sünniyim eşim alevi . Ama ne onun alevilikle alakası var ne benim sünnilikle . aillerimizde birşey demedi.

Bizde nisanlimla farklı mezheplere sahibiz.
Ama bunu sormadık.
2 yıldır birlikte idik konu açıldı.
Kendisi bunu belirtti .
Ve orda da kapandı.
Onlar müslüman bile değil demelerinden
Mezhebinizi anladım..
Çok yazık hem onlara hem babanıza hemde böyle geri kalmış insanlara.
Belki kızanlar olacaktır ama ben sadece ve sadece ıslamiyete inanırım.
Müslümanım.
Allah'a inanırım.
Mezhep ayrılıklarını insanların yarattığını düşünüyorum.
Kaldı ki Hz.Muhammed in damadı idi Hz Ali.
Hiç kimse kendisinin ailesini yaşantısını seçemiyor.
Bu insanlara laf anlatmak zor canım.
Kaç kurtar kendini.
Ama sadece onlara değil kendi ailende de böyle düşünenler var ise onlara da mesafeli ol ..
Çünkü islamiyette insan ayrımı yoktur .
Hoşgörü dinidir.

İleride daha buyuk problemler olabilir malesef.. Zaten evlilik iki kisi arasinda gibi geliyor ama emin olun aileler de işin icine giriyor..
Sevdiginiz icin su an hersey zor gelebilir size ama zamanla gececektir kalbinizle degil mantiginizla yaklasin bu duruma

Mümkün olduğunca o aileden uzak dur.Onlar tutuculuğun dışında birşeyler...
Benim de eşimle mezhebimiz farklı fakat aileler düşüncemize saygı duydular hatta iki tarafta lafını dahi etmedi.
İki tarafta iyi insan,topluma faydalı insan,birey olmaya baktı bir iki çevreden konuşmaya çalışan oldu kaale bile almadılar.
Bu karşı taraf bugün bunu mesele ederdi yarın başka şeyleri
O yüzden mümkün oldukça uzak dur.
Ha bu aile böyle diye her aile öyle olacak diye birşey yok.Kendilerini yetiştirmiş, saygılı nice aileler var.

Mezhep farkliligi gercekten zor.. Ama imkansiz bi durum degil, millet ne sacmaliklari kabulleniyor, en olmadik insanlara tamam diyor, ki sizde ortada boyle bi durum ya da ahlaksizlik yok..
Burda onemli olan ozellikle erkegin duruşu.. Dik ve saglam biri olmalı.. Buna bak sen bence..

Bulursun cnmya üstelik ailevileri müslüman bile görmeyen yobaz bı aile şuan mutlusun onunla
Ama ilerde onlar gibi dusuncek emin ol benim esimdede aramızda kültür farklılığı var 6 sene görüştüm melek gibiydi ne giydigime karisirdi ne dusuncelerimi kontrol ederdi herşey muhtesemdi içlerine girince anladimki ailesi ne dusunuyorsa oda aynısını dusunuo şimdi o tanidigimin tam tersi oldu ailesi gibi yobazlasti kesinlikle donupte arkana bakma derim
Alevileri musluman olarak gormemelerinin sebebi sanirim hz.ali'yi peygamber olarak kabul etmeleri benim yasadigim yerde de alevilere bu gozle bakiliyor hep sormak istemisimdir gercekten oyle mi ? Agizdan agiza yayilan bu soylemler dogru mu ?

Tekrardan yazacaktir kisa bi sure sonra bana. o zaman ne yapcam kusura bakma konusmuyorum senle mi dicem :KK43:. yani kendi ailesine baskin gelemedigini onkarin fikirlerin kesinlikle degismedigini soyluyo. o yuzden bunaldi

Farklı dinden biriyle ilişki yaşamış birisi olarak söylüyorum, kendisi istese bile bir süre sonra ailenin baskısı daha ağır geliyor. Çünkü bizim gibi kolektivist toplumlarda ailesiyle de evleniyor gibi bir şeysin. Ailesine "Size ne" diyemeyecek, bunu hiçbir zaman yapamayacak. Çok uyumlu ailelerde bile problem çıkarken bunun gibi tutucu, yobaz (Onlar Müslüman bile değil demelerine ithafen söylüyorum mezhebinizi tahmin ettiğimden) ailelerde yaşayacağınız sorun aşkınızı önünde sonunda tüketecek. Bırakın gitsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back