- 26 Mart 2015
- 78
- 12
-
- Konu Sahibi cansucummm18
Şuan ablanızın iş imkanları nasıl ?Ablam 2004 krizi patladığında endüstri mühendisi olarak mezun olmuştu. Çok iş sıkıntısı çekmedi. Geniş bir alanı var. Bşr dönem tekstil fabrikalarında çalıştı, sonra iş geliştirmeci tarzı bşr sıfatla banka sektörüne geçti birkaç banka değiştirdi. Her iş değiştirmesinde hiç boşta kalmadan, konum ve maaş olarak daha üst pozisyonlara geçti ama hiç 9-8 işi olmadı. Hep yoğun bir çalışma temposu ve ciddi mesaisi vardı.
Bir kuzenim 6 yıl önce gıda mühendisliği bitirdi. Hiç kendi sektörüyle alakalı iş yapamadı. Ya lisans eğitimi almamış insanlarında çalışabileceğiniz alakasız işlerde ya da işsizdi.t Abi biraz şans işi ama gıda mühendisliği çok önü açık değil gibi geliyor bana o yüzden.
Yazılım, mat, bilgisayar mühendislikleri vs düşünmüyor musun?
Iyi de soyledigin mesleklerin puanlari da birbirine yakin degil ki?kendime en uygun olanı seçmek için meslekler hakkında bilgi almak için burdayım zaten :)
Tabiki edindim ama fazla bilgi göz çıkarmaz değil mi ???Iyi de soyledigin mesleklerin puanlari da birbirine yakin degil ki?
Ikincisi, sinava girdin ciktin ve bu vakte kadar meslekler hakkinda daha bilgi edinemedin mi?
çok teşekkürler :)Netleştirmek için sabah sorarım ama yanlış bilmiyorsam kıdemli uzman müh. Konumunda 5 küsür maaşla çalışıyor. Ilk mezun olduğunda tekstildeyken 1.5 - 2 civarı alıyordu.
siz aşçısınız heralde :) aslında güzel fikir :)bu devirde aşçı olacan hacı hele ki dünya bir tüketimin içindeyken. kim 5750 maaş alıyor? ya uzmanlar ya müdürler yada yıllarını verdiği şiketinde çalışanlar- oda belki.
yok değilim ama aşçı tanıdığım alıyor bu maaşı hemde öle aman aman bir firma bile deil :)siz aşçısınız heralde :) aslında güzel fikir :)
şans. belki yıllarca boşa emek veriyoruz :)yok değilim ama aşçı tanıdığım alıyor bu maaşı hemde öle aman aman bir firma bile deil :)
atama sorunu olmasa aslında benim için en uygun mesleklerden. yorum için teşekkürler...Matematik ogretmenligi yaz. Cevrede milyonlarca matematigi kotu cocuk var. Daha ogrenciyken ozel hocalik yapip tum okul masraflarını cikarirsin. Lys hazirlikta saati 120 tlden haftada 3 ders alan arkadaslarim vardi . yetkin hocalardı ama.
atama sorunu olmasa aslında benim için en uygun mesleklerden. yorum için teşekkürler...
iç mimarlık için Çukurova Üniversitesi
metalurji için Ankara ve izmirdeki üniler geliyor
Biliyorsunuz dün lys sonuçları açıklandı ve tercih zamanı yaklaşıyor. Benim şuan aklımda belirgin bişey yok. O yüzden sizden çok acilll aşağıdaki meslekler ile ilgili bilgi almak istiyorum. Yardımcı olursanız sevenrim. Şimdiden teşekkürler...
- Moleküler Biyoloji ve Genetik
- Endüstri Mühendisliği
- Gıda Mühendisliği
- Matematik Öğretmenliği
- İç Mimarlık
- Metalurji ve Malzeme Mühendisliği