Mevlütte gelinlik giyecekmişim....

Bizim milletimiz adetleri yanlış yorumluyor bence.Mevlüt olayı nedense cok saçma geliyor. Mevlüdü okuyanlar parayla tutuluyor. İhtiyac sahipleri yerine teyzeler nineler cagirip amin diyor onlarda ya ikram var diye ya da gezmeye diye geliyor. Ve nedense hic erkek olmuyor yani erkegin sevabı sevap değil mi,onlar neden mevlüt okutmuyor ya da bulunmuyor ? Bunun sevabı nerede ?
Bizim burada da adet var sevap diye bin kisilik sofra kuruluyor meydana asci tutuluyor yemeklerinse %50si direk cöp oluyor. Gösteris sırf. Onun yerine hayvanlara mama ya da ihtiyac sahiplerine erzak alinabilir ama olmsz adı üstünde adetmiş

Duvak mevlüdü ne ya bir bilmeyen ben miyim
Bırak gelinliği ben olsam bu durumda mevlüd yapmayı bile kabul etmem kayınvaliden düzelince demiş ama 1 ay sonra başlar hadi yapalım demeye millet doğan bebesine mevlüd yapmıyor 1 sene boyunca bir şey yapılmamalı bence kaldı ki yapcaksanda evin içinde gelinlikle dolaşan biri baya komik olur

Bu nedir ya. Gelin aldım al bak buda gösterisi herhalde. Mevlidi bari karıştırmasalardı tövbe yarabbim.

Ben mevlüt yapılmasına karşı değilim, yer gök dua, ama o gelinlik giyme neymiş öyle

İlk defa duydum ama normal bir zamanda olsa giyer gelinliğimi şıkır şıkır oturur böylece hem elime bir iş sürmemiş olur hemde herkesi bir arada ağırlayıp aradan cıkarmıs olurdum. Bana bir zararı yok tam tersine bu gibi farklılıkları severim denerim yani. Tabikide kısa olmak sartı ile cünkü gelinlikle oturmak tüm gün bunaltıcı olabilirdi. Ama şöyle bir durumda düğünler bile kapalı alanda yapılamaz denildi ki evde toplanan cok sayıda insan var. Kaynananın gözünü korkurt buradan yürü istemiyorsan eger. Deki anne bak biri sikayet etse ceza yazarlar hepimize yasak var bu konuda hemde hastalıkgecmedi olmaz sonra Baska zaman yaparız de salla gitsin nasıl olsa 1 seneden asagı gecmeyecek

Konu sahibiciğim, nişanlınızın ailesi nereli? Çok merak ettim, bu adet nerede varmış?

Böyle bir adet var ama evde gelinlikle dolaşmıyosunuz sadece hoca sonunda geline dua okurken gelin gelinliğini gelip oturuyo dua bitince geri çıkarıyo şu zamanda mevlüt yapmayın ama amaç şu düğüne gemeyenler mevlüde gelenler gelinlikle gelini görsün hediyesini versin diye saçma mı bence saçma ama mantıkli bulanlarda var

Aynen öyle herkesin kendi tercihi :)

Kına gecesine bile hangi devirde yaşıyoruz diyeni gördüm

Kimseyi ilgilendirmez valla
Asıl varoşluk insanların tercihine saygı duymamak :))

Iyiymis ya ışe güce karışmıyorsan. Suslen puslen otur kenara makaranı yap :) derdim corona olmasa ama şu donemde ne yap et ertele mevlidi. Millet zaten cenazede,umreden gelenlere hoşgeldin ziyaretinde vs kaptı bu meredi

Çay içerken parmağımı yukarı kaldırıyormusum ...nedenmiş..
Ben küçükken anneannemin bir komşusu vardı. Gelini sürekli terlik giyiyormuş. Nasıl şey anlamamış Bir de senin kv senin vileda tutuşuna mı laf etmişti? Ben mi yanlış hatırladım yoksa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…