Meslek Seçimi (yardım lütfen )

Şuan ablanızın iş imkanları nasıl ?
yazılım ve bilgisayar mühendisliği düşünmüyorum.

Netleştirmek için sabah sorarım ama yanlış bilmiyorsam kıdemli uzman müh. Konumunda 5 küsür maaşla çalışıyor. Ilk mezun olduğunda tekstildeyken 1.5 - 2 civarı alıyordu.

Iyi de soyledigin mesleklerin puanlari da birbirine yakin degil ki?
Ikincisi, sinava girdin ciktin ve bu vakte kadar meslekler hakkinda daha bilgi edinemedin mi?
Tabiki edindim ama fazla bilgi göz çıkarmaz değil mi ???
Söylediğim alanlarda da puanımın tuttuğu bir çok iyi üni var..

Matematik ogretmenligi yaz. Cevrede milyonlarca matematigi kotu cocuk var. Daha ogrenciyken ozel hocalik yapip tum okul masraflarını cikarirsin. Lys hazirlikta saati 120 tlden haftada 3 ders alan arkadaslarim vardi . yetkin hocalardı ama.

Matematik ogretmenligi yaz. Cevrede milyonlarca matematigi kotu cocuk var. Daha ogrenciyken ozel hocalik yapip tum okul masraflarını cikarirsin. Lys hazirlikta saati 120 tlden haftada 3 ders alan arkadaslarim vardi . yetkin hocalardı ama.
atama sorunu olmasa aslında benim için en uygun mesleklerden. yorum için teşekkürler...

Gece gece KK'da gerçekten içim karardı. Her kafadan bir ses. Ülkede okunacak bölüm bırakmamışlar. Napacak bu gençler? Alıp başımı gidesim geldi.

iç mimarlık için Çukurova Üniversitesi
metalurji için Ankara ve izmirdeki üniler geliyor

ankara ve izmir deki üniler geliyorsa kesin metalurji oku.

özellikle ankarada oku bence. ankarada derken odtü olmuyordur herhalde ama hacettepe, gazi yi falan diyorsun di mi?

tabi bir odtü, itü kadar iyi değiller ama mezun olur olmaz odtü de yüksek lisans a başlar kendini geliştirirsen iyi yerlerde iş imkanları da çıkabilir. kısmet biraz bu işler ama yabancı dil öğrenir. işini seversen iyi yerlere gelinme şansı var.

ayrıca şantiyeyle falan da bir ilgisi yok. fabrikada çalışacaksın. ama mühendisler çoğunluk ofiste çalışırlar. arada üretime iner bakarlar. yapabilirsin yani.

Ic mimarlik tercih ederdim.(resim ogretmeniyim)ama ben olsam.soyleki bu sensin.hep derim meslek sizi bi yere getirmez hakim degilseniz.
Hakimseniz meslegi siz goturursunuz...
Neyi yapabileceginize inaniyorsaniz orayi tercih edin

Öğretmenlik severek yapılması gereken bir meslek. Ayrıca sonra atama sıkıntısı falan var. Gerçekten bu işe gönül vermeyenler için atamayla, çocuklarla falan uğraşmak çok zor. Ayrıca özel ders verirsin diyenler olmuş ama artık sayısal mezunu herkes zaten matematikten özel ders veriyor. Üstelik daha uygun ücretler istedikleri için de bir çok aile tarafından tercih ediliyorlar. Eğer gönlünde öğrenmen olma sevdası yoksa tercih etmemeni öneririm.

Endüstri mühendisliği yazdıkların arasında en güzeli bence. Ben çok istemiştim ama okumak için yaşadığım yerden başka bir şehre gidemediğim ve şehrimde de puanlar tavan olduğu için okuyamamıştım. Üretim planlama, lojistik gibi masa başı kısımlarda çok rahat çalışabilirsin. Genelde de iş bulma sıkıntısı çekmezler. Ama alanı geniş olduğu için kendini büyük ihtimal bir konuda uzmanlaştırman gerekecek.

