- 6 Ocak 2012
- 10.357
- 9.245
-
- Konu Sahibi cansucummm18
- #21
Canım artık matematik okuyan okumayan herkes zebil gibi ders veriyor. ODTÜ'nün çevresindeki mahalleleri görsen her yer ders ilanı. Sadece Matematikçiler de değil işte tüm sayısalcılar tüm Sayısal dersleri veriyor. Bence öğretmenlikten uzak dur.Eğer seçersem odtüde okumayı düşünüyorum ve özelde rahat iş bulabilecekmişim gibi geliyor. Ayrıca özel ders imkanlarıda baya fazla
Evet farklı olduklarının farkındayım. Zaten bilgi alıp bana en uygun olan hangisi seçmek için buraya yazdım. Bana en yakın gelen meslekler bunlar bunların içinden ise genetik biraz daha ağır basıyor.Yazdigin bolumler birbirinden cok farkli. Bence puaninin yettigi yerlere gore karar verirsen sonradan benim burda ne isim var diyip pisman olma ihtimalin yuksek. yeteneklerini ve ilerde yapacagin meslekten ne bekledigini tekrar gozden gecir. Nasil bir is istedigini, onceliklerini bir kagida yaz mesela. Ve bence cevrendekileri cok dikkatli dinle ama sırf bu meslek cok iyi gelecegi cok parlak dedikleri icin tercih yapma. Cunku ne okursan oku eger sevdigin, ilgin ve yetenegin olan bir bolum degilse , bu meslegin onu cookk acik olsa bile , basarisiz olursun.
Evet cok klise konustum ama Turkiyede neyin ne olacagi hic belli olmuyor gelecegi parlak denilen bolumu okuyorsun sonra bir bakiyorsun issizsin. O yuzden bence mutlu olacagin bolumu okumak en mantiklisi. Zaten severek yaptigin bir seyde mutlaka basarili olursun. Su an senin kendini en yakin hissettigin bolum hangisi mesela?
teşekkürler :)Canım artık matematik okuyan okumayan herkes zebil gibi ders veriyor. ODTÜ'nün çevresindeki mahalleleri görsen her yer ders ilanı. Sadece Matematikçiler de değil işte tüm sayısalcılar tüm Sayısal dersleri veriyor. Bence öğretmenlikten uzak dur.
Maden ve Metalurji daha çok şantiye işi diye biliyorum kuzenimden ama çok bir bilgim de yok. Yerinde olsam Çukurova iç mimarlık veya endüstri yazardım.
teşekkürler :)Bu meslekler hakkında sektör olarak yakın olduğum için gıda mühendisliğini biliyorum. O kadar çok mezun var ki iş bulmak çok zor. Evet çalışma alanları geniş ama çoğu yerde hakettiği değeri görmüyorlar maalesef. İş bulabilenler ise oldukça düşük ücretlerde çalışıyorlar. Kamuya girmek ise hayal gibi. Atamaları az oluyor. Olumsuz konuştum ama durum bu maalesef.
Diğer bölümler hakkında çok bir fikrim yok.
Hayatta başarılar dilerim.
mf 4 puanıyla çukurova üniversitesini düşünüyorum. yetenek sınavı konusunda bi fikrim yokiç mimarlık güzel sanatlar fakültelerinin yetenek sınavıyla alıyor yanlışınız olmasın? bazı okullar puanlamı almaya başlamış
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi hakkında ne düşünürsüz ?Moleküler Biyoloji Genetik ve Biyomühendislikte araştırma görevlisiyim. Belli başlı vakıf üniversiteleri (Sabancı, Koç, Bilkent) ve belli başlı devlet üniversiteleri (Boğaziçi, İTÜ, ODTÜ) dışında yazmanı tavsiye etmem. Araştırma yaparken de asıl amacın henüz lisans döneminde sana laboratuvarda çalışma imkanı sağlayan üniversiteler olsun. Bu konuda 1 mikroskoba 20 kişi düştüğü sıradan üniversiteler sana hiçbir katkı sağlamaz. Ama bu saydığım üniversitelerden çıkarsan iş teklifi ayağına gelir. Tabii çok vasat bir öğrenci olmazsan.
teşekkürler :)Merhaba.Bir öğretmen olarak öğretmenliği seçme derim.Ben çok sıkıntı yaşamıyorum branşımdan ötürü.Ama teog branşı arkadaşlarım çok sıkıntı yaşıyor.Netler yüksek olmalı.olmadıysa idareye şuraya buraya hesap vermeli.Gerçekten yorucu bir meslek 3.yılımda daha nasıl devam ederim diye düşünüyorum.haaaa tabi bu dertler atandıktan sonra başlıyor atanmayı başarırsan.Bu sınav ve net beklentileri devlet okulları için...Özel sektör için kendini daha çok harcaman gerekiyor.Tercih senin.umarım tercihin senin için hayırlı olur başarılar :)
Ablam 2004 krizi patladığında endüstri mühendisi olarak mezun olmuştu. Çok iş sıkıntısı çekmedi. Geniş bir alanı var. Bşr dönem tekstil fabrikalarında çalıştı, sonra iş geliştirmeci tarzı bşr sıfatla banka sektörüne geçti birkaç banka değiştirdi. Her iş değiştirmesinde hiç boşta kalmadan, konum ve maaş olarak daha üst pozisyonlara geçti ama hiç 9-8 işi olmadı. Hep yoğun bir çalışma temposu ve ciddi mesaisi vardı.
Bir kuzenim 6 yıl önce gıda mühendisliği bitirdi. Hiç kendi sektörüyle alakalı iş yapamadı. Ya lisans eğitimi almamış insanlarında çalışabileceğiniz alakasız işlerde ya da işsizdi.t Abi biraz şans işi ama gıda mühendisliği çok önü açık değil gibi geliyor bana o yüzden.
Yazılım, mat, bilgisayar mühendislikleri vs düşünmüyor musun?[/QU
Şuan ablanızın iş imkanları nasıl ?
yazılım ve bilgisayar mühendisliği düşünmüyorum.
mf 4 puanıyla çukurova üniversitesini düşünüyorum. yetenek sınavı konusunda bi fikrim yok
peki teşekkürler :)resim öğretmenliği yapıyorum o bölüme öğrenci hazırlıyoruz. yani iyi araştır. bazı üniversiteler puanlı sisteme geçicek dedikoları vardı ama istanbuldakiler bunu yalanladılar yoksa iç mimarlık güzel sanatlarda dır.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi hakkında ne düşünürsüz ?
peki teşekkürler :)Bilgim yok, ben o saydığım üç vakıf üniversitesinden birindeyim.
Ancak yakın zamanda kurulmuş bir bölüm olduğunu düşünüyorum. İmkanların el veriyorsa şu an tüm üniversitelerde tanıtım günleri başlamıştır, gidip laboratuvarları gezip, araştırma yapan öğrencilerle konuşmadan (en doğru bilgiyi onlardan alırsınız) başvurmamanızı tavsiye ederim. Bu bölüm için her üniversitede geçerli bu.
kendime en uygun olanı seçmek için meslekler hakkında bilgi almak için burdayım zaten :)Meslek bir gunluk yspilacak birsey degil. Bir omur ayni isi yapacaksiniz. O yuzden neyi sevdiginize bir karar verin once. Baskasinin ne dusundugunden cok siz neyi istiyorsunuz?
Sevmediginiz bir meslekte omur boyu calismak cok zordur.