- 15 Temmuz 2016
- 7.866
- 13.106
- Konu Sahibi Attca050555
Hamileliğimde kesinlikle yapmadım ve folbiol de kesinlikle kullanmadım.Evet gercekten ilaçları içmeyince değer hemen düşüyor. Kandan çok daha etkilidir muhakkak. İyi ki yapmışsınız hamileliğinizde sıkıntı yaşamamıssınız
B12 yi hap 1000 mgc, Folik asiti de 400 mcg kullandım. Yani normal rahatsız olmayan insan dozunda kullandım.
B12 ve folik asit fazlalığı otizm riskini arttırıyor.
Folik asit depolarım doluydu, B12 değerini de perinatoloji doktorunun kanda kaç olması gerektiğini söyledi o miktarın üzerine çıkmadım.
Kendi rahatsızlığımı bilmeden onca sene yaşadım, fakat bebeğimi riske atacak bı şey asla yapmak istemedim.
Bu benim kararımdı.
Kanıma her ay hamile iken baktirdigim için hapın ne kadar günlük kurtarıcı olduğunu gördüm. İcmedigimde anında düşüyordu değerler.
Hatta ben perinatoloji doktoruna otizm konusunu söylediğimde sizin gibi hastalara bu dozu vermek zorundayim dedi. Risk için olmaz demedi.
Düşündüm taşındım ben kendim bu kararı aldım.
Sizler benden daha sanslisiniz ben bu rahatsızlıklarimi bilmeden gebe kaldım hamile iken öğrendim. Bilen kişi B12 ve folik asit depolarını bilir ona göre devam eder doza.
Ayrıca vücudu folik asit üretemeyen bir kadın hamileginde rahim boyu kısalığı yaşar ve erken doğum hatta çok çok erken doğum riski yaşar. Bı çok kadında bu sorununu bilmeden hamile kalıp düşükler yaşıyor.
Ben bilmeden folik asit 2 sene kullandım. Depolarım dolu olduğu halde ileri sorunlu bı hamilelik geçirdim.
Rabbim annelik yolunda mücadele veren bizim gibi bu rahatsızlığı olan herkesin kucaklarını hayırlı evlatlarla doldursun inşallah.