- 6 Eylül 2009
- 116
- 27
- 28
-
- Konu Sahibi cansucummm18
6 temmuzda tercihler başlıyor
500 kişi dolabilir bence de
atatürktekinin seneliği 2000 tl
çok güzel bilgiler verdiniz teşekkürler :)...peki hangi üniden mezun olduğun önemli mi mühendislikler için ???
teşekkürler :)- Moleküler Biyoloji ve Genetik ( Bu bölümde gözüm vardı açıkçası ama master için yurt dışına gitmek kaydıyla seçerdim. ( masterdan sonra yurtdışında kalma şansı var çünkü eğer böyle bir planın yoksa seçme bence çünkü gerçekten ülkemizde bir geleceği olduğunu sanmıyorum )
- Matematik Öğretmenliği ( mf de o kadar güzel bölüm varken öğretmenliği çok sevmiyorsan bence gerek yok zaten öğretmen açıklarıyla dolu ülkemiz )
- İç Mimarlık ( Bence özel bir ilgin yoksa mimarlığa karşı seçeneklerin arasında mühendisliklerden birini tercih etmeni öneririm iş bulma ve maaş açısından )
- Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ( Ne olduğunu bilmiyorum hiç duymadım )
- Endüstri Mühendisliği
- Gıda Mühendisliği
Ben derim ki bunların ikisinden birini düşün
akdeniz üniversitesi endüstri müh. gelebilir diye düşünüyorum. sizce nasıl ?endüstri mühendisiyim. eğer iyi üniversiteler geliyorsa yaz derim. okuması da eğlenceli bir bölüm (en azından benim için öyleydi). iş alanı geniş gerçekten. ama kamuda çalışmak istersen hiç bulaşma makina inşaat filan yaz derim. zira kpss puanları çok yüksek (91-96 arası) ve kontejyan az.
yengem lise mat öğretmeni kamuda çalışıyor ve çok rahat haftada 4 gün gidiyor işe ama onlarında atanması sıkıntılı.
yurt dışına burslu gitme gibi bi imkanım olamaz mı ?2008 yılında üniversiteye başladım. O zaman da genetik için geleceğin mesleği diyorlardı. Hala öyle diyorlar. Bir türlü gelmeyen gelecek.temel bilimlerin hali ortada ülkemizde, keza muhendislikler de öyle. Yurt dışına giderim bir şekilde imkanım var demiyorsan bence bulaşma.
söylediğiniz şartları göz önünde bulundurucam. zaten ne olursa olsun dilimi geliştirmeyi çok isteyen biriyim.çok teşekkürler :)Rica ederim canım :) Hangi üniversiteden mezun olduğun çok önemsiz diyemem ama üniversite adı her şey demek değildir. Yani yeni yeni bir ton devlet üniversitesi açıldı, barajı geçeni alıp mühendis yapıyorlar. Bir çocuğunun adını bile bilmiyorum, duyduğumda "aa böyle bir üniversite mi varmış" diyorum. Öyle bir üniversitede okumanı tavsiye etmem. Ama zaten yazdıklarından anladığım kadarıyla kötü bir sıralaman yok. Belki itü odtü de falan okuyamazsın ama yine de iyi üniversiteleri seçebilirsin.
Bak şöyle bir örnek vereyim arkadaşımın ablası mühendislik okumuştu ama çok iyi bir üniversiteden mezun değildi. Yalnız o okurken ingilizcesini çok geliştirmiş, erasmusla yurtdışına çıkmış orada da 2. yabancı dil öğrenmeye başlamış hatta o 2. yabancı dilini de bayağı ilerletmiş. Mezun olduktan sonra iş mülakatına gitmiş onla beraber çağırılan kızda itü mezunuymuş. Ama arkadaşımın ablası daha kötü bir üniversiteden mezun olmasına rağmen o seçilmiş. Çünkü okurken kendini özellikle yabancı dil konusunda acayip geliştirmiş ve işverende doğal olarak onun daha faydalı olabileceğine kanaat getirmiş.
Sana tavsiyem ne okursan oku ilk seneden itibaren yabancı dil öğrenmeye ağırlık ver. İmkanın olursa erasmusla yurtdışına çık, hatta seçeceğin okulda mutlaka erasmus programı olsun tercihlerini yaparken onu sakın gözardı etme, iyice bir araştır. Bir de mesleğinle ilgili seminerleri, eğitimleri, sertifika programlarını falan takip et. Sen başarılı olduktan sonra üniversiten çok iyi olmasa bile mutlaka bir iş bulursun.
bilgisayar müh. ile ilgili biraz bilgi verir misiniz ? eğitim nasıl , okula başlarken bilgisayar kullanmakta iyi olmak gerekiyor mu ?..-Moleküler Biyoloji ve Genetik: Geleceği var deniyor evet ama çok uzak geliyor bana. Nerde çalışılır ne kadar geniş bir çalışma alanı var bilmiyorum.
- Endüstri Mühendisliği: Özellikle özelde iş imkanı çok fazla. Okuması, bitirmesi ve çalışması kolay.