Metalurji ve malzeme mühendisliğinin bana kalırsa oldukça önü açık, zaten yavaş yavaş tanınmaya başladı. Eskiden metalurji mühendislerine ait işler için bile iş ilanlarında makine mühendisi falan arıyorlardı ama bu durum artık kırılıyor. Yalnız üretim kısmı bayağı ağır olduğu için fabrikaların çoğu üretimde kadın çalıştırmazlar. Çünkü buralarda kullanılan fırınların sıcaklığı falan yeri geldiğinde 1500 dereceleri geçer. Ama satış, arge, kalite güvence gibi daha temiz kısımlarda ise kadın çalışanları sıklıkla tercih ederler. Gerek demir, çelik, alüminyum gibi metallerin üretimini kapsayan metalurji kısmı, gerekse cam, seramik, polimer gibi malzemelerin üretimini kapsayan malzeme kısmı hayatımızın her alanında var olduğu için bu mesleğin öleceğini düşünmüyorum. Bugün elini attığın hemen hemen her şeyde bu saydığım şeyler kullanılmakta zaten.

Gıda mühendisliği yukarıdaki diğer iki mühendisliğe göre iş alanı daha dar olan bir meslek o açıdan ben olsam öncelikli olarak düşünmezdim. Ama çalışma koşulları falan daha sterildir. Yani metalurjiyle kıyaslarsan, bir gıda fabrikasında üretimde de çalışabilirsin çünkü çok ağır koşulları yok. Gıda mühendisi iki arkadaşım var ama daha yeni mezun oldular o yüzden iş bulma durumları hakkında yorum yapamıyorum şu an :) Ayrıca endüstri ve metalurji mühendisliklerinde bir fabrikada çalışma dışında çok fazla şansın yok ama gıda mühendisliğinde restoranlarda, otellerde falan da çalışabilirsin. Bu da bana göre bu mesleğin artısı sayılabilir. Çünkü fabrikalar genelde şehrin uç kısımlarında oluyor ve çoğu insan çalışmak için düzenini değiştirmek zorunda kalıyor. Ama restoranlar, oteller falan şehrin göbeğinde. Daha rahat çalışma şartların olabilir o yüzden.

İç mimarlıkla moleküler biyoloji ve genetik hakkında yorum yapmıyorum çünkü çok bir bilgim yok, seni yanlış yönlendirmek istemem. Biraz uzun yazmışım ama umarım işine yarar canım. Ayrıca başka sormak istediğin bir şey olursa sorabilirsin

Hiç anlamam ama BDV deki her şeye yorum yapıyorum buna yapmazsam çatlarım
sana da hayırlı olsun
diyeyim bari Allah yolunu açık etsin sizin gibi gençleri görmek ne güzel

Ya bana da yardım eder misiniz????
YGS den 340 puan ile tercih yapılacak (sıralama 182 BİN) bu YGS 3 puanı.

Liste şu şekilde:

1- Anadolu Üni. Açıköğretim Fak. SOSYAL HİZMET (bu yıl ilk defa açılıyormuş kontenjan 500 kişi)
2- Atatürk Üni. Açıköğretim Fak. SOSYAL HİZMET (kontenjan 2500 - geçen yılki puanı 316 puan YGS türü belli değil)
3- ?????
4- ????

bu ilk tercih gelebilir mi sizce, YGS sıralaması yazmıyor kılavuzda.
garanti olsun diye tercihlere başka açıköğretim ekleyeceğiz (4 yıllık olması lazım, atanabileceği ya da özelde iş sahası olan bölümler)
2 yıllık da olabilir ama kpss ataması "nispeten" iyi olan bölümler neler olabilir???????

öğretmenliğin artık sadece adı var kardeşim... dikkatli karar ver. atamalarda neyin nolacagı belli olmuyor. her yıl yeni düzenlemeler geliyor.. ben de öğretmenim ama kardeşime bile tavsiye etmedim o da tercih yapacak. şu an ne varsa saglık sektöründe var. mimarlık da çok iyi bölüm kazancı da iyi. gıda mühendisliğinin de önü açık.diğerleri hakkında fikrim yok. şimdiden başarılar Allah yolunu açık etsin ha birde sosyal hizmetler bölümünün de önü çok açık bilgin olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…