- Gıda Mühendisliği: İş imkanının çok olduğu söylenmiş ama ben öyle düşünmüyorum. Çünkü gıda mühendisi arkadaşlarım var bırakın devleti özelde bile çok zor iş buluyorlar.
- Matematik Öğretmenliği: Kpss engelini aştıktan sonra tercih edilebilir bi meslek. 3 ay tatil, sömestr tatili, kar tatilleri,sınav tatilleri, yarım gün çalışmalar. Bayan için ideal diye düşünüyorum.
- İç Mimarlık: Zengin bir çevreniz varsa olabilir.
- Metalurji ve Malzeme Mühendisliği: İş imkanlarını devlette bilmem ama özelde iş her zaman bulursunuz.
Ayrıca bir bilgisayar mühendisi olarak kendi mesleğimi de her zaman tavsiye ederim. Hem özelde hem devlette asla boş kalmazsınız. Tabi ki kendinizi yetiştirirseniz ya da kpss yi aşarsanız. Başarılar
ankara ve istanbul daki üniversitelerden şaşma derim ben. dilde çok önemli kendini geliştirmelisin.akdeniz üniversitesi endüstri müh. gelebilir diye düşünüyorum. sizce nasıl ?
Biliyorsunuz dün lys sonuçları açıklandı ve tercih zamanı yaklaşıyor. Benim şuan aklımda belirgin bişey yok. O yüzden sizden çok acilll aşağıdaki meslekler ile ilgili bilgi almak istiyorum. Yardımcı olursanız sevenrim. Şimdiden teşekkürler...
- Moleküler Biyoloji ve Genetik
- Endüstri Mühendisliği
- Gıda Mühendisliği
- Matematik Öğretmenliği
- İç Mimarlık
- Metalurji ve Malzeme Mühendisliği
bilgisayar müh. ile ilgili biraz bilgi verir misiniz ? eğitim nasıl , okula başlarken bilgisayar kullanmakta iyi olmak gerekiyor mu ?..
mf-4 76binSıralaman kaç arkadaşım?
bilgisiyardan pek anlamadığım için pek sıcak bakmıyordum ama şimdi düşünmeye başladım teşekkürler :)hayır bilgisayar kullanmayı çok iyi bilmenize tabi ki gerek yok; çünkü biz format atmıyoruz, bilgisayar kurmuyoruz tamir etmiyoruz. ilginiz varsa ayrı tabi yapabilirsiniz.
ilginize göre yazılım ve donanım üzerine uzmanlaşıyoruz. ben gerçekten çok memnunum mesleğimden. yine sınava gircek olsam tercihim yine aynı olurdu ki, çok da ilgim olmadan tesadüfen yazdığım bir bölümdü.
okulu bitirdikten hemen sonra işe başladım ve 2 yıldır hala aynı yerdeyim. üstelik üniversitem de Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri değildi.
Yazılım, bilişim her zaman var olacak alanlar. Günümüzde her şey teknoloji ve her geçen gün biraz daha teknolojinin esiri oluyoruz. İyi bir şey mi bilemem ama mesleğimiz açısından iyi olduğu kesin. Şu anki maaşım 2500, yılbaşında 3000 yapacaklar. 2 yıllık deneyim için iyi diye düşünüyorum. Maaştan da bilginiz olsun diye söylüyorum.
Çalışma şartlarımız hiç ağır değil, zaman zaman 3 aylık 4 aylık projeler oluyor. Erkenden bitirirsem devlet memurundan farkım olmuyor, şu an da olduğu gibi akşama kadar oturuyorum.
Özel şirket olduğu için ve hemen hemen her yer de aynı olduğu için eylülde işimden ayrılıp kpssye hazırlanacağım. İlerde çocuk olduğunda sıkıntı yaşamamak adına devlet istiyorum. Devlette puanlar oldukça yüksek ama mühendislik eğitiminde yüksek derecede matematik zaten gördüğümzden matematikte sıkıntı yaşamayacağımı düşünüyorum. Diğerlerini hallederim umarum. Eğer olmazsa yine özele devam iş bulma sıkıntısı yaşamayacağımı düşündüğüm için bu kadar rahatım işimi bırakırken. Devlette de yeni başlayan bir mühendis 3.090 lira alıyor. Arazisi, ikramiyesi varsa da 300-400 lira oynuyor.
Girin kariyer.net'e yazın yazılım diye ne kadar çok iş imkanı olduğunu anlarsınız. Üstelik mülakatları geçmek hiç de zor değil, okul sırasında 1 2 tane gerçek projeniz olsun, özgüveniniz olsun yeterli.
teşekkürlerDaha önce de söylemiştim tekrar söyleme gereği hissettim çünkü yanlış bilgi veriyorlar. bu meslekler içinde kendileriyle birlikte çalıştığım için çok iyi bildiğim meslek grubu gıda mühendisliği. Çalışma ortamı açısından temizliğine, hijyenine düşkünsen, iyi bir maaşla işe başlayım diye düşünüyorsan, iş bulma imkanları çok olsun diyorsan gıda müh yazma derim. Ama başarılı olur, azmeder çok çalışırsan yükselme ve iyi maaş kazanma şansın da var. Bu da bir artı.